Δεν μπορεί να πληρώσει τα διόδια ο μεροκαματιάρης που πρέπει να πάει από τα Λιόσια στα Οινόφυτα, αλλά δίπλα του περνάει με τη τζιπούρα ο άλλος και το παίζει δεν πληρώνω από "ιδεολογία".
Δεν μπορεί να πληρώσει πάρκινγκ ο μπατίρης στο κέντρο, αλλά δίπλα στο χουντάι παρκάρει η X5 και ο οδηγός της φωνάζει για τα παράνομα παρκόμετρα και χρατς! σκίζει τις κλήσεις.
Από εκεί και πέρα, για επιπλέον απολύσεις δεν γινόταν πλέον λόγος, είχε ισορροπήσει το πράγμα σε πολλούς τομείς (καμία σχέση το 2011 με το 2014), οι σημερινοί βρίσκουν μια βάση (και σε καμία περίπτωση καμένη γη), που δεν υπήρχε καν το 2010.
Πάρτε το χαμπάρι!
ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ.
Να δω πότε επιτέλους θα το χωνέψετε αυτό το απλό πραγματάκι.
pik. έγραψε:εγω αυτο εγραψα;
Γιατί εγώ εσένα έδειξα; Όποιος έχει την μύγα ας μυγιαστεί...
Από εκεί και πέρα είναι τουλάχιστον περίεργο να μην θέλουν κάποιοι να ελαφρυνθούν άνθρωποι που επιβαρύνθηκαν με φόρους που δεν μπορούσαν ποτέ να πληρώσουν. Ξέρετε, δεν είναι οι περισσότεροι μπαταχτσήδες. Απλά αδυνατούν να πληρώσουν.
ΥΓ: Για να προλάβω τυχών εξυπνάδες, δεν χρωστάω ούτε €1 στο Κράτος. Έχω φίλους όμως που χρωστάνε αρκετά χιλιάρικα σε εισφορές στον ΟΑΕΕ γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα τελευταία χρόνια με την κρίση κλπ. Ναι, θα χαρώ πολύ για αυτούς αν μειωθούν τα χρέη τους!!!
πριν λιγες σελιδες γραφαμε για ΧΡΩΠΕΙ και αλλες παλιες ιστορίες… μ αυτο τον τροπο θα παρει περισσοτερα απ το τιποτα που έπαιρναν τοσα χρονια….
και για τον ΠτΔ… υπαρχει παλια αγαπη του Αλεξη με τον Κωστακη…. αυτός τον προτεινε
@HF.
συμφωνω 100% και γραφω περιπου τα ιδια….
πλην ομως οι πρόσφατες δηλώσεις του πισωκουνητου… φανερωνουν την αλαζονικη εμονη του στο μνημόνιο ασχετα απο τις φωνες και τις απόψεις κορυφαίων οικονομολογων και πολιτικών οτι ειναι θηλια στο λαιμο…
Θα υπάρξουν εννοείται και οι ΜΑΓΚΕΣ που δεν θα πληρώσουν ούτε αυτά και θα συνεχίσουν να χρωστάνε.
Εκεί μετά είναι θέμα ελέγχου.
Βασικά αν δεν το χετε πάρει χαμπάρι, αν η Βαλαβάνη (call me Nandia) δεν βγάλει έξω τους εφοριακούς να αρχίσουν ελέγχους με το ματσούκι, όλη η οπερέτα των τελευταίων 3 εβδομάδων θα είναι ένα κακόγουστο αστείο.
nass έγραψε:Ρε παιδιά κατάλαβε κανείς γιατί αντί του Αβραμόπουλου προτιμήθηκε ο Παυλόπουλος ?
Τουλάχιστον ο Αβραμόπουλος είχε και στρατηγική αξία ως επιλογή (στέλνει η κυβέρνηση έναν δικό της στην Κομισιόν πχ. Μηλιός + βγάζει εκτός μάχης έναν από τους δελφίνους της ΝΔ) αντιθέτως ο Παυλόπουλος μου φαίνεται κακή επιλογή όπως και να το δει κανείς (ούτε σημαντική προσωπικότητα σε επιστήμες-πολιτισμό, ούτε πετυχημένος ως πολιτικός, ούτε ιδιαίτερα δημοφιλής)
Μονο για τα σμοκιν και τα φρακα (για τις δεξιωσεις) , τα κουστουμια και το κασουαλ ντυσιμο (για τις οφισιαλ συναντησεις) του Αβραμο θα χρειαζομασταν μια περιουσια. Αν προσθεσεις και το κοστος απο τα τραπεζωματα που θα εκανε ως ΠτΔ (παλιοτερα τον ειχε κραξει το γενικο λογιστηριο του κρατους γι αυτο τον λογο) καταλαβαινεις ποσο πολυ θα κοστιζε.
Ο Πακης ειναι πολυ πιο οικονομικος.
Αν θελεις αλλο λογο για την επιλογη του , σου εχω :
«Για να θυμίσω και κάτι άλλο εν παρόδω, ότι υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας όσα χρόνια ήμουν εγώ,(σ.μ.Ο Παυλόπουλος) ήταν υπουργός τότε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο σημερινός υπουργός Οικονομικών. Είχε τότε σφοδρότατες αντιρρήσεις η Γερμανία για την κοινή μεταναστευτική πολιτική, αλλά χάρη και στην συμπαράσταση των υπολοίπων χωρών του Νότου, που είχαμε το ίδιο πρόβλημα καταφέραμε να έχουμε αυτή την πολιτική. Η Γερμανία δεν ήθελε να ακούσει για κοινή μεταναστευτική πολιτική. Όταν εγώ έγινα Υπουργός Εσωτερικών και έθεσα για πρώτη φορά στην Ολλανδία το θέμα αυτό δεν υπήρχε από την Γερμανία όχι ανοιχτό παράθυρο, ούτε χαραμάδα για να έχουμε τέτοια πολιτική».
http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/335430/paylopoylos-i-ee-den-dikaioytai-na-mas-zitaei-ta-resta?mvd=true
Εχει σκισει μια φορα τον Σοϊμπλε , θα τον σκισει και τωρα.
Περα απο την πλακα , ο ΠτΔ ειναι ενας συμβολισμος χωρις ουσια. Δεν μου αρεσει η επιλογη του, αλλα οπως ειπα ειναι θεσμος ανευ ουσιας.
F&G έγραψε:Τα 7 δις είναι ένα ποσό που θα μας πάει σε ένα χρονικό περιθώριο . Απο τη στιγμή που δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση αλλά σχέδιο διάσωσης όπως δήλωσε ο γερο Σοιμπλε δεν βρίσκω παράλλογο να θέλουμε μόνο όσα χρήματα χρειαζόμαστε σε ενα διάστημα 3,4 ή 6 μηνών ώστε να βρούμε οικονομικές λύσεις πιο ανώδυνες αλλά με τα ίδια αποτελέσματα με αυτά που λέει το πρόγραμμα.
ναι, το θεμα ειναι οτι θελουμε ΜΟΝΟ τα λεφτα και οχι τους ορους που τα συνοδευουν, και για αυτο δεν θελουμε τα συγκεκριμενα 7 δις αλλά "άλλα"...
spiros έγραψε:REALZEUS έγραψε:Ε τους αλήτες να περικόπτουν φόρους/εισφορές από όσους δεν μπορούν να τους πληρώσουν. Κανονικά θα έπρεπε να τους πουλούσαν για σκλάβους, που μου θέλουν και ρυθμίσεις! Να χαρεί και ο Σόιμπλε!
αυτο το κατεβασες απο το κεφαλι σου ετσι;
Μα δεν ξερεις οτι οποιος χρωσταει φορους ειναι ντε φακτο κακομοιρης πεινασμενος αστεγος δενξερωγωτι και ΠΡΕΠΕΙ να ελαφρυνθει, ενω οσοι τους πληρωναν κανονικα (πχ εγω) τωρα ΠΡΕΠΕΙ να πουλαω και ακινητα για να καλυπτω τους παραπανω? Α ρε βολεμενε παρτακια...
Anonymous Founder έγραψε:
Πιστεύεις όλοι έχουν να πληρώσουν;
Γύρω μου έχω παραδείγματα που ΔΕΝ έχουν. Και είναι αρκετοί.
Φυσικά υπάρχουν και οι κατ' επάγγελμα σχεδόν μπαταχτσήδες, που έχουν αλλά δεν πληρώνουν.
Πρέπει κάποιος να είναι παρανοϊκός για να μην βλέπει, πραγματικά μου κάνει τρελή εντύπωση αυτή η κατάσταση!
Προφανως και υπαρχουν και οι μεν και οι δε. Αλλα το προβλημα ειναι οτι α) οταν λες
REALZEUS έγραψε:Ε τους αλήτες να περικόπτουν φόρους/εισφορές από όσους δεν μπορούν να τους πληρώσουν. Κανονικά θα έπρεπε να τους πουλούσαν για σκλάβους, που μου θέλουν και ρυθμίσεις! Να χαρεί και ο Σόιμπλε!
θεωρεις οτι ΟΛΟΙ δεν πληρωνουν γιατι δεν εχουν, που ειναι το ιδιο λαθος με αυτο που λες εσυ, β) ειναι ασχετο γιατι η παραπανω ρυθμιση δεν λεει οτι θα κανει τετοιες διακρισεις, και γ) ειναι αδικο για μερικους απο εμας που καναμε οτι χρειαζοταν για να εχουμε πληρωσει, γιατι ΞΕΡΕΙΣ οτι καποιοι απο αυτους που σημερα δεν εχουν να πληρωσουν, ισως και να ειχαν αν ειχαν κανει τις θυσιες που κανανε και αυτοι που δεν χρωστανε.
EDIT: αν διαχωριζεις αυτους που πραγματικα δεν εχουν να πληρωσουν, καλως. Αλλα η ρυθμιση (που κραζουμε και για αυτο απαντησες) δεν το κανει αυτο.
manosky έγραψε:Πάρτε το χαμπάρι!
Τι εννοεις? Δεν "ειναι οι ανθρωποι πανω απο τα νουμερα"? Απαπαπαπαπαπα...
EDDIE_147 έγραψε:Βασικά αν δεν το χετε πάρει χαμπάρι, αν η Βαλαβάνη (call me Nandia) δεν βγάλει έξω τους εφοριακούς να αρχίσουν ελέγχους με το ματσούκι, όλη η οπερέτα των τελευταίων 3 εβδομάδων θα είναι ένα κακόγουστο αστείο.
Τους εφοριακους που εμπαιναν σε συναδελφους μου και τους ελεγαν "χμμμ, βγαζεις τοσα, δωσε μου ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙΑ γιατι αλλιως θα σου "βρω" ενα προστιμο 100κ (υπενθυμιζω οτι λογω ειδους προιοντος, ειχαμε τζιρους εκατομυριων) και μετα για να το πολεμησεις πρεπει να σκασεις τα μισα πριν καν πας στο δικαστηριο"?
αεροζολ έγραψε:
Αν θελεις αλλο λογο για την επιλογη του , σου εχω :
«Για να θυμίσω και κάτι άλλο εν παρόδω, ότι υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας όσα χρόνια ήμουν εγώ,(σ.μ.Ο Παυλόπουλος) ήταν υπουργός τότε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο σημερινός υπουργός Οικονομικών. Είχε τότε σφοδρότατες αντιρρήσεις η Γερμανία για την κοινή μεταναστευτική πολιτική, αλλά χάρη και στην συμπαράσταση των υπολοίπων χωρών του Νότου, που είχαμε το ίδιο πρόβλημα καταφέραμε να έχουμε αυτή την πολιτική. Η Γερμανία δεν ήθελε να ακούσει για κοινή μεταναστευτική πολιτική. Όταν εγώ έγινα Υπουργός Εσωτερικών και έθεσα για πρώτη φορά στην Ολλανδία το θέμα αυτό δεν υπήρχε από την Γερμανία όχι ανοιχτό παράθυρο, ούτε χαραμάδα για να έχουμε τέτοια πολιτική».
http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/335430/paylopoylos-i-ee-den-dikaioytai-na-mas-zitaei-ta-resta?mvd=true
Εχει σκισει μια φορα τον Σοϊμπλε , θα τον σκισει και τωρα.
και του εχει μεινει και απωθημενο απο οταν δεν του επετρεψαν να δειρει το Κασιδιαρη ε...
Anonymous Founder έγραψε:Πιστεύεις όλοι έχουν να πληρώσουν;
Γύρω μου έχω παραδείγματα που ΔΕΝ έχουν. Και είναι αρκετοί....
Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι που θα μπορούν να πληρώσουν είναι εκείνοι που έκλεψαν. Κ θα (ξανα)βγουν Κύριοι.
REALZEUS έγραψε:Από εκεί και πέρα είναι τουλάχιστον περίεργο να μην θέλουν κάποιοι να ελαφρυνθούν άνθρωποι που επιβαρύνθηκαν με φόρους που δεν μπορούσαν ποτέ να πληρώσουν. Ξέρετε, δεν είναι οι περισσότεροι μπαταχτσήδες. Απλά αδυνατούν να πληρώσουν.
Για γράψε κανα παράδειγμα να καταλάβω τι λες, γιατί έτσι που το λες δεν βγαίνει νόημα. Ιδιαίτερα εκείνο το
REALZEUS έγραψε:...Έχω φίλους όμως που χρωστάνε αρκετά χιλιάρικα σε εισφορές στον ΟΑΕΕ γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα τελευταία χρόνια με την κρίση κλπ. Ναι, θα χαρώ πολύ για αυτούς αν μειωθούν τα χρέη τους!!!
σημαίνει "να μειωθούν τα χρέη τους, να τους τα πληρώσουν όσοι πλήρωναν". Αν δεν μπορούσαν να πληρώσουν, φίλε, να το έκλειναν το ρημάδι. Όχι ν' ανταγωνίζονται (με την κακή έννοια) εκείνους που πλήρωναν κ τώρα να τους ζητάνε να πληρώσουν κ τα σπασμένα.
Δύσκολο είναι να ξεχάσεις το μέλλον που είχες φανταστεί.
Η βάση του προβλήματος είναι απλή σύμφωνα με τον Economist, «Η Ελλάδα δεν έχει αρκετό εισόδημα, για να καλύψει τις υποχρεώσεις της».
Από την έλευση της οικονομικής κρίσης, η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε κατά πολύ περισσότερο από τις οικονομίες των άλλων πληγέντων χωρών.
Συγκεκριμένα ανάμεσα στο 2008 και το 2014 το ελληνικό Α.Ε.Π, μειώθηκε κατά 22%, και αυτό αντανακλάται στο επίπεδο διαβίωσης των πολιτών της χώρας.
Οι τιμές των ακινήτων έπεσαν κατά 40%, από το 2008, και το μέσο εισόδημα συρρικνώθηκε κατά 22%, ανάμεσα στο 2008 και το 2013.
Επιπλέον οι νέοι έλληνες στις ηλικίες από 18 έως 24 είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται ακόμα περισσότερο, κατά 38%, βάση του νόμου που καθορίζει με αυθαίρετα κριτήρια την χαμηλότερη αμοιβή τους.
Μιλάμε δηλαδή για μια οικονομική καταστροφή που δεν βρίσκει αναλογία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά μπορεί να παραλληλιστεί μόνο με την κατάρρευση της σπαρασσόμενης από τον πόλεμο Λιβύης.
http://www.crashonline.gr/the-economist ... %BB%CE%BB/
Ακόμα κι ο Economist έχει αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής, κι υπάρχουν ακόμα άτομα που ζουν σε αυτή τη <<<χώρα>>>
και μιλάνε για 'αυτούς που έχουν και δεν πληρώνουν';;
Εγώ δεν ξέρω έναν τέτοιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.
Αλλά είναι απειροελάχιστοι, η ανθυποεξαίρεση της ανθυποεξαίρεσης...αλλά εσείς τους αναφέρετε λες κι είναι ο κανόνας...
manosky έγραψε:Πάρτε το χαμπάρι!
Πώς δεν υπάρχει κοινωνική πολιτική;
Εκατοντάδες χιλιάδες πρόωρα συνταξιοδοτημένοι, κατά κανόνα από δημόσιο, δεν είναι κοινωνική πολιτική;
Εκατοντάδες χιλιάδες 'εργαζόμενοι' στο δημόσιο, δεν είναι κοινωνική πολιτική;
Μα...κοινωνική πολιτική στη <<<χώρα>>> δεν σημαίνει να ενισχύσεις τον αδύνατο, αλλά τον δικό σου.
Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει η 'αριστερά'...
kacey έγραψε:Α ρε βολεμενε παρτακια...
Σε ποιόν αναφέρεσαι;
kacey έγραψε:θεωρεις οτι ΟΛΟΙ δεν πληρωνουν γιατι δεν εχουν
Η πλειοψηφία που δεν πληρώνει είναι επειδή δεν μπορεί, όχι επειδή δεν θέλει. Ξέρεις πολλούς που να θέλουν να μπλέξουν με Εφορία και Δικαστήρια;
2014 έγραψε:Για γράψε κανα παράδειγμα να καταλάβω τι λες, γιατί έτσι που το λες δεν βγαίνει νόημα. Ιδιαίτερα εκείνο το
Τι να γράψω; Σε άλλη χώρα ζεις; Δεν ξέρεις περιπτώσεις Ε.Ε., που τους έπιασαν τα αντικειμενικά κριτήρια και ενώ είχαν πραγματικές ζημίες, κλήθηκαν να πληρώσουν χιλιάρικα σε φόρους; Δεν ξέρεις άνεργους που κλήθηκαν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για το χωράφι που τους άφησε ο παππούς και για ένα σπιτάκι της κακιάς ώρας; Δεν ξέρεις ανθρώπους που χρωστάνε στην Εφορία γιατί απλά δεν έχουν να δώσουν τα τρελά χαράτσια της ΔΕΗ;
2014 έγραψε:Αν δεν μπορούσαν να πληρώσουν, φίλε, να το έκλειναν το ρημάδι. Όχι ν' ανταγωνίζονται (με την κακή έννοια) εκείνους που πλήρωναν κ τώρα να τους ζητάνε να πληρώσουν κ τα σπασμένα.
Ναι ε; Θα τους πλήρωνε επίδομα ο ΟΑΕΔ για να ζήσουν;