Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#850873 Εγώ g μου επειδή δεν αντέχω το έχω γυρίσει στην μπίρα. Μια Μάμος στο τόσο να στηρίξουμε και την γειτονιά.

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#850875 Καλά είσαι, μην μιλάς καθόλου.Ξερεις τί είναι να έχει (μόνο) 5 ο μήνας και να έχουν τελειώσει οι αγορές από το AliExpress ; :(
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Scotch έγραψε:Έχουμε καμία πρόταση για ψυγείο κρασιού (σε λογική τιμή);...
Με το αντικείμενο είχα ασχοληθεί πριν χρόνια που ψαχνόμουνα λίγο κρασολογικά, είχα φτιάξει την κάβα μου και σκεφτόμουν για ψυγειάκι. Τελικά όμως δεν προχώρησα σε αγορά.
Θυμάμαι είχα καταλήξει σε κάποιο Candy σαν το καλύτερο σε VFM. Αλλά οι τιμές βλέπω έχουν ξεφύγει τελείως...
Χαρακτηριστικά που είχαν σημασία εκτός από την χωρητικότητα ήταν το αν τα ράφια συρταρώναν, υλικό ραφιών, καλύτερα τα κερασένια ράφια, 2 ζώνες θερμοκρασίας (για κόκκινα-λαυκά), θόρυβος, κατανάλωση.
Καλά κρασιά!

Για μένα το Grande Reserve Νάουσα Μπουτάρη ήταν ένα από τα εγγυημένα καλά ελληνικά κρασιά. Ελπίζω να είναι ακόμα. Αυτό και ένα από το Κτήμα Καρρά θυμάμαι.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
mousatos έγραψε:Ευτυχώς πήρα μόνο μια φιάλη. Πίκρισε ο μισός Άδης . Διότι είναι 90% βέβαιο οτι σε προσφορά μπαίνει η σαβούρα , στην Ελλάδα. Καμία σχέση με το ίδιο προηγούμενο που' χα πάρει πριν λίγο καιρό.

Δεν ειναι τρελος ο Μπουταρης και οποιος αλλος παραγωγος να βαλει σαβουρα. Αλλωστε απο την εμφιαλωση μεχρι να φτασει στο ραφι μπορει και να περασαν αρκετοι μηνες
Η προσφορα συνηθως ειναι απο το μαγαζι για φιαλες που δεν αποθηκευτηκαν σωστα, εμειναν στον ηλιο , κλπ

Επισης κρασια απο ΣΜ μονο απο τον ΑΒ και αυτο απο τα μεγαλα μαγαζια του που εχουν κινηση. Αλλιως μια καλη καβα στην περιοχη σου που και θα σε κατευθυνει σε κατι καλο και οικονομικο και θα προτεινει αν δεν ξερεις.

Πηρες μια φορα φολα σε κρασι των 8€ και κατι τρεχει στα γυφτικα μωρε κι εσυ
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#850879 Δεν υπάρχει σταθερή ποιότητα στα ελ.κρασιά . Το έχω γράψει 200 φορές. Για τα ξένα δεν ξέρω.
κι από κάβα αγόραζα κι από SM
Άβαταρ μέλους
By glf
#850880 Το εορταστικό (και όχι μόνο) της γυναίκας είναι το Gancia Moscato d'Asti
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#850882 Να θυμίσουμε πως κάθε χρονιά είναι διαφορετική, κανένα κρασί δεν θα είναι ακριβώς ίδιο, γιατί κανένα σταφύλι δεν θα βγει ακριβώς ίδιο.
Ειδικά τα φθηνά κρασιά που θα πάρουν και την χειρότερη πρώτη ύλη, θα έχουν και μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ μιας καλής και μιας κακής χρονιάς.
Εγω λχ έχω καταλήξει πως στα λευκά δεν μου αρέσει καθόλου η παλαίωση, γιατί θέλω φρεσκάδα και αρώματα και το βαρέλι τα σκοτώνει πρακτικά αυτα, άρα είμαι πολύ χαρούμενος με κρασιά με λιγότερα από 10€. Αναφέρω ενδεικτικά όλα του συνεταιρισμού Σάμου (ΕΟΣ) με Μοσχάτο Αλεξανδρείας, ειδικά οι Ψηλές Κορφές έχουν πολύ καλή ποιότητα για την τιμή τους, όπως και το αγαπημένο Blanc de noir, με Μοσχάτο Τυρνάβου, του Μίγα.
Στα κόκκινα δεν έχω εμπειρία μεγάλη, αν και έχω πιει πολλά και διάφορα, επειδή πίνω πολύ σπάνια, δεν γνωρίζω. Στα κόκκινα πάντως προτιμώ κάτι με παλαίωση, για να είναι πιο ήπιο και με αρώματα από το βαρέλι, ενώ αγαπημένες ποικιλίες είναι τα Merlot, Syrah, Μαυροτράγανο, ενώ δεν παλεύω με τίποτα την στυφαδα του Cabernet Sauvignion. Το έχω φάει λίγο και στην μάπα από το οικογενειακό αμπέλι και δεν. Εννοείται υπάρχουν εξαιρετικά κρασιά από την Νεμέα και την Νάουσα, απλώς δεν τα γνωρίζω σε βάθος και δεν έχω γνώμη.

@bibendum
Μαμος είναι Αθηναϊκή Ζυθοποιία, δεν έχει και πολύ σχέση δηλαδή με τοπικό πατραϊκό προϊόν. Η πόλη έχει πάντως κάποιες ενδιαφέρουσες μικροζυθοποιείες αν δεν κάνω λάθος.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Anonymous Founder έγραψε:@bibendum
Μαμος είναι Αθηναϊκή Ζυθοποιία, δεν έχει και πολύ σχέση δηλαδή με τοπικό πατραϊκό προϊόν.

Σωστός. Βγάζουν μια ετικέτα για να μασαζάρουν την τοπική αγορά με κουλέρ λοκάλ (βλέπε την ντεμεκ Σαλονικιά Νύμφη) και να δώσουν ψευδαίσθηση πως στηρίζουμε τα προϊόντα μας.
Κάλλιο Βεργίνα ή τις τόσες μικρές που έχουν απλωθεί.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#850888 Το ξέρω αλλά γραφει πατραις και αυτό ειναι αρκετο.

< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#850889 οι Ψηλές Κορφές ήταν ένα από τα αγαπημένα μου , μαζί με το golden Samena. Δυστυχώς τις Κορφές τις χαλάσανε και το Golden το σταματήσανε. Είχα μια επικοινωνία μαζί τους πριν 2-3 χρόνια και έκαμνα παράπονα για τις Ψηλές Κορφές. Είχα ανοίξει μια φιάλη και ήταν σα να'χες πάρει ένα μπουκάλι νερό και να του 'βαζες μέσα 2 κουταλιές οινόπνευμα και τέλος. Νερό με οινόπνευμα.
Μου ζήτησαν πληροφορίες από μπουκάλι , τους έστειλα μαζί και φωτό από τον φελλό αλλά δε βγάλαμε άκρη αφού δεν υπάρχει serial number στα μπουκάλια τους . Και για ανταμοιβή-καλόπιασμα μου στείλανε 3 φιάλες , μια νεα Ψηλές Κορφές που ήταν ελαφρώς καλύτερο αλλά και πάλι χάλια και καμιά σχέση με τα παλιά και 2 νέες ετικέτες , εκείνη την εποχή:
https://www.samoswine.gr/product-catego ... %bf%ce%b9/

όπου το λευκό ήταν εξαιρετικό και το ροζέ καλούτσικο.

By the way Μάμος και Νύμφη οι χειρότερες ελ.μπύρες by far. Σε σύγκριση 1000 φορές καλύτερα Αλφα ( που είναι μια μετριότητα) , approved by Ιταλάκιας .
Άβαταρ μέλους
By elvet
#850891 Εξαιρετικά ερυθρά Μακεδονίας (για τα γούστα μου και τις τιμές τους), που δοκίμασα πρόσφατα.

http://ktima-pantou.gr/cabernet-merlot/
https://dimopoulosestate.gr/xinomauro.html
Άβαταρ μέλους
By mousatos
elvet έγραψε:https://dimopoulosestate.gr/xinomauro.html

έχω διαβάσει κι εγώ καλές κριτικές γι'αυτό το κρασί. Το άλλο δεν το ξέρω.

Παρεμπιπτοντως οι ψηλές κορφές ήταν χειρότερες κι από τα κρασά των 2-3e του Lidl.

Δημόπουλος και Πάντου βλέπω τιμές στα 15-16e άνευ μεταφορικών και είναι γεγονός πως θές μισό μεροκάματο για ένα μπουκάλι καλούτσικο κόκκινο κρασί.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#850897 Ήταν κάπου στα 1998-1999 early days του internet στην Ελλάδα . είχα φτιάξει μια μακαρονάδα , έβαλα μια ποτήρα κόκκινο κρασί που έφτιαχνε ο father με τους φίλους του και έκατσα να παίξω σκάκι στο chessclub.com . Έπιασα κουβέντα με έναν ξένο τυπά καθώς παίζαμε μια παρτίδα και ήρθε η κουβέντα στο κρασί και μου λέει ο κερατάς , δεν έχετε καλά κόκκινα κρασά στην Ελλάδα αλλά τα λευκά σας είναι εξαιρετικά. Πόσο δίκιο είχε , ειδικά για κείνη την εποχή. Κόκκινα κρασα της πλάκας , μόνο κάνα grand reserve Boutari έπαιζε κεινο τον καιρό από αξιοπρεπή κόκκινα. Και τώρα σαβούρες πουλάνε εκτός κι αν ξηλωθείς .