- 05 Μαρ 2021, 14:36
pro έγραψε:Έχει πλάκα πάντως πόσο γραμμένη έχουμε την ελληνική επαρχία. Πέρα από τους σεισμούς που έχουμε χάσει το μέτρημα και διαβάζουμε απλά ότι "γίνονται αισθητοί στην Αττική", έχω περιέργεια τι θα είχαμε ακούσει αν επί 48 ώρες (and counting) δεν είχε πόσιμο νερό ΟΛΗ η Καλλιθέα και η Νέα Σμύρνη μαζί.
Ντάξει η αλήθεια είναι πως για 3η μέρα σήμερα, οι περισσότεροι εντός ακόμα και του αστικού ιστού είναι ξεσπιτωμένοι, εννοείται με καφέ νερό στα σπίτια τους και με τα κτήρια ήδη καταπονημένα από τους ίσως και πάνω από 40 - 50 σεισμούς άνω των 4.0R που έχει κάνει ως τώρα.
Προφανώς αν επί 3 24ωρα χόρευε η Αττική όχι απλά θα ήταν πρώτη είδηση, αλλά θα ήταν η ΜΟΝΗ είδηση

, αλλά είναι και λογικό εν μέρει.
Εδώ στη Λάρισα οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν μετακινηθεί εκτός αστικού περιβάλλοντος, σε εξοχικά-πατρικά στο χωριό κλπ, σε ένα ενδεχόμενο όμοιο περιστατικό στην Αττική ούτε θέλω να σκέφτομαι τι θα συνέβαινε στο κέντρο της Αθήνας.
Εμένα αν κάτι με "εξοργίζει" (λέμε τώρα) με την προσέγγιση των ΜΜΕ είναι πως αρκούνται στο να δείχνουν κάτι ακατοίκητα πλινθόκτιστα χαλάσματα στα χωριά, για να πουλήσουν δράμα, αντί να εστιάζουν στο θέμα της επόμενης μέρας, των συμβουλών προφύλαξης κλπ.. Φυσικά ψυχολογικά για εμάς που το βιώνουμε το ότι μία πόλη ολόκληρη κοιμάται στα πάρκα με μόνιμο άγχος και σεισμό κάθε 10 λεπτά

είναι το πιο σοκαριστικό και μακάρι να περιοριστεί σε μικρές υλικές ζημιές αν και όποτε εκτονωθεί όλο αυτό.