- 06 Φεβ 2026, 17:34
Παρατήρησα και εξήγησα κάτι που διαφοροποιεί μύωπες και υπερμέτρωπες. Εγώ μύωπας η σύζυγος υπερμετρωπική.
Η καλή μου βλέπει και τους πιο μικρούς κόκκους στο πάτωμα που εγώ δεν βλέπω. Και μου λέει "καλά, μου λές ότι σκούπισες με το σκουπάκι τα ψίχουλα/κόκκους καφέ κλπ δεν βλέπεις εκεί-εκεί-εκεί;;" Σκύβω ο κακομοίρης στα 4 να δω τι εννοεί. Και είχε δίκιο...
Αντίστοιχα όμως εγώ βλέπω αμέσως ότι μερικές φορές τα πιάτα ή μαχαιροπήρουνα έχουν ατέλειες μετά το πλύσιμο. Ή στην επιφάνεια των ματιών της κουζίνας. Γενικά πλεονεκτώ στα κοντινά ενώ αυτή στα μακρινά. Εγώ ράβω/επισκευάζω αυτή μόνο πλέκει. Εγώ διαβάζω τις οδηγίες σε συσκευές αν και αυτό είναι και θέμα επιλογής και όχι μόνο όρασης.
Σήμερα με κάλεσε να της ανοίξω το σαμπουάν (με τσουτσουνάκι που το πατάς). Το επεξεργάστηκα λίγο και είδα ότι είχε επάνω του ζωγραφισμένο βελάκι προς τα πού να το γυρίσεις για να ξεκλειδώσει, τσκα μπαμ, προφανώς η καλή μου δεν το πήρε χαμπάρι.
Οπότε κάπως έτσι απαγκιστρώνομαι από τη σκούπα που δεν χωνεύω με τίποτα αλλά από την άλλη θα πλένω πιο πολλά πιάτα.
Για αυτό όχι μόνο οι Χιώτες αλλά και οι στραβοί πάνε δυο-δυο!
aka onyx !