Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#234809 Εγω στη σάλτσα δε βάζω βούτυρο πάντως.
Λίγο ελαιόλαδο, σκορδακι πατημένο να ανοίξει, θυμάρι κλωναρακια, φλουδες απο λεμονι.
Συμπληρωνω με τα ζουμια του κρέατος που μαζεύονται απο τη σχάρα ενω ξεκουράζονται οι μπριζόλες ή φιλέτα (αφού έχω απλα αδειάσει το τηγάνι απο τα καμένα λάδια χωρίς να το πλυνω όμως) και αφού βρασουν λίγο σβηνω με το χυμό του λεμονιού και σουρωνω.
Τελειότητα.

Εγω βέβαια τα μαγειρευω στο τηγάνι με τέρμα φωτιά (να καπνίζει το λίγο λαδακι που έχω βαλει απο πριν) και γύρισμα κάθε 10-15 sec μέχρι να συμπληρωθούν 2-3 λεπτα ανάλογα το παχος του φιλέτου.
Καποιες φορες για σιγουριά ακόμα λιγοτερο γιατί προτιμώ ωμή παρα να παραγινει.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#234815 Υπαρχει ενα ρητο, κανονας, οπως θες πες το, που παιζει δεκαδες, να μην πω εκατονταδες χρονια στις επαγγελματικες κουζινες... και εννοειται οτι για να το χρησιμοποιουν οι επαγγελματιες, εχει θετικο αποτελεσμα:

"When in doubt, add butter"

:eat:
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#234820 Σίγουρα αλλά θέλω τη σάλτσα διακριτική για να μη μου καλύπτει τη γεύση του κρέατος..
Θα το δοκιμασω πάντως.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kovathe έγραψε:Σίγουρα αλλά θέλω τη σάλτσα διακριτική για να μη μου καλύπτει τη γεύση του κρέατος..
Θα το δοκιμασω πάντως.

Αν σου αρεσει οπως την κανεις τη σαλτσα, δεν ειναι αναγκη, το βουτυρακι μπαινει "when in doubt" γιατι σημασια για αυτους εχει να αρεσει στον πελατη να ξαναερθει να ξεκοιλιαστει. Αν εχεις αμφιβολια ή σε τρωει μια μερα, το κανεις και βλεπεις.

Μια σχετικα πιο ηπια προταση ειναι να ριξεις κρασι στα εναπομειναντα ξυγκια κλπ στο τηγανι και να τα ξυσεις με ξυλινη σπατουλα, και να τα κανεις ζουμακι... + ολα αυτα τα ωραια που βαζεις...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#234997 To βούτυρο δίνει αυτή την γυαλάδα στην σάλτσα και την δένει λίγο καλύτερα, προσωπικά βάζω και λίγο κρεμμύδι για πιο steak Diane φάση
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#235002 Αυτό που λέτε με τα 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά, μετά μέσα είναι ζωντανή ή καλοψημένη;
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:Αυτό που λέτε με τα 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά, μετά μέσα είναι ζωντανή ή καλοψημένη;

Mην την βάλεις κοντα στην σαλάτα καλού κακού,μπορεί να στην φάει!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By drdino
Dimitris_P έγραψε:Αυτό που λέτε με τα 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά, μετά μέσα είναι ζωντανή ή καλοψημένη;

Eσύ τι λες; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#235012 Εχθές βρεθήκαμε τυχαία (για Friday's πηγαίναμε κι εκεί καταλήξαμε) στο Beerger στον Άγιο Δημήτριο
http://www.thatslife.gr/afieromata/vrik ... o-beerger/

Αρκετά νόστιμο το burger, ωραίος ο χώρος και είχε και ζωντανή μουσική (κατσιμιχαίοι, κότσυρας και τέτοια)

Το μεγάλο burger, όπως αυτό της φωτό, έχει 10€ και ήταν ακριβώς όσο έπρεπε για να χορτάσω και λίγο πριν σκάσω. Δεν ξέρω αν το μικρό μου έφτανε. Ίσως σε κάποιον άλλον ναι.
(Τώρα που ξαναβλέπω την εικόνα εμένα δεν είχε την αριστερή σως :rant: )
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
drdino έγραψε:

Eσύ τι λες; :lol:

Εγώ λέω ότι είναι μισοψημένη προς το ζουμερή. Τέτοιες βαρβατίλες δεν τις μπορώ :shifty: Άπαξ και δω κόκκινο ή ροζ κόβοντάς την την ξαναψήνω.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater

λοιπον, το ακολουθησα
ο μεγαλος ο γιος μου την καταπιε αμασητη μου λεει τετοιο κρεας τοσο μαλακο δεν εχω ξαναφαει

εγω και η γυναικα μου , χμ... πολυ νοστιμο και εξαιρετικα μαλακη αλλα ρε παιδια ψυχολογικα αμα ειναι κοκκινο μεσα, δεν κατεβαινει.... στο πιατο που τις ειχα αφησει να στραγγιξουν , το ζουμι που βγηκε ηταν κατι αναμεσα σε ζουμι και αιμα....

αφου τις μισφαγαμε τις ξαναριξα για κανα 5λεπτο στο high και το υπολοιπο το ευχαριστηθηκαμε πιο πολυ

το medium - rare δεν ειναι για μας, well done μονο
Άβαταρ μέλους
By trident1971

Ψόφια ειναι ετσι και αλλιως, και απο μεσα και απ' εξω, απο πριν την ψησεις... απλα μετα βεβαιωνεσαι :lol:

Ας εχει και λιγο ροζουλι, δοκιμασε να δεις μια μερα, πολυ δυνατη φωτια απο 2 λεπτα... θα ειναι πιο μαλακο το κρεας.

Dimitris_P έγραψε:(Τώρα που ξαναβλέπω την εικόνα εμένα δεν είχε την αριστερή σως :rant: )

Σε ζυγισαν με το ματι οταν εμπαινες, και σου εβαλαν την δεξια, την κεφαλαιοκρατικη σως. Την αριστερη τη βαζουν σε αλληλεγγυους μονο. :lol:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
KiloMeater έγραψε:

λοιπον, το ακολουθησα
ο μεγαλος ο γιος μου την καταπιε αμασητη μου λεει τετοιο κρεας τοσο μαλακο δεν εχω ξαναφαει

εγω και η γυναικα μου , χμ... πολυ νοστιμο και εξαιρετικα μαλακη αλλα ρε παιδια ψυχολογικα αμα ειναι κοκκινο μεσα, δεν κατεβαινει.... στο πιατο που τις ειχα αφησει να στραγγιξουν , το ζουμι που βγηκε ηταν κατι αναμεσα σε ζουμι και αιμα....

αφου τις μισφαγαμε τις ξαναριξα για κανα 5λεπτο στο high και το υπολοιπο το ευχαριστηθηκαμε πιο πολυ

το medium - rare δεν ειναι για μας, well done μονο

Δολοφονος κρεατος... :rtfm: δεν πειραζει, περισσοτερο καλο κρεας για εμας. :yahoo:

Χρονομετρα ποσο τις εψησες, ή μια και εχεις τα μεσα πλεον, φτιαξε ενα σετ με δυνατη φωτια και τη μια κανε την 3 λεπτα την αλλη 3,5 την αλλη 4 κλπ.
Δες ποια απο αυτες σου κανει χωρις να εχει γινει καφε απο μεσα που πια την εχεις καταστρεψει.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#235056 κιλομήτερ, εγώ το κάνω όπως εσύ, 3 και 3 λεπτά, και μετά 10' στο φούρνο σχετικά χαμηλά, 150-180. Βγαίνει ελαφρύ ροζ στο χρώμα, δεν χάνει από τρυφερότητα και το ζουμί είναι ροζ-καφέ, όχι κόκκινο
Άβαταρ μέλους
By otso
#235066 βουβαλισια μπριζολα , αγριογουρουνο μπριζολα, τραγο με χυλοπίτες . δεν σας λεω που για να τρωω μονο εγω.
εχει πλακα να περναει το ακροπολις φετος απο κει