Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
JasonLouk έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Τι... font size έχει συνήθως ένα κουδούνι; :s_crazy

Πλάκα κάνεις.

In between
- Αναρωτιόμουν το μέγεθος (κυρίως σε ύψος px, όχι σε πλάτος, αφού εξαρτάται από το όνομα) αλλά έλεγα μη το ποστάρω γιατί είναι βλακεία ερώτηση.
- Μετά το πόσταρα λέω δε μαμιέται :lol:
- Βρήκα κάτι κουδούνια στο google, έγραψα σε ένα PSD το όνομά μου πάνω σε διάφορες γραμματοσειρές, τύπωσα κανά δυο φύλλα και πήγα να δοκιμάσω. Τελικά έπεσα μέσα :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#130122 Μπάνιο:
Τώρα έχει ντουζιέρα 0.88x0.88 (συμπ. τούβλων)
Ο διαθέσιμος χώρος είναι 1.81 μήκος 0.97 πλάτος για να έρχεται περασιά με την πόρτα.
Το να τ'αφήσω έτσι το αποκλείουμε γιατί δεν χωράω (οκ χωράω αλλά δεν είναι άνετα, τσίμα τσίμα.

Σκέφτομαι:
1) Να γίνει ντουζιέρα καθ'όλο το μήκος (1.81) και να μπει μια τέτοια τύπου καμπίνα http://www.baklatsidis.gr/index.php/sho ... 52428.html
2) να μπει μπανιέρα ή υδρομασάζ που να χρησιμοποιεί όλο το εύρος πλάτους και μήκους, πχ http://www.baklatsidis.gr/index.php/sho ... rettyPhoto

Στην περίπτωση μπανιέρας πρέπει να υπολογίσω και μπόσικα ή "κουμπώνει" όπως είναι; Δεν θέλω να μειώσω σε πλάτος αφού τα 90εκ είναι οριακά άνετα. Νομίζω ότι το 1 θα μου 'ρθει πιο οικονομιά και λιγότερη βαβούρα :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
dimitrisB έγραψε:
@ ArrowsFA1
1/Aνερχόμενη υγρασία, δεν γιατρεύεται με χρώματα και -συνήθως- ακόμα και με άλλα οικοδομικά υλικά. Με το ελαστομερές καθυστερείς την επανεμφάνισή της για 1 ακόμα σεζόν, αλλά ακόμα και αυτο "φουσκώνει" τελικά. Ακόμα και πέτρα-πλακάκι να χρησιμοποιήσεις για να "καλύψεις" το φαινόμενο, θα στο βγάλει απο τη άλλη μεριά και σε μερικά χρόνια, θα στο "ξεράσει" πιό ψηλά απο την περιοχή κάλυψης, εκτός αν πχ: είχες υγρασία μεχρι το μισό μετρο και κάνεις "επένδυση" μέχρι το 1,5μ. Σε 10 χρόνια -αν δεν επηρεάζεσαι απο το εσωτερικό φαινόμενο που συνήθως δημιουργείται, .... το ξαναβλέπεις.
2/ Ακρυλικό και ακόμα καλύτερα, σιλικονούχο, θα βάψεις τις εξωτερικές επιφάνειες.

Ευχαριστώ..........είχα γράψει πριν μερικές σελίδες το πρόβλημά μου. Προέρχεται από διαβροχή του εξωτερικού δαπέδου από βροχή/πλυσίματα, και από ατμοσφαιρική υγρασία. Δεν υπάρχει θέμα από μέσα.
Οπότε αφού δε λύνεται το πρόβλημα με κανένα χρώμα, τι κάνω; Αν λες ότι δε φτιάχνεται ούτε με επένδυση, τότε μάλλον ούτε ένα σοβατεπί θα κάνει κάτι, ή μήπως θα κάνει; Τι άλλο μπορεί να γίνει; Να βάλω στον οριζόντιο αρμό που εφάπτεται στην κάθετη επιφάνεια κάποιο μονωτικό υλικό (π.χ. μαστίχη); Να κάνω υπομονή και την αναγκαία επιδιόρθωση κάθε λίγα χρόνια που χαλάει;
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
Dimitris_P έγραψε:
JasonLouk έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Τι... font size έχει συνήθως ένα κουδούνι; :s_crazy

Πλάκα κάνεις.

In between
- Αναρωτιόμουν το μέγεθος (κυρίως σε ύψος px, όχι σε πλάτος, αφού εξαρτάται από το όνομα) αλλά έλεγα μη το ποστάρω γιατί είναι βλακεία ερώτηση.
- Μετά το πόσταρα λέω δε μαμιέται :lol:
- Βρήκα κάτι κουδούνια στο google, έγραψα σε ένα PSD το όνομά μου πάνω σε διάφορες γραμματοσειρές, τύπωσα κανά δυο φύλλα και πήγα να δοκιμάσω. Τελικά έπεσα μέσα :iconcool:

:s_drinks
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
ArrowsFA1 έγραψε:..... Να κάνω υπομονή και την αναγκαία επιδιόρθωση κάθε λίγα χρόνια που χαλάει;
Αυτό θα κάνεις, με τον τρόπο που σου είπε και ο NικοΠαππας στην επόμενη σελίδα του ποστ σου. Αφού διαλέξεις μέρες που θα έχει καλή ζέστη και αφού το "καθαρίσεις-τρίψεις" με τη σπάτουλα-συρματόβουρτσα+γυαλόχαρτο 60άρι στην αρχή και 120άρι για να "ομαλοποιήσεις" την επιφάνεια εκεί που συναντάς το παλιό-σταθερό χρώμα , να το αφήσεις 2 ημέρες να στεγνώσει. Μετά ασταρι και 2 τουλάχιστον χέρια σιλικονούχο ή επώνυμο τσιμεντόχρωμα.
ΥΓ : Αν ο σοβάς που θα αποκαλυφθεί, έχει κιτρινίσει και με το τρίψιμο δεν βγαίνει, υπάρχει "βαθύτερο" θέμα. :oops:
Σκάψτο ξυστά με σκαρπέλο, πέρασέ το Αquamat της Ιsomat και απο την επομένη, ... ως ανωτέρω.
Μόνιμη λύση σπάνια υπάρχει αφού είναι σε εξωτερικό χώρο, αλλά η διάρκεια για εκ νέου επισκευή θα είναι η μεγαλύτερη δυνατή.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Dimitris_P έγραψε:Μπάνιο:
Τώρα έχει ντουζιέρα 0.88x0.88 (συμπ. τούβλων)
Ο διαθέσιμος χώρος είναι 1.81 μήκος 0.97 πλάτος για να έρχεται περασιά με την πόρτα.
Το να τ'αφήσω έτσι το αποκλείουμε γιατί δεν χωράω (οκ χωράω αλλά δεν είναι άνετα, τσίμα τσίμα.

Σκέφτομαι:
1) Να γίνει ντουζιέρα καθ'όλο το μήκος (1.81) και να μπει μια τέτοια τύπου καμπίνα http://www.baklatsidis.gr/index.php/sho ... 52428.html
2) να μπει μπανιέρα ή υδρομασάζ που να χρησιμοποιεί όλο το εύρος πλάτους και μήκους, πχ http://www.baklatsidis.gr/index.php/sho ... rettyPhoto

Στην περίπτωση μπανιέρας πρέπει να υπολογίσω και μπόσικα ή "κουμπώνει" όπως είναι; Δεν θέλω να μειώσω σε πλάτος αφού τα 90εκ είναι οριακά άνετα. Νομίζω ότι το 1 θα μου 'ρθει πιο οικονομιά και λιγότερη βαβούρα :hmmm:

Για μένα το (1). Πιο εύχρηστο, καθαρίζεται πιο εύκολα και -μεταξύ μας-, πότε θα χρησιμοποιήσεις τη μπανιέρα κανονικά; Να τη γεμίσεις με νερό και να αράξεις; Ειδικά αν έχεις και υδρομασάζ.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#130214 Και που΄σαι Μητσάρα:
Αν αποφασίσεις για μπανιέρα, τσέκαρε πρώτα διαστάσεις πόρτας μπάνιου για να δείς ότι θα μπαίνει μέσα !!! :lol:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
dimitrisB έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:..... Να κάνω υπομονή και την αναγκαία επιδιόρθωση κάθε λίγα χρόνια που χαλάει;
Αυτό θα κάνεις, με τον τρόπο που σου είπε και ο NικοΠαππας στην επόμενη σελίδα του ποστ σου. Αφού διαλέξεις μέρες που θα έχει καλή ζέστη και αφού το "καθαρίσεις-τρίψεις" με τη σπάτουλα-συρματόβουρτσα+γυαλόχαρτο 60άρι στην αρχή και 120άρι για να "ομαλοποιήσεις" την επιφάνεια εκεί που συναντάς το παλιό-σταθερό χρώμα , να το αφήσεις 2 ημέρες να στεγνώσει. Μετά ασταρι και 2 τουλάχιστον χέρια σιλικονούχο ή επώνυμο τσιμεντόχρωμα.
ΥΓ : Αν ο σοβάς που θα αποκαλυφθεί, έχει κιτρινίσει και με το τρίψιμο δεν βγαίνει, υπάρχει "βαθύτερο" θέμα. :oops:
Σκάψτο ξυστά με σκαρπέλο, πέρασέ το Αquamat της Ιsomat και απο την επομένη, ... ως ανωτέρω.
Μόνιμη λύση σπάνια υπάρχει αφού είναι σε εξωτερικό χώρο, αλλά η διάρκεια για εκ νέου επισκευή θα είναι η μεγαλύτερη δυνατή.

Ευχαριστώ πολύ, θα αγοράσω τα υλικά και θα το δρομολογήσω μέσα στο μήνα. Με γυαλόχαρτο να τρίψω όλη την επιφάνεια από την οποία θα αφαιρέσω τη μπογιά ή μόνο τα όριά της, εκεί δηλαδή που αυτή συναντάει το παλιό-σταθερό χρώμα;
Νομίζω ότι ο σοβάς από κάτω είναι σε καλή κατάσταση.

Υ.Γ. Επειδή θέλω να κάνω παρόμοιο μικρό μερεμέτι και σε σημείο που δύσκολα φτάνω ακόμα και με σκάλα, υπάρχουν τίποτα γυαλόχαρτα-τριβεία που προσαρμόζονται σε κοντάρια;
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#130835 Κανα κολπο σαν αυτο που εχουν οι σοβατζηδες με το σφουγγαρι και πανω να βαλεις γυαλοχαρτο?
Μηχανημα θα το φοβομουν μη πεσει σε κανα κεφαλι.

ή

μεγαλυτερη σκαλα :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#131106 Κι εγώ για το κουδούνι στο θυροτηλέφωνο και στο κουδούνι είχα τυπώσει σε μια σελίδα σε διάφορα μεγέθη και γραμματοσειρές, έκοψα μερικά και έκανα δοκιμές μέχρι να βρω αυτό που μου άρεσε και ταίριαζε.

Το αν θα βάλεις ντουσιέρα ή μπανιέρα είναι προσωπικό σου θέμα. Τι καθένα έχει + και -.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#131130 Παρεμπιπτόντως, Δημήτρη, αν πας για το (1) - aka ντουζιέρα, βάλε μια στήλη με υδρομασάζ. Έχω αναφερθεί προ ημερών με απάντηση από DimitrisB.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#131131 Οταν ειπε για καμπινα θεωρησα κατι τετοιο:
Εικόνα

Γουσταρω υδρομασαζ ακουγοντας ξενη μουσικη...(εαν παρεις τετοιου στυλ οπωσδηποτε να εχει κ ραδιο..) :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#131151 Γιάννη παραπάνω, το θυμάμαι :iconcool:
Γιάννη πάνω, ωραίο είναι αλλά πολύ στενό, τσίμα τσίμα, θέλω την άνεσή μου, δεν είμαι και επίπεδος :oops:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#132511 Πολυ γαματη μια τετοια ντουσιερα..Για λιωσιμο. Σημερα νεο προτζεκτ στον πεθερο.
Εικόνα

Να μπει η τηλεόραση στον τοιχο. Παμε γερά

< 3