Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#378878 Το οτι σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου ένα φωτεινό, ευήλιο, ανοιχτό νότια ακίνητο ειναι ακριβότερο απο ένα σκοτεινό ανήλιαγο κ βορινό, αυτο δεν ειναι πολυ υποκειμενικό.

Οτι δεν πρόκειται να διαβάσεις αγγελία "σκοτεινό ανηκιαγο σπίτι" ενώ "φωτεινό ευήλιο" ακομα κι αν λέει ψέμματα τελικα, ούτε αυτο ειναι πολυ υποκειμενικό.
Άβαταρ μέλους
By RXristos
kyr80 έγραψε:Συγκρίνουμε μήλα με πυρσό(survivor©)...
Γιατί πρέπει να μπει σε σύγκριση η ανώτερη ποιότητα ζωής μια ευρωπαϊκής πρωτεύουσας(με την καλύτερη ποιότητα ζωής σύμφωνα με έρευνες), με το κλίμα;;
Ο καθένας ζει όπου θέλει, σύμφωνα με τις πρωτεραιότητές του. Εχθές ημουν στίς ελιές μας στο βουνό(περίοδος κλαδέματος). Και εκεί που έβριζα για τη ζέστη(χωρίς να δουλεύω χειρονακτηκά και ο ίδιος), γυρνάω και βλέπω πιάτο τον Τορωναίο κόλπο και την Κασσάνδρα απέναντι. Έρχεται ένας εργάτης αλλοδαπός και μου λέει:"Κυριάκο ζεις στον παράδεισο". Μετά από ένα τέταρτο ήμουν στην αμμουδιά μπροστά στο σπίτι μου, με τα πόδια μέσα στη θάλασσα. Και είχα ξεχάσει και εφορίες και ΕΦΚΑ και όλο το μπουρδέλο που ζούμε...
Ο βοριοευρωπαίος θα μου πει ότι το χειμώνα, παίρνει τα σκια του και ανεβαίνει στα βουνά...
Οπότε περί ορέξεως.
Το μόνο που θέλω να πω για την Ελλαδίτσα μας, είναι ότι τα συδυαάζει ΟΛΑ. ΚΑΙ βουνό ΚΑΙ θάλασσα. Ο Γερμανός να πάει στο βούρκο της βαλτικής για μπάνιο και ο Αυστριακός στα ποτάμια. Εδώ μπορεί να μην έχουμε Αλπεις. Αλλά έχουμε Όλυμπο, Χολωμόντα, Πίνδο

Κυριάκο θα το ξαναπώ... ότι σε φτιάχνει εσένα και μπορείς να τα αντιπαραθέσεις ως επιχειρήματα ότι ζούμε στον παράδεισο άλλα τόσα μπορεί να σου αντιπαραθέσει και ο Γερμανός. Είναι καθαρά θέμα κουλτούρα και που έχει μεγαλώσει ο καθένας. Τόσο απλά.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#378880 Όχι δεν είναι τόσο απλά. Διότι
mjacob έγραψε:Το οτι σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου ένα φωτεινό, ευήλιο, ανοιχτό νότια ακίνητο ειναι ακριβότερο απο ένα σκοτεινό ανήλιαγο κ βορινό, αυτο δεν ειναι πολυ υποκειμενικό.

Οτι δεν πρόκειται να διαβάσεις αγγελία "σκοτεινό ανηκιαγο σπίτι" ενώ "φωτεινό ευήλιο" ακομα κι αν λέει ψέμματα τελικα, ούτε αυτο ειναι πολυ υποκειμενικό.
Άβαταρ μέλους
By RXristos
mjacob έγραψε:Το οτι σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου ένα φωτεινό, ευήλιο, ανοιχτό νότια ακίνητο ειναι ακριβότερο απο ένα σκοτεινό ανήλιαγο κ βορινό, αυτο δεν ειναι πολυ υποκειμενικό.

Τότε θα έπρεπε στην Ελλάδα να έχουμε τα ακίνητα κατά πολύ ακριβότερα από την Αυστρία ας πούμε;;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#378884 Επίσης σήμερα(ημέρα λαϊκής στο χωρίο μου) είναι μαζεμένη όλη η γερμανική κοινότητα στο εστιατόριό μας. Και είναι τέντα στον ήλιο χωρίς ομπρέλα.
Δεν μπορούμε να βάλουμε στη ζυγαριά κλίμα vs παροχές κράτους. Είναι άσχετα μεταξύ τους.
Εμείς πλεονεκτούμε σε φυσική ομορφιά-κλίμα και αυτοί σε οργάνωση. Εμάς το πλεονέκτημά μας ήρθε τζάμπα και δεν μπορούμε να το χαρούμε λόγο συνθηκών που φταίμε εμείς. Αυτοί δημιούργησαν συνθήκες για να χαίρονται ένα περιβάλλον άλλης χώρας όποτε τους καβλώσει. Τόσο απλά.

RXristos έγραψε:

Τότε θα έπρεπε στην Ελλάδα να έχουμε τα ακίνητα κατά πολύ ακριβότερα από την Αυστρία ας πούμε;;; :hmmm:

Τί άσχετο είναι το θέμα τιμής του ακινήτου;;;;
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#378885 Όχι γιατί οι τιμές των ακινήτων επηρεάζονται κυρίως από το πόσα χρήματα είναι διαθέσιμα
Άβαταρ μέλους
By krom

Στην Αυστραλία ας πούμε και σε όλο το νότιο ημισφαίριο, δεν ισχύει.
Άβαταρ μέλους
By RXristos
kyr80 έγραψε:Επίσης σήμερα(ημέρα λαϊκής στο χωρίο μου) είναι μαζεμένη όλη η γερμανική κοινότητα στο εστιατόριό μας. Και είναι τέντα στον ήλιο χωρίς ομπρέλα.
Δεν μπορούμε να βάλουμε στη ζυγαριά κλίμα vs παροχές κράτους. Είναι άσχετα μεταξύ τους.
Εμείς πλεονεκτούμε σε φυσική ομορφιά-κλίμα και αυτοί σε οργάνωση. Εμάς το πλεονέκτημά μας ήρθε τζάμπα και δεν μπορούμε να το χαρούμε λόγο συνθηκών που φταίμε εμείς. Αυτοί δημιούργησαν συνθήκες για να χαίρονται ένα περιβάλλον άλλης χώρας όποτε τους καβλώσει. Τόσο απλά.

RXristos έγραψε:

Τί άσχετο είναι το θέμα τιμής του ακινήτου;;;;

Αυτό λέω και εγώ, είναι άσχετο, απλά ο mjacob το έβαλε σαν ένα γενικευμένο επιχείρημα ότι το κλίμα μας είναι καλύτερο από των βόρειων... τουλάχιστον έτσι κατάλαβα.
Αυτό το πλεονεκτούμε σε φυσική ομορφιά δεν μου κάθετε καλά... από πού και ως που πλεονεκτούμε σε φυσική ομορφιά και σε σύγκριση με ποια χώρα; Σίγουρα θα πλεονεκτούμε από κάποιες και σίγουρα κάποιες άλλες μπορεί να πλεονεκτούν από εμάς...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS

Το ότι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου είναι στον βορρά λέει κάτι; :whistlink:

Καταλαβαίνετε πιστεύω ότι όλα αυτά δεν είναι επιχειρήματα. Οι ακριβές πόλεις είναι ακριβές για άλλους λόγους και όχι για το κλίμα. Το ότι ακόμα και στον βορρά δεν θέλει κάποιος να μένει στο υπόγειο δίπλα στον υπόνομο, αλλά θα προτιμήσει τον τελευταίο όροφο ενός ουρανοξύστη ή ένα ακριβό προάστιο δίπλα στο δάσος, είναι επίσης αυτονόητο.

ΥΓ: Αλήθεια στην Αθήνα (Πολιτεία, Εκάλη) και στην Θεσσαλονίκη (Πανόραμα, Ωραιόκαστρο) γιατί είναι ακριβότερα τα βόρεια και τα βουνίσια προάστια; :innocent:

@kyr80: Κυριάκο, σε εσάς έρχονται οι Γερμανοί (και λόγω γνωριμίας σας προφανώς, άλλωστε η μισή σου φαμίλια Γερμανοί είναι) για διακοπές, πολύ φτηνότερα από ότι αν πήγαιναν σε μια άλλη χώρα (π.χ. Ιταλία), αλλά και επειδή αυτό τους λείπει. Κι εγώ αν έβγαζα έναν σκασμό λεφτά θα ήθελα να είμαι σήμερα στα Highlands και να δοκιμάζω ουίσκι σε αποστακτήρια δίπλα στον νερόμυλό τους με υγρασία και βροχή στην κεφαλή!!! Και θα έλεγε ο Σκωτσέζος ότι είμαι χαζός που κάθομαι και βρέχομαι έξω... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#378889 Δεν ισχύει. Είναι πανάκριβα και τα νότια προάστια : Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη
Άβαταρ μέλους
By mjacob
krom έγραψε:

Στην Αυστραλία ας πούμε και σε όλο το νότιο ημισφαίριο, δεν ισχύει.

busted :lol:

RXristos έγραψε:απλά ο mjacob το έβαλε σαν ένα γενικευμένο επιχείρημα ότι το κλίμα μας είναι καλύτερο από των βόρειων... τουλάχιστον έτσι κατάλαβα.

Εγώ δεν είπα ότι το κλίμα μας είναι καλύτερο.
Έγραψα, ότι το κλίμα είναι κάτι πολυπαραγοντικό.

Η ηλιοφάνεια όμως, είναι γενικά επιθυμητή.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#378891 RealZeus:
Νομίζω είναι αρκετά απλό αυτό που γράφω.
Σε ένα δεδομένο μέρος, το ευήλιο είναι ακριβότερο του ανήλιαγου.
[ναι πλήν σαχάρας, ρατζαστάν, και εφάμιλλων περιοχών]

Αν το θέμα ήταν απλά "πάρε λίγη βιταμίνη D κι έγινες", ο κόσμος δεν θα έδινε περιουσίες για ευήλια σπίτια.
Θα μπει στη διαδικασία να πει ψέμματα ότι είναι ευήλιο.
Κανείς δεν θα γράψει καν ότι είναι ανήλιαγο. θα το κρύψει.

Η σύγκριση τιμών βορρά νότου, διαφορετικών χωρών, ακόμα και προαστίων, είναι πραγματικά τυχαία πράγματα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
REALZEUS έγραψε:ΥΓ: Αλήθεια στην Αθήνα (Πολιτεία, Εκάλη) και στην Θεσσαλονίκη (Πανόραμα, Ωραιόκαστρο) γιατί είναι ακριβότερα τα βόρεια και τα βουνίσια προάστια; :innocent:

@kyr80: Κυριάκο, σε εσάς έρχονται οι Γερμανοί (και λόγω γνωριμίας σας προφανώς, άλλωστε η μισή σου φαμίλια Γερμανοί είναι) για διακοπές, πολύ φτηνότερα από ότι αν πήγαιναν σε μια άλλη χώρα (π.χ. Ιταλία), αλλά και επειδή αυτό τους λείπει. Κι εγώ αν έβγαζα έναν σκασμό λεφτά θα ήθελα να είμαι σήμερα στα Highlands και να δοκιμάζω ουίσκι σε αποστακτήρια δίπλα στον νερόμυλό τους με υγρασία και βροχή στην κεφαλή!!! Και θα έλεγε ο Σκωτσέζος ότι είμαι χαζός που κάθομαι και βρέχομαι έξω... :lol:

Τα πιο ακριβά σπίτια(κόστος τετραγωνικού μέτρου) είναι στη Λεωφόρο Νίκης. Ο λόγος που πάει πλούσιος κόσμος στο Πανόραμα, είναι γιατί εκεί μπορούν να έχουν βίλα.
Επίσης το ότι η μισή μου οικογένεια είναι Γερμανοί είναι άσχετο με το ότι έχω Γερμανούς πελάτες.

RXristos έγραψε:Αυτό λέω και εγώ, είναι άσχετο, απλά ο mjacob το έβαλε σαν ένα γενικευμένο επιχείρημα ότι το κλίμα μας είναι καλύτερο από των βόρειων... τουλάχιστον έτσι κατάλαβα.
Αυτό το πλεονεκτούμε σε φυσική ομορφιά δεν μου κάθετε καλά... από πού και ως που πλεονεκτούμε σε φυσική ομορφιά και σε σύγκριση με ποια χώρα; Σίγουρα θα πλεονεκτούμε από κάποιες και σίγουρα κάποιες άλλες μπορεί να πλεονεκτούν από εμάς...

Έχω ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη. Άντε να μου έχουν ξεφύγει κάτι Ουκρανίες και Μολδαβίες. Φυσική ομορφιά και συνδυασμό βουνού-θάλασσα δεν έχω δει πουθενά σε τέτοια ομορφιά.
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#378895 Κυριάκο σεβαστή η γνώμη σου αλλά δεν παύει να είναι η δική σου γνώμη.
Για τον Νορβηγό όμως ο υπέρτατος συνδυασμός βουνού θάλασσας που τον κάνει και ανατριχιάζει μπορεί να είναι αυτός:

Εικόνα