Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Dimitris_P έγραψε:Άσχετο, ωραίο μοσχάτο βγάζει

Μοσχάτο Τυρνάβου, ή αλλιώς Αμβούργου αν δεν κάνω λάθος. Πολύ πιο αρωματικό από το αντίστοιχο Μοσχάτο Αλεξανδρείας, και επίσης κόκκινο και όχι λευκό!
:metalo:
Πολύ αγαπημένο κρασί το παρακάτω:
Εικόνα
https://winestory.gr/product/moschato-tyrnavou-lefko/
Άβαταρ μέλους
By socratesn
pro έγραψε:Έχει πλάκα πάντως πόσο γραμμένη έχουμε την ελληνική επαρχία. Πέρα από τους σεισμούς που έχουμε χάσει το μέτρημα και διαβάζουμε απλά ότι "γίνονται αισθητοί στην Αττική", έχω περιέργεια τι θα είχαμε ακούσει αν επί 48 ώρες (and counting) δεν είχε πόσιμο νερό ΟΛΗ η Καλλιθέα και η Νέα Σμύρνη μαζί.

Ντάξει η αλήθεια είναι πως για 3η μέρα σήμερα, οι περισσότεροι εντός ακόμα και του αστικού ιστού είναι ξεσπιτωμένοι, εννοείται με καφέ νερό στα σπίτια τους και με τα κτήρια ήδη καταπονημένα από τους ίσως και πάνω από 40 - 50 σεισμούς άνω των 4.0R που έχει κάνει ως τώρα.

Προφανώς αν επί 3 24ωρα χόρευε η Αττική όχι απλά θα ήταν πρώτη είδηση, αλλά θα ήταν η ΜΟΝΗ είδηση :lol: , αλλά είναι και λογικό εν μέρει.
Εδώ στη Λάρισα οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν μετακινηθεί εκτός αστικού περιβάλλοντος, σε εξοχικά-πατρικά στο χωριό κλπ, σε ένα ενδεχόμενο όμοιο περιστατικό στην Αττική ούτε θέλω να σκέφτομαι τι θα συνέβαινε στο κέντρο της Αθήνας.

Εμένα αν κάτι με "εξοργίζει" (λέμε τώρα) με την προσέγγιση των ΜΜΕ είναι πως αρκούνται στο να δείχνουν κάτι ακατοίκητα πλινθόκτιστα χαλάσματα στα χωριά, για να πουλήσουν δράμα, αντί να εστιάζουν στο θέμα της επόμενης μέρας, των συμβουλών προφύλαξης κλπ.. Φυσικά ψυχολογικά για εμάς που το βιώνουμε το ότι μία πόλη ολόκληρη κοιμάται στα πάρκα με μόνιμο άγχος και σεισμό κάθε 10 λεπτά :lipsealed: είναι το πιο σοκαριστικό και μακάρι να περιοριστεί σε μικρές υλικές ζημιές αν και όποτε εκτονωθεί όλο αυτό. :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By cabala10
socratesn έγραψε:
pro έγραψε:Έχει πλάκα πάντως πόσο γραμμένη έχουμε την ελληνική επαρχία. Πέρα από τους σεισμούς που έχουμε χάσει το μέτρημα και διαβάζουμε απλά ότι "γίνονται αισθητοί στην Αττική", έχω περιέργεια τι θα είχαμε ακούσει αν επί 48 ώρες (and counting) δεν είχε πόσιμο νερό ΟΛΗ η Καλλιθέα και η Νέα Σμύρνη μαζί.

Ντάξει η αλήθεια είναι πως για 3η μέρα σήμερα, οι περισσότεροι εντός ακόμα και του αστικού ιστού είναι ξεσπιτωμένοι, εννοείται με καφέ νερό στα σπίτια τους και με τα κτήρια ήδη καταπονημένα από τους ίσως και πάνω από 40 - 50 σεισμούς άνω των 4.0R που έχει κάνει ως τώρα.

Προφανώς αν επί 3 24ωρα χόρευε η Αττική όχι απλά θα ήταν πρώτη είδηση, αλλά θα ήταν η ΜΟΝΗ είδηση :lol: , αλλά είναι και λογικό εν μέρει.
Εδώ στη Λάρισα οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν μετακινηθεί εκτός αστικού περιβάλλοντος, σε εξοχικά-πατρικά στο χωριό κλπ, σε ένα ενδεχόμενο όμοιο περιστατικό στην Αττική ούτε θέλω να σκέφτομαι τι θα συνέβαινε στο κέντρο της Αθήνας.

Εμένα αν κάτι με "εξοργίζει" (λέμε τώρα) με την προσέγγιση των ΜΜΕ είναι πως αρκούνται στο να δείχνουν κάτι ακατοίκητα πλινθόκτιστα χαλάσματα στα χωριά, για να πουλήσουν δράμα, αντί να εστιάζουν στο θέμα της επόμενης μέρας, των συμβουλών προφύλαξης κλπ.. Φυσικά ψυχολογικά για εμάς που το βιώνουμε το ότι μία πόλη ολόκληρη κοιμάται στα πάρκα με μόνιμο άγχος και σεισμό κάθε 10 λεπτά :lipsealed: είναι το πιο σοκαριστικό και μακάρι να περιοριστεί σε μικρές υλικές ζημιές αν και όποτε εκτονωθεί όλο αυτό. :s_whiteflag

οχι η αττικη αλλα συγκεκριμενα η αθηνα...γιατι ειχαμε τους προσφατους σεισμους και μετα απο μια μερα απλα σταματησαν να μιλανε
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#695619 Οκ, ναι σωστός.
Πάντως είναι τόσο βιωματικό το φαινόμενο, που μόνο αν το ζήσεις καταλαβαίνεις τη φρίκη, για όποιον δε το ζει (και ποτέ να μη το ζήσει φυσικά) όσο κ αν το παίξουν τα ΜΜΕ πάντα θα είναι μία ακόμα είδηση.
Το καλό και κατά τη γνώμη μου πολύ χρήσιμο συμπέρασμα είναι ότι λόγω αυτής της "χαλαρής" κάλυψης από τα ΜΜΕ, ο κόσμος δεν έχει καθόλου πανικό (για την ώρα)
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
axel12p έγραψε:Σαν την Χαλκιδική, δεν έχει! :thumbsup:

Εικόνα

Εικόνα

Εντυπωσιακό θέαμα στη Χαλκιδική: «Εξαφανίστηκε» η θάλασσα στο Καρύδι (Εικόνες)
https://www.lifo.gr/now/greece/entyposiako-theama-sti-halkidiki-exafanistike-i-thalassa-sto-karydi-eikones

viewtopic.php?p=700046#p700046

postruck έγραψε:
dimviii έγραψε:πηγα να το βαλω μεσα στη διωρυγα της Κορινθου αλλα δεν χωραγε. :metalo:

εδιτ το χωρεσα :metalo:

H οποία διώρυγα Κορίνθου είναι κλειστή, άγνωστο μέχρι πότε :s_devil
Ηρθε στην αρχή,ο ντόπιος υπουργός με κάμερα και κουστούμι,μαζί με τον καθηγητή κ.Λέκκα,να δούν απο κοντά την πτώση απο τα πρανή και απο τότε μόνο ψάρια κυκλοφορούν στο κανάλι......και μετά λένε για το Σουέζ,τα ντόπια μμε...κιχ!!

viewtopic.php?p=700039#p700039

Προχθές βγήκε αυτός:
https://www.firefightingreece.gr/2021/0 ... tLQDDMhJAo

Σήμερα γίνεται αυτό σε 2 ώρες:
Διαδικτυακή επιμορφωτική δράση "Πλημμύρες και μέτρα προστασίας"
http://www.patt.gov.gr/site/index.php?o ... Itemid=919

Και χθες φίλος μου είπε το παρακάτω:
Σήμερα μας στείλανε μεηλ ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνουμε άσκηση στα μαγαζιά για σεισμό και πυρασφάλεια από φυσικά φαινόμενα

Κάτι περιμένουν ενδεχομένως
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#722985 112. Εκκενωστε Αθήνα... :lol:

Κάτι λίγο κούνησε. Αν είναι εδώ στα πέριξ του βάζω ένα 3.9
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#722987 4.1 λέει το ίντερνετς, 21χλμ. ΑΝΑ της Κορίνθου.

Εγώ νόμιζα ότι κάτι κούνησα και έτριξε το έπιπλο. :lol:

Eddiet, αυτοί οι τίτλοι σεισμός στο άλφα του κενταύρου, έγινε αισθητός και στην αθήνα πιο γραφικοί κι απ' το πορτοφίνο.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#722988 Εγώ ήμουν ξάπλα εντελώς κ κοιμάμαι με ωτοασπιδες. Οπότε μπορώ και να τον ζωγραφίσω.

Old hag, χέζομαι τρελά.
Diplomat αν ξανακουνησει έρχομαι από εκεί για περπάτημα πάλι...
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#722989 Έπρεπε να σε είχα το '99 σε πέμπτο όροφο κλασικής πατησιώτικης πολυκατοικίας (αυτές με την πράσινη τέντα καλέ). :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
diplomat έγραψε:Έπρεπε να σε είχα το '99 σε πέμπτο όροφο κλασικής πατησιώτικης πολυκατοικίας (αυτές με την πράσινη τέντα καλέ). :iconcool:

Τοτε εμενα στον 7ο οροφο 8οροφης πολυκατοικιας στην Καλογρεζα. Δεν ημουν σπιτι λογω δουλειας, αλλα οταν μπηκα μεσα μου εκανε εντυπωση οτι ειχαν ανοιξει ολα τα ντουλαπια, ντουλαπες, συρταρια αλλα ειχε πεσει μονο μια κανατα που ηταν στο πασο. Ελεγες οτι μας ειχαν κλεψει.
Καμια αλλη ζημια

Οι μετασεισμοι ομως ειχαν πλακα :lol:
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#723005 Στους μετασεισμούς σε κερδάω. Τότε μέναμε στον όγδοο (και τελευταίο) πολυκατοικίας στην καμπούρογλου, πάντα στα μαγευτικά πατήσια. Ο σεισμός με πέτυχε στον πέμπτο σε σπίτι οικογενειακών φίλων λίγο πιο κάτω, στην Προμηθέως. Το πρώτο πράγμα που ρώτησα το λακισμένο τη μάνα μου ήταν αν έπεσε το πλέιστέισιον :lol:
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#723159 Πλεϊστέσιο σταθερή αξία :s_gamer
Άβαταρ μέλους
By Chris
#723164 Σε φιλο πειραια στον τριτο εγω, μολις ειχαμε γυρισει απο διακοπες περιμενοντας να ξεκινησουν τα σχολεια. Παιζαμε resident evil, μας την επεσαν κατι ζομπι σκυλια, κι εκει που τους σκαμε μια με το κατανα αρχιζει και κουναει σαν τρελο. Interactive gaming :)

Και μας εστειλαν πισω στα εξοχικα για μια βδομαδα εξτρα διακοπες