Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
224v έγραψε:Σε ανακαίνιση σπιτιού, θα κάνουμε πατητη παντού στα πατώματα και τα πλακάκια του μπάνιου. Εκεί πρέπει να βγουν η λεκάνη και το λαβομανο. Με την ευκσιρια, Αξίζει να αγοραστούν καινούρια?? Και εάν ναι τι μαρκα προτιμάμε??

.

Ενδιαφερων προτζεκτ
Θρασυβουλε θα εισαι εκει; αν ναι , θα ηθελα αναλυτικες φωτο , πριν αρχισουν , κατα την διαρκεια και μετα .
Θα τα ξηλωσουν τα πλακακια; η απο πανω; το πατωμα θα γινει κι αυτο; πατητη, παλακακια , μαρμαρο ;
Αν εισαι εκει και σταδιακα μπορεις να βγαζεις να κανω ερωτησεις .
Ντοπιο συνεργειο η ο σεισμικ ; λαβομανο κανουν και με πατητη νομιζω , εχω την εντυπωση οτι ειχα δει σε φωτο του σεισμικ.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#840719 Τον καρκινο θα βγαλω με τομπουστη τον ηλιακο, τοχριστο του και τημπαναγια του :s_mad

Εβαλα πριν λιγο καιρο το συλλεκτη και χαρηκα τον ηλιο του θεουλη σαν ανθρωπος μετα απο 2 χρονια. 0 μοναδες εκαψα στο αεριο απο τοτε. Προχθες πηγε η γυναικα μου στην ταρατσα να καθαρισει λιγο και μου ειπε οτι σταζει μπλε υγρο (το αντιψυκτικο) απο τον ηλιακο μας. Ανεβηκα πανω και ειδα οτι σταζει απο τη βαλβιδα ασφαλειας:

Εικόνα

Απο οσο το εψαξα παιζουν 2 ενδεχομενα:
1) Εχει σπασει κατι μεσα στο μποιλερ και πλεον το ζεστο νερο και το αντιψυκτικο ειναι 1 κυκλωμα, οποτε σκαει η βαλβιδα γιατι το ζεστο νερο δινει τεραστια πιεση.
2) Ανεβαζει πολυ πιεση το κυκλωμα του συλλεκτη/αντιψυκτικου και σκαει η βαλβιδα.

Προφανως η καλυτερη περιπτωση ειναι η κουρτινα 2. Σε πρωτη φαση λεω να βαλω μια βαλβιδα που να σηκωνει 3.5 bar για να δουμε αν σταματησει η διαρροη. Η κλασικη (το 99% των βαλβιδων που παιζουν στην αγορα) ειναι 2.5 bar.

Μπαιδεγουει το νερο που κατεβαζει, δεν ειναι ζεστο. Ειναι βραστο, δεν αντεχει το χερι πανω απο 1" σε ηλιολουστες μερες. Ενας υδραυλικος μου ειπε μπας και ειναι πολυ τουμπανο ο συλλεκτης για το μεγεθος του μποιλερ και βραζει τοσο πολυ το συστημα. Ομως 160αρι μποιλερ με 2.3τμ συλλεκτη λογικο δεν ειναι? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#840720 Το 2 είναι πάντως φυσιολογικό. Στην ταράτσα υπάρχουν άλλοι ηλιακοί; Μήπως και κάποιος άλλος έχει αυτή την συμπεριφορά στις συγκεκριμένες συνθήκες; Το 1 δεν είναι κάτι που συμβαίνει εύκολα πάντως και θα το καταλάβαινες και στο ζεστό νερό.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#840725 Τρυπησε το μποιλερ Γεωργιε. Συγγνωμη που ειμα αγγελιοφορος κακων μαντατων αλλα δεν σωζεται

Αν ηταν απο ζεστη θα επρεπε να εχει 40ρια και να μην τραβας νερο μια βδομαδα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:Το 2 είναι πάντως φυσιολογικό. Στην ταράτσα υπάρχουν άλλοι ηλιακοί; Μήπως και κάποιος άλλος έχει αυτή την συμπεριφορά στις συγκεκριμένες συνθήκες; Το 1 δεν είναι κάτι που συμβαίνει εύκολα πάντως και θα το καταλάβαινες και στο ζεστό νερό.

Μονο ο δικος μου δειχνει να εχει σκουρια στο μποιλερ απο τετοια διαρροη απο ολους τους θερμοσιφωνες :s_sad

Εχθες το απογευμα που ειχα ανεβει και ειχε ηλιο ολη μερα, ακουσα λαιβ να ριχνει κατι πορδιτσες πρρρρ η βαλβιδα και να σκαει καθε λιγη ωρα σταζοντας αντιψυκτικο. Σημερα το πρωι που εχει συννεφια και κρυο, ειναι στεγνη η βαλβιδα.

Δεν ξερω αν ειναι σωστο το σκεπτικο μου, αλλα αν ειχαν γινει 1 κυκλωμα το ζεστο νερο με το αντιψυκτικο (1ο σεναριο, σπασιμο μεσα στο μποιλερ), επρεπε να σταζει διαρκως , εφοσον εχω το μειωτη πιεσης της παροχης του σπιτιου μου στα 4 bar (και η βαλβιδα στην κορυφη του ηλιακου ειναι 2.5 bar).

Οποτε λογικα δεν παμε στο κακο σεναριο 1. Το ερωτημα ειναι γιατι σηκωνει τοσο ψηλη πιεση το κυκλωμα του συλλεκτη με το αντιψυκτικο και σκαει η βαλβιδα. Τοσο γαματος ειναι ο συλλεκτης και τα βραζει ολα παναθεμα τον?
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
PaNick67 έγραψε:Τρυπησε το μποιλερ Γεωργιε. Συγγνωμη που ειμα αγγελιοφορος κακων μαντατων αλλα δεν σωζεται

Δεν ξερω ρε φιλε... Διαβασε το σκεπτικο μου για το διαρκες σταξιμο αν ειχε τρυπησει. Εχει λογικη?

Και κατι ακομα... Ο υδραυλικος που μιλησα μου ειπε "εχει τρυπησει το μποιλερ και το αντιψυκτικο με το νερο εχουν γινει ενα. Λογικα στα τελευταια μπανια που κανατε, το τραβηξατε ολο το αντιψυκτικο απο μεσα". Αλλα πανω στην ταρατσα αυτο που σταζει ειναι τεζα μπλε χρωμα, δεν ειναι νερο...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
kostis20 έγραψε:Είναι τριπλής ενέργειας?Μήπως έχει παίξει κάτι με το κύκλωμα του καλοριφέρ?

Διπλης ειναι αλλα δεν εχω αναψει ΠΟΤΕ την αντισταση με το ρευμα που εχει μεσα. Οποτε βλεπω οτι δεν εχει ζεστο νερο, εχω μια τριοδη βανα στο μπανιο και τη γυρναω στο αεριο...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:
PaNick67 έγραψε:Τρυπησε το μποιλερ Γεωργιε. Συγγνωμη που ειμα αγγελιοφορος κακων μαντατων αλλα δεν σωζεται

Δεν ξερω ρε φιλε... Διαβασε το σκεπτικο μου για το διαρκες σταξιμο αν ειχε τρυπησει. Εχει λογικη?

Και κατι ακομα... Ο υδραυλικος που μιλησα μου ειπε "εχει τρυπησει το μποιλερ και το αντιψυκτικο με το νερο εχουν γινει ενα. Λογικα στα τελευταια μπανια που κανατε, το τραβηξατε ολο το αντιψυκτικο απο μεσα". Αλλα πανω στην ταρατσα αυτο που σταζει ειναι τεζα μπλε χρωμα, δεν ειναι νερο...
Περσι το καλοκαιρι εγινε το ιδιο στην Καλαματα. Αν το αφησεις θα βγαζει πλεον μονο νερο. Το ζεστο νερο θα το εχεις κανονικα αφου ο συλλεκτης ειναι μεγαλος μεχρι τον χειμωνα.

Οταν τρυπαει ανοιγει μια τρυπιτσα καπου και σιγα σιγα μεγαλωνει, μουλιαζει το μονωτικο υλικο απεξω, ολο αυτο παιρνει χρονο0. Μαλλον το προλαβατε στην αρχη και η σκουρια που βλεπεις ειναι πολυ κακο σημαδι
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#840739 Μονο για 400φευγα για μποιλερ δεν ειμαι τωρα :rant:

Θυμηθηκα κατι τωρα, για να ευλογησω λιγο τα γενια μου και να δειξω και ποσο ΓΤΠ ειναι μερικα μαστορια...

Πριν καμια 20αρια χρονια που ειχα βαλει τον ηλιακο θερμοσιφωνα, ηξερα οτι πρεπει να κοιταει στο Νοτο. Τοτε δεν επαιζε η τεχνολογια ή δεν την κατειχα εγω τουλαχιστον, αλλα θυμαμαι οτι ειχα τα δορυφορικα πιατα στην ταρατσα. Κοιτουσα το ενα πιατο που ηξερα σε τι μοιρες εδειχνε (13 μοιρες Ανατολικα), κοιτουσα το αλλο που ητανε σε αλλες μοιρες (28 μοιρες Ανατολικα) και λεω στο μαστορα "απο οτι δειχνουν οι υπολοιποι ηλιακοι, στριψε τον δικο μου λιγο προς τα εκει". Οχι ρε μου λεει, αφου ολοι οι αλλοι δειχνουν εκει βαλτον εκει κι εσυ. Τεσπα ενω ηθελα ακομα μεγαλυτερη διαφορα απο τους υπολοιπους οπως την εκοβα τη φαση με το ματι, με φοβισε ο τυπος και τελικα τον εβαλε με μικροτερη διαφορα απο οτι του ελεγα.

Μετα απο πολλα χρονια ετυχε και εβλεπα απο το Google Earth τους ηλιακους και ο δικος μου δειχνει πραγματι πιο κοντα στο Νοτο απο ολους τους αλλους. Αν ειχα εμπιστευτει το ενστικτο μου θα τον ειχα εντελως αλφαδια προς το Νοτο. Ντωμεταξυ κολλησα και τσεκαριζα γενικα τους ηλιακους της περιοχης και καμποσοι δειχνουν εντελως στο γαμο του καραγκιοζη :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By Zorz
mousatos έγραψε:keep doing it and u will learn it the hard way

Αν είναι τόσο hard way, προτείνω να προσθέσεις λίγο φυτικές ίνες, φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου...
Άβαταρ μέλους
By 224v
otso έγραψε:
224v έγραψε:Σε ανακαίνιση σπιτιού, θα κάνουμε πατητη παντού στα πατώματα και τα πλακάκια του μπάνιου. Εκεί πρέπει να βγουν η λεκάνη και το λαβομανο. Με την ευκσιρια, Αξίζει να αγοραστούν καινούρια?? Και εάν ναι τι μαρκα προτιμάμε??

.

Ενδιαφερων προτζεκτ
Θρασυβουλε θα εισαι εκει; αν ναι , θα ηθελα αναλυτικες φωτο , πριν αρχισουν , κατα την διαρκεια και μετα .
Θα τα ξηλωσουν τα πλακακια; η απο πανω; το πατωμα θα γινει κι αυτο; πατητη, παλακακια , μαρμαρο ;
Αν εισαι εκει και σταδιακα μπορεις να βγαζεις να κανω ερωτησεις .
Ντοπιο συνεργειο η ο σεισμικ ; λαβομανο κανουν και με πατητη νομιζω , εχω την εντυπωση οτι ειχα δει σε φωτο του σεισμικ.
Εντάξει otso, φυσικά Θα το παρακολουθώ και φωτογραφικά. Θα κάνει γρανιτοκονια, κάτι παρόμοιο με την τσιμεντοκονια, αλλά πιο λεπτό.
Όλες οι επιφάνειες είναι κεραμικά πλακάκια και θα βάλει την πατητη επάνω σε αυτά.
.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#840856 Η αντλια θερμότητας σε τι διαφέρει από το κλιματιστικό που ξέρουμε μέχρι τώρα??? Το concept λειτουργίας δεν είναι το ίδιο...?

.
Άβαταρ μέλους
By glf
#840860 Ναι το ίδιο είναι ακριβώς. Και το κλιματιστικό μια αντλία θερμότητας είναι.