Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#80225 Παίδες επειδή έχετε κολλήσει με το πρωτογενές πλεόνασμα αν θα είναι 1-3-8.
Τόσα χρόνια που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έπιαναν τους στόχους που έμπαιναν κατά καιρούς, η τρόικα έκοβε τη στρόφιγγα και η κυβέρνηση έκανε στάση πληρωμών μέχρι να ξαναπιάσει τους στόχους.
Σωστά;
:roll:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
dimviii έγραψε:
kyr80 έγραψε:Μπορείς να μου βρεις κάτι ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ από τους εταίρους;
Το μόνο που βλέπω είναι μια 4μηνη παράταση.
Θα ήθελα να είμαι το ίδιο ενθουσιασμένος, αλλά δεν μπορώ. Και δεν έχω κανένα συμφέρον να μην πάμε καλύτερα ως χώρα.
Και προεκλογικά ήμουν από τους πρώτους που έλεγα ότι πρέπει να αλλάξει κάτι με τον Σύριζα.

Κυριακο βρες την χθεσινη συνεντευξη του υπουργοι Οικονομικων,καθως και στις απαντησεις που εδωσε στους δημοσιογραφους.Σε καποια απαντηση το ειπε ξεκαθαρα αυτο με το πρωτογενες πλεονασμα.Αν θυμαμαι καλα ειπε οτι δεν μπορει να δωσει νουμερο γιατι δεν υπαρχει ακομα συμφωνηθεν νουμερο.Θα εξεταζεται καθε χρονια αναλογα με τις δυνατοτητες που θα υπαρχουν.
εαν δεν σου κανει η δηλωση θα χρειαστει να περιμενεις μεχρι την Δευτερα το βραδυ.
Παντως ακομα και τα φιλο νδκρατικα σαιτ το αναφερουν αυτο.

Και τι σχέση έχει αυτό με τα προεκλογικά;;;; Το ΜΟΝΟ που ΊΣΩΣ να πετυχε είναι το πλεόνασμα. Ελέγχους θα έχουμε; Πρόγραμμα θα έχουμε;; Αλλάζει απλά το όνομα της Τροικας και του Μνημονίου. Και αυτό ακριβώς έλεγαν τα γερμανικά ΜΜΕ. Ας τα λένε οι Έλληνες όπως θέλουν.
Και ξαναλέω ότι τους προτιμώ από τους ΝΔιτες
dimviii έγραψε:
kyr80 έγραψε:Μπορείς να μου βρεις κάτι ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ από τους εταίρους;
Θα ήθελα να είμαι το ίδιο ενθουσιασμένος, αλλά δεν μπορώ. Και δεν έχω κανένα συμφέρον να μην πάμε καλύτερα ως χώρα.
Και προεκλογικά ήμουν από τους πρώτους που έλεγα ότι πρέπει να αλλάξει κάτι με τον Σύριζα.

Κυριακο βρες την χθεσινη συνεντευξη του υπουργοι Οικονομικων,καθως και στις απαντησεις που εδωσε στους δημοσιογραφους.Σε καποια απαντηση το ειπε ξεκαθαρα αυτο με το πρωτογενες πλεονασμα.Αν θυμαμαι καλα ειπε οτι δεν μπορει να δωσει νουμερο γιατι δεν υπαρχει ακομα συμφωνηθεν νουμερο.Θα εξεταζεται καθε χρονια αναλογα με τις δυνατοτητες που θα υπαρχουν.
εαν δεν σου κανει η δηλωση θα χρειαστει να περιμενεις μεχρι την Δευτερα το βραδυ.
Παντως ακομα και τα φιλο νδκρατικα σαιτ το αναφερουν αυτο.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
kyr80 έγραψε:
dimviii έγραψε:
kyr80 έγραψε:Πάντως στις Γερμανικές ειδήσεις, λένε ΠΟΛΥ διαφορετικά από αυτά που λέμε εμείς.<br abp="761"><br abp="762">Το μόνο που άλλαξε λένε, είναι ότι δόθηκε 4μηνη παράταση στη νέα κυβέρνηση. Δάνειο χωρίς προϋποθέσεις και έλεγχο, δεν υπάρχει
<br abp="763"><br abp="764">καπως πρεπει να πουνε και αυτοι στους Γερμανους οτι η τελικη συμφωνια ειναι αυτο το εγγραφο της Ελληνικης κυβερνησης που ο Σοιμπλε ειπε ''οχι''.<br abp="765">Καπως πρεπει να δικαιολογησουν οτι θα ελαφρυνουν φορολογικα οι τεμπεληδες Ελληνες με το φραπεδαρα στο χερι.
Μπορείς να μου βρεις κάτι ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ από τους εταίρους;

Η διατυπωση της συμφωνιας ειναι τετοια ωστε και οι δυο πλευρες να μπορουν να λενε οτι ειναι νικητες ή οτι δεν εχασαν. Οι δικηγοροι (υποθετω απο τους κορυφαιους) δεν ειναι |λογοκρισία|.

Εσυ μπορεις να βρεις την υποχρεωση για τα μεχρι τωρα γνωστα πρωτογενη πλεονασματα ? Οχι, λεει για ευλογα πλεονασματα. Μπορεις να βρεις την επιβολη μετρων απο την τροϊκα ? Οχι , ειτε τα μετρα θα αποφασιζονται απο την ελλ. κυβερνηση ειτε με απο κοινου συμφωνια. Μπορεις να βρεις προσθετα μετρα ? Οχι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
EDDIE_147 έγραψε:Παίδες επειδή έχετε κολλήσει με το πρωτογενές πλεόνασμα αν θα είναι 1-3-8.
Τόσα χρόνια που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έπιαναν τους στόχους που έμπαιναν κατά καιρούς, η τρόικα έκοβε τη στρόφιγγα και η κυβέρνηση έκανε στάση πληρωμών μέχρι να ξαναπιάσει τους στόχους.
Σωστά;

Δεν σε πιάνω... Κάθε φορά που υπήρχε χρηματοδοτικό κενό, απαιτούσαν νέα μέτρα (φόρους, δαπάνες κλπ).
Το mail Χαρδούβελη ήταν απάντηση ακριβώς σε κάτι τέτοιο: με απαιτούμενο πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 ήταν 3%, ζήτησαν πρόσθετα μέτρα.
Και για το 2016, θα ζητούσαν κι άλλα, γιατί το πλεόνασμα θα ήταν 4.5%.

Δεν έχει σημασία αν θα το πετυχαίναν, σημασία έχει πως στο τέλος της χρονιάς, ΑΝ δεν το πετυχαίναν, θα ζητούσαν νέα μέτρα. :roll:

Άκουσα μόλις τις δηλώσεις Σαμαρά και Βενιζέλου... Τρελό butthurt! :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By kyr80
αεροζολ έγραψε:
kyr80 έγραψε:
dimviii έγραψε:
kyr80 έγραψε:Πάντως στις Γερμανικές ειδήσεις, λένε ΠΟΛΥ διαφορετικά από αυτά που λέμε εμείς.<br abp="761"><br abp="762">Το μόνο που άλλαξε λένε, είναι ότι δόθηκε 4μηνη παράταση στη νέα κυβέρνηση. Δάνειο χωρίς προϋποθέσεις και έλεγχο, δεν υπάρχει
<br abp="763"><br abp="764">καπως πρεπει να πουνε και αυτοι στους Γερμανους οτι η τελικη συμφωνια ειναι αυτο το εγγραφο της Ελληνικης κυβερνησης που ο Σοιμπλε ειπε ''οχι''.<br abp="765">Καπως πρεπει να δικαιολογησουν οτι θα ελαφρυνουν φορολογικα οι τεμπεληδες Ελληνες με το φραπεδαρα στο χερι.

Η διατυπωση της συμφωνιας ειναι τετοια ωστε και οι δυο πλευρες να μπορουν να λενε οτι ειναι νικητες ή οτι δεν εχασαν. Οι δικηγοροι (υποθετω απο τους κορυφαιους) δεν ειναι |λογοκρισία|.

Εσυ μπορεις να βρεις την υποχρεωση για τα μεχρι τωρα γνωστα πρωτογενη πλεονασματα ? Οχι, λεει για ευλογα πλεονασματα. Μπορεις να βρεις την επιβολη μετρων απο την τροϊκα ? Οχι , ειτε τα μετρα θα αποφασιζονται απο την ελλ. κυβερνηση ειτε με απο κοινου συμφωνια. Μπορεις να βρεις προσθετα μετρα ? Οχι.

Η διαφορά είναι ότι εμείς είμαστε υπό πίεση. Ποιος θα φάει το αγγούρι;;;
Ο μέσος Γερμανός ή ο μέσος Έλληνας;
Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Τι σκατα πανηγυριζουμε;;;
Αν είναι μόνο η μαγκιά Βαρουφακη, καμία αντίρρηση. Καλύτερο από το Yes Sir των προηγούμενων.
Άβαταρ μέλους
By costas80
#80239 Γιαυτό ο βαρου ζήταγε απλά ισοσκελισμενο προϋπολογισμό. Γιατί η μη επίτευξη των εξωπραγματικών πλεονασματων σήμαινε αυτόματα την απαίτηση των δανειστών για πιο σκληρά μέτρα. Τώρα και το 1.5 πάλι πολύ είναι. Απλά ίσως να θεωρεί πως οι Ευρωπαίοι μπορει να αναθεωρήσουν αν στο τέλος των τεσσάρων μηνών έχουμε κάνει πρόοδο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
kyr80 έγραψε:Και τι σχέση έχει αυτό με τα προεκλογικά;;;; Το ΜΟΝΟ που ΊΣΩΣ να πετυχε είναι το πλεόνασμα.

μα απο το ποσο πρωτογενες πλεονασμα θα ζητηθει,απο εκει θα εξαρτηθει στο ποσα και ποια μετρα θα παρεις.Ολα απο αυτο ξεκινουν.Υπολογισε για καθε 1% αυτο = με 2 δις.

kyr80 έγραψε:Ελέγχους θα έχουμε; Πρόγραμμα θα έχουμε;; Αλλάζει απλά το όνομα της Τροικας και του Μνημονίου.

οχι δεν αλλαζει απλα το ονομα.Το εχουμε ξαναγραψει σημερα τι αλλαζει.Ελεγχους θα εχουμε,και προγραμμα θα υπαρχει παντως.

kyr80 έγραψε: Και αυτό ακριβώς έλεγαν τα γερμανικά ΜΜΕ. Ας τα λένε οι Έλληνες όπως θέλουν.

.Πρωτη φορα θα ειναι που τα μμε τους λενε μαλακιες και ψεματα?Τα μμε τους χθες ελεγαν οτι ο Βαρουφακης εστειλε λαθος επιστολη.
kyr80 έγραψε: Και ξαναλέω ότι τους προτιμώ από τους ΝΔιτες

Με τον προηγουμενο μεχρι τωρα δεν εχουν σχεση.Δειχνουν να το παλευουν ειλικρινα με ολες τους τις δυναμεις και με σωστη τακτικη.Μακαρι να συνεχισουν ετσι,και ακομα καλλιτερα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#80245 Οπότε ας περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα για αρχή. Και μέχρι τον Ιούλιο για συνολική εκτίμηση.
Ακόμα δεν τον είδαμε, ΓιάΝη τον βαφτίσαμε
Άβαταρ μέλους
By junior gt
kyr80 έγραψε:
αεροζολ έγραψε:
kyr80 έγραψε:
dimviii έγραψε:

Η διαφορά είναι ότι εμείς είμαστε υπό πίεση. Ποιος θα φάει το αγγούρι;;;
Ο μέσος Γερμανός ή ο μέσος Έλληνας;
Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Τι σκατα πανηγυριζουμε;;;
Αν είναι μόνο η μαγκιά Βαρουφακη, καμία αντίρρηση. Καλύτερο από το Yes Sir των προηγούμενων.

Ρε σεις περνετε τιποτα? Ειδες κανεναν να πανηγυριζει του Βαρουφακη συμπεριλαμβανομενου?
Το μονο που σιγουρα πετυχανε ειναι να ακυρωσουν το μεηλ χαρδουβελη. Αυτο σιγουρα μπορει να ειναι η απαρχη μιας αντιστροφης σε συνδιασμο με την πολιτικη βουληση που αδιαμφισβητητα δειξανε οτι υπαρχει. Απο εκει και περα θελει μαχη και αυτο ειναι που λεει και η κυβερνηση.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#80247 Απο οτι λενε η Γερμανια εισπρατει ενα σοβαρο ποσο απο τοκους των δανειων που μας εχει δωσει.
Γιατι δεν βγαινουμε λοιπον να πουμε στο Γερμανο φορολογουμενο οτι ωφελειται και δεν επιβαρυνεται οπως λεει η κυβερνηση της Γερμανιας και βρισκει πατημα να αρνειται οποια διευκολυνση ζηταμε;
Η δεν ειναι ετσι; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#80248 Ψάξε στα προηγούμενα ποστ. Θα δεις πολύ κόσμο να πανηγυρίζει. Ο Βαρουφακης πανηγύρισε στην πρώτη του κιόλας έκφραση.
Όχι δεν πΑΙρνουμε κάτι. Εσύ;
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
EDDIE_147 έγραψε:Παίδες επειδή έχετε κολλήσει με το πρωτογενές πλεόνασμα αν θα είναι 1-3-8.
Σωστά;

Η προβλεψη για το ΑΕΠ του 2014 ειναι 185 δις. 3,5% * 185 = 6,475 δις . 1,5% * 185 = 2,775 δις .Αυτη η διαφορα (μεταξυ του προβλεπομενου ποσοστου στο μεχρι τωρα υφισταμενο μνημονιο και στη νεα συμφωνια*) στο πρωτογενες πλεονασμα ειναι 3,7 δις και μας λες οτι επιτυγχανεται μεσω στασης πληρωμων της κυβερνησης. Δηλαδης απομυζεις απο την οικονομια σου 3,7 δις (για να πληρωσεις δανεια/τοκους) . Το οτι δεν φαινεται να καταλαβαινεις (ή κανεις οτι δεν καταλαβαινεις) τι σημαινει αυτο και μαλιστα σε περιβαλλον υφεσης ή στασιμοτητας, δεν μου κανει εντυπωση.
Εγραψες παλι . Ξερω οτι θα πεις οτι δεν εννοουσες αυτο , αλλα κατι αλλο . Τι αλλο?

* στην νεα συμφωνια δεν καθοριζεται καποιο ποσοστο. Ακυρωνονται τα μεχρι τωρα απαιτουμενα απο το υφισταμενο μνημονιο ποσοστα και λεει για ευλογα πλεονασματα. Ειναι πολυ σημαντικο το τι υψους πρωτογενες πλεονασμα υποχρεωνεσαι απο την συμφωνια να εχεις.
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 21 Φεβ 2015, 23:13, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Anonymous Founder έγραψε:
Σωστά;

Δεν σε πιάνω... Κάθε φορά που υπήρχε χρηματοδοτικό κενό, απαιτούσαν νέα μέτρα (φόρους, δαπάνες κλπ).
Το mail Χαρδούβελη ήταν απάντηση ακριβώς σε κάτι τέτοιο: με απαιτούμενο πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 ήταν 3%, ζήτησαν πρόσθετα μέτρα.
Και για το 2016, θα ζητούσαν κι άλλα, γιατί το πλεόνασμα θα ήταν 4.5%.

Δεν έχει σημασία αν θα το πετυχαίναν, σημασία έχει πως στο τέλος της χρονιάς, ΑΝ δεν το πετυχαίναν, θα ζητούσαν νέα μέτρα. :roll:

Άκουσα μόλις τις δηλώσεις Σαμαρά και Βενιζέλου... Τρελό butthurt! :s_biggrin

Πρωτογενές πλεόνασμα έπιασαν αν δεν κάνω λάθος πρώτη φορά το 2014 και αυτό μαϊμουδεμένο.
Σε γενικές γραμμές το περιβόητο μνημόνιο δεν έπιασε ποτέ τους βασικούς του στόχους.

Αν τους έπιανε προφανώς θα ήταν παρελθόν.
Όπως λες και εσύ δεν έπιαναν τους στόχους και ερχόντουσαν νέα μέτρα τα οποία μπορεί να ήταν πιο αποτυχημένα από τα προηγούμενα.
Σε κάθε περίπτωση δεν κοβόταν το παραδάκι αλλά συνεχιζόταν η γκρίνια.

Με το παραπάνω δεδομένο θεωρώ χαζή την εμμονή στο αν το χαρτί θα γράφει στόχο 3% ή 1,5% αφού αυτά όπως έχουμε δει είναι υπό συζήτηση κάθε φορά και δεν αποτελούν λόγο να κοπεί το χρήμα.

Αν δηλαδή υπογράψουν 3% και πιάσουν ένα υγιές 1,5% με άλλους δείκτες να βελτιώνονται παράλληλα (πχ ανεργία), δεν νομίζω να γυρίσει κάποιος να τους πει "Όχι απολύστε καμιά 10ρια χιλιάδες άτομα για να βγει το συμφωνημένο νούμερο" :roll: .

Για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη ήττα γιατί 5 χρόνια το έπαιζαν "σοβαροί τεχνοκράτες" (my ass) και έρχεται τώρα ο καταληψίας να τους ξεβρακώσει στο δικό τους "γήπεδο".
Γι αυτό και θεωρώ ότι ο Τσίπρας πρέπει να γράψει στα τσιλιβιθρόνια του όλα τα ζαβά που φαντασιώνονται αντάρτικο και δραχμή.
Αν χάσει x ψηφοφόρους από αυτούς, θα κερδίσει 3x ψηφοφόρους που δεν τον ψήφιζαν ως τώρα από διάφορα άλλα κόμματα.