Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#836838 Για εκπληκτικά κρύσταλλα, Serengeti. Είναι όμως λίγο πιο ακριβά.
Στα γυαλιά ηλίου βρίσκω πολύ πιο πρακτικά τα φωτοχρωμικά και όχι τα πολωτικά.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
sknipper έγραψε:Ο σκελετός μου έχει αρχίσει να διαλύεται αλλά οι φακοί είναι οκ. Θέλω να αλλάξω τον σκελετό αλλά δεν βρίσκω τον ίδιο (βρίσκω για φακό 56 αλλά όχι για 54 που θέλω).
Polo Ralph Lauren PH2197 (μοντέλο) 5735 (κωδικός χρώματος, μπλε) 54χ18 145. Άρα θέλω κάτι με ίδιο σχήμα και μέγεθος φακού, το πιθανότερο να είναι κάποιο άλλο μοντέλο/γενιά της ίδιας μάρκας. Υπάρχουν κάποια μοντέλα που μοιάζουν αλλά υπάρχει κάποιος πίνακας αντιστοιχίας; Υπάρχει τρόπος να βρεθεί άλλος σκελετός που να παίρνει τους ίδιους φακούς;

Σε μεγαλο φυσικο μαγαζι με ορεξη του υπαλληλου να ψαξει διαθεση δικη σου για κατι που θα ταιριαζει. Χρωμα, αποχρωση, μαρκα δεν μετρανε

ΕΔΙΤ, Με 3 λεπτα ψαξιμο
Το μοντελο σου υπαρχει και σε 54 https://sismanis.gr/polo-ph-2197-5735-54.html
Άβαταρ μέλους
By sknipper
PaNick67 έγραψε:
sknipper έγραψε:Ο σκελετός μου έχει αρχίσει να διαλύεται αλλά οι φακοί είναι οκ. Θέλω να αλλάξω τον σκελετό αλλά δεν βρίσκω τον ίδιο (βρίσκω για φακό 56 αλλά όχι για 54 που θέλω).
Polo Ralph Lauren PH2197 (μοντέλο) 5735 (κωδικός χρώματος, μπλε) 54χ18 145. Άρα θέλω κάτι με ίδιο σχήμα και μέγεθος φακού, το πιθανότερο να είναι κάποιο άλλο μοντέλο/γενιά της ίδιας μάρκας. Υπάρχουν κάποια μοντέλα που μοιάζουν αλλά υπάρχει κάποιος πίνακας αντιστοιχίας; Υπάρχει τρόπος να βρεθεί άλλος σκελετός που να παίρνει τους ίδιους φακούς;
Σε μεγαλο φυσικο μαγαζι με ορεξη του υπαλληλου να ψαξει διαθεση δικη σου για κατι που θα ταιριαζει. Χρωμα, αποχρωση, μαρκα δεν μετρανε
ΕΔΙΤ, Με 3 λεπτα ψαξιμο
Το μοντελο σου υπαρχει και σε 54 https://sismanis.gr/polo-ph-2197-5735-54.html
Ευχαριστώ, θα το τσεκάρω αλλά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί το μοντέλο μου το έχω ήδη "αγοράσει" από 2 διαφορετικά μέρη που το είχαν online και μετά μου είπαν λυπούμαστε αλλά δεν υπάρχει και περιμένω επιστροφή χρημάτων. Το ότι λέει 4-10 μέρες με κάνει να σκέφτομαι ότι και αυτοί δεν το έχουν στο ράφι τους αλλά το παίρνουν από τον αντιπρόσωπο που δεν θα το έχει αφού το μοντέλο έχει καταργηθεί.
Οπότε πιο πολύ ελπίζω στο άλλο που λες, σε μεγάλο φυσικό μαγαζί μήπως έχουν κανένα ξεχασμένο στο βάθος του συρταριού... Ή βρουν κάτι που να κάνει. Απλά έλπιζα ότι ίσως υπήρχε κάποιος πίνακας με σκελετούς ανά φακό ή κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#836872 Αφού θα πάρεις που θα πάρεις νέο σκελετό, γιατί δεν κοιτάς και για νέους φακούς κάνοντας πρώτα νέα μέτρηση να δεις μήπως έχει αλλάξει κάτι στην όρασή σου;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimitris_P έγραψε:Αφού θα πάρεις που θα πάρεις νέο σκελετό, γιατί δεν κοιτάς και για νέους φακούς κάνοντας πρώτα νέα μέτρηση να δεις μήπως έχει αλλάξει κάτι στην όρασή σου;
Γιατί ο σκελετός κάνει 100 και έχει σπάσει ενώ οι φακοί 700 και δεν έχουν σπάσει και βλέπω καλά. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By vagmann

'Εψαξα στο site της χονδρικής των οπτικών της Luxottica και δεν υπάρχει καν σαν κωδικός...Είναι πολύ παλιό μοντέλο μάλλον!
Οι φακοί μεταφέρονται και κόβονται έκ νέου αν χρειαστεί να προσαρμοστούν σε νέο σκελετό.Σίγουρα θα βρεις κάτι να κάνεις τη δουλειά σου...Να προσέξει ο οπτικός σου κατά την μεταφορά να μην χαλάσει η διακορική απόσταση (τα κέντρα που λένε).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#836926 Γιατί να μην διαλέξει ένα frame-less σκελετό που κουμπώνουν πάνω του όλοι οι φακοί; Και να κόψει γύρω γύρω τους παλιούς;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Anonymous Founder έγραψε:Γιατί να μην διαλέξει ένα frame-less σκελετό που κουμπώνουν πάνω του όλοι οι φακοί; Και να κόψει γύρω γύρω τους παλιούς;
Το έχω σκεφτεί αλλά οι φακοί μου είναι χοντροί στις άκρες (μύωψ) οπότε βασικά δεν κάνουν (δηλαδή δεν θα βλέπομαι). Επίσης οι φακοί μου είναι πολυεστιακοί, θα είναι αρκετά δύσκολο να πετύχεις την ακριβώς σωστή θέση (πάνω κάτω) και απόσταση (μέσα έξω) ώστε να διατηρηθεί το ηθελημένο οπτικό αποτέλεσμα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#836932 τυχεροί εσείς οι τυφλοί στην επιλογή συντρόφων, η αναπηρίας σας δεν είναι τόσο εμφανής όσο η δική μας.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By vagmann
#836933 Θα πρέπει η διασταση της μύτης να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια με τον παλιό σκελετό,και σίγουρα η κατακόρυφη διασταση να είναι ίδια...Περιφεριακά οι γωνίες δεν πειράζουν...Πάντως είναι εύκολο σχήμα,και κατα 99% θα βρείς να κάνεις την μεταφορά των φακών!Μη πέσεις μόνο σε κανέναν άσχετο...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#885783 Έχω αυτά τα γυαλιά ηλίου της Maui --> Nakalele H527-26 Polarised
Τα είχα κάνει παραγγελία με prescription στο uk.

Δυστυχώς ο ένας φακός έσπασε, αλλά ήθελαν έτσι κι αλλιώς αλλαγή και οι δύο. Γνωρίζουμε αν αντικαθίστανται στην Ελλάδα ή πρέπει να τα στείλω έξω;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
vagmann έγραψε:Γιατί δεν παίρνεις αυτόν στο link ένα τηλ???Λογικά θα μπορεί να σου φέρει...

Μίλησα σήμερα με ένα κατάστημα οπτικών, στο οποίο είμαι πελάτης, και μου είπαν κάτι αστρονομικά ποσά (της τάξεως των 500 ευρώ, μόνο για τα κρύσταλλα), ΑΝ μάλιστα, είπαν, βρεθούν τα ίδια κρύσταλλα, επειδή είναι παλιό μοντέλο. Θα τον πάρω και αυτόν αύριο, μήπως μου τα πει διαφορετικά. Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#894812 Rayban meta έχει πάρει κανένας (εκτός από τον Πρίντεζη) να μας πει καμιά γνώμη; Κυρίως για τα transition lenses ενδιαφέρομαι, αν αξίζουν ως κρύσταλλα.