Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Nosferatu έγραψε:Δεν πετάμε χαρτιά στον κάδο αλλα στη λεκανη?

η τέλεια συνταγή για να μπουκώσει η αποχέτευση :iconcool:
κάν'το αν μισείς τον σπιτονοικοκύρη σου και αλλάζεις σπίτι σύντομα
Άβαταρ μέλους
By 224v
#840201 Σε ανακαίνιση σπιτιού, θα κάνουμε πατητη παντού στα πατώματα και τα πλακάκια του μπάνιου. Εκεί πρέπει να βγουν η λεκάνη και το λαβομανο. Με την ευκσιρια, Αξίζει να αγοραστούν καινούρια?? Και εάν ναι τι μαρκα προτιμάμε??

.
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
mousatos έγραψε:

Ουτε καν, μονο χαρτι και αν ειναι να χρησιμοποιήσεις πολυ κανεις ενδιαμεσα πατηματα.

Σκατοχαρτο στο καδο ειναι απο τα ποιο αηδιαστικα πραματα που μπορω να σκεφτω σε ενα σπιτι

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#840209 Don't throw papers in the toilet.

Και ειδικά
σερβιετες ( έχουν ανασυρθεί μέχρι και τέτοια).
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
g8777 έγραψε:Don't throw papers in the toilet.

Και ειδικά
σερβιετες ( έχουν ανασυρθεί μέχρι και τέτοια).

Εκτος απο σερβιετες, ενας βοθρατζης μου ειχε κανει παραπονα για προφυλακτικα και μωρομαντηλα οτι κανουν τη ζημια...

Οσο για το το σκουπισμα, η πρωτη φουρνια με τα χοντραδια παει σιγουρα μεσα στη χεστρα. Απο εκει και περα κρινεις αν με ενα μωρομαντηλο (που θα πεταχτει στον καδο) το γυαλιζεις το πισω συστημα, αλλιως κατευθειαν πλυσιμο με νερο και σαπουνι :s_yes
Άβαταρ μέλους
By 224v
pro έγραψε:Αν είναι όντως λαβομάνο όχι, θα είναι του 1820, που να βρεις τετοιο.
Όχι ρε εικοσαετίας είναι και δεν έχει πρόβλημα, απλά να μπει καινούργιο μια και θα βαφτούν όλοι οι τοίχοι κλπ

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#840218 To σωστό είναι lavamano, ο νιπτήρας στα ιταλικά.
Lavare, το ρήμα πλένω
Mano, χερι. Mani, χέρια
Mano Negra, συγκρότημα του Manu Chao, αλλά αυτά είναι ισπανικά
Τον όρο λαβομάνο τον έχω ακούσει μόνο στα Επτάνησα.
Άβαταρ μέλους
By pro
224v έγραψε:
pro έγραψε:Αν είναι όντως λαβομάνο όχι, θα είναι του 1820, που να βρεις τετοιο.
Όχι ρε εικοσαετίας είναι και δεν έχει πρόβλημα, απλά να μπει καινούργιο μια και θα βαφτούν όλοι οι τοίχοι κλπ

.
Πλάκα κάνω γιατί κανείς δεν το λέει έτσι πια

.
Άβαταρ μέλους
By markvag
mousatos έγραψε:

Αυτό. Σε παλιότερη πολυκατοικία που μέναμε 2-3 φορές σε 15 χρόνια είχαμε τέτοιο θέμα (και νερά στο υπόγειο από την αποχέτευση εξ' αιτίας αυτού).

Το πολύ χειρότερο βέβαια είναι τα μωρομάντηλα, που είναι κατά βάση βαμβακερά και η καλύτερη συνταγή για να βουλώσει το δίκτυο αποχέτευσης. Παθών στη δουλειά και ο τοπικός "αχόρταγος" που ήρθε να ξεβουλώσει τον αγωγό μου είπε πως από τότε που ο κόσμος άρχισε να χρησιμοποιεί μωρομάντηλα (και κάποιοι να τα πετάνε στη λεκάνη), η δουλειά του έχει 3-4πλασιαστεί... Με τα χαρτιά γίνεται μεν να βουλώσει η αποχέτευση, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο. Όχι αδύνατο, όπως έχω πάθει...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
markvag έγραψε:Το πολύ χειρότερο βέβαια είναι τα μωρομάντηλα, που είναι κατά βάση βαμβακερά και η καλύτερη συνταγή για να βουλώσει το δίκτυο αποχέτευσης. Παθών στη δουλειά και ο τοπικός "αχόρταγος" που ήρθε να ξεβουλώσει τον αγωγό μου είπε πως από τότε που ο κόσμος άρχισε να χρησιμοποιεί μωρομάντηλα (και κάποιοι να τα πετάνε στη λεκάνη), η δουλειά του έχει 3-4πλασιαστεί... Με τα χαρτιά γίνεται μεν να βουλώσει η αποχέτευση, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο. Όχι αδύνατο, όπως έχω πάθει...

Το πρόβλημα στα μωρομαντηλα είναι ότι έχουν πλαστικό μέσα και για αυτό δεν λιώνουν. Το αναφέρει και στην συσκευασία τους. Εμείς είχαμε μια "τσακαλα" που είχε έρθει στην οικοδομή και κάθε μήνα πληρώναμε τον αχόρταγο να ξεβουλωνει την αποχέτευση. Δε μπα να βάλαμε χαρτιά στην είσοδο, να ενημερώσαμε την συνέλευση, είχαμε βαρεθεί να καλούμε και να πληρώνουμε κάθε λίγο τον αχόρταγο. Έβρισκε αυτός τα μωρομαντηλα αλλά άντε να αποδείξεις ποιος τα πέταξε :lipsealed:
Ευτυχώς έχει πλέον φύγει από την οικοδομή και ησυχασαμε!