Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#26098 Σημερα χαζευα σ ενα καταστημα ηλεκτρονικων την d7100. Ωραια αισθηση πολλες επιλογες, πολλα κουμπακια , ετη φωτος απο τη δικη μου d3000.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι οταν ηταν σε λειτουργια το liveview δεν σε αφηνε η μηχανη ν αλλαξεις το f. Αυτο γινεται παντα η εκανα κατι λαθος;
Άβαταρ μέλους
By avel
#26100 (περί mobius camera)

liostemi έγραψε:Παίδες, αν θέλετε βοηθείστε λίγο... μ' ενδιαφέρει η συγκεκριμένη καμερούλα, κυρίως λόγω τιμής... αλλά θα ήθελα να ήξερα αν τα αρχεία που θα παίρνω μπορώ να τα επεξεργάζομαι με Pinnacle Studio14 και καλό θα ήταν να βλέπαμε και κάποια δική σας λήψη... :)

Τα αρχεία του ειναι κοινα .MOV (quicktime) containers με h264 MPEG-4 AVC μεσα καθως και PCM audio. Οποιοδηποτε σοβαρο προγραμμα θα μπορει να τα ανοιξει, αλλα και να μην μπορει καποιο, μπορεις να τα μετρατρεψεις.

Απο ληψεις, υπαρχουν τοσα sample videos στο youtube, τι άλλο θες;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
bibendum έγραψε:Σημερα χαζευα σ ενα καταστημα ηλεκτρονικων την d7100. Ωραια αισθηση πολλες επιλογες, πολλα κουμπακια , ετη φωτος απο τη δικη μου d3000.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι οταν ηταν σε λειτουργια το liveview δεν σε αφηνε η μηχανη ν αλλαξεις το f. Αυτο γινεται παντα η εκανα κατι λαθος;

Μήπως δεν ήταν σε manual mode;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Dimitris_P έγραψε:Όχι δε το χρειάζομαι, σπάνια την βγάζω έξω πια :( Απλώς το 'χα απορία

Μην απογοητεύεσαι ρε συ. Πήγαινε σε κανένα μπαράκι και όλο και κάτι θα προκύψει.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
bibendum έγραψε:Σημερα χαζευα σ ενα καταστημα ηλεκτρονικων την d7100. Ωραια αισθηση πολλες επιλογες, πολλα κουμπακια , ετη φωτος απο τη δικη μου d3000.

Απ ό,τι φαίνεται δε γίνεται όντως σε αυτά τα μοντέλα, δεν ξέρω αν έχει λυθεί σε μεταγενέστερο update(λογικά όχι αν η κάμερα που δοκίμασες ήταν ενημερωμένη) ή αν θα λυθεί στο μέλλον.

1, The Nikon D7100 Won’t Let You Change Your Aperture in Video Mode 2013

2, You are right, the D7100 won't let you change the aperture in video mode and it's a major pain. 2014 δεύτερο ποστ
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#26160 Δεν ηταν σε mode video ομως. Απλα οταν ηταν ενεργοποιημενο το liveview :hmmm:

Καλα φανταζομαι το liveview σπανια το χρησιμοποιει κανενας. Παντως το μηχανηματακι ειναι αλλου καθε φορα που παω σε κανα saturn η mediamarkt ειμαι ετοιμος να κανω την @@ μου... Βεβαια για την 7100 δεν παιζει να με αφησει η καρτα αλλα για την 5300 μου πεφτουν τα σαλακια καθε φορα.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Όχι δε το χρειάζομαι, σπάνια την βγάζω έξω πια :( Απλώς το 'χα απορία

Μην απογοητεύεσαι ρε συ. Πήγαινε σε κανένα μπαράκι και όλο και κάτι θα προκύψει.

Καλό και subtle :s_biggrin :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#26169 @bibendum
σόρρυ μπερδεύτικα, και στο liveview έχει θέμα, και όπως εξηγεί το ακούρευτο παλικάρι εδώ, δεν είναι θέμα που λύνεται με FWware update. Βλακεία πάντως, η canon 40D μου παίζει να το κάνει και είναι προπολεμική.
Μπορείς να την πάρεις και μεταχειρισμένη(αν υπάρχει το ρευστό) τη nikon αν δε σε πειράζει, και να σου έρθει όσο η d5300. Γερμανία δεν είσαι τώρα, μπορεί να έχει και ανάλογα μαγαζάκια εκεί.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#26170 Δεν εχω αποφασισει αν αξιζει τη διαφορα τιμης η 7100 σε σχεση με την 5300 ομως και ουτε τι αξιζει περισσοτερο μεταχειρο 7100 η καινουρια 5300?

σιγουρα η 7100 ειναι πιο κοντα σε επαγγελματικη ενω η 5300 εχει σχεδον τα ιδια χαρακτηριστικα.

Απ οτι καταλαβα εσυ εισαι υπερ της 7100
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#26190 bibendum όχι δεν εξέφρασα άποψη υπερ, καθαρά χρηματικά το είδα. Δεν πολυ ασχολούμαι με τις ψηφιακές nikon και δε γνωρίζω πολλά.
Όντως έχουν τα ίδια πάνω κάτω χαρακτηριστικά σε αισθητήρα, στα άλλα ψιλοδιαφέρουν αλλά όχι τραγικά(π.χ cross sensors έχουν και οι δύο αρκετούς). Από κει και πέρα πρέπει να ζυγίσεις τί φωτογραφία κάνεις, αν δεν θες αντοχή και ταχύτητα η d5300 θα σου δώσει ίδιο αρχείο με την ακριβότερη. Ψυχολογικό είναι πιο πολύ.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Red Garland έγραψε: η d5300 θα σου δώσει ίδιο αρχείο με την ακριβότερη

Εκει εχω καταληξει και εγω.

Θα δειξει τους επομενους μηνες τι αποφαση θα παρθει
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Χρήστος Λάππας έγραψε:

:lol: :thumbsup:

Την έβγαλα εχθές μια βόλτα :)

Googlάροντας για usb φορτιστή της LP-E6 έπεσα πάνω σε κάτι τέτοιο http://www.amazon.com/Bower-XC-CE6-Indi ... B0057R2ZJA ή http://www.ebay.com/itm/BOWER-SC-CE6-CA ... 2c89c37499 . Μερικές φορές έχει τύχει να χρειάζομαι 2ο φορτιστή ή επί τόπου γρήγορη φόρτιση και με usb θα βόλευε να το κότσαρα πάνω σε power bank. Αξίζει κάτι τέτοιο ή θα κακομεταχειριστεί τη μπαταρία και θα την χαλάσει πιο γρήγορα; :hmmm: