Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
markvag έγραψε:
bujinkan έγραψε:Επανέρχομαι με ένα.βιντεάκι.
https://youtu.be/yHBnkI-BMv4

< >

Αν υπάρχει θέμα, κόψε αυτές τις |λογοκρισία| για γιόγκα, διαλογισμούς, life coach, κτλ. :rtfm: Και πάνε σε γιατρό (όχι ψυχολόγο, ΓΙΑΤΡΟ)! :rtfm: ΧΘΕΣ :rtfm: :rtfm: Δεν είναι ντροπή και είναι η ΜΟΝΗ λύση σε ιατρικό ζήτημα. Και είναι ο μόνος που μπορεί να καταλάβει αν το ζήτημα είναι ιατρικής φύσεως.

Αν απλά δεν αισάνεσαι πολύ καλά, είσαι λίγο πεσμένος, κτλ, οκ, καλά είναι, κακό δεν κάνουν, δες τα σαν χόμπυ... ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ, ΑΥΣΤΗΡΑ! :rtfm:

Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα, απλά επειδή εσύ το ανέβασες.
΄
Αν θες να ξέρεις λοιπόν 2 Χρόνια είχα θέμα με.κρίσεις πανικού και αγχώδεις.διαταραχές 2.Χρόνια με ψυχίατρο που.το μόνο που κάνουν είναι να σου συνταγογραφουν φάρμακα
Αποτέλεσμα ? Παροδικες περιόδους που επανήλθα.και μετά ξανά μανά τα ίδια
8 μήνες γιόκα και 6 συνεδρίες με αυτόν σε.διάστημα 4 μηνών ...μάντεψε ....
Παρελθόν όλα αυτά και φυσικά τέλος τα φάρμακα ...
Ακόμα και αν που και που με πιάνει καμία κρίση την τελειώνω σε 5 λεπτά
Εγώ την τελειώνω και όχι τα φάρμακα
Προσωπικά τρέφω μεγάλη εκτίμηση σε αυτόν τον άνθρωπο και στη βοήθεια που μου πρόσφερε
Αλλαξα εντελώς τον τρόπο σκέψης μου και τον τρόπο ζωής μου και είδα αποτέλεσμα
Οπότε μην βιαζεσαι να.βγάλεις.συμπέρασμα.διότι καλή η σύγχρονη ιατρική άλλα όχι πάντα η.ενδεδειγμένη λύση

< >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
bujinkan έγραψε:Αν θες να ξέρεις λοιπόν 2 Χρόνια είχα θέμα με κρίσεις πανικού και αγχώδεις.διαταραχές

Εχεις καταλάβει πώς προέκυψαν και που οφειλονταν οι κρίσεις πανικού κτλ;
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
saxon_747 έγραψε:
bujinkan έγραψε:Αν θες να ξέρεις λοιπόν 2 Χρόνια είχα θέμα με κρίσεις πανικού και αγχώδεις.διαταραχές

Εχεις καταλάβει πώς προέκυψαν και που οφειλονταν οι κρίσεις πανικού κτλ;
Μετά από τις συνεδρίες Ναι .
Πριν οχι

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
markvag έγραψε:

< >

Αν υπάρχει θέμα, κόψε αυτές τις |λογοκρισία| για γιόγκα, διαλογισμούς, life coach, κτλ. :rtfm: Και πάνε σε γιατρό (όχι ψυχολόγο, ΓΙΑΤΡΟ)! :rtfm: ΧΘΕΣ :rtfm: :rtfm: Δεν είναι ντροπή και είναι η ΜΟΝΗ λύση σε ιατρικό ζήτημα. Και είναι ο μόνος που μπορεί να καταλάβει αν το ζήτημα είναι ιατρικής φύσεως.

Αν απλά δεν αισάνεσαι πολύ καλά, είσαι λίγο πεσμένος, κτλ, οκ, καλά είναι, κακό δεν κάνουν, δες τα σαν χόμπυ... ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ, ΑΥΣΤΗΡΑ! :rtfm:

΄

καλά και ο γιατρός (ο θεός να τον κάνει) τι θα σου κάνει; θα συζητάτε ατέρμονα και χωρίς νόημα και απλά θα σε πλακώσει στα χάπια που στα δίνουν με το παραμικρό σαν καραμελίτσες

δεν είναι λύση αυτό το πράγμα και γενικά δεν είναι λύση να περιμένεις να σε κάνουν καλά άλλοι αρνούμενος να δεις κατάματα το πρόβλημά σου και να κάνεις εσύ κάτι για αυτό
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
QsisVTS έγραψε:
markvag έγραψε:

< >

΄

καλά και ο γιατρός (ο θεός να τον κάνει) τι θα σου κάνει; θα συζητάτε ατέρμονα και χωρίς νόημα και απλά θα σε πλακώσει στα χάπια που στα δίνουν με το παραμικρό σαν καραμελίτσες

δεν είναι λύση αυτό το πράγμα και γενικά δεν είναι λύση να περιμένεις να σε κάνουν καλά άλλοι αρνούμενος να δεις κατάματα το πρόβλημά σου και να κάνεις εσύ κάτι για αυτό
Στέκομαι σε αυτό που έγραψες για τις συζητήσεις
Δυστυχώς οι ψυχίατροι είναι μόνο για φάρμακα
Στις συζητήσεις δεν το.έχουν
Και εκεί είναι η λύση και.Όχι.στα φάρμακα .
Η συζήτηση μέσω της οποίας θα καταλάβεις τι.έχει γίνει.και ποιες πράξεις σου σε φέρανε σε αυτό το σημείο

< >
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#517696 Ε καλά τώρα, δεν μπορούμε να μηδενιζουμε έτσι την επιστήμη.
Ούτε η λύση είναι κάτι νεοφώτιστοι τσαρλατανοι, life coaching, Ανατολίτες και βλακειες. Σοβαρά τώρα δίνετε τα λεφτά σας σε τέτοιους;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Asimov έγραψε:Ε καλά τώρα, δεν μπορούμε να μηδενιζουμε έτσι την επιστήμη.
Ούτε η λύση είναι κάτι νεοφώτιστοι τσαρλατανοι, life coaching, Ανατολίτες και βλακειες. Σοβαρά τώρα δίνετε τα λεφτά σας σε τέτοιους;

εγώ δεν δίνω τα λεφτά μου σε κανένα, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα τα έδινα σε ψυχολόγο
(τώρα επιστήμη εντάξει.. νομίζω έχεις καταλάβει περίπου πόσα πράγματα δεν θεωρώ επιστήμη..)

saxon_747 έγραψε:Νομίζω μπερδεύετε τον ψυχίατρο με τον ψυχολόγο.

ο ψυχολόγος μπορεί να έχει έναν ψυχιατρο για τα φάρμακα..

στο τέλος θα χαπακωθείς αν έχεις θέμα γιατί αυτό είναι η εύκολη λύση, χάπια μοιράζονται σαν καραμέλες παγκοσμίως

δεν μπορείς να κοιμηθείς; χάπια, αγχώθηκες και πέφτουν οι τριχούλες σου; μπου-χου πάρε χάπια, νιώθεις λίγο άγχος χάπια, όλοι χάπια :metalo:
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 18 Ιουν 2018, 23:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
bujinkan έγραψε: Στέκομαι σε αυτό που έγραψες για τις συζητήσεις
Δυστυχώς οι ψυχίατροι είναι μόνο για φάρμακα
Στις συζητήσεις δεν το.έχουν
Και εκεί είναι η λύση και.Όχι.στα φάρμακα .
Η συζήτηση μέσω της οποίας θα καταλάβεις τι.έχει γίνει.και ποιες πράξεις σου σε φέρανε σε αυτό το σημείο

< >

κοίτα ο,τι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα

εφόσον νιώθεις καλύτερα εγώ μαζί σου

απλά όπως είπα και πιο πίσω μην περιμένεις κανείς να σου λύσει τα προβλήματά σου, αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνεις μόνος σου, δεν υπάρχουν σωτήρες και η εξάρτηση ανθρώπων από άλλους ανθρώπους είτε είναι γιατροί είτε είναι οτιδήποτε άλλο μπορεί να γίνει κάτι κακό
Άβαταρ μέλους
By italakias
markvag έγραψε:

< >

΄

Ωπα μαρκο , χαλαρωσε.
Εχεις βρει την ευκολη απαντηση της επιστημης για να εισαι καλυμενος σε περιπτωση αντιλογου.
Το θεμα ειναι πολυ λεπτο , συνθετο και αφορα το καθε ατομο ξεχωριστα.
Οπου υπαρχει φαρμακο υπαρχει και βιομηχανια χρηματος απο πισω.
Πρωτοι σε χαπια ειναι οι αμερικανοι.
Αυτο γιατι ο δυτικος τροπος ζωης δημιουργει προβληματα.
Τα χαπια δεν θεραπευουν, εαν δεις ατομο που παιρνει ψυχοφαρμακα θα δεις οτι κανουν ζημια αλλου.

Ο υπερπληθωρισμος πληροφοριων, το αγχος της σημερινης εποχης , τα διαφορα μικροπροβληματα που μπορει να τα αντιμετωπιζουμε ξεχωριστα αλλα με τον χρονο δημιουργουν προβλημτα ή και κομπλεξ, οπως και ο φοβος του θανατου των αστικων κυριως περιοχων, κανουν κακο στους ανθρωπους.

Ισως ειναι πιο ευαλωτοι οι ευαισθητοι ή αυτοι που μεσα τους δν τους αρεσει ο τροπος ζωης που κανουν αλλα υποχρεωτικα δν μπορουν να κανουν διαφορετικα.

Ολα τα προβληματα σε συνδιασμο με τα παραπανω, τα γεννουν οι σκεψεις.
Οι σκεψεις, οι επιθυμιες και τα ονειρα ειναι η αρχη των κακων.
Σε ενα μικρο βαθμο ολοι μας εχουμε ψυχολογικα και κομπλεξ και οτι θες, απλα δεν τα καταλαβαινουμε ή δεν μας επηρεαζουν σοβαρα.

Προσωπικα πιστευω οτι με τα χρονια ολο και περισσοτερο οι ανθρωποι θα εχουμε παρομοια ισως και χειροτερα προβληματα, θα ερθει καποια στιγμη δεν ξερω σε ποσες δεκαδε χρονια που ο ανθρωπος θα εχει καταντησει υπογχειριο των φαρμακων.
Δεν θα εχει κριτικη σκεψη , θα παιρνει το χαπι του και θα εκτελει εντολες.

Εγω ειμαι της αποψης οτι ο ανθρωπος δυο πραματα πρεπει να κανει που θα του δινουν τεραστια δυναμη να αντιμετωπιζει ολα τα προβλημ;τα της ζωης .
Να αγαπαει τους συνανθρωπους του και να γραψει στα παπαρια του τον θανατο.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Εγώ δοκίμασα και τα δύο και η.λύση μου δόθηκε από τον τσαρλατανο
Οπότε δικαιωθηκα εκ του αποτελέσματος η Όχι ?

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#517719 Whatever floats your boat είναι η απάντηση. Αν εσύ είσαι καλά, δεν έχει κάτι άλλο σημασία.
Αντίστοιχα κάποιοι άλλοι βρίσκουν παρηγοριά στην εκκλησία. Κι εκεί πάλι η επιστήμη δεν έχει κάτι να πει, αλλά αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν μια λύση.
Επομένως, εσύ καλά έκανες και μακάρι να μην χρειαστείς ποτέ ξανά καμία βοήθεια είτε από επιστήμονα, είτε από εναλλακτικό.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
italakias έγραψε:
markvag έγραψε:

< >

΄

Ωπα μαρκο , χαλαρωσε.
Εχεις βρει την ευκολη απαντηση της επιστημης για να εισαι καλυμενος σε περιπτωση αντιλογου.
Το θεμα ειναι πολυ λεπτο , συνθετο και αφορα το καθε ατομο ξεχωριστα.
Οπου υπαρχει φαρμακο υπαρχει και βιομηχανια χρηματος απο πισω.
Πρωτοι σε χαπια ειναι οι αμερικανοι.
Αυτο γιατι ο δυτικος τροπος ζωης δημιουργει προβληματα.
Τα χαπια δεν θεραπευουν, εαν δεις ατομο που παιρνει ψυχοφαρμακα θα δεις οτι κανουν ζημια αλλου.

Ο υπερπληθωρισμος πληροφοριων, το αγχος της σημερινης εποχης , τα διαφορα μικροπροβληματα που μπορει να τα αντιμετωπιζουμε ξεχωριστα αλλα με τον χρονο δημιουργουν προβλημτα ή και κομπλεξ, οπως και ο φοβος του θανατου των αστικων κυριως περιοχων, κανουν κακο στους ανθρωπους.

Ισως ειναι πιο ευαλωτοι οι ευαισθητοι ή αυτοι που μεσα τους δν τους αρεσει ο τροπος ζωης που κανουν αλλα υποχρεωτικα δν μπορουν να κανουν διαφορετικα.

Ολα τα προβληματα σε συνδιασμο με τα παραπανω, τα γεννουν οι σκεψεις.
Οι σκεψεις, οι επιθυμιες και τα ονειρα ειναι η αρχη των κακων.
Σε ενα μικρο βαθμο ολοι μας εχουμε ψυχολογικα και κομπλεξ και οτι θες, απλα δεν τα καταλαβαινουμε ή δεν μας επηρεαζουν σοβαρα.

Προσωπικα πιστευω οτι με τα χρονια ολο και περισσοτερο οι ανθρωποι θα εχουμε παρομοια ισως και χειροτερα προβληματα, θα ερθει καποια στιγμη δεν ξερω σε ποσες δεκαδε χρονια που ο ανθρωπος θα εχει καταντησει υπογχειριο των φαρμακων.

Εγω ειμαι της αποψης οτι ο ανθρωπος δυο πραματα πρεπει να κανει που θα του δινουν τεραστια δυναμη να αντιμετωπιζει ολα τα προβλημ;τα της ζωης .

Πολύ ωραιο ποστ
Άβαταρ μέλους
By markvag
bujinkan έγραψε:Αν θες να ξέρεις λοιπόν 2 Χρόνια είχα θέμα με.κρίσεις πανικού και αγχώδεις.διαταραχές 2.Χρόνια με ψυχίατρο που.το μόνο που κάνουν είναι να σου συνταγογραφουν φάρμακα
Αποτέλεσμα ? Παροδικες περιόδους που επανήλθα.και μετά ξανά μανά τα ίδια
8 μήνες γιόκα και 6 συνεδρίες με αυτόν σε.διάστημα 4 μηνών ...μάντεψε ....
Παρελθόν όλα αυτά και φυσικά τέλος τα φάρμακα ...
Ακόμα και αν που και που με πιάνει καμία κρίση την τελειώνω σε 5 λεπτά
Εγώ την τελειώνω και όχι τα φάρμακα
Προσωπικά τρέφω μεγάλη εκτίμηση σε αυτόν τον άνθρωπο και στη βοήθεια που μου πρόσφερε
Αλλαξα εντελώς τον τρόπο σκέψης μου και τον τρόπο ζωής μου και είδα αποτέλεσμα
Οπότε μην βιαζεσαι να.βγάλεις.συμπέρασμα.διότι καλή η σύγχρονη ιατρική άλλα όχι πάντα η.ενδεδειγμένη λύση

< >

Δεν βγάζω εγώ συμπέρασμα, οι εκατομμύρια άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας καθημερινά και θεραπεύονται. Έτσι όπως το καταλαβαίνω, ήσουν άτυχος να πέσεις σε κακό γιατρό. Για την αντιμετώπιση ψυχιατρικών προβλημάτων υγείας υπάρχει μία σειρά από λύσεις, από μπλα μπλα, μέχρι φάρμακα. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί γιατροί που το μόνο που ξέρουν είναι να σε μπουκώνουν φάρμακα και να απλώνουν το χέρι για το 50ευρω. Ξέρω (δυστυχώς) πολύ καλά το τι παίζει στον τομέα της ψυχικής υγείας και (πάλι δυστυχώς) υπάρχουν πολλοί γιατροί με προβληματική αντιμετώπιση. Όπως φυσικά υπάρχουν κακοί επαγγελματίες παντού.

Προφανώς και είναι εξαιρετικό το ότι αντιμετώπισες το πρόβλημά σου και χαίρομαι γι' αυτό. Αυτά τα προβλήματα είναι πολύ άσχημα και ύπουλα. Επίσης προφανώς το πρόβλημά σου δεν ήταν ψυχιατρικής φύσης και δεν ήταν κάτι που έπρεπε να αντιμετωπιστεί έτσι και (πάλι προφανώς) ο γιατρός δεν ήταν αυτός που έπρεπε και δεν έκανε σωστή διάγνωση. Πίστεψέ με, αν το πρόβλημά σου ήταν τέτοιας φύσης, ο life coach δεν θα έκανε τίποτα απολύτως. Για εσένα προφανώς και ήταν εξαιρετικά σοβαρό και φυσικά είναι πάρα πολύ καλό που κατάφερες να βρεις την σωστή λύση! :s_yes

bujinkan έγραψε:
Εγώ δοκίμασα και τα δύο και η.λύση μου δόθηκε από τον τσαρλατανο
Οπότε δικαιωθηκα εκ του αποτελέσματος η Όχι ?

< >

Ε, όχι... Η προσωπική εμπειρία δεν είναι ούτε στατιστική, ούτε επιστήμη.

QsisVTS έγραψε:καλά και ο γιατρός (ο θεός να τον κάνει) τι θα σου κάνει; θα συζητάτε ατέρμονα και χωρίς νόημα και απλά θα σε πλακώσει στα χάπια που στα δίνουν με το παραμικρό σαν καραμελίτσες

Ε... καμία σχέση. Σαφέστατα υπάρχουν και κακοί γιατροί (έχω δει τέτοιους) που "αντιμετωπίζουν" τα προβλήματα έτσι, αλλά ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και δεν είναι αυτή η θεραπεία. Πίστεψέ με, αν υπάρχει πρόβλημα ιατρικής φύσεως, ΔΕΝ μπορείς να κάνεις τίποτα μόνος σου για να το αντιμετωπίσεις. ΤΙΠΟΤΑ. + -

italakias έγραψε:Ωπα μαρκο , χαλαρωσε.

Δεν είναι η εύκολη λύση. Είναι η λύση που προέκυψε από αιώνες ερευνών και πειραματισμών.

italakias έγραψε:Το θεμα ειναι πολυ λεπτο , συνθετο και αφορα το καθε ατομο ξεχωριστα.

Προφανώς.

italakias έγραψε:Οπου υπαρχει φαρμακο υπαρχει και βιομηχανια χρηματος απο πισω.

Ενώ οι life coach και οι άλλοι τσαρλατάνοι τα κάνουν όλα τζάμπα, γιατί αγαπάνε τον συνάνθρωπο, ε;;; :lol: Πως είναι δυνατό να βλέπει κανείς πως πίσω από το φάρμακο υπάρχει μία μεγάλη βιομηχανία (σωστό), που τουλάχιστον βασίζεται σε δεδομένα και την ίδια στιγμή να μην βλέπει πως ο κάθε life coach ή αντίστοιχος τσαρλατάνος ζει πλουσιοπάροχα και αυτά που λέει δεν τα βασίζει σε καμία έρευνα και σε κανένα δεδομένα, απλά σε 5 ιδέες που έχει ή σε μύθους που έλεγε ο κινέζος μπάρμπας του Φου Τσι Μινχ πριν 7.000 χρόνια, όταν η προχωρημένη τεχνολογία ήταν ένα τόξο.

italakias έγραψε:Αυτο γιατι ο δυτικος τροπος ζωης δημιουργει προβληματα.

Αυτό σωστό.

italakias έγραψε:Τα χαπια δεν θεραπευουν, εαν δεις ατομο που παιρνει ψυχοφαρμακα θα δεις οτι κανουν ζημια αλλου.

:s_crazy Έχω ΔΕΙ (και όχι σε μόνο ΜΙΑ περίπτωση, αλλά δυστυχώς σε παραπάνω) ακριβώς πόσο καλά θεραπεύουν τα ψυχοφάρμακα και πίστεψέ με, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Οι άνθρωποι βρίσκουν ξανά τον εαυτό τους. :rtfm: Και, σε αντίθεση με αυτό που λες εσύ, ο δικός μου ισχυρισμός μπορεί να επιβεβαιωθεί από εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς που ζουν φυσιολογικά. Δυστυχώς στη ζωή μου έχει τύχει να έχω κοντινούς μου με τέτοια προβλήματα (από σχετικά απλά, μέχρι πολύ σοβαρά) και μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα να πω πως το σωστό φάρμακο με τον σωστό γιατρό κάνει θαύματα και ο άνθρωπος ζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ και χωρίς προβλήματα. Και οι παρενέργειες είναι μηδαμινές. Τα βλέπω, τα ξέρω. Γίνονται λάθη; Ναι (δυστυχώς). Υπάρχουν παρενέργειες; Ναι, αν και, εφόσον η αγωγή είναι η σωστή, είναι είτε μηδαμινές είτε τάξεις μεγέθους μικρότερες από το να μην παίρνει ο ασθενής την αγωγή του. Και το αντιπυρετικό έχει παρενέργειες, αλλά το παίρνουμε όταν χρειάζεται.

Δεν έχω δει ΚΑΝΕΝΑΝ life coach ή αντίστοιχο τσαρλατάνο να στηρίζει το τι κάνει σε δεδομένα και να αποδεικνύει με στατιστικά το αν το % επιτυχίας του είναι μεγαλύτερο από την ψυχιατρική αντιμετώπιση του προβλήματος, μάντεψε γιατί. :whistlink:

italakias έγραψε:Ο υπερπληθωρισμος πληροφοριων, το αγχος της σημερινης εποχης , τα διαφορα μικροπροβληματα που μπορει να τα αντιμετωπιζουμε ξεχωριστα αλλα με τον χρονο δημιουργουν προβλημτα ή και κομπλεξ, οπως και ο φοβος του θανατου των αστικων κυριως περιοχων, κανουν κακο στους ανθρωπους.

Σωστά αυτά, αλλά δεν έχουν σχέση με την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων.

italakias έγραψε:.

Πως ακριβώς μπορώ εγώ (ως μη ειδικός) να κρίνω έναν γιατρό (εκ των προτέρων), ο οποίος εκπαιδεύτηκε επί δεκαετία και βάλε από ειδικούς και έχει εμπειρία ετών πάνω στο πρόβλημα; Εκ του αποτελέσματος (και μόνο δυστυχώς).

italakias έγραψε:Εγω ειμαι της αποψης οτι ο ανθρωπος δυο πραματα πρεπει να κανει που θα του δινουν τεραστια δυναμη να αντιμετωπιζει ολα τα προβλημ;τα της ζωης .

Πολύ καλά αυτά, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν αντιμετωπίζουν ιατρικής φύσεως προβλήματα. Πίστεψέ με, αν υπάρχει ιατρικό πρόβλημα αυτά είναι λιγότερο αποτελεσματικά από το να κάνεις ένα κάστρο από άμμο στην παραλία για να σταματήσεις ένα τσουνάμι.
Άβαταρ μέλους
By pro
#517726 Εγώ αυτό που έχω καταλάβει από κοντινές μου περιπτώσεις, είναι ότι υπάρχουν κατηγορίες προβλημάτων που τα φάρμακα κάνουν δουλειά. Υπάρχουν και κατηγορίες που οι ίδιοι οι γιατροί σου λένε ότι τα φάρμακα είναι επικουρικά, δεν λύνουν το πρόβλημα, στην καλύτερη το πρόβλημα δεν χειροτερεύει και οι ίδιοι οι γιατροί λένε ότι πρέπει να προσπαθήσεις μόνος σου, σιγά σιγά και με πόνο. Για παράδειγμα, αυτό ισχύει απ'όσο ξέρω σε περιπτώσεις φοβιών (θάνατος, μικρόβια, κλπ). Οπότε, αν στην προσπάθεια που πρέπει να κάνεις μόνος σου σε βοηθάει ο ινδός γκουρού, η Αθανασία του Αιγάλεω, ή ο Μάρκος ο Λιβάγιας, κακό δεν είναι σε καμία περίπτωση.