Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
Scotch έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:http://www.plaisio.gr/Campaign/20151105-seminario-fotografias.htm?utm_source=Newsletter&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-20151112-Seminario-Fotografias&cm_mmc=Plaisio+Newsletter-_-Newsletter-20151112-Seminario-Fotografias-_-Body-_-Seminario-Fotografias-promo

DSLR ή Mirrorless; Έχουμε να προτείνουμε κάποια καλή; Ζητούμενο: Να έχει τη δυνατότητα κάποιος αρχάριος (με διάθεση να μάθει) να βγάζει εξαιρετικές στατικές (και μη) οικογενειακές φωτογραφίες, σε λογικό κόστος :s_sarcastic (και όσο πιο compact γίνεται)

Μ'αρέσει που απαντάς μόνος σου το ερώτημα :lol:
Compact λοιπόν ή mirorrless για την μετάβαση στον κόσμο των μεγάλων αισθητήρων και των εναλλάξιμων φακών.

Εγώ περιμένω από την Canon να βγάλει full frame mirorrless για να αλλάξω την 5D2 :help: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#185085 Με μια τέτοια, για παράδειγμα, θα έχω εμφανώς καλύτερα αποτελέσματα από αυτή που έχω εδώ και 5 χρόνια; Ή πρέπει να ανέβω κι άλλο;
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
BASSstarlet έγραψε:Τι γίνεται με αυτά τα αρχεία .MTS που γράφουν τα βίντεο οι κάμερες;
Στην αρχή έγραφα βίντεο σε MP4, αλλά είδα πως τα κινούμενα αντικείμενα θολώνουν (σαν το φαινόμενο ghosting στις LCD).
Τα .MTS είναι απαλαγμένα από αυτό, αλλά με όποιον player και να τα αναπαράγω έχω σπασίματα στην κίνηση, σαν χαμένα frames.

Χθες κατέβασα τον Pot player, και διαπίστωσα, πως τα σπασίματα και τα χαμένα frames, δεν συμβαίνουν πλέον όταν αναπαράγονται αυτά τα αρχεία :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#187751 Έχω αρκετά light stands στην άκρη, ενδιαφέρεται κανείς να κάνω ένα συμμάζεμα και να βάλω αγγελία; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#189554 Τη δική μου την έστειλα αρχές αυτού του μήνα τελικά, θέλει αλλαγή πλακέτας και ~450€ περίπου.
Είμαστε σε αναμονή του ανταλλακτικού (μάλλον).
Αρνητικό ότι έκαναν 10 μέρες να την δουν και να με ειδοποιήσουν για το κόστος. :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#189792 Σε κάποια φάση, ο Kilomeater νομίζω, είχε ρωτήσει για το τι πρέπει να κάνει κάποιος όταν φωτογραφίζει στο κρύο. Βρήκα το παρακάτω infografic και το παραθέτω μιας και μου φάνηκε ενδιαφέρον.

http://www.bhphotovideo.com/explora/photography/tips-and-solutions/infographic-essential-tips-cold-weather-photography?BI=4906
Άβαταρ μέλους
By Zorz
stavrosg έγραψε:Τον έχεις; Αξίζει; Πες κάτι επιτέλους !!! :rant: :lol:

Τον λιγουρεύομαι. Σκεφτόμουν επίσης για πιο φτηνή λύση κανένα Samyang 14mm f2.8. Είναι μόνο manual focus (αν και σε ευρυγώνιους μικρή σημασία έχει λόγω του βάθους πεδίου, τον βάζεις στην υπερεστιακή απόσταση και δεν ασχολείσαι παραπάνω), αλλά 2 στοπ φωτεινότερος και στα μισά σχεδόν λεφτά. Αλλά έχει το Amazon τον Sigma κάπου £490 μείον £50 cashback μέχρι το Γενάρη, κι έτυχε έξτρα δουλειά από το πουθενά τον επόμενο μήνα. Ήτοι έξτρα λεφτά, ήτοι ευκαιρία για δωράκι στον εαυτό μου :innocent: :innocent:
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
Zorz έγραψε:
stavrosg έγραψε:Τον έχεις; Αξίζει; Πες κάτι επιτέλους !!! :rant:

Τον λιγουρεύομαι. Σκεφτόμουν επίσης για πιο φτηνή λύση κανένα Samyang 14mm f2.8. Είναι μόνο manual focus (αν και σε ευρυγώνιους μικρή σημασία έχει λόγω του βάθους πεδίου, τον βάζεις στην υπερεστιακή απόσταση και δεν ασχολείσαι παραπάνω), αλλά 2 στοπ φωτεινότερος και στα μισά σχεδόν λεφτά. Αλλά έχει το Amazon τον Sigma κάπου £490 μείον £50 cashback μέχρι το Γενάρη, κι έτυχε έξτρα δουλειά από το πουθενά τον επόμενο μήνα. Ήτοι έξτρα λεφτά, ήτοι ευκαιρία για δωράκι στον εαυτό μου :innocent: :innocent:

Μην ασχοληθεις με samyang. Αυτόν έχω και στην 5D2 είναι ήδη "λίγος"... Ειδικά στις γωνίες είναι σαν αλοιφή, και είναι και δύσκολος στην εστίαση, όπου χρειάζεται.

(Εκτός κι αν έπεσα σε λεμόνι, και βγάζω λάθος συμπεράσματα)

Για βίντεο φοβερός παντως. Π.χ. το συγκεκριμένο ( https://youtu.be/2b0GvaSLOxQ ) τραβήχτηκε κατά 95% με τον 14ρη και την 5δ2 μου..

.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#190021 Πάντως όπως και όλοι σχεδόν οι Samyang, παίρνει αρκετά καλές κριτικές. Για την σχέση αξίας/τιμής δεν το συζητάμε.
http://www.photozone.de/canon_eos_ff/532-samyang14f28eosff?start=2

Κοιτούσα παλιότερα τον 85άρι, αλλά άντε να μάθω να εστιάζω εγώ manual...
Άβαταρ μέλους
By dstou
#190382 Έχω τον 85άρι Σαμγιάνγκ σε Μ42 μοντούρα. Άθλιος. Γενικά οι εν λόγω φακοί παλιά ήταν μετριότητες.Τώρα που είδα τη γκάμα τους βλέπω ότι κάποια νούμερα φακών δεν έχουν αλλάξει. Μπορεί να άλλαξε η μοντούρα, αλλά κάτι μου λέει ότι μέσα θα είναι το ίδιο μέτρια τα οπτικά τους.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#190392 Γιατί άθλιος; μήπως έπεσες στην περίπτωση; Οπτικά τουλάχιστον ισάξιος με πολύ πιο βαριά πυροβολικά

Για την ιστορία ψάχνω έναν σε κούμπωμα κανον.

Συνειδητή η επιλογή μη ηλεκτρονικών, αλλά θέλω ένα μπατζετ πορτρετοφακό κ μια ζωή σε αυτούς τους φακούς που η επιλογή του σημείου εστίασης σε wide διάφραγμα διαφοροποιείται απίστευτα εύκολα, 9 στις 10 περιπτώσεις τραβώ βλεποντας απο Live view...