Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Giuseppe Busso έγραψε:^Σωστά όλα αυτά. Και αναρωτιέμαι, αν δεν ήταν θωρακισμένο το αμάξι, δεν μπορούσε να ρίξει μια κλωτσιά στα τζάμια και να βγει;

Ναι. Τα παρμπρίζ πλέον είναι κολλημένα και δεν μπαίνουν σε περιμετρικό λάστιχο όπως παλιά. Με μια γερή κλωτσιά από μέσα φεύγει.

g8777 έγραψε:Βάλτε τον εαυτό σας σε ανάλογη θέση; Τι θα κάνατε;

Στις θήκες των μπροστινών θυρών έχω μικρά αιχμηρά σφυράκια για σπάσιμο τζαμιών και κόψιμο ζώνης. :s_yes

JBT έγραψε:Ένας καλός τρόπος για να σβήσει η φωτιά είναι να πατήσεις τέρμα το γκάζι για να αναπτύξεις ταχύτητα. .

Μήπως έτσι τροφοδοτείς με περισσότερο οξυγόνο την φωτιά; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Pitt έγραψε:
Ναι. Τα παρμπρίζ πλέον είναι κολλημένα και δεν μπαίνουν σε περιμετρικό λάστιχο όπως παλιά. Με μια γερή κλωτσιά από μέσα φεύγει.

χλωμο να ξεκολλησει η παμπριζοκολλα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#265854 Κινεισαι και καταλαβαίνεις ότι κάτι μυρίζει καμμενο. Υποθέτουμε ότι δεν ανάβει κάποια ένδειξη στο ταμπλό ούτε η οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι ακόμα περίεργη. Τι κάνεις; Συνεχίζεις ή σταματάς για να δεις τι γίνεται; Μάλλον το πρώτο. Πας λοιπόν και σταματάς κολλητα σε στηθαιο έτσι ώστε να μην ανοίγει η πόρτα σου; και αντε λέω εγώ ο άλλος πανικοβληθηκε και το σταμάτησε έτσι. Η φωτιά μεγαλώνει, πας να ανοίξεις τις άλλες πόρτες, τιποτα.(γιατί;) Το παράθυρο; Γιατί δεν κατεβαίνει; Ή γιατί δεν ήταν ήδη κατεβασμενο; Ώρα για πανικό. Γυρνάς γύρω γύρω μέσα στο αυτοκίνητο, κλωτσας τα τζάμια, κατεβαζεις πίσω καθίσματα να πάρεις κάτι από πίσω να τα σπάσεις.. Τι έκανε ο άλλος; Πως τον βρηκανε; Έτσι απλά δλδ πήρε φωτιά το καγιεν και εγκλωβιστηκε μέσα; Όλα ατύχημα; Και για τον συγκεκριμένο μάλιστα;;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#265860 έχει ξανακαεί κόσμος από αυτοκίνητα που άρπαξαν (ίσως από τις αναθυμιάσεις έχασαν αισθήσεις;)

αλλά αν υπάρχει κάποιος εμπρηστικός μηχανισμός άντε γεια δε προλαβαίνεις να κλάσεις, αν αρπάξει η καμπίνα καίγεται πάρα πολύ γρήγορα

αλήθεια αν είναι εμπρηστικός μηχανισμός τι χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#265882 Pitt έτσι κάνουν στην Γαλλία.

Ρώτα να μάθεις :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By g8777
Pitt έγραψε:

Στις θήκες των μπροστινών θυρών έχω μικρά αιχμηρά σφυράκια για σπάσιμο τζαμιών και κόψιμο ζώνης. :s_yes[/quote]

Εσυ θες Κικιζα , αλλα τωρα θα χει συνελθει. :s_yes

Το βραδυ θα σε φτιαξω ομως. ΘΕΣ ΚΑΙ ΣΦΥΡΑΚΙ.ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑ.ΚΑΙ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑ. :x
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#265913 Δεν παιζει να επαθε και τιποτα ο οδηγος πριν ολα αυτα? (Αδιαθεσια,καρδιακο επεισοδιο κλπ?)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
g8777 έγραψε:
Pitt έγραψε:

Στις θήκες των μπροστινών θυρών έχω μικρά αιχμηρά σφυράκια για σπάσιμο τζαμιών και κόψιμο ζώνης. :s_yes

Εσυ θες Κικιζα , αλλα τωρα θα χει συνελθει. :s_yes

Το βραδυ θα σε φτιαξω ομως. ΘΕΣ ΚΑΙ ΣΦΥΡΑΚΙ.ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑ.ΚΑΙ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑ. :x

Στην πόρτα του οδηγού έχω αυτό:
Εικόνα

Και του συνοδηγού αυτο:
Εικόνα

Έχουν βγεί και με ελατήριο, μικρά σε μέγεθος σαν αυτό:
Εικόνα

Σου συνιστώ να πάρεις και εσύ ένα. Είναι πολύ φθηνά και εύχομαι να τα πετάξεις αχρησιμοποίητα. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By nass
#265932 Από αγωνιστικά :rtfm:
Το παρ-μπριζ δε σπάει με τέτοια. Ούτε με κλωτσιά φεύγει. Μόνο πλαϊνά παράθυρα (αρκεί να μην έχουν μεμβράνες διότι τότε ...)
Άβαταρ μέλους
By nass
#265944 Οι μεμβράνες πρακτικά μετατρέπουν το πλαϊνό triplex τζάμι (που σπάει με μια σφυριά και γίνεται "ρύζι") σε laminated όπως το παρ-μπριζ (που σπάει μεν το τζάμι αλλά το συγκρατεί στη θέση του η μεμβράνη)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#265946 Για τα πλαϊνά παράθυρα προορίζονται. Δεν έχω μεμβράνες, είναι σκούρα από κατασκευής.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
nass έγραψε:Οι μεμβράνες πρακτικά μετατρέπουν το πλαϊνό triplex τζάμι (που σπάει με μια σφυριά και γίνεται "ρύζι") σε laminated όπως το παρ-μπριζ (που σπάει μεν το τζάμι αλλά το συγκρατεί στη θέση του η μεμβράνη)

και δε σκίζονται εύκολα;

βέβαια αν χρειαστεί να βγούμε από τα παράθυρα, δύσκολα τα πράγματα :lipsealed: