j.marr έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:j.marr έγραψε:Γιατί 6 δίσκους πάνω στο PC και οχι NAT πανω στο router![]()
Εννοείς NAS; Αυτό σημαίνει αγορά ενός άλλου σασί για να μπουν επάνω οι δίσκοι και δεν θα είναι φτηνό κάτι τέτοιο.
Πες το κι έτσι.
![]()
![]()
![]()
Κάτι έτοιμο (synology κλπ). Ακριβότερο μεν πιο πρακτικό δε IMO.
-Ναι, αλλά:
1. Ακριβό, πολύ ακριβότερο από την λύση όλα σε ένα. Εγώ με το ίδιο κόστος έφτιαξα υπολογιστή και NAS. Βέβαια εμένα έχει χώρο για 2 δίσκους μόνον, αλλά αυτό γιατί είχα άλλους περιορισμούς (κουτί, μητρική, τσιγκουνιά!
)2. Δεν ξέρω τι RAID controller έχει. Μετά από χοντρό πάθημα, σε μηχανήματα της σειράς δεν εμπιστεύομαι ξανά hardware RAID controller, γιατί έτσι και την ακούσει, ΠΟΥΛΟ το RAID, άντε να βρεις εσύ controller μετά ίδιο για να το κάνεις restore. Ενώ με ένα απλό μηχανηματάκι με Windows 7 ή νεότερο, κάνεις ένα software RAID και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο σε κάθε περίπτωση.
3. Για να το στήσεις, θέλεις να αγοράσεις από την αρχή συγκεκριμένους δίσκους και δεν μπορείς να αξιοποιήσεις αυτούς που έχεις. Μικρό το κακό αν ξεκινάς από την αρχή, αλλά ο Geo ουσιαστικά θα πετάξει και τους δίσκους του...
4. Όλα αυτά θέλεις να τα βάλεις σε ένα Gigabit switch και να έχεις και τον υπολογιστή σου από δίπλα, αλλιώς θα ρίχνεις καλώδια στο σπίτι κάνοντας τρύπες, μιας και τα PowerLines δεν είναι tryphon approved!
5. M' αυτά και μ' αυτά, έχεις στείλει το κόστος στο θεό!
6. Μιλάμε για τον Geo που όπως βλέπεις δυσκολεύεται ακόμη και ν' αλλάξει θέση στον υπολογιστή!
Όπως κατάλαβες, μάλλον πρέπει να δούμε κάποια άλλη λύση!

Πέταξτε μια ιδέα ο Geo και έχετε γράψει ήδη για NAS,δεύτερο pc,έξτρα προγράμματα και λοιπές ιστορίες.