Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By italakias
#323593 Οποιος αισθανεται οτι η δουλεια που κανει ειναι μιζερη και επηρεαζει τελικα την ιδια του την ζωη προς το χειροτερο,μπορει να κανει κατι αλλο.
Να ανοιξει μια επιχειρηση στον εμπορικο τομεα πχ.

Θυμαμαι στην τηλεοραση,καποιος που δουλευε σε τραπεζα ,σε καλη θεση οχι ταμειο,τα παρατησε και ασχοληθηκε με την γη,εγινε αγροτης.
Προφανως δεν το εκανε για τα λεφτα.

Εγω πχ θα σηκωθω 5 το πρωι,θα φτασω στην δουλεια ,πανω στο λατομειο,θα αναπνευσω καθαρο δροσερο αερα και θα δουλεψω με σκοπο οσο γινεται περισσοτερη παραγωγη αφου τροφοδοτω τον σπαστηρα.
Καθε πρωι βλεπω την ανατολη του ηλιου και αισθανομαι ανθρωπος,πριν λιγες μερες ειχε ομιχλη,δεν εβλεπα περισσοτερο απο 50 μ και ανοιγα το παραθυρο του εκσκαφεα να αναπνευσω φρεσκο συννεφο . :lol:

Εαν τυχει και κατσω καμια κυριακη,γιατι εγω θελω να δουλευω 30 μερες τον μηνα,βαριεμαι απιστευτα.
Εχω φτιαξει εναν κλειστο τροπο ζωης,την δουλεια μου,τον υπνο μου και ειμαι ΗΣΥΧΟΣ.
Παιρνω,εναν αρκετα καλο μισθο ο οποιος μου φθανει και μου περισσευει.

Ειμαι ευτυχης που εχω την δουλεια μου και ετσι μπορω ευκολα το βραδυ να απολαμβανω τον υπνο μου κουρασμενος,το φαγητο μου,τον καφε μου,το τσιγαρο μου αμαλαχειναουμε και γνωριζω οτι την αλλη μερα το πρωι θα ξανακανω τα ιδια πραματα .

Η ζωη ειναι ομορφη οταν δεν την πας κοντρα.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#323600 Τελικά νομίζω ότι είναι θέμα ανθρώπου.Ο πατέρας μου στα 70+ ακόμη πηγαίνει καθημερινά στο μαγαζί,σήμερα του κόπηκε το λουρί που γυρίζει την μηχανή που ψήνει τον καφέ και έφαγε μια ώρα για να το φτιάξει,αφού αγκαρεψε και τον υδραυλικό που είχε παει να κάνει συντήρηση του λέβητα της οικοδομής,να γυρίζει τον καφέ με το χέρι για κάνα μισάωρο.Αύριο μου είπε έχει να βγάλει και να καθαρίσει το φουγάρο που ανεβάζει τον καπνό ,θα φάει όλο το πρωινό.Γκρινιάζει οταν κάθονται τέτοιες μέρες αλλά δεν θα την πάλευε να μείνει σπίτι.Η μάνα μου στα 60 ,αν και θα μπορούσε να βγει στην σύνταξη εδω και 5 χρόνια δεν βγαίνει γιατί θέλει να έρχεται σε επαφή με κόσμο,φέτος ξεκίνησε και ΙΕΚ Δημοσιογραφιας.Προσωπικά μου αρέσει η δουλειά μου,όχι τόσο σαν επιστήμη,όσο γιατί νιώθω ότι βοηθάω ανθρώπους,γιατί γυρνάω από μέρος σε μέρος κάθε μέρα,γιατί η ζωή του "αγροτικού" έχει την χαλαρότητα και απλότητα της επαρχίας.Αν ήμουν κλεισμένος για 24ώρα σε ενα νοσοκομείο δεν θα την πάλευα καθόλου.Δεν ξέρω αν θα μπορώ/ αξίζει να την κάνω μετά από χρόνια αλλά προς το παρόν μου αρέσει που γυρνάω σε μέρη όπως αυτά που βάζει ο Jim Clark και ας κάνω λασπόλουτρα μερικές φορές Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By mjacob
italakias έγραψε:το βραδυ να απολαμβανω τον υπνο μου κουρασμενος

Εκει βρίσκεται η ποίηση :thumbsup:

Στα σοβαρά ομως, αυτο ηταν για +1 :)
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#323614 Υπ' όψιν , τα εργατικά ατυχήματα δεν συμβαίνουν μόνο στην ναυτικό-επισκευαστική ζώνη Περάματος .
Η καλή μας δημοσιογραφία σιωπά, σχεδόν μηδενική αναφορά σε ανάλογα θέματα.
Σε ένα εργοστάσιο κάποτε 100 , τώρα 70 εργαζομένων , σε 14 χρόνια, μετρώ 2 χειριστές γραμμών παραγωγής με κομμένο δάκτυλο , 1 με σπασμένο χέρι, 1 που του μάγκωσε το ρομπότ το κεφάλι και αν δεν ήταν δίπλα 2-3 να τον τραβήξουν θα τον κλαίγανε, 1 από εξωτερικό συνεργείο που στήνοντας μια νέα γραμμή παραγωγής έπεσε από ύψος 3 μέτρων και άνοιξε το κεφάλι του σαν καρπούζι μέσα σε μια λίμνη αίματος , ο οποίος αποδείχτηκε οτι ήταν ανασφάλιστος από τον εργοδότη του και έζησε μόνο και μόνο επειδή η δική μας εταιρεία έβαλε βαθιά το χέρι στη τσέπη και του προσέφερε ιδιαίτερη νοσηλεία αλλά μαθαίνω οτι τώρα δεν εργάζεται όντως σχεδόν φυτό , 1 εργοδηγό που τραβώντας έναν ιμάντα έπεσε και χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού παθαίνοντας διάσειση ( έφυγε από το εργοστάσιο μετά από λίγο και άνοιξε δική του δουλειά) και αφήνω έξω κοψίματα και καψίματα .
Δουλειές σε εργοστάσια μέσα με μολυσμένα περιβάλλοντα-μπαταρίες , σε καρκινογόνες συνθήκες , με υψηλά επίπεδα ηχορύπανσης.
Δουλειές στην οικοδομή που μετά από 10-15 χρόνια δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου αφήσουν κουσούρι στη μέση , στα γόνατα , στις αρθρώσεις, δισκοπάθειες.
Μιας και τέθηκε το θέμα των 500e , τόσο είναι το μέρισμα που παίρνω κάθε μήνα από τις μετοχές της BP την οποία θεωρώ πιο αξιόπιστη από το Ελ.κράτος για τα επόμενα 50 χρόνια. Αν αύριο μείνω χωρίς δουλειά προτιμώ να ζω στο σπιτάκι μου με τα 500 τρώγοντας μακαρόνια και πατάτες παρά να είμαι υπό τις διαταγές κάποιου άλλου.
Τελευταία επεξεργασία από mousatos και 09 Νοέμ 2016, 01:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#323618 Μιας και πιάσαμε τα όμορφα αυτά Μουσάτε, ιστορία που έμαθα χθες από Βούλγαρο οδηγό που ήρθε να φορτώσει.

Εγώ: Γειά σου Νικολάι!
Νικολάι: Γειά ρε!
Ε: Τι κάνεις;
Ν: Καλά, απλά φοβάμαι γιατί το Μερσεντές δεν έχει καλό χειρόφρενο.
Όντως γλίστρησε την ώρα που φορτώναμε. :omg:
Ν: Παλιά στην Βουλγαρία είχαμε Ρώσικα Gaz βενζίνης. Έπιαναν 140! Είχαν και μανιβέλα αν τελείωνε η μπαταρία. Το έβαζες στο νεκρό και γυρνούσες και έπαιρνε. Ε ένας φίλος το ξέχασε στο 1 και το γύρισε και τον κόλλησε στον τοίχο και τον γυρνούσε η μανιβέλα με τα εντόσθια έξω.
Ε: Καλό δρόμο ρε Νικολάι... :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By gianik
KiloMeater έγραψε:Δεν ειναι ούτε όλες οι δουλειές το ίδιο ενδιαφέρουσες ούτε όλοι οι άνθρωποι τη βρίσκουν με το να κάνουν κάτι δημιουργικό
Έχω ενα γνωστό που δουλεύει ΔΥ και βαράει σφραγίδες όλη μέρα , τι ευχαρίστηση να βρει; έναν άλλο που ειναι σε τράπεζα, με αρκετό PR , δεν ειναι κλητήρας , άλλα ποτέ δεν ξεπέρασε του δουλεια = δουλεία και πάει κάθε μέρα δυστυχής περιμένοντας το σφύριγμα

Εγώ τις περισσότερες μέρες πάω με μεγάλη ευχαρίστηση και περνάω εξαιρετικά στη δουλεια. Θα πήγαινα μερικές φορές ακόμα και να μη με πλήρωναν να κάνω τα ίδια αν ειχα την πολυτέλεια.

Τις ελάχιστες που δεν εχω όρεξη παίρνω καμία μέρα άδεια .

Kilo η καθε δουλεια εχει την ομορφια της , τα ασχημα κ τα ωραια της..
Αυτο με το να πηγαινεις τσαμπα ομως να το κοιταξεις...
Άβαταρ μέλους
By theo13
nass έγραψε: Πας να προβάλλεις τις δικές σου αξίες (πχ. ελεύθερος χρόνος) σε αυτόν. Λάθος :rtfm:
Δεν τον θεωρώ καθόλου |λογοκρισία|, αν γουστάρει αυτό που κάνει μαγκιά του. Win-win βασικά, και αυτός κάνει ό,τι γουστάρει και οι διάδοχοι ζωάρα :)
Πολύ καλύτερος πάντως από ανθρώπους παγιδευμένους 40 χρόνια σε μια δουλειά που δεν τους άρεσε εξ΄αρχής (έχει σημασία γιατί στα 25 σου μπορείς να αλλάξεις, στα 55 σου πολύ δύσκολα)

Α δηλαδή είναι ΟΚ για έναν άνθρωπο κοντά στο τέλος της ζωής του και με σοβαρά προβλήματα υγείας να μην απολαύσει λίγο περισσότερο τη γυναίκα του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του ή έστω να κάνει κάποια ταξίδια και να συνεχίσει να τραβάει κουπί;;
Εγώ θα τον χαρακτήριζα χρήσιμο ηλίθιο (πλέον).
Τελευταία επεξεργασία από theo13 και 09 Νοέμ 2016, 11:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By markvag
gianik έγραψε:
Kilo η καθε δουλεια εχει την ομορφια της , τα ασχημα κ τα ωραια της..
Αυτο με το να πηγαινεις τσαμπα ομως να το κοιταξεις...

+ πολλά, τζάμπα εγώ για να βγάλει λεφτά άλλος με τίποτα! :lol: (καταλαβαίνω όμως το πνεύμα του kilo).

Μακάρι να μπορούσαν περισσότεροι άνθρωποι να έχουν τέτοιες δουλειές... :s_yes ή μάλλον καλύτερα να αισθάνονται έτσι για τη δουλειά τους...
Άβαταρ μέλους
By nass
#323691 @theo13
Ναι είναι ΟΚ γιατί επιλέγει να το κάνει και γουστάρει και συνεχίζει να το κάνει καλά. Ποιοί είμαστε εμείς που θα το πούμε τι "πρέπει" να απολαύσει ?
Άβαταρ μέλους
By theo13
nass έγραψε:@theo13
Ναι είναι ΟΚ γιατί επιλέγει να το κάνει και γουστάρει και συνεχίζει να το κάνει καλά. Ποιοί είμαστε εμείς που θα το πούμε τι "πρέπει" να απολαύσει ?

Τότε δεν έχει νόημα γενικά η συζήτηση στο τόπικ γιατί ο καθένας έχει τη δική του άποψη και οποιαδήποτε άλλη είναι μ@λ@κία
Άβαταρ μέλους
By nass
#323700 Αλλο να λες την άποψή σου και άλλο να λες ότι επειδή ο άλλος δεν συμφωνεί είναι ηλίθιος. Αν είναι έτσι τότε όντως δεν έχει νόημα η συζήτηση.
Άβαταρ μέλους
By theo13
nass έγραψε:Αλλο να λες την άποψή σου και άλλο να λες ότι επειδή ο άλλος δεν συμφωνεί είναι ηλίθιος. Αν είναι έτσι τότε όντως δεν έχει νόημα η συζήτηση.

Εγώ δεν μίλησα για την γνώμη του εν λόγω κύριου η οποία είναι προφανής. Επίσης η απαντησή σου "επιλέγει να το κάνει και γουστάρει" δεν βοηθά στην εξέλιξη της συζήτησης. Είναι δεδομένο τι κάνει αυτός. Εμείς αν κρίνουμε αυτή την απόφαση σωστή ή λάθος οδηγεί στην εξέλιξη της συζήτησης.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#323770 Στην θέση του κυρίου αυτού θα είχα πανω απο δεκαετία που θα είχα αποσυρθεί για να αναλάβουν οι νεότεροι.
Είμαι της άποψης ότι πρέπει κάποια στιγμή να απολαύσεις αυτά που έφτιαξες.

Βέβαια ο πατέρας μου δεν το έκανε. Μέχρι και 4 χρόνια πριν ερχόταν κάθε μέρα στο μαγαζί μέχρι το μεσημέρι. Αυτά στα 75 του.
Μετά τον θάνατο της μάνας, αποστασιοποιηθηκε σιγά σιγά.
Εκείνος έλεγε πως η δουλειά του είχε γίνει αλκοολικι.

Ελπίζω να μην καταντήσω έτσι, να κάνω άλλα απο αυτά που λέω τώρα

Από το Moto G