fokion έγραψε:
R.I.P..... σημερα....
Ο περι ου ο λογος...
Στη φωτο περσι στα 15 του με καταρακτη και εξαιρετικά μειωμενη ακοη κατι που τον εκανε να τρομαζει και προφανως να γρυλιζει, οταν ξαφνικά σε εβλεπε διπλα του...
Του φωναζες απο μακρυα να καταλαβει ποιος ειναι και μετα πλησιαζες....
Εξ ου και δεμενος πλεον για λογους ασφαλειας, και δικης του και δικης μας...
Το παιδι και το σκυλι οπως το μαθεις.....
Αν το μαθεις φυλακα ειναι φυλακας
Αν το μαθεις του καναπε ειναι του καναπε...
Πωωω φίλε μου σε καταλαβαίνω.
Εκλαψα. Άνθρωποι είναι γιατί περνάς ανθρώπινες στιγμές μαζί τους, τα νοιώθεις και σε νοιώθουν. Από τις πιο αγνές αγάπες.
RIP...
R21
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
Arrow έγραψε:Πολύ δύσκολη στιγμή όταν βλέπεις το σκύλο σου για τελευταία φορά και πρέπει να τον αποχαιρετησεις.
οσο δε φανταζεται οποιος δε το εχει περασει.....
οκ συνεχιζω λιγο σκληρα αλλα επειδη πρωτη φορα το περασα...
εχτετε υποψη σας οτι πολλά "νοσοκομεια" το περνουν το θεμα ως "ξεπετα" και τραβανε την ενεση κατευθευαν "οικονομικά"....
η "σωστη" διαδικασία που ακολουθησε ο χρόνια κτηνιατρος του ειναι ηρεμιστική ενεση, αναισθησια επιπεδου χειρουργειου (εδω καλο ειναι να φυγετε) και μετα.....
αλλιως υπαρχει η σγωνια του "προσπαθω να αναπνευσω" για καποιο χρονικο διαστημα....
Ο παππούς μου είχε σκάσει τον σκύλο του πριν κάποια χρόνια ( τον είχε αφήσει λίγες ώρες στο αμάξι με σκασμενα παράθυρα και πήγε για ψάρεμα αλλά άργησε, γύρισε ο ήλιος και ο καημένος δεν άντεξε ) κοντεψε να σκάσει κι ο ίδιος.
Χωρίς πλάκα, νόμισα οτι θα πεθάνει απ το καημό του...
Ειδα πριν ρεπορταζ με το 5χρονο που το σκοτωσαν τα ροτ. 70+ χρονων ανθρωπος ειχε 8 ροτ!!! Οι εκπαιδευτες ειπαν οτι αυτα ειχαν σχηματισει αγελη με συγκεκριμένη ιεραρχια, στην οποια ο ανθρωπος δεν συμπεριλαμβανονταν καν!
<
Γι αυτο - και για οσα ακόμα θα μαθευτούν στην πορεια - ειπα απο την αρχη ας κρατήσουμε μια πισινή τι εχει γινει, τα σκυλιά δε σκοτώνουν έτσι απλά....
Κι απο οτι άκουσα σε καποιο καναλι ο κάτοχος τα πηγαινε σε επιδείξεις "φυλαξης"...
Αληθεια? Ψεμα? Θα δειξει....
Οταν εκπαιδεύεις ενα οποιοδήποτε σκυλο με αυτα τα κιλά και αυτη τη δύναμη ειναι σαν να εχεις "οπλο"...
Αφήνει κανεις τα οπλα ξεκλείδωτα????
Ενα καλο μαθημα προς ολους μας......
, κατηγορούν το παιδάκι, κοκ.
Είμαστε σοβαροί; Μιλάμε για σκυλιά που μπορούν να σκοτώσουν. Και μην ακούσω και εδώ την ίδια μλκία, ότι και ο άνθρωπος μπορεί να σκοτώσει. Υπάρχει τεράστια διαφορά στην νοημοσύνη του ανθρώπου με ένα ζώο.
Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε το sarplaninac κατοικίδιο. Να το κάνουμε σκυλί οικογένειας. Ε, δεν έγινε. Το ζώο είναι φύλακας ενάντια σε λύκους. Αυτή είναι η φύση του. Μερικές μέρες μετά την επίθεση, και είμαι πιο ψύχραιμος. Και με αφορμή και το περιστατικό στην Κοζάνη, αισθάνομαι τυχερός που δάγκωσε εμένα. Γιατί αν δάγκωνε κάποιον ξένο, θα είχαμε θύμα.
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας

Φανταζεσαι να ειχες εκμεταλευτει την "ταση" του και να το ειχες εκπαιδευσει για φυλακα????
Αυτο εννοω....
Από λάθος οποιουδήποτε. Του γονιού που το παραμέλησε ή να ξεχνούσα την πόρτα μια φορά στα 5 χρόνια. Και να γινόταν το μοιραίο. Έχει σημασία ποιος θα έφταιγε; Ότι η ζωή ενός ανθρώπου δεν γυρίζει πίσω, ποιος το αρνείται;
Οπότε αυτά τα κλισέ ότι τα σκυλιά είναι όπως τα μάθεις κλπ, τα ακούω βερεσέ. Με απόδειξη πλέον τον αγκώνα μου. Συγκεκριμένες ράτσες δεν κάνουν για επαφή με άνθρωπο. Αν ο μπάρμπας στην Κοζάνη είχε κανένα κόκερ ή λαμπραντόρ, θα είχαμε νεκρό το παιδάκι;
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας

< Note 2 >