Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αυτό που γράφεις δεν βγάζει νόημα. Εξήγησα πιο πάνω γιατί η κατασκευή κατοικιών είναι παραγωγική επένδυση

Ο όρος "παραγωγική επένδυση" είναι κάτι συγκεκριμένο. Δεν είναι τι νομίζεις εσύ σαν επένδυση.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Αλήθεια, γιατί να ψάξω για τα έσοδα από την Χρυσή Βίζα σε άλλες χώρες; Έψαξα για την Ελλάδα που με ενδιαφέρει και τα ανέβασα. Αν θέλεις, ψάξε τα εσύ που έχεις και την απορία και παράθεσε τα (μπας και καταλάβω και τι ακριβώς προσπαθείς να πεις).

Δεν μίλησα για έσοδα. Ψάξε (όπως κάνεις με άλλα θέματα) τι κάνουν άλλες χώρες.
Άβαταρ μέλους
By leobsch
saxon_747 έγραψε:Έτσι είναι η αγορά.Σου είναι βάρος; Πουλάς..

Έτσι είν' η αγορά, σου είναι πολύ το βάρος; Δεν αγοράζεις (δεν νοικιάζεις)...
Τελευταία επεξεργασία από leobsch και 18 Αύγ 2023, 15:08, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
leobsch έγραψε:
Μπορείς να βάλεις και δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Χρήστος Λάππας έγραψε:
saxon_747 έγραψε:
Και αυτό το λες παραγωγική επένδυση; Για δώσε ένα λινκ που να τεκμηριώνει ότι είναι παραγωγική επένδυση.

Επίσης, συνήθως φέρνεις παραδείγματα άλλων χωρών, για την golden visa γιατί όχι;

Αυτό που γράφεις δεν βγάζει νόημα. Εξήγησα πιο πάνω γιατί η κατασκευή κατοικιών είναι παραγωγική επένδυση και γιατί το να καταστήσεις λιγότερο ελκυστική την αγορά/κατοχή κατοικίας δημιουργεί αντικίνητρα για την κατασκευή νέων κτηρίων (κάτι που έγινε απολύτως σαφές στην κρίση) και καταλήγει στην όξυνση του στεγαστικού προβλήματος αντί για την άμβλυνση του.

Αλήθεια, γιατί να ψάξω για τα έσοδα από την Χρυσή Βίζα σε άλλες χώρες; Έψαξα για την Ελλάδα που με ενδιαφέρει και τα ανέβασα. Αν θέλεις, ψάξε τα εσύ που έχεις και την απορία και παράθεσε τα (μπας και καταλάβω και τι ακριβώς προσπαθείς να πεις).

Πάλι λάθος κι εδώ, η οικοδομή στην κρίση δεν πέθανε λόγω της φορολογίας, αλλά επειδή ο κόσμος δεν είχε λεφτά (πάρα πολλοί ούτε καν δουλειά) για να αγοράσει σπίτι.
Η φορολογία των ακινήτων στην Ελλάδα, πέραν των θρύλων και παραδόσεων, είναι σχετικά μικρή.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
leobsch έγραψε:Κι εσύ για το νοίκι.
Δε γκρινιάζω εγώ μεγάλε... Εγω εξόφλησα τις υποχρεώσεις μου χωρίς κλαψα.

Tip no2: άμα το ασφαλίσεις , πληρώνεις 10% λιγότερο ΕΝΦΙΑ. (Να κινηθεί λίγο και ο κλάδος των ασφαλειών.)

Προσαρμόσου λιγο
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
leobsch έγραψε:Κι εσύ μπορείς να κάνεις κάτι να κινηθεί λίγο η αγορά των γραφείων.
Γίνεσαι κακός αλλά σε καταλαβαίνω. Λίγο υπομονή , μπορεί να γυρίσει ο τροχός.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#831205 Δεν καταλαβαίνω πραγματικά την κλάψα για τον ΕΝΦΙΑ. Είναι ούτε μισό νοίκι του ακινήτου, πραγματικά αν κάποιος δυσκολεύεται να τον πληρώσει στο ακίνητό του, κάτι πάει στραβά έως πολύ στραβά.
Στο στεγαστικό μου η δόση είναι πάνω από 1000€ αυτή την στιγμή (και πρέπει να πληρώνεται κάθε μήνα) , όταν ο ΕΝΦΙΑ ειναι κάτω από 500€ το χρόνο.
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
Anonymous Founder έγραψε:Δεν καταλαβαίνω πραγματικά την κλάψα για τον ΕΝΦΙΑ. Είναι ούτε μισό νοίκι του ακινήτου, πραγματικά αν κάποιος δυσκολεύεται να τον πληρώσει στο ακίνητό του, κάτι πάει στραβά έως πολύ στραβά.
Στο στεγαστικό μου η δόση είναι πάνω από 1000€ αυτή την στιγμή (και πρέπει να πληρώνεται κάθε μήνα) , όταν ο ΕΝΦΙΑ ειναι κάτω από 500€ το χρόνο.

Ναι αλλά ζευγαράκι, κληρονομιά, κλπ κλπ, πάλι τα ίδια θα λέμε; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
g8777 έγραψε:Είναι ο ΧL ο Jared Kushner των Β Β Β ;

Επιλέγω να απαντήσει ο Ζορζ.

Δυσκολάκι μου βάζεις, και ειδικά την ώρα της σιέστας. :oops: Το δίνω Χ, γιατί ο Jared μπορεί να μην είναι μεν αυτοδημιούργητος, αλλά τουλάχιστον έβγαλε ένα Harvard (το κανονικό Ivy League, όχι το χούντι από το πάγκο της λαϊκής).

Κατά τα άλλα, παρατηρώ ότι η συμπεριφορά του XL θυμίζει έντονα τους υπερσυντηριτικούς χριστιανούς, και στον ακλόνητο δογματισμό της και στην παντελή άγνοια που επιδεικνύουν για όσα με πάθος υποτίθεται ότι πρεσβεύουν. Διαβάστε και λίγο τι γράφουν για το 'rent seeking' οι Adam Smith και Ricardo. :sleep:

markvag έγραψε:Ε, καλά, και τους παράγοντες των ποδοσφαιρικών ομάδων κανείς δεν τους χαρακτηρίζει ως μαφιόζους, αλλά ως επιχειρηματίες, αλλά όλοι γνωρίζουμε τι είδους επιχειρήσεις έχουν. :lol: :lol: Επιχείρηση και η κατασκευή πχ ψυγείων, επιχείρηση και η διεθνής διακίνηση ναρκωτικών και η παροχή μπράβων ή παροχή υπηρεσιών ξεπλύματος χρήματος, αλλά δεν σημαίνει ότι θέλουμε και τα δύο είδη επιχειρήσεων ή πως είναι καλά για την οικονομία... :lol:

Γιατί παρακαλώ τέτοια υπεροψία; Ο μπράβος δηλαδή δεν είναι άνθρωπος; Δεν έχει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ κι αυτός; Δεν έχει παιδιά να θρέψει;

Όταν η νομιμότητα ευημερεί, οι μπράβοι υποφέρουν.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Zorz έγραψε:Δυσκολάκι μου βάζεις, και ειδικά την ώρα της σιέστας.

Ξερω κατι που μπαινει ευκολα καθως παιρνεις τη σιεστα σου. Μη ντρεπεσαι. Απλα ζητα το :s_yes
Άβαταρ μέλους
By NickTG
A-Viper7 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Δεν καταλαβαίνω πραγματικά την κλάψα για τον ΕΝΦΙΑ. Είναι ούτε μισό νοίκι του ακινήτου, πραγματικά αν κάποιος δυσκολεύεται να τον πληρώσει στο ακίνητό του, κάτι πάει στραβά έως πολύ στραβά.

Ναι αλλά ζευγαράκι, κληρονομιά, κλπ κλπ, πάλι τα ίδια θα λέμε; :lol:

Το οποίο άνεργο ζευγάρι δεν μας πειράζει που πληρώνει ΦΠΑ απλά για να επιβιώσει κάθε φορά που ψωνίζει τρόφιμα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#831215 Εγώ νομίζω από αυτά που διαβάζω, πως όσοι κληρονόμησαν ακίνητα, έχουν στο μυαλό τους πως η οποια κούραση, ή μόχθος ή φορολογική επιβάρυνση, θα έπρεπε να βαραίνει τους προηγούμενους.
Αυτοί που το έλαβαν σαν δώρο, θα έπρεπε να το απολαμβάνουν στο ακέραιο, χωρίς άγχη και υποχρεώσεις.
Αυτά είναι για όσους (τεμπέληδες) νοικιάζουν, οι όσους (απόγονους τεμπέληδων) αναγκάστηκαν να αγοράσουν οι ίδιοι.
Καλά δεν λέω;
Μπορεί ο άλλος να κληρονόμησε όλη την Τερψιθέα κάποια στιγμή, όσο την είχε, 0 φόρο. Σου λέει και ο ΧΛ τώρα, εγώ γιατί να πληρώσω; :s_no
Ας πληρώσουν άλλοι. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By markvag
Χρήστος Λάππας έγραψε:αλλά όταν φτάσει η ώρα να συζητήσουμε που θα βρει το κράτος αυτά τα χρήματα σφυρίζουμε αδιάφορα.

Συμφωνώ απολύτως. Και η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας είναι μία πολύ καλή πηγή! :s_yes

Εσύ αλήθεια έχεις στοιχεία για το φανταστικό νεαρό ζευγάρι που έλεγες πριν λίγες σελίδες; :hmmm:

Σε ότι αφορά το ζεστό (και μαύρο πολλές φορές) χρήμα απ' έξω, τί έχει μεγαλύτερο κόστος για την οικονομία; Να χάσουμε 1.000 "επενδυτές" με 250Κ ο καθένας ή να μειωθεί η κατανάλωση του κάθε νοικοκυριού κατά 10% επειδή πρέπει να πληρώσει πιο ακριβά το νοίκι; :hmmm: Για να μην αναφέρω την αύξηση στον αριθμό αυτών που δεν θα μπορούν να το πληρώσουν, κοκ....

Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αυτό που γράφεις δεν βγάζει νόημα. Εξήγησα πιο πάνω γιατί η κατασκευή κατοικιών είναι παραγωγική επένδυση και γιατί το να καταστήσεις λιγότερο ελκυστική την αγορά/κατοχή κατοικίας δημιουργεί αντικίνητρα για την κατασκευή νέων κτηρίων (κάτι που έγινε απολύτως σαφές στην κρίση) και καταλήγει στην όξυνση του στεγαστικού προβλήματος αντί για την άμβλυνση του.

Επιμένεις να μπερδεύεις ανόμοια πράγματα.

leobsch έγραψε:

Έτσι είν' η αγορά, σου είναι πολύ το βάρος; Δεν αγοράζεις (δεν νοικιάζεις)...

Σωστά, μπορείς να μείνεις και το πάρκο, τόσα παγκάκια έχει! Για να μην αναφέρω και πόσες σπηλιές υπάρχουν στα βουνά, που έχει και καθαρό αέρα! :metalo:

Zorz έγραψε:Διαβάστε και λίγο τι γράφουν για το 'rent seeking' οι Adam Smith και Ricardo. :sleep:

Αναφέρουν τίποτα για νεαρά ζευγάρια που αναγκάζονται να πουλήσουν το πανάκριβο ακίνητο που κληρονόμησαν επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και πόσο μεγάλη πληγή για την κοινωνία είναι αυτό; :hmmm: Ή είναι τίποτα κομμουνιστές; :x

Zorz έγραψε:Όταν η νομιμότητα ευημερεί, οι μπράβοι υποφέρουν.

Ευτυχώς όμως φροντίζουμε για όλους σε αυτή τη χώρα! :metalo: