Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By italakias
#134864 Ενα ντουβαρι ειχε μαζεψει υγρασια και εφυγε ολο το παλιο χρωμα,ξεφλουδισε και ειχε μουχλα.
Αυτο εγινε επειδη υπηρχε μικρη διαροη απο μια σωληνα στη τουαλετα.
Τωρα εχει περασει καιρος που το εχω αφησει ετσι αλλα θελω να το φτιαξω.
Τι κανω;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#134869 Η κουζίνα σαν χώρος όπως την βλέπεις απ'έξω είναι ένα Π. Τα έπιπλα (πάγκος, ντουλάπια) είναι στο αριστερό Γ του Π, όπως το βλέπεις από την ανοιχτή του μεριά. Στο δεξί τέλος του Γ υπάρχει ένα κενό ~95εκ για το ψυγείο (χώρος Ψ στο εξής) και ο δεξιά τοίχος του Π είναι ελεύθερος και έχει μόνο ένα καλοριφέρ και την κεντρική πόρτα εισόδου (χώρος Κ στο εξής).

Σκέφτομαι το εξής, αν μπορεί να γίνει φυσικά.
- Να μετακινήσω το καλοριφέρ από τον Κ στον Ψ στην ίδια ευθεία (ίδιος τοίχος)
- Να μπει εκεί δίπλα (στον Ψ) μια ψηλή στήλη 60ρα με εντοιχιζόμενο φούρνο και ντουλάπι/τροφοθήκη
- Να μπει ελεύθερο στον Κ ένα ψυγείο ντουλάπα.
- Να κάνω συρταριέρα τον χώρο που είναι δεσμευμένος για τον φούρνο κάτω πάγκου τώρα.

Έτσι νομίζω ότι κερδίζω:
- μία επιπλέον συρταριέρα
- επιπλέον ντουλάπια
- φούρνος ψηλά (καλύτερα από χαμηλά νομίζω)
- το ψυγείο που θέλω
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#135540 Ακόμα κι αν το επιτρέπει ν διαρρύθμιση θα πρέπει να ξηλώσεις τοίχο (καλύτερα όχι πάτωμα) για να περάσεις σωλήνες καλοριφέρ και επίσης βαρβάτο ρεύμα ίσως και κατευθείαν από τον πίνακα (ή από όπου φτάνει τώρα). Εσύ θα κρίνεις αν αξίζει. Αν πρέπει να ξηλώσεις την μισή κουζίνα ίσως όχι αν γίνεται από τον ελεύθερο τοίχο είναι πιο εύκολο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#135545 Απορροφητήρας; :lol:
Το ντουλάπι έχει 15ρα τρύπα, όμως ο σωλήνας που βγαίνει έξω είναι 10ρης και ναι, έχει πάλι δοκάρι από πάνω :rant:
Οπότε εγώ στον απορροφητήρα για τι έξοδο να κοιτάω; 15ρα ή 10ρα; Μπορώ να κοιτάω 15ρα και στο τέλος εκεί πριν βγει έξω να γίνει 10;

Η απόσταση από το ντουλάπι μέχρι την έξοδο είναι ~1.45. Η κουζίνα είναι ~13τμ χωρίς να υπολογίζω το σαλόνι δίπλα. Τι δύναμη να κοιτάω;

sknipper έγραψε:Ακόμα κι αν το επιτρέπει ν διαρρύθμιση θα πρέπει να ξηλώσεις τοίχο (καλύτερα όχι πάτωμα) για να περάσεις σωλήνες καλοριφέρ και επίσης βαρβάτο ρεύμα ίσως και κατευθείαν από τον πίνακα (ή από όπου φτάνει τώρα). Εσύ θα κρίνεις αν αξίζει. Αν πρέπει να ξηλώσεις την μισή κουζίνα ίσως όχι αν γίνεται από τον ελεύθερο τοίχο είναι πιο εύκολο.

Δεν χρειάζεται να σκάψω, μπορεί να περάσουν εξωτερικά μ'ένα όμορφο καναλάκι και δεν θα φαίνονται μετά αφού θα τους καλύπτει το ψυγείο.

Για το ρεύμα που λες, φαντάζομαι εννοείς για τον φούρνο, δεν χρειάζεται να κάνω κάτι, απλώς τραβάω μια διακλάδωση απ'το 6ρι που είναι τώρα για την κουζίνα. Θα πάει στην ίδια ευθεία και θα κρυφτεί πίσω από τα ντουλάπια, οπότε δεν έχω μερεμέτια.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#135568 Δεν ξέρω ποιός έχει κάνει |λογοκρισία|, ο ηλεκτρολόγος ή ο βαφέας, αλλά τα καλώδια που έρχονται από το ταβάνι για τις λάμπες είναι τρία λευκά. Εγώ τώρα πώς θα βρω τι είναι τι; Σε ένα μόνο είχε δύο από τα τρία με χρώμα, φάση και γείωση (γείωση στη λάμπα; wtf)
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#135573 Συνήθως η γείωση είναι με κίτρινο χρώμα.

Αναμονές για φωτιστικά μπορεί να έχουν γείωση γιατί κάποια όντως χρειάζονται.

Για να βρεις ποιο είναι τι, χρειάζεσαι πολύμετρο. Θεωρητικά τη φάση τη βρίσκεις και με δοκιμαστικό κατσαβίδι αλλά δεν είναι και το πιο αξιόπιστο όργανο.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#135576 Μάστορα, είναι αυτό?
https://www.e-revma.gr/?item=516028
Αν ναί, το χωρίζεις στα 3 μέρη και τα "γδύνεις", διότι αποτελείται απο 3 καλώδια με χρώμα, μονόκλωνα. Αν ήταν ήδη "χωρισμένα", μπορεί να λέρωσε με μπογιά το ένα και δεν το "βλέπεις".
Φάση είναι πάντα το καφέ και το μπλέ ουδέτερος, αλλιώς αν τα έχει "δώσει" ο ηλεκτρολόγος, ... ηταν κατσαπλιάς. :thumbsdown:
Προσοχή με το ρεύμα, δε σου΄χω πολύ ... εμπιστοσύνη ! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#135582 Κάτσε καλά Jim, έχω φτιάξει πίνακα λέμε :rtfm: :lol:

Δεν κάθησα να τα ξύσω γιατί είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει. Αύριο πάλι. Θεώρησα ότι το ένα από τα 3 είναι το σήμα για το αλέ-ρετούρ :hmmm: :oops:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dimitris_P έγραψε: Θεώρησα ότι το ένα από τα 3 είναι το σήμα για το αλέ-ρετούρ

"Σήμα" ???? :dizzy:

Όταν λές πίνακα, δεν εννοείς μαυροπίνακα, σωστά; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#135600 Τέλος πάντων θα το δω αύριο με φως :lol:

Πάμε στα υπόλοιπα θέματα (απορροφητήρας κλπ) :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Dimitris_P έγραψε:Τέλος πάντων θα το δω αύριο με φως :lol:

Πάμε στα υπόλοιπα θέματα (απορροφητήρας κλπ) :iconcool:
Τελικα επεστρεψες στο σπιτι με τον περιεργο σωληνα απορροφητηρα που περναει και μεσα απο τα ντουλαπια ή εισαι τοσο γκαντεμης που βρηκες και αλλο σπιτι με το ιδιο θεμα?
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#136288 False alarm το θέμα με τα καλώδια, όλα οκ είναι :iconcool: Τα έξυσα και είναι όλα φάση/ουδέτερος/γείωση :iconcool: Η αρχική απορία δημιουργήθηκε επειδή ως επί το πλείστον, στα παλιότερα κυρίως σπίτια, έβγαζαν μόνο φάση και ουδέτερο για τις λάμπες αλλά όλα οκ :thumbsup:

A/C για σαλόνι πόσα BTU να κοιτάξω; Με 12ρι είμαι οκ ή θα ζοριστεί; Είναι περίπου 20τμ και δίπλα η κουζίνα ~13τμ
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#136294 Αν διαπίστωσες ότι το ένα από τα 3 καλώδια είναι γείωση απλώς και μόνο επειδή το χρώμα του είναι κίτρινο (ή κιτρινο-πράσινο) θα σου συνιστούσα να το ξαναψάξεις. Άνοιξε τον διακόπτη και το μπουάτ που βρίσκεται ακριβώς από επάνω να δείς αν είναι πράγματι έτσι.

Αυτά βέβαια μόνο αν έχεις ευχέρεια με τα ηλεκτρικά και ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#136300 Είναι σοβατισμένα τα κουτιά δεν μπορώ να τ'ανοίξω. Θα κοιτάξω μόνο τον διακόπτη.
Γιατί θεωρείς όμως ότι μπορεί να μην είναι έτσι;