Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#274408 Εδω ειχαμε συζητησει για διπλα κρυσταλλα με ευγενες αεριο μεταξυ τους; Αξιζει η τοποθετηση τους;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
mrnoname έγραψε:Τώρα ξέρω οτι εσείς ζεσταίνεστε αλλα εγώ θα ρωτήσω για καυστήρα φα εσωτερικού χώρου!
Στο σπίτι εδώ στη Σκωτία έχω έναν baxi megaflo 2, για υποδαπέδια θέρμανση και ζεστό νερό.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω ειναι το εξής: ακόμα και όταν δεν υπάρχει ανάγκη για θέρμανση ή ζεστό νερό, ακούω τον καυστήρα να δουλεύει. Δεν καίει αέριο γιατι η φλόγα ειναι σβηστή στην οθόνη αλλα κάτι λειτουργεί παρόλα αυτά (ανεμιστήρας απαγωγής;). Επειδή ειναι τρέλα ενοχλητικό, έχει κανένας ιδέα τι μπορεί να παίζει;

Πιθανολογώ ότι είναι ο κυκλοφορητής. Πρέπει να δουλεύει σε ένα παράθυρο θερμοκρασιών, ανάλογα με την ρύθμιση που έχει ο θερμοστάτης που τον ελέγχει. Για να δουλεύει συνεχώς, αν δεν είναι λανθασμένα συνδεδεμένος, ίσως να κόλησε ο θερμοστάτης. Δεν μιλάω για τον θερμοστάτη χώρου που έχεις στο σπίτι, αλλά αυτόν που βρίσκεται μετά τον θάλαμο καύσης και ελέγχει την θερμοκρασία του ζεστού νερού θέρμανσης.

Αν κόλλησαν οι επαφές, ενδεχομένως με ελαφρό χτυπηματάκι με κάτι μεταλλικό επάνω του να ξεκολλήσουν. Ακόμη καλύτερα να τον αλλάζεις.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#274455 Μηπως λογω απωλειων πεφτει η θερμοκρασια του "ετοιμοπολεμου" ζεστου νερου χρησης κατω απο το Χ οριο και αναβει για να το συντηρησει ζεστο?
Άβαταρ μέλους
By mrnoname
#274457 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Fokion δεν υπάρχει ένδειξη φλόγας όταν γίνεται αυτό που λέω εγώ. Ο λέβητας ανάβει για ζέστη ή νερό και όταν κρίνει οτι όλα οκ σβήνει μεν η φλόγα, αλλά κάτι εξακολουθεί να λειτουργεί συνεχώς.
Ψάχνοντας είδα οτι υπάρχουν παράπονα για κολλημένες αντλίες ή κολλημένα PCB's οποτε ο Pitt μάλλον έχει δίκιο.

Θα επικοινωνήσω αύριο για να στείλουν κάποιον να το δει.
Άβαταρ μέλους
By mrnoname
#276652 Λοιπόν, ήρθαν το είδαν και έγραψαν κάτι για permanent live wiring fault (wtf is this, δηλαδης;). Εκαναν τις συνδέσεις σωστά και όλα οκ τώρα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
mrnoname έγραψε:Λοιπόν, ήρθαν το είδαν και έγραψαν κάτι για permanent live wiring fault (wtf is this, δηλαδης;). Εκαναν τις συνδέσεις σωστά και όλα οκ τώρα.

Είναι αυτό:

Pitt έγραψε:... Για να δουλεύει συνεχώς, αν δεν είναι λανθασμένα συνδεδεμένος, ίσως να κόλησε ο θερμοστάτης.

Τέλος καλό, όλα καλά! :s_wink
Άβαταρ μέλους
By nEK
mrnoname έγραψε:Λοιπόν, ήρθαν το είδαν και έγραψαν κάτι για permanent live wiring fault (wtf is this, δηλαδης;). Εκαναν τις συνδέσεις σωστά και όλα οκ τώρα.

Ελληνιστι...

Εικόναimage share
Άβαταρ μέλους
By thednick
nEK έγραψε:Εικόναhow to do a screen shot
Τωρα αυτα τα φιλτρα καθαρισμου εμπλουτισμου κλπ κλπ κλπ, κανουν δουλεια ή μας δουλευουν?

Και την ίδια απορία έχω... Όλα (σχεδόν) τα κλιματιστικά έχουν αναμονές για τέτοια φίλτρα (άσχετα με το αν ειναι ήδη εγκατεστημένα ή όχι). Την πρώτη χρονιά που τα λειτούργησα με αυτά ειναι η αλήθεια οτι μαζεψαν αρκετή σκόνη, παρόλο που συνολικά καλύπτουν μικρό κομμάτι της επιφάνειας του κύριου φίλτρου. Την επόμενη τα έβγαλα (επειδή ήθελαν αντικατάσταση) και δεν τα έχω αντικαταστήσει ακόμη... :lol:
Άβαταρ μέλους
By nEK
#285325 Εχω λοιπον ενα 18αρι που μετραω αυτη τη στιγμη ισχυς καταναλωσης σε ψυξη 1200w. Το μηχανημα εχει μεγιστη ισχυ καταναλωσης 2400w. Μπορω να υποθεσω απλοικα οτι αυτητη στιγμη αποδιδει 9000btu?

ΥΣ εξω εχει 35°C υπο συκια και μεσα εχω 27°C.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#287480 Έχω ένα χώρο περίπου 110 τμ με ενδοδαπέδια θέρμανση.

Το νερό ζεσταινόταν απο κεντρικό λέβητα πετρελαίου που έδινε σε όλη την οικοδομή, όμως για τεχνικούς λόγους πρέπει ο δικός μου χώρος να αποσυνδεθεί απο τον λέβητα αυτόν και να μπεί κάποιο αυτόνομο σύστημα.

Μου πρότειναν να βάλω αντλία θερμότητας και μου λένε πως είναι ιδανική για συστήματα ενδοδαπέδιας.

Ο προβληματισμός μου είναι τί γίνεται σε περιπτώσεις ισχυρού ψύχους? Έχουν πρόβλημα οι αντλίες θερμότητας?