Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Isambard έγραψε:Με τα πολυεστιακά και φωτοχρωμικούς φακούς, γλιτώνεις τα χωριστά γυαλιά πάντως. Κατά τ' άλλα ωραία τα Carrera, με γεια.
Ναι το ξέρω αλλά το τελευταίο πείραμα πριν από 6 χρόνια απέτυχε ....έκανα φωτοχρωμικα και το χειμώνα στο σκι ο χρόνος μετάβασης από σκούρο σε ανοιχτό και τούμπαλιν ηταν πολύ μεγάλος . Δεν ξέρω αν κάτι έχει αλλάξει αλλά αν πχ από έξω στον ήλιο και το κρύο έμπαινες πχ μέσα σε ένα σαλέ έκανε πάνω από 4 λεπτά να ανοίξει το χρώμα . Αλλά και γενικά σε κανονικές συνθήκες πχ οδηγάς και μπαίνεις σε ένα τούνελ ,αργούσε η μετάβαση ... Οπότε προτίμησα 2 διαφορετικά .. έτσι και αλλιώς ο κανονικός σκελετός έχει και clip on οπότε είμαι κομπλέ

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#894918 Shamir ήταν τα πρώτα μου πολυεστιακά και ήταν πολύ καλά. Νομίζω ότι αν είναι καλά, το καλό μοντέλο κλπ ο χρόνος προσαρμογής είναι πολύ μικρότερος. Γιατί με το πιο καλό που έχει πιο ευρεία γωνία καλής απόδοσης δεν χρειάζεται να στρίβεις τόσο πολύ το κεφάλι σου για να βρεθεί αυτό που θέλεις να δεις στο σωστό μέρος που λειτουργεί ο φακός.
Χρόνο προσαρμογής για το πρώτη φορά πολυεστιακά 1-2 μέρες, για τα επόμενα πρακτικά καθόλου, ίσως 2-3 ώρες.
Άβαταρ μέλους
By bill33
bill33 έγραψε:Η σύζυγος παράγγειλε πολυεστιακά γυαλιά στο mati mati (ούτε που τους ήξερα ) , 180€ με έναν απλό σκελετό,θα έρθουν τις επόμενες μέρες.40€ ήταν το κόστος για την οφθαλμίατρο.Ουτε και ρώτησα τι μάρκα φακοί ειναι :oops:
Eυτυχως ο διαβήτης δεν της έχει πειράξει τα μάτια.

Πρέπει να αλλάξω και εγώ τα δικά μου αλλά θα το κάνω όταν επιστρέψω Αγγλία σε specsavers.

Τα παρέλαβε η σύζυγος τα δικά της χθες.Μακρυά βλέπει καλά,κοντά δεν ειναι ευχαριστημένη,ειναι και πρώτη φορά που φοράει πολυεστιακά και την μπερδευουν/εκνευρίζεται.Τελικά με άκουσε και κάλεσε το κατάστημα και θα πάει απο εκεί αυριο να τα δουν και να τα ρυθμίσουν ,ότι και να σημαίνει αυτό.Της είπα και εγώ ότι πρέπει να τα φοράει ώστε να τα συνηθίσει.Αν πια δεν τα συνηθίσει να φτιάξει ένα ζευγάρι μόνο για κοντά.

Πήγα και εγώ σε specksavers την Παρασκευή για τα δικά μου.Εκανα και τα τεστ που προσφέρουν ,OCT - air puff κλπ .
Εχει χειροτερέψει η στραβωμάρα .
Το παρακάτω είναι πριν 4 χρόνια που πρωτοφόρεσα γυαλιά
Εικόνα
και αυτό είναι το τελευταίο
Εικόνα

Παράγγειλα λοιπόν 2 ζευγάρια γυαλιά ,£90 έχουν φακοί και σκελετός και παίρνεις άλλο ένα ζευγάρι δωρεάν.Στο ένα ζευγάρι έβαλα και επίστρωση για οθόνες +£35 ,και μαζί με τα τεστ το σύνολο έφτασε τις £155 .Κυριακή θα παραλάβω.

Για να δούμε ,pun intended :lol: :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By bill33
sknipper έγραψε:Και χρειάζεσαι γυαλιά με τόσο λίγη στραβομάρα;
Πάρε ένα διαβάσματος/κομπιούτερ με 4-10 ευρώ λίρες και καθάρισες.

Εχω και κοντά μπράτσα :lol:
Τα πλαστικά με ζαλίζουν.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#895136 Στα σοβαρά τώρα,δεν ξέρω αν θεωρείται μικρή ή μεγαλή στραβωμάρα, αλλά στην καθημερινότητα μου με δυσκολεύει πολύ.Δεν μπορώ να διαβάσω μικρά γράμματα σε συσκευασίες,ζορίζομαι στο κινητό αλλά και στο λαπτοπ.Ακόμα και να γράψω σε χαρτί ζορίζομαι.
Άβαταρ μέλους
By dimitris
#895141 Ναι έτσι είναι κι εγώ περίπου τόση πρεσβυωπία έχω και δυσκολεύομαι αντίστοιχα. Για διάβασμα και κινητό τα φθηνά γυαλιά είναι μια χαρά, για πολλή ώρα στον υπολογιστή χρειάζομαι τα ακριβά.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#895145 Εδω και κανενα 6μηνο αισθανομαι ραγδαια πτωση στην οραση μου :help:

Απο πρεσβυωπια εχω ακομα καμια 15αρια ποντους τεντωμα στα χερια ωστε να καταφερει το ματι να νεταρει, οποτε δεν παραπονιεμαι ακομα :yahoo:

Το κακο ειναι οτι εχουν αρχισει και θολωνουν λιγο τα μακρινα στα οποια μια ζωη θεωρουσα τον εαυτο μου αετο :shifty:

Ενα αλλο ξενερωμα ειναι οτι εχω φαει σκαλωμα οτι τα γυαλια ηλιου μου κοβουν ενα κλικ ορασης. Καποτε ισως να εβλεπα καλα και να μη με ενοχλουσε αυτο το χαμενο κλικ, αλλα τωρα πιανω ολο και πιο συχνα τον εαυτο μου να βγαζει τα γυαλια ηλιου για να δει κατι προσεκτικα. Τι φαση? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#895170 Μετά από τις πρώτες ώρες με το νέο γυαλί θα πω ότι ...ναι μεν βλέπω εν τικ καλύτερα από τα παλιά από την άλλη βέβαια το νεταρισμα δεν είναι τόσο sharp όσο τα tokai .
Bεβαια θέλει λίγες μέρες να συνηθίσει και το μάτι
Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#895176 To κακό με τα πολυεστιακά είναι ότι παίζει τεράστιο ρόλο στο αποτέλεσμα ο οπτικός που θα μετρήσει σωστά κέντρα-κίνηση ματιού και ο οπτικός+μάστορας που θα κάνει την εφαρμογή του φακού στον σκελετό.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
sknipper έγραψε:To κακό με τα πολυεστιακά είναι ότι παίζει τεράστιο ρόλο στο αποτέλεσμα ο οπτικός που θα μετρήσει σωστά κέντρα-κίνηση ματιού και ο οπτικός+μάστορας που θα κάνει την εφαρμογή του φακού στον σκελετό.

για το πρωτο ειμαι σιγουρος....τωρα για το δευτερο.... δεν μπορω να ξερω
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
sknipper έγραψε:To κακό με τα πολυεστιακά είναι ότι παίζει τεράστιο ρόλο στο αποτέλεσμα ο οπτικός που θα μετρήσει σωστά κέντρα-κίνηση ματιού και ο οπτικός+μάστορας που θα κάνει την εφαρμογή του φακού στον σκελετό.

Ακριβώς.
Όταν έφτιαξα τα δικά μου ζήτησα να μου φτιάξει ο οπτικός νέα πρεσβυωπικα για να είμαι βέβαιος ότι θα μπορώ να διαβάζω.
Η προηγούμενη εμπειρία της συζύγου ήταν λίγο περίεργη σε αυτό.
Ο οπτικός μου είπε ότι δεν υπήρχε λόγος κι ότι σε 10 μέρες το πολύ θα διάβαζα μια χαρά.

Όταν τα φόρεσα είπα μέσα μου, καλά έκανες κουνιούνται όλα.

Μετά από δέκα μέρες όμως τα μάτια είχαν προσαρμοστεί, πεταμένα λεφτά οι νέοι φακοί δηλαδή.

Η δε αίσθηση του να βλέπεις μακριά, μεσαία, κοντά σαν να μην φοράς καθόλου γυαλιά, ανεκτίμητη.

Πώς έβλεπα τόσα χρόνια με τρία διαφορετικά σετ γυαλιά;
Ηλίου, μακρινά, κοντινά;