Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#314169 Έτσι είναι Πέτρο. Αυτό θα ήθελα να κάνω, να αυτονομηθω asap αλλά ο υδραυλικός μου το παρουσίασε ως ένα πάρα πολύ υψηλό κόστος, με πολύ μερεμετι που τελικά θα αργήσω αρκετά να αποσβεσω.

Δε ξέρω, θέλει ψάξιμο.

Όμως τώρα νομίζω θα συνδέσω τον ηλιακό με τον καυστηρα ώστε τουλάχιστον άμεσα να δω μια μείωση στο ρεύμα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
Nikos! έγραψε:Έτσι είναι Πέτρο. Αυτό θα ήθελα να κάνω, να αυτονομηθω asap αλλά ο υδραυλικός μου το παρουσίασε ως ένα πάρα πολύ υψηλό κόστος, με πολύ μερεμετι που τελικά θα αργήσω αρκετά να αποσβεσω.

Δε ξέρω, θέλει ψάξιμο.

Όμως τώρα νομίζω θα συνδέσω τον ηλιακό με τον καυστηρα ώστε τουλάχιστον άμεσα να δω μια μείωση στο ρεύμα.

< >

Μην μένεις στον έναν υδραυλικό για αυτές τις δουλειές, πάρε και μια δεύτερη γνώμη :)
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Nikos! έγραψε:Ναι, τους ξέρω τους καυστηρες ΦΑ, είχαμε έναν baxi στο παλιό μας σπίτι.

Ήσουν πολύ τυχερός! :shifty:
(αυτόν που εξερράγη τον πρόλαβες;)

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Scotch έγραψε:
Nikos! έγραψε:Ναι, τους ξέρω τους καυστηρες ΦΑ, είχαμε έναν baxi στο παλιό μας σπίτι.

Ήσουν πολύ τυχερός! :shifty:
(αυτόν που εξερράγη τον πρόλαβες;)

< >

Ωχ!! Σοβαρά μιλάς? Όχι!

Καλά είχαν κι αυτοί τα θέματα τους. Επίσης ΤΕΡΆΣΤΙΟ fail οι μονάδες και το κεντρικό σύστημα a/c. Έφυγα και βρήκα την υγειά μου.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Nikos! έγραψε:Ωχ!! Σοβαρά μιλάς? Όχι!
Καλά είχαν κι αυτοί τα θέματα τους.

Δυστυχώς συνέβη. Εξερράγη τις πρώτες πρωινές ώρες, στα 30 μέτρα από τις κρεβατοκάμαρες μας. Εκδηλώθηκε φωτιά η οποία ευτυχώς κατασβέστηκε με ίδια μέσα (αν και κλήθηκε και η πυροσβεστική). Η πόρτα της ντουλάπας, μέσα στην οποία βρισκόταν ο καυστήρας, εκτινάχθηκε και σταμάτησε στον φυτοφράχτη στα 30 μέτρα...

Nikos! έγραψε:Επίσης ΤΕΡΆΣΤΙΟ fail οι μονάδες και το κεντρικό σύστημα a/c. Έφυγα και βρήκα την υγειά μου.

Γιατί το λες αυτό; Επειδή έχουν ντιζάιν και λειτουργίες 70s ή επειδή όταν έχει ζέστη δε δουλεύουν (ή και για τους δύο λόγους);
Πραγματικά τεράστιο fail!

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
fokion έγραψε:Ολα εξαρτωνται αν σε αυτο το σπιτι θα μεινεις "για παντα" τοτε ακομα και ακριβες λυσεις αξιζουν.

Ναι, είναι δικό μας και σκοπεύουμε να μείνουμε.

α. Καπου διαβασα για ΔΥΟ ηλεκτροβανες αλλα ΤΡΙΑ σπιτια. Στο μυαλο μου αυτο μου λεει οτι καποιος απο τους τρεις με το που αναβει ο καυστηρας εχει θερμανση ( χωρις ενδεχομενος ορομετρητη ) Ή δυο σπιτια "χρεωνονται" ταυτοχρονα ασχετα αν υπαρχουν 3 ξεχωριστοι κυκλοφωρητες. Νομιζω μια αποτυπωση του πως ειναι συνδεδεμενο τι θα εβαζε ενα μπουσουλα.
Να στο πω με απλά λογια
ΙΣΩΣ μα καταληξεις να ζεσταινεις κι αλλο σπιτι με δικά σου εξοδα....

Σωστά διάβασες, αλλά βασικά το ανάποδο γίνεται. Η πέθερ όταν ανάβει, ζεσταίνεται το μισό μου σπίτι.

Η ερώτηση είναι τώρα η εξής. Δεδομένης αυτής της ιδιαιτερότητας, πως κάνω τον επιμερισμό της μηνιαίας χρέωσης του αερίου βάσει ωρομετρητή?

β. μην ποτέ και σε καμια περιπτωση σκεφτητε να χρησιμοποιησετε σωληνα που παει σε καλοριφερ για παροχη σε οτιδηποτε αλλο. η διατομη του ειναι επαρκεις ΜΟΝΟ για ενα αντε αλλο ενα σωματα.

ΟΚ. Ευχαριστώ.

γ. Αν λοιπον θα μεινεις εκει "για παντα" μπορεις να βαλειςν εναν αυτοματισμό ο οποιος αναλλογα με το ποιος εχει ζεστο νερο ( ηλιακός ή κατι αλλο ) να δινει απο κει ζεστα νερα χρησης (μπανιο κ.λ.π.)

Ακούγεται λίγο δύσκολο. Ηλεκτρολόγος? Μήπως μπλέξω?

δ. Σιγουρα παντως οπως προλεχθηκε ειναι τσαμπα λεφτα να ζεσταινεις τον ηλιακο με αεριο. Βαλε ενα μικρό μποιλερ αν δεν σε καλυπτει το κατευθειαν ενος ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ καυστηρα ΦΑ.

Γίνεται στην υπάρχουσα εγκατάσταση που έχω, δεδομένης της πολυπλοκότητάς της? :hmmm:

στ. Εχεις ανεξαρτητη σωληνα απο το δρομο για το ΦΑ?

Μια σωλήνα πάει στον καυστήρα, άρα έχουμε ένα μετρητή έξω και λογαριασμό.

ζ. Αν βαλεις ΦΑ "ιδιωτικό" ισως αξιζει να δεις σε καποια επομενη φαση και ματια κουζινας με αεριο...

Δύσκολο...
Άβαταρ μέλους
By fokion
#314481 Να υποθεσω ότι και το 3ο διαμερισμα είναι την οικογενειας??

Κοιτα.
ΟΛΑ εξαρτώνται από την αποτυπωση που ΠΡΕΠΕΙ να γινει. Δηλ. ποια σωλήνα παει που και ζεσταινει ποιον.
Αλλιως δεν μπορει να βγει ακρη.

Πχ. θα πρεπει να "ενωσεις" το σπιτι σου σαν ένα "κύκλωμα" και να αποκοπεις από την πεθερα :yahoo:

Δεν εχει νοημα οποιαδήποτε σκέψη (αυτοματισμοί κ.λ.π.) πριν από αυτό ώστε να μπορεις να κανεις επιμερισμό. και βεβαια να μπει ηλεκτροβανα στην πεθερα.

Κατι ακομα.
Λες ότι η μοναδική παροχη ΦΑ που εχετε είναι αυτή που παει στον τρεχοντα λεβητα. Σωστα?
Αν ναι, θεωρω ότι ΔΕΝ μπορεις να βαλεις δικο σου ατομικό λέβητα ΦΑ, εκτός - που δε το νομιζω, - επιτρεπεται διαχωρισμός της παροχής μετά το ρολοι. Οπου παλι εχεις πρόβλημα επιμερισμου.

Τι θα εκανα εγω στη θεση σου.
Κατ' αρχην θα εκανα αιτηση ΦΑ για ΠΑΡΤΗ μου. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή τρέχει προσφορά παλι για τα τέλη σύνδεσης.
Δευτερον και συμαντικοτερον

Θα ξεκαθαριζα τις 3 εγκαταστάσεις ή εστω θα "ξέμπλεκα" τη δική μου με τις κατάλληλες "γεφυρες" και "κοψίματα" σωληνων κι οι αλοι ας κανουν ότι θελουν/μπορουν

Σε αυτό το χαος το τι θα κάνεις με την ηλιακό το θεωρώ προς το παρον..... τριτεύον θέμα....

( όλα αυτά τα λεω παντα με την αιρεση ότι δικη σου η τσεπη δικο σου το κουμαντο)

εγω να σου δωσω να καταλάβεις όταν έβαλα πλεον την υδραυλική σομπα πελλετ,( ΦΑ στο Γέρακα ΟΥΤΕ σε 10 χρονια κι ας είναι η διανομη στην Ανθουσα) πηγα στο λεβητοστάσιο και ΕΚΟΨΑ με πριονι τις σωλήνες μου. Δεν εμεινα συνδεδεμένος με το υπόλοιπο συγκρότημα και τον καυστήρα τους ουτε για ωρα ανάγκης.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
fokion έγραψε:εγω να σου δωσω να καταλάβεις όταν έβαλα πλεον την υδραυλική σομπα πελλετ

Για πες...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#314518 Νίκο, ό,τι λέει ο Φωκίων. Το βασικό είναι να αυτονομηθείς για να μπορέσεις να δώσεις σωστή λύση. Εφόσον είναι δικό σου το διαμέρισμα και έχεις σκοπό να μείνεις, ο,τιδήποτε άλλο απο τεχνικής αλλά και οικονομικής σκοπιάς είναι άκυρο.
Είναι προτιμότερο να κάνεις υπομονή ένα χρόνο, να μαζέψεις λεφτά και να το μελετήσεις σωστά παρά να πετάξεις λεφτά σε ημίμετρα.

Ασε που αυτό το χάλι στο λεβητοστάσιο θα το βρεις μπροστά σου πολύ σύντομα
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Dodger έγραψε:
bibendum έγραψε:Dodger ποσο συχνα πας χωριο;

Σχεδόν κάθε σ/κ, ή εγώ ή οι γονείς. Και με μία σκέψη να γίνει μόνιμη εγκατάσταση από τους γονείς...

αν ειναι για μονιμη εγκατασταση σιγουρα το τζακι δεν αρκει. Μια καλη ενεργειακη σομπα ισως ειναι καλη προσθηκη για το υπολοιπο του σπιτιου.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
fokion έγραψε:Να υποθεσω ότι και το 3ο διαμερισμα είναι την οικογενειας??

Κοιτα.
ΟΛΑ εξαρτώνται από την αποτυπωση που ΠΡΕΠΕΙ να γινει. Δηλ. ποια σωλήνα παει που και ζεσταινει ποιον.
Αλλιως δεν μπορει να βγει ακρη.

Πχ. θα πρεπει να "ενωσεις" το σπιτι σου σαν ένα "κύκλωμα" και να αποκοπεις από την πεθερα :yahoo:

Δεν εχει νοημα οποιαδήποτε σκέψη (αυτοματισμοί κ.λ.π.) πριν από αυτό ώστε να μπορεις να κανεις επιμερισμό. και βεβαια να μπει ηλεκτροβανα στην πεθερα.

Κατι ακομα.
Λες ότι η μοναδική παροχη ΦΑ που εχετε είναι αυτή που παει στον τρεχοντα λεβητα. Σωστα?
Αν ναι, θεωρω ότι ΔΕΝ μπορεις να βαλεις δικο σου ατομικό λέβητα ΦΑ, εκτός - που δε το νομιζω, - επιτρεπεται διαχωρισμός της παροχής μετά το ρολοι. Οπου παλι εχεις πρόβλημα επιμερισμου.

Τι θα εκανα εγω στη θεση σου.
Κατ' αρχην θα εκανα αιτηση ΦΑ για ΠΑΡΤΗ μου. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή τρέχει προσφορά παλι για τα τέλη σύνδεσης.
Δευτερον και συμαντικοτερον

Θα ξεκαθαριζα τις 3 εγκαταστάσεις ή εστω θα "ξέμπλεκα" τη δική μου με τις κατάλληλες "γεφυρες" και "κοψίματα" σωληνων κι οι αλοι ας κανουν ότι θελουν/μπορουν

Σε αυτό το χαος το τι θα κάνεις με την ηλιακό το θεωρώ προς το παρον..... τριτεύον θέμα....

( όλα αυτά τα λεω παντα με την αιρεση ότι δικη σου η τσεπη δικο σου το κουμαντο)

εγω να σου δωσω να καταλάβεις όταν έβαλα πλεον την υδραυλική σομπα πελλετ,( ΦΑ στο Γέρακα ΟΥΤΕ σε 10 χρονια κι ας είναι η διανομη στην Ανθουσα) πηγα στο λεβητοστάσιο και ΕΚΟΨΑ με πριονι τις σωλήνες μου. Δεν εμεινα συνδεδεμένος με το υπόλοιπο συγκρότημα και τον καυστήρα τους ουτε για ωρα ανάγκης.

Βασικά να αυτονομηθω θέλω, αλλά δε ξέρω από που να ξεκινήσω, ποιον να φωναξω κλπ.

Επιδερμικα που το είχα δει με τον τύπο που έκανε την εγκατάσταση μου είχε πει άστο...δε σε συμφέρει γιατί χρειάζονται νέες παροχές και μου έδωσε τότε την ιδέα του ηλιακού τριπλης, όταν τα έπαιζε ο δικός μου.

Όλα ξηλωμα κανονικά θέλουν και όλα από την αρχή, αλλά δε παίζει να το δεχθούν οι υπόλοιποι οπότε είμαι μόνος μου σε αυτό.

Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γλυτώσω άμεσα τα 600αρια που πληρώνω στο ρεύμα και ευελπιστώ να γίνει.

Οπότε θα προχωρήσω για τώρα και θα δω πως και αν γίνεται να αυτονομηθω. Ούτως ή άλλως μελλοντικά αυτή η σύνδεση που κάνω τώρα δε θα μπορούσε να αξιοποιηθει ?

< >
Άβαταρ μέλους
By fokion
Dodger έγραψε:
fokion έγραψε:εγω να σου δωσω να καταλάβεις όταν έβαλα πλεον την υδραυλική σομπα πελλετ

Για πες...

Σε τι μπορω να βοηθησω?
Χρηστης πελλετ τους 4 τελευταίους χειμωνες.
τους 3 πρωτους με 2 αεροθερμες
τον τελευταιο μπηκε υδραυλική δηλ συνδεση με τα καλοριφέρ του σπιτιου και πουληθηκαν οι αεροθερμες.

Το συμπερασμα.
Με 600 ευρω για πελλετ ζεστανα τα 180τμ του εκτεθημενου και με εργολαβικη μονοση σπιτιού μου

Η σομπα στοιχισε 1300 ευρω + 300 ο υδραυλικός για σωλήνες και λοιπες συνδεσεις.
450 πουλήθηκε η κάθε μια αεροθερμη

Αν επιτρεψει η " εδώ διοίκηση" να βαλω λινκ από φορουμ που ασχολείται με την εναλλακτική θερμανση και εχω γραψει αναλυτική περιγραφή και με πολλές φωτό.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#314543 Νικο ισως ναι ισως όχι.

Εξαρτάται.

Κι ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα.

Κοιτα υδραυλικός δεν είμαι ποσο δε να εχω δει και την εγκατασταση.

Ετσι όπως το ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ το να "κοπεις" από την πεθερα ΕΚΕΙΝΗ δεν την επειρεαζει σε κατι απλά εκει που θα κοψεις θα γεφυρώσεις.
το θεμα θα είναι πλεον τι χρειαζεται στο σπιτι ΣΟΥ ώστε αυτό το κοματι να ενωθει με το υπαρχον.
Υποψιάζομαι ότι ο οροφος σου δεν χτιστικε με τη μια
χτιστικε ένα κομματι ( αυτό που ειναι με τη πεθερα) και μετα το υπολοιπο.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
fokion έγραψε:Νικο ισως ναι ισως όχι.

Εξαρτάται.

Κι ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα.

Κοιτα υδραυλικός δεν είμαι ποσο δε να εχω δει και την εγκατασταση.

Ετσι όπως το ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ το να "κοπεις" από την πεθερα ΕΚΕΙΝΗ δεν την επειρεαζει σε κατι απλά εκει που θα κοψεις θα γεφυρώσεις.
το θεμα θα είναι πλεον τι χρειαζεται στο σπιτι ΣΟΥ ώστε αυτό το κοματι να ενωθει με το υπαρχον.
Υποψιάζομαι ότι ο οροφος σου δεν χτιστικε με τη μια
χτιστικε ένα κομματι ( αυτό που ειναι με τη πεθερα) και μετα το υπολοιπο.

Όχι, με τη μία χτίστηκε. Αυτό είναι σίγουρο.

Τι όνειρο είδε τώρα και δε το έκανε ανεξάρτητο από την αρχή, ποτέ δε θα μάθουμε.

Υπάρχει τρόπος να φωναξω κάποιον και να κάνει αποτυπωση της εγκατάστασης και να μου δώσει λύση? Τι κόστος θα είχε αυτό?

< >
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#314547 Νίκο, επειδή οι περισσότεροι , ούτε έχουν παρακολουθήσει ΕΝΔΕΛΕΧΩΣ τα ποσταρίσματά σου απ΄την περίοδο της ανακαίνισης, ούτε έχουν βάλει ΦΑ , για να σου απαντήσω και να κλείσω το θέμα σου, .... 3 ερωτήσεις θα σου κάνω και όταν απαντήσεις, θα προχωρήσω στο ...''ρεζουμέ" γιατί, πολλές "προτάσεις-ντουφεκιές" πέφτουν και, παρά την καλή διάθεση όλων μας, μόνο άγχος σε φορτώνουμε:
1/ Το ακίνητο, (και στην ουσία η αρχική εγκατάσταση θέρμανσης) πότε είχε κατασκευαστεί ?
2/ Όταν έγινε η μετατροπή του λεβητοστασίου σε ΦΑ, έγινε αντικατάσταση των σωληνώσεων -περαν του λεβητοστασίου- και εντός των διαμερισμάτων των υπολοίπων ενοίκων του ακινήτου ?
3/ Όταν έκανες την ανακαίνιση, άλλαξες και τις σωληνώσεις θέρμανσης σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το διαμέρισμά σου ?