Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sargus
#620714 Στο σπίτι που θα πάω, όλα τα παντζούρια είναι ηλεκτρικά.
Τώρα εκ των υστέρων, μπορεί να γίνει καμιά πατέντα να τα χειρίζομαι από το νετ; Ή σε ομάδες; Θα με ενδιέφερε π.χ. να πατάω ένα κουμπί και να κλείνουν όλα μαζί το βράδυ και αντίστροφα το πρωί. Υπάρχει τίποτα;

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους!
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
sargus έγραψε:Στο σπίτι που θα πάω, όλα τα παντζούρια είναι ηλεκτρικά.
Τώρα εκ των υστέρων, μπορεί να γίνει καμιά πατέντα να τα χειρίζομαι από το νετ; Ή σε ομάδες; Θα με ενδιέφερε π.χ. να πατάω ένα κουμπί και να κλείνουν όλα μαζί το βράδυ και αντίστροφα το πρωί. Υπάρχει τίποτα;

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους!
πρεπει να ψάξεις το μοντέλο
Και εμένα οταν πήραμε το σπιτι μας βάλανε κάτι somfy τηλεχειριζόμενα μόνο απο ενα απλό remote που μου δώσανε
Μετά απο καιρό το έψαξα και αγορασα το gateway της somfy που συνδέεται με Ethernet και μετά με το κινητό σου τα ελέγχεις
Άβαταρ μέλους
By sargus
#620734 Δεν υπάρχει ουτε μοντέλο ούτε μάρκα. No name είναι από ένα συνοικιακό μαγαζάκι που νομίζω ότι έχει κλείσει κιόλας.
Υπάρχει περίπτωση να μπορεί να γίνει κάτι;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#620735 Φυσικά γίνεται. Είτε βάζεις την λύση της Somfy, χωρίς ν'αλλαξεις τα μοτέρ, εγκαθιστάς μόνον τα ρεκόρ ελέγχου και τον gateway που είπε ο kilo(κόστος ~ 250€ ο gateway και γύρω στα 150€ η 4αδα των ρελέ). Η ίδια πατέντα παίζει και για τέντες.
Ακόμη πιο απλό όμως είναι να βάλεις διακόπτες της Legrand, με το αντίστοιχο gateway. Εκεί έχεις κόστος ~160€ για το gateway το γύρω στο 50αρικο για κάθε διακόπτη.
Μετά κάνεις ό,τι θέλεις, τα ελέγχεις από κινητό, Alexa κλπ.
Στο άλλο ερώτημα, για μένα δεν έχει νόημα να βάλει κάποιος διακόπτες με dimmer. Αν συνδέσεις τα πάντα με Alexa, ή Google, μετά δεν θα σηκώνεσαι ποτέ για να ανοίξεις το φως. Άρα, έξυπνη λάμπα ή φωτιστικό και απλό διακόπτη.
Εγώ έχω βάλει το gateway της Legrand, αλλά δεν έχω βάλει κανέναν έξυπνο διακόπτη ή dimmer, μόλις συνηθίσεις να ανοίγουν αυτόματα ή με φωνητικές, δεν έχει νόημα.
Επίσης, σε περίπτωση που έχεις λάμπα RGB, ούτως ή άλλως το κινητό εκεί ο πιο βολικός τρόπος να της αλλάξεις χρώματα και κατάσταση.
Θα γράψω λίγα παραπάνω όταν βρω χρόνο για την λύση που επέλεξα, δεν είναι για όλους γιατί έχει περιορισμούς, αλλά σε μένα δουλεύει εξαιρετικά.
:)
Άβαταρ μέλους
By sargus
#620741 Ευχαριστώ HF!
Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και εγώ ότι μπορώ, ψάχνοντας τη λέξη somfy που ανέφερε ο kilo!
Legrand που είναι πιο φτηνοί, είναι οκ ή να πάω για τους somfy;
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#620753 Somfy δίνει μικροδέκτη ρολού + (τηλεχειριστήριο ή / και διακόπτη) + tahoma gateway optional

Legrand δίνει το netatmo gateway με απευθείας διακόπτη ρολών.

Αν χρειάζεσαι αμεσότητα με τηλεχειρισμό εντός εμβέλειας σπιτιού πας σε somfy. Αν θες εξ αποστάσεως χειρισμό ή / και προγραμματισμο, πας ασυζητιτί σε Legrand.
Άβαταρ μέλους
By sargus
#620757 Ευχαριστώ JimClark!
Με ενδιαφέρουν και οι 2 χειρισμοί (και χειριστήριο και wifi). Αν δε γίνεται να υπάρχουν και οι 2 μαζί, θα ήθελα το wifi μόνο.
Πωω τρελαίνομαι με τις επιλογές! Σαν παιδάκι νιώθω! :yahoo:
Άραγε αυτό το πραγματάκι που μπαίνει στους διακόπτες των ρολών, ξέρουμε αν χωράει μέσα στο διακόπτη; Γιατί δε θα ήθελα να βάλω κάτι εξωτερικά σε κ΄παθε διακόπτη.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#620760 Προδιαγράφεται και χωράει στο κυτίο διακόπτη. Επίσης, δε ζεσταίνεται ιδιαίτερα για να έχει θέμα.

Αλλά: Όπως καθε μικροδέκτης, απαιτεί ουδέτερο για τη λειτουργία του (το μπλε μαμημένο καλώδιο). Αν από κάτω υπάρχει πρίζα, κλέβεις. Αν δεν έχει προβλεπτέι είναι ισως λίγο δυνητικά δύσκολο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Anonymous Founder έγραψε:Στο άλλο ερώτημα, για μένα δεν έχει νόημα να βάλει κάποιος διακόπτες με dimmer. Αν συνδέσεις τα πάντα με Alexa, ή Google, μετά δεν θα σηκώνεσαι ποτέ για να ανοίξεις το φως. Άρα, έξυπνη λάμπα ή φωτιστικό και απλό διακόπτη.
Έχω 3 πολυελαίους (σαλόνι, τραπεζαρία, κρεβατοκάμαρα) με 6-8 λάμπες κεράκια που είναι μεν led αλλά δεν είναι έξυπνες (δεν υπήρχαν έξυπνα κεράκια και αν υπάρχαν όλα μαζί θέλεις να ανάβουν σβήνουν). Αν θέλω να ντιμάρουν χρειάζομαι ένα έξυπνο ντίμερ, δεν βλέπω άλλο τρόπο.
Και πήρα ένα για να δοκιμάσω αλλά δυστυχώς οι @#%^@%^#εγγλέζοι δεν φέρνουν και ουδέτερο που χρειάζεται το ντίμερ στο κουτί του διακόπτη και δεν έχει μπρίζα κοντά.... Άσε που στην Αγγλία οι μπρίζες είναι τελείως άλλο κύκλωμα από τα φώτα.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
sknipper έγραψε:Και πήρα ένα για να δοκιμάσω αλλά δυστυχώς οι @#%^@%^#εγγλέζοι δεν φέρνουν και ουδέτερο που χρειάζεται το ντίμερ στο κουτί του διακόπτη και δεν έχει μπρίζα κοντά....

Δεν υπάρχει διαθέσιμο dimmer χωρίς ουδέτερο στις επιλογές του διακόπτη σου;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
JimClark έγραψε:
sknipper έγραψε:Και πήρα ένα για να δοκιμάσω αλλά δυστυχώς οι @#%^@%^#εγγλέζοι δεν φέρνουν και ουδέτερο που χρειάζεται το ντίμερ στο κουτί του διακόπτη και δεν έχει μπρίζα κοντά....
Δεν υπάρχει διαθέσιμο dimmer χωρίς ουδέτερο στις επιλογές του διακόπτη σου;
Υπάρχει ντίμερ χωρίς ουδέτερο που να είναι έξυπνος (να επικοινωνεί με wifi ώστε να ελέγχεται μέσω εφαρμογών κλπ); Με μπαταρία;
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#620768 Της Legrand netatmo είναι (δεν κατάλαβα αν ψάχνεις standalone dimmer "σκέτο μόνο του")

Π.χ. στην Αllure σειρα, 752584 σε λευκό

Σε όλα αυτά της διακοπτικής φιλοσοφίας προτείνεται (αν όχι επιβάλλεται) ως 10 λάμπες, ίδιες, με συνολικη wattική ισχύ <75watt.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
JimClark έγραψε:Της Legrand netatmo είναι (δεν κατάλαβα αν ψάχνεις standalone dimmer "σκέτο μόνο του")

Π.χ. στην Αllure σειρα, 752584 σε λευκό

Σε όλα αυτά της διακοπτικής φιλοσοφίας προτείνεται (αν όχι επιβάλλεται) ως 10 λάμπες, ίδιες, με συνολικη wattική ισχύ <75watt.
Πολύ καλό φαίνεται αυτό και δεν θέλει ουδέτερο στο κουτί.
Αλλά ναι, το θέλω σκέτο μόνο του, να μην θέλει Zigbee ή κεντρικό hub. Αυτό κάνει;
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#620823 Όχι , το συγκεκριμένο θέλει το κεντρικό του gateway που ουσιαστικά είναι μια πρίζα με ενσωματωμένο ένα πομποδέκτη που κάνει ζεύξη με το τοπικό wifi.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#620830 Αλλά αυτό που θα σου στείλω στο βαημπερ είναι η λύση σου. :yahoo: