Serf έγραψε:Μου έχει συμβεί και εμένα για μια μέρα που χρωστούσα. Ήμουν μισθωτός μέχρι την Χ day σε μια εταιρία. Την Χ+1 δεν δούλευα πουθενά, την Χ+2 δούλευα σε άλλη εταιρεία και εκείνη η μια μέρα κενό δημιούργησε το πρόβλημα.vasilis έγραψε:Πέρσυ, προπερσυ ήσουν μισθωτός για κάποιο διάστημα;Ήμουν μισθωτός μέχρι και τον 1ο του 2020. Ύστερα άλλαξα σε αυτόοαπασχολούμενος.
Στην καρτέλα σου στον εφκα φαίνονται όλα πληρωμένα;
Ετεαεπ;
< Note >
< Note >
Μπαινω e-ΕΦΚΑ
Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες
Αγροτες
Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.)
Ηλεκτρονική Καρτέλα Οφειλέτη
Σύνδεση με κωδικούς Ε.Φ.Κ.Α./Κ.Ε.Α.Ο.
Eισοδος
Καλωσορίσατε στην υπηρεσία "Πίνακας Χρεών Οφειλέτη".
παταω αριστερα οφειλες
Πίνακας Χρεών Οφειλέτη
Δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα βεβαιωμένες οφειλές...
Τι στο διαολο , τι δεν κανω σωστα ;
Μπες στον λογ/μό σου από ΕΦΚΑ να δεν αν φαίνονται εκεί ως εκκρεμείς οφειλές
(εκεί που θα έμπαινες για να πληρώσεις την τρέχουσα εισφορά του μήνα)
Πιθανότατα να είναι στον ΕΦΚΑ σου ως ληξιπροθεσμες.
Πληρώνονται κανονικά με την ίδια Ταυτότητα Οφειλής.
.
Fiat Panda 7,6l/100km
@otso
Αυτή τη στιγμή είναι ΚΕΑΟ μέχρι ΚΑΙ ο Οκτώβριος (Το ειδοποιητήριο που εκδίδεται τέλη Νοέμβρη δηλαδή)
Θεωρητικά από 07/02/2023 θα έχει "πάει" και ο 11/2022 (που εκδόθηκε Τέλη Δεκέμβρη), αλλά επειδή έχουν φοβερά συστήματα πήγε ΚΕΑΟ, αλλά δεν φαίνεται ακόμα όμως.
Αυτή τη στιγμή πλήρωσε το τρέχον σου (12/2022) και αυτό που θα βγει σε καμιά βδομάδα, και ασχολήσου με ΚΕΑΟ αρχές Μάρτη.
Σε περίπτωση που θέλεις να τελειώνεις ή επείγει η εξόφληση για κάποια ενημερότητα, πήγαινε στο τοπικό ΕΦΚΑ και ζήτα να σου εκδόσουν ημερήσιο RF για κάθε οφειλή ώστε να καθαρίσεις.
Γενικά ΕΦΚΑ και ΚΕΑΟ με διαφορά ό,τι χειρότερο σε υπηρεσίες αυτή τη στιγμή.
Έχεις δίκιο για τις υπηρεσίες τις ηλεκτρονικές, αλλά επειδή πήρα τηλέφωνο Κυριακή μεσημέρι και με εξυπηρέτησαν άψογα, με σύνδεσαν και με την ΑΑΔΕ, άλλαξα γνώμη.
Επίσης αν έχεις οποιοδήποτε θέμα απαντάνε σε μέιλ σε 48 ώρες το πολύ.
.
Fiat Panda 7,6l/100km
otso έγραψε:ψαχνοντας βρισκω 2 μηνες του 21 που φαινονταν απληρωτοι . κοιταω βλεπω κατι 0.80ε , προφανως εβαλα καθυστερημένα τα ποσα ξεχνωντας οτι εχουν και τοκους . αυτα πως πληρωνονται; να βαλω σε μια μηνιαια 0.80 παραπανω ;
καμμια συμβουλη;
otso έγραψε:otso έγραψε:ψαχνοντας βρισκω 2 μηνες του 21 που φαινονταν απληρωτοι . κοιταω βλεπω κατι 0.80ε , προφανως εβαλα καθυστερημένα τα ποσα ξεχνωντας οτι εχουν και τοκους . αυτα πως πληρωνονται; να βαλω σε μια μηνιαια 0.80 παραπανω ;
καμμια συμβουλη;
Mε την ιδια ταυτοτητα οφειλης που πληρωσες τις μηνιαιες
Fiat Panda 7,6l/100km
Εχω 12-13 χρόνια με πλήρη ένσημα Ελλάδα . Έτσι όπως είναι σύνταξη Ελλάδα δεν μου βγάζουν, το ελάχιστο είναι 15 χρόνια. Πλάνα να γυρίσω για δουλεία Ελλάδα δεν έχω να πείς κάποια στιγμή θα συμπληρώσω, μόνο μετά τη σύνταξη για μόνιμη επιστροφή (βέβαια πως τα φέρνει η ζωή κανείς δεν ξέρει τελικά). Έλεγα μπας και κάνω καμία εξαγορά τα υπόλοιπα, μπας και μετρήσει και το ναυτικό που ειχα κανει 20 μηνες και να έβγαζα μια βασική…. Γενικά το είχα αφήσει για το μακρινό μέλλον.
Τελευταία έψαξα πως παίζει το ασφαλιστικό στην ΕΕ που είμαι.. υπάρχει επιλογή για transfer in των εισφορών από τον εθνικό φορέα. Φυσικά δεν θα εξαργυρωθεί ένα προς ένα σε 12 χρόνια, αλλα σε πολύ λιγότερο. Ουσιαστικά πάει η EE απευθείας στον εθνικό φορέα και λέει θα τραβήξω τις εισφορές του τάδε για τα χρόνια του, τι ποσό δίνεις; Μετά το μετατρέπουν αυτό το ποσό σε συντάξιμα χρόνια στην τωρινή δουλειά μου με έναν αλγόριθμο με πολλές μεταβλητές. Προφανώς χώρες με μεγαλύτερους μισθούς και εισφορές θα βγάζουν μεγαλύτερο ποσό .. από την άλλη οι εισφορές μου ηταν αρκέτα υψηλές οπότε όλο και κάτι θα βγεί .. Σκέφτομαι και 2 χρόνια να βγάλω , γιατί όχι αφου τώρα δεν είναι αξιοποιήσιμα.
Εχω έναν μόνο ενδοιασμό πριν να να κάνω αυτή την κίνηση
Πες ότι στα 65-67 βγαίνεις σύνταξη και έρχεσαι ελλάδα. Στην Ελλάδα χωρίς ΑΜΚΑ και ασφάλιση εθνική τι προβλήματα μπορεί να έχω; Σε ένα νοσοκομείο να μπώ θα μπορώ; Να πάρω φάρμακα; Γενικά το καθεστώς για ανω των 65 ποιο είναι σχετικά με πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας;
Ασφάλιση θα συνεχίσω να εχω το JSIS, το οποιο βασικά σε αποζημιώνει , αλλά το θέμα είναι αν θα εχω την πρόσβαση σε φάρμακα με συνταγή, πχ αντιβίωση, και όχι πως θα τα πληρώσω.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
g8777 έγραψε:Εισαι σιγουρος οτι το θεμα δεν ειναι το αν θα πληρωνεις;
Ετσι οπως εχω ζήσει το JSIS μεχρι τώρα δεν με πολυανησυχεί , εν πάσειπεριπτώσει αυτο ειναι κατι που θα το γνωρίζω
Πιο πολύ με απασχολεί πως θα δουλέψει το μοντέλο . Το καλοκαίρι που ηθελα μια αντιβίωση για το μικρό, οταν ειπα οτι δεν εχω ΑΜΚΑ ο γιατρός μπλόκαρε και δεν μπορούσε να το γράψει... τελικά βάλαμε το ΑΜΚΑ της γιαγιάς