Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bebes
#875610 Οι ψύλλοι προσελκύονται απο το φως και απο κάποιο ζώο.
Αν ειναι καλά κλεισμενη η αποθήκη ι=θα ειναι κάτι άλλο.
Περιέγραψε το ή καλύτερα βαλε καμια φωτό, να ανοίξουμε τις κλείδες να το βρούμε :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#875613 Ειναι πολυ μικρο σαν σκονη λευκη, απλα με ενοχλει. Την προηγουμενη φορα που το ειχα παρει παλι μπηκα στο υπογειο για 30 δευτερα εφυγε σε 3 μερες η ενοχληση.
Άβαταρ μέλους
By bill33
GTS έγραψε:Ειναι πολυ μικρο σαν σκονη λευκη, απλα με ενοχλει. Την προηγουμενη φορα που το ειχα παρει παλι μπηκα στο υπογειο για 30 δευτερα εφυγε σε 3 μερες η ενοχληση.

Οι ψύλλοι δεν ειναι λευκή σκόνη.Υγρασία μάλλον έχεις απο την κλεισούρα.https://www.google.com/search?sca_esv=7 ... 5&dpr=1.25
Άβαταρ μέλους
By GTS
#875630 Eυτυχως. Δηλ αυτη η σκονη μπορει να προκαλεσει την φαγουρα στο σωμα; Καμμια ιδεα πως τα καθαριζουμε τα υπογεια. Δεν εχω παροχη νερου και η σκονη ειναι πολυ.
Άβαταρ μέλους
By otso
#876104 Δεν χρειαζεται ειδικη βαφη για καλοριφερ . Εχεις ακουσει ποτε μπογια να χαλαει στους 40 βαθμους ; Μπορεις λοιπον να το βγαλεις καο να το βαψεις οτι χρωμα θες . Παραδειγμα οι μπογιατζηδες βαφουν το δωματιο και βαφουν μαζι στο ιδιο χρωμα και με το ιδιο χρωμα τις σωληνες του καλοριφερ , τουλαχιστον παλια που ηταν χαλκοσωληνες (εγω ετσι κανω ) και το χρωμα δεν ειναι καν βερνικοχρωμα για μεταλλα . Τι ειναι πανελ η φετες ; το προβλημα ειναι αν το τριψεις μην τρυπησει αν ειναι βαθια η σκουρια .
Ελαφρυ τριψιμο περασμα με πινελακι το ειδικο υγρο για σκουρια που το κανει σχεδον μεταλο (την σκουρια) και μετα βαψιμο.
Άβαταρ μέλους
By otso
GTS έγραψε:Eυτυχως. Δηλ αυτη η σκονη μπορει να προκαλεσει την φαγουρα στο σωμα; Καμμια ιδεα πως τα καθαριζουμε τα υπογεια. Δεν εχω παροχη νερου και η σκονη ειναι πολυ.

Σκονη του σοβα ειναι που περιεχει ασβεστη οπως ο σοβας και σκονη του αερα .
Ηλεκτρικη σκουπα . Αν δεν υπαρχει ρευμα , μπιτονια νερο κουβας λιγο dettol η οτιδηποτε αλλο απολυμαντικο , οχι χλωρινη , μαλαστουπα , και πανι μικροινων που περνας τα παντα . Πως καθαριζετε επιπλα αποσκονη στο σπιτι .
Άβαταρ μέλους
By GTS
otso έγραψε:Δεν χρειαζεται ειδικη βαφη για καλοριφερ . Εχεις ακουσει ποτε μπογια να χαλαει στους 40 βαθμους ; Μπορεις λοιπον να το βγαλεις καο να το βαψεις οτι χρωμα θες . Παραδειγμα οι μπογιατζηδες βαφουν το δωματιο και βαφουν μαζι στο ιδιο χρωμα και με το ιδιο χρωμα τις σωληνες του καλοριφερ , τουλαχιστον παλια που ηταν χαλκοσωληνες (εγω ετσι κανω ) και το χρωμα δεν ειναι καν βερνικοχρωμα για μεταλλα . Τι ειναι πανελ η φετες ; το προβλημα ειναι αν το τριψεις μην τρυπησει αν ειναι βαθια η σκουρια .
Ελαφρυ τριψιμο περασμα με πινελακι το ειδικο υγρο για σκουρια που το κανει σχεδον μεταλο (την σκουρια) και μετα βαψιμο.

φετες παλια, να τα βγαλω λιγο ζορι ειναι αλλα θελουν βγαλσιμο για να βαφτει σωστα και ο τοιχος.

χαλκοσωληνες ειναι τωρα, στο διαμερισμα μου ειναι στο πατωμα. μεταλλικες σωληνες ειχαν παλια και ετρεχαν στους τοιχους πανω. αυτους βαφουν.

οντως τα εχουν βαψει με χρωμα του τοιχου γιατι ειναι μπεζ και οχι ασπρα. αλλα δεν ειναι θεμα το κοστος του χρωματος. αλλα η εργασια.

νομιζω ειναι μικρες οι σκουριες θα κανω μερικες αν τρυπησει θα το αλλαξω (θεωρητικα γιατι μπορει να μην κανω τιποτα και να τα αλλαξω ολα με πανελς).
Άβαταρ μέλους
By GTS
otso έγραψε:
GTS έγραψε:Eυτυχως. Δηλ αυτη η σκονη μπορει να προκαλεσει την φαγουρα στο σωμα; Καμμια ιδεα πως τα καθαριζουμε τα υπογεια. Δεν εχω παροχη νερου και η σκονη ειναι πολυ.

Ηλεκτρικη σκουπα . Αν δεν υπαρχει ρευμα , μπιτονια νερο κουβας λιγο dettol η οτιδηποτε αλλο απολυμαντικο , οχι χλωρινη , μαλαστουπα , και πανι μικροινων που περνας τα παντα . Πως καθαριζετε επιπλα αποσκονη στο σπιτι .

οκ θα το εχω υποψιν αλλα μιλαμε για πολλα τμ.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
GTS έγραψε:
otso έγραψε:

οκ θα το εχω υποψιν αλλα μιλαμε για πολλα τμ.
Μπαλαντέζα για τη σκούπα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#876184 Ναι, ενώ οι παλιότερες πολυκατοικίες ήταν το απαύγασμα της αισθητικής. :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#876188 Οι μπανιέρες παλιότερα ήταν σιδερένιες και τέλος. Τώρα οι περισσότερες είναι ακρυλικές και οι μεταλλικές είναι πολύ πιο ακριβές. Και έχουν βγει και κάτι ενδιάμεσες που δεν είναι μεταλλικές αλλά κάτι ενισχυμένο κλπ. Αξίζει να πληρώσει κανείς για μεταλλική ή φτάνουν οι ακρυλικές ή μήπως την ενδιάμεση λύση;
Άβαταρ μέλους
By pro
#876193 Οι μπανιέρες παλιά ήταν μαντεμένιες. Πλέον βγαίνουν σε ακρυλικές, μεταλλικές (λεπτό μέταλλο επισμαλτωμένο) και μαντεμένιες. Οι ακρυλικές συνήθως αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα στεγανότητας. Οι απλές μεταλλικές είναι σαν τσίγκος και ο σμάλτος τους είναι σχετικά ευαίσθητος. Οι μαντεμένιες οι ακριβότερες και καλύτερες. Και η χτιστη ντουζιέρα ακόμη καλύτερη.