Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By italakias
#757078 Μαγκες ,τις δεκαετιες 80-90 ειχαμε καλυτερη και φθηνοτερη θερμανση ,επειδη κυβερνουσε το ΠΑΣΟΚ.
Τωρα φτασαμε 2022,εχουμε απο τα ακριβοτερα καυσιμα της ευρωπης κσι ο Μητσοτακης δεν κανει μειωση στον φορο καυσιμων με την πονηρη δικαιολογια οτι θα ωφεληθουν οι πλουσιοτεροι.
Εχουμε φυδικο αεριο,ιδιωτικοποιημενη ΔΕΗ και υποτιθεται οτι ο ανταγωνισμος θα εριχνε τις τιμες αλλα δεν.
Σε λιγο καιρο θα παρει και το ελαιολαδο τα πανω του γιατι ενα ποιοτικοτερο προιον δεν μπορει να εχει ιδια τιμη με ενα αλλο και δεν θα χουμε ουτε να φαμε.
Ερχεται μεγαλη κριση.
Μπορει τωρα να μετακυλουν οι επιχειρησεις τα κοστη στους καταναλωτες αλλα μοιραια η καταναλωση θα μειωθει,ο τζιρος το ιδιο και θα πεσουν λουκετα.
Αληθεια αυτη η ηλεκτροκινηση τι απεγινε;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#757081 Πιτσιρικάς κοιμόμουν με μισανοιχτό παράθυρο και χιόνι έξω γιατί δεν άντεχα την ζέστη και τα καλοριφέρ αναβαν 3-4 ώρες το απόγευμα 6-10πχ και 1-2 ώρες το πρωί 6-8.

Το πατρικό έχει καυστήρα από το 1982 που χτίστηκε και νομίζω τότε όλοι έβαζαν καυστήρα πετρελαίου, τα ελαφρώς παλαιότερα σπίτια συμμαθητων είχαν ξυλοσομπα-φούρνο-μάτι στο καθιστικό και ηλεκτρικές θερμαστρες στα υπόλοιπα δωμάτια.
Μιλάμε βέβαια για Δ. Μακεδονία που πηγαίναμε σχολείο με 20 πόντους χιόνι και για να χάσουμε μάθημα έπρεπε να επικρατεί ολικός παγετός.
Πιθανώς σε πιο νότια και ήπια κλίματα να θεωρούσαν την θέρμανση με πετρέλαιο πολυτέλεια.

< >
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#757167 Μέχρι το 2011 έμενα σε σπιτια με κεντρική θέρμανση, επαρχίας και Θεσσαλονίκη. Όντως τα καλοριφέρ αναβανε 2-3 φόρες τη μέρα για κάποιες ώρες αλλά αυτό φαντάζομαι γινόταν όχι για οικονομία αλλά επειδή με αυτό τον τρόπο ένα διαμέρισμα διατηρούνταν ζεστό ημερησίως.
Μετά την κρίση το 2011 ξεκίνησαν όλα τα προβλήματα με το να μην πληρώνονται τα κοινόχρηστα και ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει καν πετρέλαιο.

.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Νίκος Παππάς έγραψε:ενδοδαπεδια

Άλλη φάση. Έχω καταργήσει τα χαλιά για αυτόν τον λόγο, πλην του σαλονιού, που τα θέλεις για αισθητικούς λόγους και μόνο.

italakias έγραψε:ΠΑΣΟΚ

Σας δίκασε ο ιταλάκιας; Σας δίκασε! :s_bye Πονάς τζιάκομ; :roll:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#757240 Κάπου αναφέρθηκε η παιδική νοσταλγία και πως τα βλέπαμε τα πράγματα τότε aka πλήρωνε ο μπαμπάς μας και δεν μας ένοιαζε. Τι, όχι;
Btw μεγάλωσα σε πολυκατοικία με 52 διαμερίσματα . Κοινόχρηστα κάτι αστεία ποσά και με τουλάχιστον ικανοποιητική ζέστη. Κατασκευής 70's.
Μέσα 00's που πρωτοέβαλα από την τσέπη μου λεφτά για πετρέλαιο, έκανε αν δεν κάνω λάθος κάπου στα 0,40€. Τώρα κάνει 1.40. Και όχι, ο μισθός μου δεν έχει πάρει την ίδια αύξηση αφενός, αφεδύο έχουν πάρει τα ΠΑΝΤΑ γύρω μας ανάλογες αυξήσεις. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, νομίζω το 2008, να γεμίζω ΤΙΓΚΑ καρότσι του τότε Careffour με...80€. Σχετική...προσπάθεια την σήμερον ημέραν, θα επιβραβευθεί με τουλάχιστον 200€ ξαλάφρωμα της τσέπης.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
edmond έγραψε:Κάπου αναφέρθηκε η παιδική νοσταλγία και πως τα βλέπαμε τα πράγματα τότε aka πλήρωνε ο μπαμπάς μας και δεν μας ένοιαζε. Τι, όχι;
Btw μεγάλωσα σε πολυκατοικία με 52 διαμερίσματα . Κοινόχρηστα κάτι αστεία ποσά και με τουλάχιστον ικανοποιητική ζέστη. Κατασκευής 70's.
Μέσα 00's που πρωτοέβαλα από την τσέπη μου λεφτά για πετρέλαιο, έκανε αν δεν κάνω λάθος κάπου στα 0,40€. Τώρα κάνει 1.40. Και όχι, ο μισθός μου δεν έχει πάρει την ίδια αύξηση αφενός, αφεδύο έχουν πάρει τα ΠΑΝΤΑ γύρω μας ανάλογες αυξήσεις. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, νομίζω το 2008, να γεμίζω ΤΙΓΚΑ καρότσι του τότε Careffour με...80€. Σχετική...προσπάθεια την σήμερον ημέραν, θα επιβραβευθεί με τουλάχιστον 200€ ξαλάφρωμα της τσέπης.

Αυταπόδεικτα αυτά. Θυμάμαι το 2003, μόλις πρωτοπήρα το Focus, να πηγαίνω για 1ο γέμισμα... 0,60 το λίτρο. Ντουμπάι φάση. :lol: Δεν μιλάω για παλιότερα με Δρχ, τότε ήμασταν Σαουδική Αραβία φάση. Πήγαινα εκδρομή με το Disco, έκαιγε 17 λίτρα στα 100 και απλά γελούσα στο βενζινάδικο: "δες πόσο καίει ρε το τέρας..." :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#757244 Καλά.μην πάτε και τόσο μακρυα. Μέχρι πριν λίγους μήνες ξεκινουσαμε το σούπερ μάρκετ από 20 ευρώ λόγω των παμπερς του μικρού. Είτε 1+1 είτε σε 50% το σούπερ μάρκετ ξεκινούσε τλχ από το 20 με το καλημέρα.

Τον τελευταίο καιρό δεν ψωνίζουμε παμπερς αλλά ακόμα ψάχνουμε να βρούμε που πήγε το 20ικο
Άβαταρ μέλους
By edmond
#757245 Χοντρικά υπολόγισε πως κάθε τσάντα του σμ είναι ένα 20ρικο.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#757246 Άλλο λέω βρε. Ξεκινουσαμε με το 20 και πληρώναμε 80πχ

Για το ίδιο σούπερ μάρκετ χωρίς πάνες πάλι πληρωνουμε 80
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#757256 Προφανώς φταίει που τα τρώτε σε καφέδες από έξω και δεν ξέρετε να κάνετε διαχείριση των οικονομικών σας.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
NickTG έγραψε:Προφανώς φταίει που τα τρώτε σε καφέδες από έξω και δεν ξέρετε να κάνετε διαχείριση των οικονομικών σας.

Κρίμα να μην έχει ένα "like button" κάτω από κάθε post, γιατί το άξιζε το δικό σου. Το λέω σε σένα επειδή είσαι και admin. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει στο phpbb.
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 27 Μαρ 2022, 00:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#757263 Speaking of which, pampers premium care οικονομική συσκευασία από 19,5 - > 22,5 σε 2 μήνες περίπου. Αντίστοιχα και οι υπόλοιπες.
Αλλά ναι φταίνε οι καφέδες
Άβαταρ μέλους
By dimik
#757267 Κοντά στα 16 ευρώ πήρα 2 συσκευασίες σήμερα από τα premium

< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Asimov έγραψε:Speaking of which, pampers premium care οικονομική συσκευασία από 19,5 - > 22,5 σε 2 μήνες περίπου. Αντίστοιχα και οι υπόλοιπες.
Αλλά ναι φταίνε οι καφέδες

Γενικά και εδώ Γερμανία έχει υπάρξει μία αισθητή αύξηση τιμών.

Στον κουρέα παρατήρησα σήμερα πχ από 18 πήγε 23 €, το παιδικό από 12 στα 15€. Μου φαίνεται πως πρέπει να αρχίσω να τα κάνω γουλί... :lol:

Και γενικά όλα έχουν ανεβεί 10-15%. Είναι σίγουρο πως οι μισθοί δε θα ακολουθήσουν την ανιούσα, οπότε και η αγοραστική δύναμη των Ευρωπαίων θα μειωθεί αισθητά...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#757275 Η αγοραστική δύναμη είναι το λιγότερο. Όταν δεν θα έρχεται αέριο, πετρέλαιο, σιτάρι και κριθάρι από Ρωσία και Ουκρανία είναι που θα πεινάσουμε και θα κρυώσουμε στα αλήθεια...