Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By seismic
mikeerfol έγραψε:
g8777 έγραψε:Τιποτα για τους αεροψεκασμους εχουμε seismic; :hmmm:

Δε σου φτάνουν οι αποδείξεις που έχουμε εδώ; :shifty:
Μας ταίζουν και ληγμένα :lol:
Άβαταρ μέλους
By seismic
#117134 Ας σοβαρευτούμε. :metalo:
Από φόρουμ μηχανικών που με απέβαλαν :(
Καταρχήν σας προτρέπω να διαβάσετε ένα άρθρο μου σε αυτό το φόρουμ, σχετικό με τέσσερα μεγάλα προβλήματα του Ε.Α.Κ προς επίλυση. http://www.ecivil.gr/t435-topic
Μετά θέλω να σας κάνω και μερικές πρόσθετες ερωτήσεις, και αν θέλετε απαντάτε.
1) ( Τα προεντεταμενα στοιχεια δεν εχουν πλαστιμοτητα, αρα δεν μπορουν να απορροφησουν ενεργεια, αρα σπανε ψαθυρα,αρα -->κατάρρευση. )
Τα υποστυλώματα του ισογείου μιας πολυώροφης κατασκευής στην πραγματικότητα είναι προεντεταμένα διότι δέχονται πολλά φορτία, και από την άλλη υπάρχει η αντίδραση του εδάφους.
Οπότε αν υποθέσουμε ότι τουλάχιστον το ισόγειο είναι άκαμπτο και οι πάνω όροφοι έχουν ελαστικότητα, αμέσως αμέσως και μόνο από αυτόν τον λόγο έχουμε την δημιουργία μηχανισμού ορόφου, και από την άλλη τα υποστυλώματα του ισογείου δεν έχουν ουδεμία πλαστιμότητα.
Ερώτηση. α)
Αν σπάσουν τα υποστυλώματα του ισογείου διότι δεν είναι πλάστιμα ποιος κρατάει τους πλάστιμους πάνω ορόφους?
Τι κάνετε για αυτό το πρόβλημα?
Ερώτηση β)
Αν το στοιχείο του υποστυλώματος του ισογείου είναι άκαμπτο και η συμβαλλόμενη δοκός του κόμβου είναι ελαστική αυτό δεν μετριάζει στο ήμισυ την αποθήκευση ενέργειας και βοηθάει την δοκό να περάσει σε ανελαστική συμπεριφορά γρηγορότερα από ότι οι άλλοι δοκοί των πάνω ορόφων, διότι στους πάνω ορόφους έχουμε την αποθήκευση σεισμικής ενέργειας και από τα δύο στοιχεία του κόμβου?
Τι κάνετε για αυτό το πρόβλημα?
Ερώτηση γ) Πως σταματάτε τον αναφερθέντα μηχανισμό ορόφου σύμφωνα με τον ΕΑΚ?

Όλα αυτά τα προβλήματα που ανέφερα στο φόρουμ που σας προτρέπω να διαβάσετε, και αυτά που αναφέρω σε αυτήν την ανάρτηση, για να λυθούν μία λύση υπάρχει μόνο. Να χρησιμοποιήσουμε ένα σύστημα το οποίο να έχει την δυνατότητα να ελέγχει τα παραμορφωσιακά μεγέθει των κατασκευών ώστε οι κατασκευές να ταλαντώνονται πάντα μέσα στην ελαστική ζώνη μετατόπισης και να μην περνούν ποτέ σε ανελαστικές καταστάσεις.
Αυτά που σας λέω είναι ερευνητική εργασία δική μου, και μία τέτοια εργασία δεν είναι διαφημιστικό προιόν. Είναι εφαρμοσμένη έρευνα, για την οποία ούτε καν πληρώνομαι.
Σας υπενθυμίζω και μία προηγούμενη ανάρτηση για να σας εξηγήσω τον λόγο που γράφω εδώ μέσα.

Το τι θέλω το λέω πάρα κάτω.
( Η ιστορία της επιστήμης δεν είναι μια συνεχής και γραμμική διαδικασία συσσώρευσης νέων γνώσεων, αλλά αντίθετα σημαδεύεται από σοβαρές ασυνέχειες, τομές και άλματα, που καθιερώθηκαν να λέγονται επιστημονικές επαναστάσεις. Κάθε εποχή έχει τις δικές της επιστημονικές αλήθειες και αυτές εκφράζονται συνολικά με τη λέξη παράδειγμဝ. Κάθε ιστορική περίοδος λοιπόν έχει το δικό της παράδειγμဝ, τις δικές της επιστημονικές θεωρίες. Ακόμα και αν πάψουν να ισχύουν στο μέλλον, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν αληθινές, αφού, όταν αυτές διατυπώθηκαν, μπορούσαν να απαντήσουν στα ερωτήματα που έθεταν οι επιστήμονες της εποχής. Αρκεί όμως ένα αναπάντητο ερώτημα για να καταρριφθεί μια συγκεκριμένη θεωρία για χάρη κάποιας καινούριας. Η νέα θεωρία γίνεται, τότε, ανώτερη, γιατί μπορεί να απαντάει στο ερώτημα που δεν μπορούσε να απαντήσει η προηγούμενη, να εξηγεί μεγαλύτερο αριθμό φαινομένων και να διατυπώνει ακριβέστερες προβλέψεις.
Μια νέα θεωρία πατάει με το ένα πόδι στη συσσωρευμένη γνώση, αλλά με το άλλο δίνει μια κλωτσιά και αλλάζει ότι ίσχυε μέχρι κείνη τη στιγμή. Φαίνεται πως η επιστημονική πρόοδος (όπως κάθε πρόοδος εξάλλου) είναι περισσότερο το προϊόν μιας ρήξης με την παράδοση παρά η συνέχειά της.)
Άβαταρ μέλους
By seismic
#117137 Όσοι αναρωτιέστε γιατί η πατέντα μου δεν προχωρά σε αυτόν τον τόπο που λέγετε Ελλάδα, διαβάστε αυτό το άρθρο και θα καταλάβετε γιατί. http://www.koutipandoras.gr/article/119 ... -exoteriko
Αυτό το πείραμα δεν λέει τίποτα στον ΟΑΣΠ δεν είναι αρμόδιοι λένε να καταλάβουν γιατί το ένα σπάει και το άλλο δεν παθαίνει τίποτα.
https://www.youtube.com/watch?v=zhkUlxC6IK4
https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q
Το ερώτημα που μπαίνει είναι... αν δεν είναι αρμόδιοι πιο είναι το αντικείμενο ύπαρξής τους?
Τους πληρώνουμε για να μας λένε να μπαίνουμε κάτω από τα τραπέζια!
Αν δεν είναι αρμόδιοι αυτοί, είμαι εγώ να τους εξηγήσω.
Γιατί δεν με καλούν να τους πω το γιατί?
Για τα επόμενα θύματα ποιος θα είναι υπεύθυνος?
Αυτές είναι ερωτήσεις για ένα μεγάλο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, για το οποίο όμως κανένας δημοσιογράφος δεν θέλει να κάνει.
Γιατί άραγε? Γιατί δεν καλούν ανθρώπους του ΟΑΣΠ σε δημόσια αντιπαράθεση μαζί μου?
Τι φοβούνται ?... ένας εργοδηγός δομικών έργων είμαι, με φοβούνται? αν όχι τους προσκαλώ και τους προκαλώ δημόσια.
Ποτέ δεν θα πάρω απάντηση επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ στο κουτί της Πανδώρας.
Έκανα ερωτήσεις σε ένα φόρουμ μηχανικών για μία έρευνα που έκανα.
Δέστε τι επιστημονικές απαντήσεις μου έδωσαν.
http://www.emichanikos.gr/showthread.ph ... #post38639
Άβαταρ μέλους
By g47
#117138 Πιστευω πως πρεπει να κανεις πειραμα σε κλιμακα 1:1 για να πεισεις.
Κοντρα στις συνομωσιες. :shifty:
Περιμενουμε βιντεο.

btw οι πραγματικοι μηχανικοι σου απαντουσαν μια χαρα και ειχαν μεγαλη υπομονη. Μπραβο τους.
Άβαταρ μέλους
By seismic
g47 έγραψε:Πιστευω πως πρεπει να κανεις πειραμα σε κλιμακα 1:1 για να πεισεις.
Κοντρα στις συνομωσιες.΄ :shifty:
Περιμενουμε βιντεο.

Ας μου δώσουν ένα μοντέλο δικό τους να το κουνήσω στην σεισμική βάση που έχω, και αν δεν πάει κάτω στις φραγκοσυκιές να μην με λένε seismic :s_wink
Ένα πείραμα με μοντέλο σαν το δικό μου, λέει την αλήθεια, ή το πολύ να έχει ένα στατιστικό λάθος 20%
Αν ο μεγαλύτερος σεισμός που έγινε στην Ελλάδα είναι 1g επιτάχυνση, και ο μεγαλύτερος που έγινε στον κόσμο είναι 2,99 g
και εγώ το πείραμα που έκανα έφθασε τα 12 g χωρίς να πάθει τίποτα, οπότε δεν ξέρουμε πότε αστοχεί, αυτό κάτι λέει!
Άλλωστε υπάρχει πάντα η σύγκριση των δύο μοντέλων που δεν χωρά καμία αμφιβολία στατιστικού λάθους.
https://www.youtube.com/watch?v=zhkUlxC6IK4
btw οι πραγματικοι μηχανικοι σου απαντουσαν μια χαρα και ειχαν μεγαλη υπομονη. Μπραβο τους.

seismic
για βρες μου μία επιστημονική απάντηση που μου έδωσαν χωρίς να φάνε τάπα... :lol:

Υ.Γ για σκύλους είναι 1 προς 1 https://www.youtube.com/watch?v=Q6og4VWFcGA
Τελευταία επεξεργασία από seismic και 29 Μάιος 2015, 19:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g47
#117145 20% λαθος το οποιο ειναι τεραστιο, απλα μαντευεις οτι εχεις.
Οταν το δουμε σε κλιμακα 1:1 τοτε μιλαμε.
Τα σωστα πειραματα ετσι γινονται στο τελικο τους σταδιο.

Α, εσυ τους ταπωσες?

Εικόνα

Οι συζητησεις ομολογω πως εχουν πλακα αλλα δεν ειναι για τιποτα παραπανω.
Καλως σε απεβαλαν γιατι εγραψες οτι δεν υπαρχει λογος να γραφεις εκει και κυριως γιατι ειχες φτασει σε meta επιπεδο οπως κι εδω.
Συνεχισε να πολεμας το συστημα και καποια στιγμη ευχομαι να αποκτησεις τις γνωσεις και την υπομονη που εχουν πολλοι μηχανικοι στο φορουμ που σε μπανιαραν :)

Καλα σεντονια, αν και δεν εχω καταλαβει γιατι γραφεις σε αυτο το φορουμ. :lol:
Άβαταρ μέλους
By seismic
#117147 Ούτε εγώ έχω καταλάβει πως ξέρεις τι ξέρω.... Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
Θα σου πω όμως κάτι άλλο.
Ο κύριος Παναγιώτης Καρύδης ομότιμος καθηγητής στην σεισμική βάση στο Μετσόβιο πάνω στην τεχνολογία των αντισεισμικών κατασκευών και ιδρυτής και επί δεκαετίες διευθυντής στην μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη σεισμική βάση στην Ελλάδα, έχει τελείως αντίθετη άποψη από εσένα και πολλούς άλλους μηχανικούς.
Η πείρα του είναι τεράστια, μετά από τόσα πειράματα που έχει κάνει.
Τι λέει ο κύριος Π. Καρύδης... λέει ότι η ευρεσιτεχνία είναι πρακτική, συμβάλει στην αντισεισμική προστασία, είναι αμελητέο το κόστος τοποθέτησης, και την καλωσορίζει. Ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που μου λέτε. Δες την τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε δημόσια στον δημοσιογράφο της Zougla.gr για να δεις ότι έτσι λέει..!
Κάνε κλικ κάτω κάτω πάνω στο AUDIO να τον ακούσεις.. http://www.zougla.gr/greece/article/erg ... 2Elinkedin
Αυτός δεν είναι ο ποιο αρμόδιος στην Ελλάδα πάνω στα πειράματα? Αυτός δεν σας δίδαξε τόσα χρόνια για την αντισεισμική τεχνολογία? Αυτά που σας δίδαξε δεν είναι αυτά που ξέρετε όλοι σας? Πως συγκρούεστε επιστημονικά μαζί του?
Έχω μεγάλη απορεία να μάθω.
Ρε παιδιά μήπως ζηλεύεται που βρήκα αυτήν την μέθοδο, και δεν είμαι καν μηχανικός?
Αν την ευρεσιτεχνία αυτή την εφηύρε ένα πανεπιστήμιο θα είχατε την ίδια αντίδραση και άποψη?

Τα εφέδρανα τα εφευρέθηκαν από μη μηχανικό.
Οι οροφες ''τσιλερ'' με τους μικροδοκους δεν εφαρμόστηκαν
οταν ζουσε ο τσιλερ για να μην του πληρώσουν πνευματικά δικαιώματα... μονο μετα τον θάνατο του
η τεχνοτροπια ''τσιλερ'' εφαρμόστηκε και αντιμετοπιστηκε σαν κατι πρωτοποριακό....

το ιδιο εγινε και με τον τεσλα.... μετα θανατον δοξάστηκε για την εφυηα του και τις πατεντες του.
Τελευταία επεξεργασία από seismic και 29 Μάιος 2015, 19:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bill33
#117149 Ωραια αυτός λεει οτι εχεις δικιο.Εσύ τι άλλο θες;Αναγνώρηση;Μετάλλιο ;Αγαλμα;Λεφτά;