Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#851907 Εικόνα

Τωρα ναι.

Για ολους αυτους τους ειλωτες λοιπον αν βρεθει δραστηριοτητα με ενα μισαωρο commuting ειναι no go λοιπον. :s_coffee
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
PaNick67 έγραψε:
g8777 έγραψε:Για κανε ενα zoom out απο τον χαρτη, να δω κατι.

Τι θες μωρε ;

Χαζευω στην wiki,
Δημος Ιωαννιτων --- εκταση 403 χλμ² --- πληθυσμος 80.000
Πολεοδομικο συγκροτημα Αθηνων - Πειραια --- εκταση 412 χλμ² -- πληθυσμος 3.000.000

Τι ομορφια εχουμε φτιαξει ε; :slap:

Από την Wikipedia επίσης:
https://en.wikipedia.org/wiki/Manhattan
Area[1]
• Total 33.58 sq mi (87.0 km2)
• Land 22.83 sq mi (59.1 km2)
Population (2020)[3]
• Total 1,694,250
• Estimate (2022)[3] 1,596,273
• Density 74,781.6/sq mi (28,873.3/km2)
Το πρόβλημα είναι η αναλογία πρασίνου/πληθυσμού και όχι κάτι άλλο. Η Αθήνα είναι τραγική σε αυτό (όχι παντού, κάποια προάστια , αλλά και γειτονιές του κέντρου δεν τα πάνε καθόλου άσχημα).
Άβαταρ μέλους
By diplomat
Anonymous Founder έγραψε:Το πρόβλημα είναι η αναλογία πρασίνου/πληθυσμού και όχι κάτι άλλο.

+1. Βέβαια, και σε περιοχές που έχουμε/είχαμε πράσινο, κάθε καλοκαίρι, και, ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι 50/50... πονεμένο θέμα (συγνώμη για τον προσωπικό πόνο). :(
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Εικόνα

Τωρα ναι.

Για ολους αυτους τους ειλωτες λοιπον αν βρεθει δραστηριοτητα με ενα μισαωρο commuting ειναι no go λοιπον. :s_coffee

Δεν είπα ποτέ αυτό όμως. Είπα πως για τους περισσότερους δεν χρειάζεται να είναι τόσο το commuting, υπάρχουν πιο κοντά τους συνήθως και έδωσα και συγκεκριμένα παραδείγματα σε μια περιοχή που γενικώς γνωρίζω, μιας και έχω μείνει αρκετά χρόνια (Άλιμο λιγότερο και Ελληνικό περισσότερο).

Τώρα, τι ακριβώς συγκρίνουμε; Τα Γιάννενα που αναφέρθηκαν, πόσο καλύτερα είναι; Που όλο το λεκανοπέδιο έχει πόσους χώρους; Την Λιμνοπούλα, τους Ζωσιμάδες, ενώ το άλλο στην Ανατολή είναι πλέον εγκαταλειμμένο. Α, αν θέλεις τένις, υπάρχουν και τα γήπεδα στο Γιαννιώτικο σαλόνι.

Αυτός που μένει στην Πεδινή, πόση ώρα θέλει για την Λιμνοπούλα; 15-20 λεπτά.
https://www.google.com/maps/dir/%CE%91% ... ?entry=ttu
Αυτός που μένει στην Μπάφρα ή στην Καστρίτσα, άλλα τόσα.
Αυτός που μένει στο κέντρο, λιγότερα με το αμάξι, αλλά μετά θα πρέπει να βρει και να παρκάρει αν το πάρει να πάει, μιας και ελάχιστες πολυκατοικίες έχουν πάρκινγκ. Εγώ που έμενα κέντρο, πήγαινα με τα πόδια, 25+ λεπτά και άλλα τόσα να γυρίσεις.

Και μιλάμε για τα Γιάννενα, μια περιοχή που μάλλον είναι προνομιούχα σε τέτοιους χώρους, σε σχέση με την μέση επαρχιακή πόλη.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Το πρόβλημα είναι η αναλογία πρασίνου/πληθυσμού και όχι κάτι άλλο. Η Αθήνα είναι τραγική σε αυτό (όχι παντού, κάποια προάστια , αλλά και γειτονιές του κέντρου δεν τα πάνε καθόλου άσχημα).

Το προβλημα ειναι οτι η Αθηνα ως ρυμοτομια ανηκει στις τριτοκοσμικες πολεις και οχι στις Ευρωπαικες. Δρομοι, πλατειες, πεζοδρομια ειναι ολα προβληματικα γιατι σχεδιαστηκαν για πολυ μικροτερο πληθυσμο.

Και μονο που σε παρομοια εκταση τα Γιαννενα εχουν το 1/37 της ΑΘηνας, φτανει για την οποια συζητηση.

Ο Δημος Καλαματας επισης εχει εκταση 440 χλμ² και πληθυσμο 70.000, ο οποιος δημος περιλαμβανει την Θουρια, τον Αρι και τα Αρφαρα εκτος της Καλαματας , γι΄αυτο ειναι και τοσο μεγαλος

Η Καλαματα μονη της ειναι 253 χλμ² και εχει 59.000 πληθυσμο
Άβαταρ μέλους
By g8777
#851913 Ναι, και; :hmmm:

Αν θεωρεις το 15 λεπτο δυσβασταχτο you're in for a bumpy ride.

Anonymous Founder έγραψε:Τα Γιάννενα που αναφέρθηκαν, πόσο καλύτερα είναι;

Απειρως καλυτερα για τον μεσο κατοικο της πολης και των περιχωρων στο συγκεκριμενο θεμα ( ολα αυτα που αναφερεις - παρκινγκ, υποδομες, αποσταση- απλα δεν υφιστανται).
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#851915 Ρε σεις, στίβο θα πάει το παιδί. Επιλέξτε ένα κοντινό σύλλογο να πηγαίνει τρέχοντας να κάνει και ζεσταμα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Ναι, και; :hmmm:

Αν θεωρεις το 15 λεπτο δυσβασταχτο you're in for a bumpy ride.

Anonymous Founder έγραψε:Τα Γιάννενα που αναφέρθηκαν, πόσο καλύτερα είναι;

Απειρως καλυτερα για τον μεσο κατοικο της πολης και των περιχωρων στο συγκεκριμενο θεμα ( ολα αυτα που αναφερεις - παρκινγκ, υποδομες, αποσταση- απλα δεν υφιστανται).

Ξέρω απόλυτα τι λέω και ξέρω πολύ καλά πόσο χρόνο χρειάζομαι γι'αυτά που λέω. Δοκιμασμένο και με αποδείξεις για όποιον ενδιαφέρεται.

Επίσης, επειδή έχω ζήσει αρκετά χρόνια σε Γιάννενα, Πάτρα και Αθήνα (όχι κέντρο, πιο έξω, αλλά και για τους γονείς μου που μένουν στο Μετς το ίδιο ισχύει), θα σου πω πως κάνεις απλά λάθος. Το πρόβλημα στην Αθήνα είναι για κάποιους η απόσταση (και ο χρόνος) για να πάνε στην δουλειά τους. Εκεί αν έχεις commuting time 15 λεπτά είναι τέλειο, ακόμη και 30 λεπτά είναι μια χαρά. Η πλειοψηφία θέλει πάνω από 1 ώρα για το πήγαινε-έλα στην δουλειά.
Για τα υπόλοιπα, όχι, είναι εξίσου ή και περισσότερο κοντά. Το ίδιο λέει και η μητέρα μου, που δεν οδηγεί και συγκρίνει κέντρο Ιωαννίνων με Μετς. Τα ψώνια της είναι πιο εύκολα στο δεύτερο. Επιπλέον, στην Αθήνα έχεις και συνήθως 1 ή και 2 λαϊκές αγορές κοντά σου, ενώ στα Γιάννενα η λαϊκή είναι της πλάκας (άσχετο με το θέμα, αλλά σχετικό με τις αποστάσεις που χρειάζεται να κάνει κάποιος).
Μετς
Εικόνα
https://www.google.com/maps/place/Mets, ... ?entry=ttu
saxon_747 έγραψε:Ρε σεις, στίβο θα πάει το παιδί. Επιλέξτε ένα κοντινό σύλλογο να πηγαίνει τρέχοντας να κάνει και ζεσταμα.

Το ίδιο λέω κι εγώ, αλλά ο g8777 ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει η έννοια "κοντά" στην Αθήνα, because Αθήνα.
:s_dunno :s_cry
Άβαταρ μέλους
By g8777
#851927 Ο g8777 θεωρεί ότι ένα δεκαπενταλεπτο απόσταση για το οτιδήποτε ΣΤΗΝ ΑΘΉΝΑ είναι ευτυχία. :roll:

Τώρα για τα υπόλοιπα.......ΑΑΑΑΑΑΣΤΟ :s_coffee
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#851934 Μια χαρά είναι το τέταρτο, και υπάρχουν ακόμη πιο κοντινά και σύντομα. Αυτό είναι που δεν δέχεται ο g8777 γιατί απλούστατα δεν θέλει να το δεχτεί.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#851936 Έχεις καταλάβει ότι αυτό είναι αποκλειστικά δικό σου συμπέρασμα;

Όχι.

Το δεκαπεντάλεπτο απόσταση άλλον ζόρισε , προφανώς όχι εμένα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#851941 Μήπως γιατί το έχεις αποδεχτεί; Λέω εγώ τώρα...
Αν κάποιος μένει εκτός πόλης, το 15 λεπτο στην επαρχία είναι δεδομένο για το οτιδήποτε. Από σουπερμάρκετ μέχρι σχολείο και δραστηριότητες παιδιών.
Σου εξηγώ, πως για μένα που μένω στην Αθήνα, ΔΕΝ χρειάζεται το 15 λεπτο γι'αυτά, αλλά χρειάζομαι παραπάνω χρόνο για να πάω στην δουλειά μου.

Προφανώς δεν θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερη περίπτωση, ούτε μένω σε κάποια πανάκριβη περιοχή όπως η Βουλιαγμένη, ούτε έχω άπειρα λεφτά, ούτε έχω κάποιο παιδί σε ιδιωτικό σχολείο.
Πόσο πιο απλό να το κάνω δηλαδή; Έχω δώσει παραδείγματα με ΧΑΡΤΗ για τις περιοχές που ζήτησε ο Serf, όταν εσύ απλώς προσπαθείς να πεις πως "15 λεπτά στην Αθήνα είναι το στάνταρντ και πάλι καλά να λέτε".
Ε, κάνεις λάθος, πώς να το κάνουμε τώρα; Πόσο πιο συγκεκριμένο να το κάνω;
Μέχρι και σύγκριση με τα Γιάννενα έβαλα, που ούτε αυτή σε ικανοποίησε, γιατί και εκεί διαφωνείς (χωρίς να φέρνεις και καμία απόδειξη/στοιχείο βέβαια).

Απάντησε εσύ λοιπόν πόσο απέχει από το σπίτι σου ο στίβος, να σου πω κι εγώ να δούμε τελικά αν έχω άδικο.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Anonymous Founder έγραψε:όταν εσύ απλώς προσπαθείς να πεις πως "15 λεπτά στην Αθήνα είναι το στάνταρντ και πάλι καλά να λέτε".

:dizzy: :dizzy: :dizzy: :dizzy: :dizzy:

g8777 έγραψε:Μιλαμε για της πλακας ιστορια ταξιδια τυπου μισαωρο στο περα-δωθε, και δη Αθηνα.

g8777 έγραψε:(15 λεπτα για Αθηνα θεωρω οτι ειναι διπλα στο σπιτι σου που λεει ο λογος)

g8777 έγραψε:Για ολους αυτους τους ειλωτες λοιπον αν βρεθει δραστηριοτητα με ενα μισαωρο commuting ειναι no go λοιπον. :s_coffee

g8777 έγραψε:Αν θεωρεις το 15 λεπτο δυσβασταχτο you're in for a bumpy ride.

g8777 έγραψε:Ο g8777 θεωρεί ότι ένα δεκαπενταλεπτο απόσταση για το οτιδήποτε ΣΤΗΝ ΑΘΉΝΑ είναι ευτυχία. :roll

---------------------------------------->

g8777 έγραψε:Το δεκαπεντάλεπτο απόσταση άλλον ζόρισε , προφανώς όχι εμένα.

:iconcool: