Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#128326 Τα 280W, υποθέτω πυρακτώσεως, τα συγκρίνεις με 15W LED.
Θα 'πρεπε να συγκρίνεις φθορίου με LED, όχι πυρακτώσεως με LED.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#128328 Φθορίου με αυτό το λευκό ψόφιο χρώμα; Ή "οικονομίας" με τον υδράργυρο;
Παίρνω LED θερμού χρώματος και ίδιου με τις πυρακτώσεως απόδοσης σε φωτισμό.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#128329 http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=56555
Έχει κι άλλα σχετικά θέματα εκεί.
Αλλά για να μην κάθεσαι και το παιδεύεις κράτα τις LED! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
manosky έγραψε:Φθορίου με αυτό το λευκό ψόφιο χρώμα;

Οι λαμπτήρες που εννοείς λέγονται φθορισμού.

Ή "οικονομίας" με τον υδράργυρο;

Δεν έχουν όλες υγρό (καθαρό) υδράργυρο. Αυτές που χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια έχουν αμάλγαμα.
ΑΝ σπάσει κάποια λάμπα (μέχρι τώρα δεν μου έχει σπάσει καμία) θα είναι τόσο επικίνδυνη όσο και τα σφραγίσματα που έχω στα δόντια μου.

Παίρνω LED θερμού χρώματος και ίδιου με τις πυρακτώσεως απόδοσης σε φωτισμό.

Λάμπα LED με απόδοση* σε φωτισμό ίδια με λάμπα πυρακτώσεως δεν νομίζω να υπάρχει, αλλά και αν υπήρχε, για ποιό λόγο θα την αγόραζες;

*(Φωτιστική απόδοση = Lumen/Watt)

manosky έγραψε:http://www.paidiatros.com/prolipsi/perivalon/saving-light-bulbs :oops:

Απ΄όπου και το παρακάτω απόσπασμα:

Λαμπτήρες φωτοδιόδων εκπομπής – LED
β) Η αναλογία του μπλε ως προς το άσπρο φως είναι ψηλή. Το μπλε φως μπορεί να προκαλέσει τοξικό στρες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού. Ο κίνδυνος να προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη στον αμφιβληστροειδή χιτώνα είναι πολύ μεγαλύτερος για τα παιδιά, γιατί ο κρυσταλλικός φακός του ματιού τους είναι σε ανάπτυξη και ανίκανος να φιλτράρει αποτελεσματικά το φως.

Ενώ εκκρεμεί η εκτίμηση του κινδύνου σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Γραφείο Τροφίμων, Περιβαλλοντικής και Επαγγελματικής Υγείας και Ασφάλειας (ANSES),της Γαλλίας προειδοποιεί και αποθαρρύνει τη χρήση των συστημάτων φωτός LED στα δωμάτια των παιδιών και γενικά σε χώρους όπου συχνάζουν μικρά παιδιά.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Λαμπτήρες φωτοδιόδων εκπομπής – LED
β) Η αναλογία του μπλε ως προς το άσπρο φως είναι ψηλή. Το μπλε φως μπορεί να προκαλέσει τοξικό στρες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού. Ο κίνδυνος να προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη στον αμφιβληστροειδή χιτώνα είναι πολύ μεγαλύτερος για τα παιδιά, γιατί ο κρυσταλλικός φακός του ματιού τους είναι σε ανάπτυξη και ανίκανος να φιλτράρει αποτελεσματικά το φως.

Ενώ εκκρεμεί η εκτίμηση του κινδύνου σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Γραφείο Τροφίμων, Περιβαλλοντικής και Επαγγελματικής Υγείας και Ασφάλειας (ANSES),της Γαλλίας προειδοποιεί και αποθαρρύνει τη χρήση των συστημάτων φωτός LED στα δωμάτια των παιδιών και γενικά σε χώρους όπου συχνάζουν μικρά παιδιά.

Αυτό αφορά τα πρώτα λευκά LED που βγήκαν στο εμπόριο στις αρχές του 2000 τα οποία παρήγαγαν λευκό φώς απο την ανάμειξη κόκκινου μπλέ και πράσινου. Αυτά όντως μπλέδιζαν και ήταν κουραστικά στο μάτι

Πλέον τα λευκά LED είναι μπλέ ή UV με επικάλυψη φωσφόρου η οποία μετατρέπει το φώς απο μπλέ σε λευκό. Η αρχή λειτουργίας (και το παραγόμενο φώς) είναι δηλαδή παρόμοια με τις λάμπες φθορισμού.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#129305 Συνήθως:
Σε μια σειρά, μέχρι 14 γράμματα και το ενδιάμεσο κενό, => arial ( ή Calibri) 13, bold.
Σε 2 σειρές (πχ άνω όνομα, κάτω επίθετο ή Συζυγος 1 / συζ 2) και ως ανωτέρω ανά σειρά => arial (ή Calibri) 11, bold.

Αν θές, το περνάς και σε ITALIC (Πλάγια γραμματοσειρά)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dimitris_P έγραψε:Τι... font size έχει συνήθως ένα κουδούνι; :s_crazy

Εξαρτάται από το ονοματεπώνυμο και την διαμόρφωση της μπουτονιέρας.

Προφανώς άλλη θα χρησιμοποιηθεί για τον εργένη κύριο Τάσο Παπά και άλλη για τον κύριο Χατζηδημητράδη Αδαμάντιο και την σύζυγό του κυρία Παπαδοπούλου Ευρυδίκη.

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By Dodger
trident1971 έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Τι... font size έχει συνήθως ένα κουδούνι; :s_crazy

Πως τιναζω το χαλακι της πορτας? :help:

Αν είσαι δεξιόχειρας, το σηκώνεις με το άλλο :shifty: και το χτυπάς με το δεξί :lol:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#129863 Ερώτηση σχετικά με χρώματα για εξωτερικές επιφάνειες.
Ακρυλικά-ελαστομερή-σιλικονούχα
Αν έχω καταλάβει σωστά τα τελευταία (σιλικονούχα) είναι ό,τι καλύτερο για περιοχές με πολλή υγρασία, κοντά στη θάλασσα, και για επίλυση προβλημάτων ανερχόμενης υγρασίας από το έδαφος κλπ, ωστόσο δεν έχουν τις ίδιες θερμομονωτικές ιδιότητες των ελαστομερών.
Πήγα σε κατάστημα να αγοράσω, εξηγώντας το πρόβλημά μου (έγραψε σε προηγούμενη σελίδες, ξεφλούδισμα μπογιάς χαμηλά λόγω εξωτερικής υγρασίας-πλυσιμάτων κλπ), και ο πωλητής φαγώθηκε να μου πουλήσει ελαστομερές μονωτικό χρώμα, που ήταν 10 € φθηνότερο.
Δεν αγόρασα ακόμη, νομίζω όμως γενικά τα σιλικονούχα είναι καλύτερη περίπτωση για περιπτώσεις σαν και αυτή που περιέγραψα.
Μπορείτε να με διαφωτίσετε;
Επίσης πρέπει να προσέξω κάτι κατά την εφαρμογή σε σχέση με τα συνηθισμένα ακρυλικά χρώματα (πλέον του ασταρώματος (όπου αυτό χρειάζεται);
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
JasonLouk έγραψε:Πλάκα κάνεις.
Νομίζεις..... :iconcool:
Και για αυτό απάντησα, πρίν δείς καμιά κουδουνιέρα σπασμένη να κρέμεται με τα "άντερα" έξω, απο τις πολλές "πρόβες" στις ετικέτες.... :dizzy:

@ ArrowsFA1
1/Aνερχόμενη υγρασία, δεν γιατρεύεται με χρώματα και -συνήθως- ακόμα και με άλλα οικοδομικά υλικά. Με το ελαστομερές καθυστερείς την επανεμφάνισή της για 1 ακόμα σεζόν, αλλά ακόμα και αυτο "φουσκώνει" τελικά. Ακόμα και πέτρα-πλακάκι να χρησιμοποιήσεις για να "καλύψεις" το φαινόμενο, θα στο βγάλει απο τη άλλη μεριά και σε μερικά χρόνια, θα στο "ξεράσει" πιό ψηλά απο την περιοχή κάλυψης, εκτός αν πχ: είχες υγρασία μεχρι το μισό μετρο και κάνεις "επένδυση" μέχρι το 1,5μ. Σε 10 χρόνια -αν δεν επηρεάζεσαι απο το εσωτερικό φαινόμενο που συνήθως δημιουργείται, .... το ξαναβλέπεις.
2/ Ακρυλικό και ακόμα καλύτερα, σιλικονούχο, θα βάψεις τις εξωτερικές επιφάνειες.
3/ Μέσα, με οποιοδήποτε πλαστικό είσαι ΟΚ, αλλά η "κάλυψη" και η "βελούδινη" επιφάνεια, επιτυγχάνεται μόνο με επώνυμες μάρκες, με κορυφαία μάρκα (αλλά και με 40% επιπλέον τιμή ακόμα και έναντι επωνύμων) την Dulux. Αν είναι επιφάνειες που λερώνονται συχνά και κάθε 2-3 χρόνια τις φρεσκάρεις, μείνε σε οποιοδήποτε οικονομικό πλαστικό.
Αστάρωμα και (βλέποντας), 2 χέρια πέρασμα.
Ελαστομερές θα χρησιμοποιήσεις μόνο σε σημεία που ενώνονται κτίρια ή σε ρωγμές ενώσεων, και οπωσδήποτε μόνο Ηyperdesmo, κορυφαίο για τις συγκεκριμένες εργασίες.
:)

ΥΓ: Θα επανέλθω κάποια μέρα με ποστ στο "Οικοδομές κλπ", όπου , παρότι ξέρω 10 πράγματα, δεν μπόρεσα να σώσω 100% καταστάσεις απο "μαστόρους" :roll: στο βάψιμο κι όχι μόνο.... :thumbsdown: