https://www.news247.gr/koinonia/seismos ... 52314.html
https://www.news247.gr/koinonia/seismos ... 52314.html

diplomat έγραψε:Μάλλον έχει σχέση με το ρήγμα της Πάρνηθας.Η Πάρνηθα πριν το 99 δεν είχε κάνει ποτε αξιόλογο σεισμό, πανω απο 4 magnitude.
Προσωπικά έχω πάρει απόφαση ότι κάποια στιγμή, εάν συνεχίσω να μένω εδώ βέβαια, θα μου την κάνει η Παρνηθάρα. Γι' αυτό το λόγο δεν έχω κρεμάσει σε τοίχους απολύτως τίποτα, ειδικά στα υπνοδωμάτια. Σταγόνα στον ωκεανό αν μας κάνει κανένα εξάρι και θα μου πεις, μα φευ.
Νίκος Παππάς έγραψε:diplomat έγραψε:Μάλλον έχει σχέση με το ρήγμα της Πάρνηθας.Η Πάρνηθα πριν το 99 δεν είχε κάνει ποτε αξιόλογο σεισμό, πανω απο 4 magnitude.
Προσωπικά έχω πάρει απόφαση ότι κάποια στιγμή, εάν συνεχίσω να μένω εδώ βέβαια, θα μου την κάνει η Παρνηθάρα. Γι' αυτό το λόγο δεν έχω κρεμάσει σε τοίχους απολύτως τίποτα, ειδικά στα υπνοδωμάτια. Σταγόνα στον ωκεανό αν μας κάνει κανένα εξάρι και θα μου πεις, μα φευ.
Που σημαίνει ότι μπορεί να γίνει αυριο ή σε 100 χρόνια ξανά κάτι αντίστοιχο.
Οι Αλκυονίδες όμως ή η Αταλάντη μπορούν να δώσουν πολυ πιο δυνατους σεισμούς
Redmi Note 8 Pro

diplomat έγραψε:Πάλι καλά που ο τζιμκλάρκιος λείπει από το λεκανοπέδιο, 2ο σεισμός σε σχεδόν 1 βδομάδα
Νίκος Παππάς έγραψε:
Πιο πριν τον 17ο και τον 6ο αιώνα. Τους θυμάσαι;
Redmi Note 8 Pro

JarnoT έγραψε:Κουνηθήκαμε ποοοολύ σήμερα στο Ηράκλειο. Κι όλη μέρα έκτοτε.
Το προηγούμενο διάστημα είχε μικροσεισμούς η περιοχή και έβγαιναν οι ειδικοί και έλεγαν ότι δε δίνει μεγάλους σεισμούς, don't worry. Μια που τα είπαν, μια που δεν έγιναν όπως τα είπαν. Κρίμα για το Αρκαλοχώρι, ελπίζω να μη βγούνε πολλά κτήρια εντελώς off.
Ότι θα πέσουν μικροπράγματα από τις βιβλιοθήκες, οκ, το περιμένεις. Να βρεις, όμως, το κατσαρολάκι που έχεις ακουμπισμένο στον πάγκο της κουζίνας με το "ένα δάχτυλο" νερό απέξω του, είναι επιπέδου x-files
Στην εκτίμηση ότι ενδεχομένως τα ρήγματα στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου να δώσουν και ένα μεγαλύτερο των 5 ρίχτερ σεισμό εξέφρασε ο καθηγητής Καθηγητής Φυσικής της Λιθόσφαιρας και Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος.
“Τα ρήγματα στο Αρκαλοχώρι που δίνουν τη σεισμική ακολουθία είναι από τα πιο μικρά και λιγότερο σημαντικά άρα δεν φαίνεται η συγκεκριμένη ζώνη να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ίσως δεν δώσει κάτι μεγαλύτερο” τόνισε ο καθηγητής, σύμφωνα με το ekriti.gr.
Η πιθανότητα για πιο ισχυρό σεισμό
“Συνήθως, συνέχισε, μια τέτοια δραστηριότητα κρατάει σημαντικό χρονικό διάστημα και υπάρχουν ακραίες περιπτώσεις που κρατάει και πάνω από ένα έτος. Σε πολλές περιπτώσεις όμως κρατάει και τρεις – τέσσερις μήνες με μέτριους σεισμούς της τάξης των 5-5,5 ρίχτερ που στη συγκεκριμένη περιοχή δεν πρέπει να μας εκπλήξει”.
Ο κ. Παπαζάχος συμβούλεψε τους κατοίκους να οπλιστούν με υπομονή καθώς θα έχει συνέχεια το φαινόμενο και μπορεί ένας μεγαλύτερος σεισμός να έχει επιπτώσεις και βλάβες .
«Τα σπίτια με ζημιές να εγκαταλειφθούν»
“Σπίτια τα οποία εμφανώς είναι προβληματικά και τα οποία δεν παρέχουν αντισεισμική ασφάλεια δεν μπορούν να κατοικηθούν από τη στιγμή που έχουμε μια ακολουθία σε εξέλιξη και μπορεί να δώσει πάνω από 5 ρίχτερ αύριο το πρωί” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Βήμα, 26.07.2021
Ανάρτηση σχετικά με τον σεισμό έκανε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης. «Σήμερα το πρωί είχαμε ακόμα ένα σεισμό 3.7R στο Αρκαλοχώρι. Όπως επανειλημμένα έχω αναφέρει το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα αλλά τα διαστήματα μεταξύ των σεισμών θα αραιώνουν τα μεγέθη όμως θα Κινούνται σε αυτά τα επίπεδα.
Από τα επιπλέον όργανα που έχουμε τοποθετήσει στην ευρύτερη περιοχή υπολογίσαμε με ακρίβεια τα αίτια του φαινομένου το οποίο οφείλεται στα ρήγματα Καστελλίου και Θραψανού που ενώνονται στο βάθος κάτω από τον Δήμο Μινώα πεδιάδος.
Έχουμε παρατηρήσει και μία μικρή σεισμική δράση στην περιοχή Αρχανών Βασιλειών στο ρήγμα του Γιούχτα, το οποίο και αυτό παρακολουθούμε.
Είμαι σε επικοινωνία τόσο με τον δήμαρχο Αρκαλοχωρίου όσο και με τον δήμαρχο Ηράκλειο ενώ σε πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον περιφερειάρχη Κρήτης αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα όσον αφορά την αντισεισμική θωράκιση της Κρήτης με έμφαση βέβαια στην περιοχή που αυτή την περίοδο είναι σε διέγερση.
Πρέπει να συνεχίζετε να ακολουθείτε τα μέτρα σεισμικής προστασίας και να αποφεύγετε τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια όπως σας έχω πει».
Τα ΝΕΑ, 24.09.2021

Μεγάλη είναι η ανησυχία των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου από την έντονη σεισμική δραστηριότητα, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Αρκετός μάλιστα είναι ο κόσμος και κυρίως πιστοί, που δίνουν μία… εξήγηση στο φαινόμενο.
Για πολλούς μπορεί το γεγονός αυτό να αποτελεί απλά μία σύμπτωση, πολλοί ωστόσο είναι και οι πιστοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, που πιστεύουν ότι η έντονη σεισμική δραστηριότητα ξεκίνησε από τότε που η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής καλύφθηκε με χώμα.
Πιο συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν όταν ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής στα Ρουσσοχώρια, αποτελούσε «εμπόδιο» στην εξέλιξη των εργασιών, του Αεροδρομίου στο Καστέλι, με αποτέλεσμα να καλύψουν την Εκκλησία με χώμα.
Από τότε οι... επισκέψεις του Εγκέλαδου είναι συχνές, όπως παρατηρούν οι κάτοικοι.
Ωραίος αγώνας. Όπως είπατε αν η Φεράρι είχε κρατήσ[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]