Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
Sam Spade έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Μου κατέστρεψε την μέρα. :sorry:

Καλέ μου φίλε, να περνάς καθημερινά από την Πατέκ, τότε.

:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By deep purple
#143605 Λυπάμαι που θα χαλάσω την "όμορφη ατμόσφαιρα" αλλά τα ρολόγια (και δη τα ελβετικά) ίσως είναι το πιο υπερεκτιμημένο προϊόν στον κόσμο. Ήδη πονηροί ασιάτες κάνανε μεικτές εταιρείες λίγο μέσα από τα ελβετικά σύνορα και εξασφάλισαν το swiss made. Υπήρξα "άρρωστος" για πολλά χρόνια και μέλος ελληνικών φόρουμ για το ρολόι, μέχρι που ανακάλυψα κάτι περίεργα σαιτ στην άπω ανατολή που κάνουν απίθανα πράγματα (μέχρι και μοντίφες) σε εξαιρετικές τιμές και πλέον δεν ασχολούμαι με τους Ευρωπαίους φίλους μας. Ασφαλώς δεν κατέχεις ένα Πατεκ αλλά το διαφυλλάτεις για την επόμενη γενιά, όπως έλεγε και η γνωστή διαφήμιση της εταιρείας, αλλά στην ουσία πρόκειται για ένα ρολόι με απλό μηχανισμό κατά κανόνα που έχει κάνει όνομα επειδή η Πατέκ τα κάνει χειροποίητα.
Η Ρόλεξ από την άλλη έχει πιάσει την αγορά της υψηλής κοινωνίας (κάτι σαν την Μερσεντές στα αυτοκίνητα) και βαράει αλύπητα έχοντας το όπλο του εγχώριου μηχανισμού. Όλοι οι άλλοι είναι στο έλεος της Swatch Group που σε όποιον θέλει δίνει ΕΤΑ και τον κρατά στη ζωή και σε όποιον θέλει δεν δίνει. Σπρώχνει την Ωμέγα όσο μπορεί, αλλά θα πάρει δεκαετίες και πολλά λεφτά ακόμη στην διαφήμιση (Ολυμπιάδα Λονδίνου, James Bond) για να την φτάσει.
Έχοντας περάσει από τα χέρια μου Vacheron, Cartier και Longines, τα έχω αφήσει όλα στα συρτάρια ή τα έδωσα στην γυναίκα μου (τώρα είναι της μόδας τα μεγάλα ρολόγια στα γυναικεία χέρια) και τα τελευταία τρία χρόνια φορώ μια απομίμηση του Πορτογάλου της IWC με διπλή δυνατότητα για κούρδισμα (από ρότορα ή στο χέρι), με power reserve και τα δευτερόλεπτα σε μικρό subdial. Λευκό χρώμα-μπλέ δείκτες, αν θυμάμαι καλά 58 €. Του έβαλα κι ένα αδιάβροχο λουράκι Μορελάτο και δεν το έχω βγάλει ποτέ ούτε στη δουλειά ούτε στην έξοδο.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#143608 Και μπραβο σου. Εχουμε φωτογραφια του Πορτογαλου με το αδιαβροχο λουρακι;
Άβαταρ μέλους
By GTS
Χρήστος Λάππας έγραψε:For fuck's sake! :roll:

Η πεθερά μου με απεχθάνεται, δεν θα μου έκανε δώρο 90 Ευρώ, όχι 90 χιλιάδες Ευρώ. Ξεκολλήστε.

Γιατι δεν το νοικιαζεις για το γαμο; Να βγαλεις τις φωτογραφιες... :yahoo:

ΥΓ πολυ τσιγγουνα η πεθερα.... :omg:
Άβαταρ μέλους
By Sam Spade
mirage έγραψε:Και μπραβο σου. Εχουμε φωτογραφια του Πορτογαλου με το αδιαβροχο λουρακι;

Νομίζω αυτό είναι που ψάχνεις, καλέ μου φίλε. Το κόκκινο λουράκι είναι αδιάβροχο και ΥΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΟ! :s_music

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By deep purple
#143614 Οχι, αλλά το είχα πάρει απο Manbushijie ή κάπως έτσι (Χόνγκ-Κόνγκ). Τώρα το βγάζει με ασημί καντράν, τότε με λευκό. Η τιμή που βλέπεις, πέφτει πολύ αν κάνεις εγγραφή. To βρήκα:
http://manbushijie.com/43mm-parnis-pilo ... p1776.html
Άβαταρ μέλους
By mirage
#143616 Εγω δεν καταλαβα την διαφορα. Φανταστικο.
Άβαταρ μέλους
By deep purple
#143619 Υπάρχει διαφορά, αν γκουγκλαρεις IWC Portuguese θα δεις πως είναι το αληθινό, αλλά πές μου ειλικρινά θα έδινες γύρω στα 7-10κ για το ελβετικό, όταν οι κινέζοι τους έχουν αντιγράψει τόσο καλά; Δες στο σαιτ τι έχουν κάνει με την Panerai. Υπόψιν ότι οι μηχανισμοί Sea-Gull θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόπιστοι και όχι απλώς κινεζιές, εμένα πάντως τρία χρόνια δουλεύει ασταμάτητα. Και για όσους μιλήσουν για hommage ή ακόμη χειρότερα για μαΙμού, εγώ προσωπικά δεν ντρέπομαι καθόλου να φορώ το ταπεινό (πλήν όμορφο κατά την γνώμη μου) Parnis αντί για το πανάκριβο και δακτυλοδεικτούμενο IWC.
Άβαταρ μέλους
By GTS
deep purple έγραψε:Υπάρχει διαφορά, αν γκουγκλαρεις IWC Portuguese θα δεις πως είναι το αληθινό, αλλά πές μου ειλικρινά θα έδινες γύρω στα 7-10κ για το ελβετικό, όταν οι κινέζοι τους έχουν αντιγράψει τόσο καλά; Δες στο σαιτ τι έχουν κάνει με την Panerai. Υπόψιν ότι οι μηχανισμοί Sea-Gull θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόπιστοι και όχι απλώς κινεζιές, εμένα πάντως τρία χρόνια δουλεύει ασταμάτητα. Και για όσους μιλήσουν για hommage ή ακόμη χειρότερα για μαΙμού, εγώ προσωπικά δεν ντρέπομαι καθόλου να φορώ το ταπεινό (πλήν όμορφο κατά την γνώμη μου) Parnis αντί για το πανάκριβο και δακτυλοδεικτούμενο IWC.

Ποιος ο λογος που φορας το παρνις; Κινητο τηλεφωνο δεν εχεις για την ωρα;
Άβαταρ μέλους
By mirage
#143623 Ειπαμε εισαι μπροστα απο την εποχη σου.
Εγω φιλος δεν διακρινω διαφορες.
Άβαταρ μέλους
By Sam Spade
deep purple έγραψε:αλλά πές μου ειλικρινά θα έδινες γύρω στα 7-10κ για το ελβετικό, όταν οι κινέζοι τους έχουν αντιγράψει τόσο καλά;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#143683 Αν έχεις μείνει pa(r)ni(s) με pa(r)ni(s) είναι μια λογική επιλογή.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#144682 Menz μου,προτείνετε μου ενα καλο και τιμιο Casio στα 100 μαξ 150€
Απαιτησεις ,να δειχνει καλα την ωρα και να ναι ομορφο
Υποθετω παμε αυστηρα σε G Shock.
Επισης αν υπαρχει κατι και στα 50-100 ,δεκτο

<