mousatos έγραψε:Το Αμβούργο πρέπει να πόνεσε πολύ.]
Οι γηπεδικές ατάκες μας μαράνανε...
mousatos έγραψε:Το Αμβούργο πρέπει να πόνεσε πολύ.]
Mercyful_Fate έγραψε:mousatos έγραψε:Το Αμβούργο πρέπει να πόνεσε πολύ.]
Οι γηπεδικές ατάκες μας μαράνανε...

Cosmonaut21 έγραψε:Αφού λοιπόν όλοι οι καλοί θα μας βοηθήσουν ο Γερουν ποιους εξυπηρετεί;

Επίσημη απάντηση μελών του Eurogroup:
"Το κείμενο Μοσκοβισί ήταν σχεδόν το ίδιο με εκείνο που έφερε ο Ντάισελμπλουμ".
Ωστόσο δεν έχουμε δει ακόμα το πρώτο κείμενο Μοσκοβισί.
Στο τελικό στάδιο της χρεοκοπίας η χώρα είχε μπεί πρίν ανέβει το ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση. Αυτό το ξέρουν όλοι απο το Σεπτέμβρη στο Παρίσι. Δεν είναι τυχαίο, ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν “χωρίς αντίσταση” και δημόσια πολιτική αντιπαράθεση απο την εξουσία. Το ίδιο είχε κάνει και ο Καραμανλής. Η εσωτερική υποτίμηση με τα μνημόνια έγινε για να προετοιμαθεί το έδαφος. Όλοι παρέα είναι. Παιγνίδι να γίνεται.
H καταστροφή που ζεί η χώρα οφείλεται στην άρνηση των ολιγαρχών να συμμορφωθούν στα όσα επέβαλλαν τα μνημόνια, στο δοσιλογισμό των πολιτικών και στην ανικανότητα του παρόντος πολιτικού συστήματος και αυτών που το διαφεντεύει. Κανένα θεωρητικό μοντέλο αύξησης του δείκτη ανταγωνιστικότητας δεν επιτυγχάνει, όταν επι 4 χρόνια δεν φορολογούνται αυτοί που πρέπει και όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη.
Η δέσμευση της αγροτικής γής μπορεί να προέλθει μέσα απο συμβόλαια σε ένα ελεγχόμενο οικονομικό περιβάλλον που θα προσαρμοσθεί τη κατάλληλη στιγμή στην προδιαγεγραμμένη απόφαση. Μπορεί να υπάρχει και μεταβατική κατάσταση με σειρά αποφάσεων και γεγονότων. Η Ελλάδα εν τω μεταξύ δημιουργεί νομικά ερίσματα για τα μνημόνια, που είναι πολύ αμφίβολο αν έχουν ισχύ στο μέλλον. Στημένα όλα.
Hellenic tifosi έγραψε:Επίσημη απάντηση μελών του Eurogroup:
"Το κείμενο Μοσκοβισί ήταν σχεδόν το ίδιο με εκείνο που έφερε ο Ντάισελμπλουμ".
Ωστόσο δεν έχουμε δει ακόμα το πρώτο κείμενο Μοσκοβισί.
"σχεδόν......"
EDDIE_147 έγραψε:BTW Δία αν εσένα ερχόταν και σου έλεγε ένας πελάτης "Κύριε Δία ξέρω ότι δέχεσαι επιταγές λήξης 2 μηνών (τυχαίο παράδειγμα), αλλά επειδή εγώ είμαι ΜΑΓΚΑΣ, ΠΑΛΙΚΑΡΟΣ και δεν είμαι ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΣ όπως οι άλλοι πελάτες σου, θα σε πληρώσω με επιταγές λήξης 6 μηνών", θα του έλεγες "Μπράβο ρε μάγκα, το δέχομαι" ή θα του έλεγες κανά γλυκόλογο για τη μανούλα του;
manosky έγραψε:Μπορεί κάποιος να μας δείξει τα σημάδια από τις σφαλιάρες που έφαγε ο Μπλιμπλομ από τον Σόιμπλε;
Ή το πώς κιότεψαν οι Ευρωπέη μετά την αγέρωχη ελληνική στάση;
Και πού είναι τα αγκαζέ του γελαστού Σαπέν,
οι γλύκες της Λαγκάρντ με τα πέτσινα,
η θερμή υποδοχή του Ρέντσι,
οι δηλώσεις συμπαράστασης από τη μισή Ευρώπη,
η περικύκλωση της Γερμανίας;
Δεν φαντάζομαι να ήταν της ζωηρής ελληνικής φαντασίας μας; Ε; Ε;
Ο Δίας έχει μια τράπεζα, την Bank of Olympus. Η τράπεζα αυτή έχει έναν επιχειρηματία που παίρνει αβέρτα δάνεια για να κινηθεί και ενώ ο Δίας ξέρει ότι η δουλειά του μάγκα αυτού δεν πάει καλά, συνεχίζει και του δανείζει αφειδώς. Δεν το κάνει βέβαια αυτό ο Δίας για την ψυχή της γιαγιάς του, το κάνει επειδή βαράει τον τυπάκο στο κεφάλι με τα επιτόκια που του χρεώνει και βγάζει λεφτά, πολλά λεφτά (που άδει και ο Πάνος Τζαβέλας). Μια μέρα των ημερών λοιπόν και ενώ έχει πουλήσει σπίτια, αυτοκίνητα και κλπ για να ξεχρεώσει, πάει ο πελάτης στον Δία και του λέει: "Δεν βγαίνω μάναμ, με έπνιξαν τα χρέη!!!". Μα μου χρωστάς λεφτά του λέω, κι ας έχω βγάλει πολλά από τους τόκους. "Επιχειρηματικό/τραπεζικό ρίσκο Διούλη μου... tough luck! Όταν έδινες λεφτά με τέτοια επιτόκια ήμουν καλός, ε; Θα σε πληρώσω όταν μπορέσω τώρα."
manosky έγραψε:Η συμφωνία του 2012 είναι και πρέπει να είναι η βάση της διαπραγμάτευσης. Γιατί οι άλλοι έδωσαν λεφτά, όχι προσκλήσεις μπαλ μασκέ πάρτυ.
Το να έχεις μια βάση, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αλλάξεις πολλές επί μέρους συμφωνίες. Με διαπραγμάτευση.![]()
Διαπραγμάτευση δεν είναι να πεις "ξεκινάμε από το μηδέν, θα αποδεχθείτε κατά βάση αυτά που προτείνουμε και ξεχάστε ό,τι ξέρετε", γιατί οι άλλοι θα απαντήσουν "όταν παίρνατε τα δάνεια με μηδενικά επιτόκια, όταν σας επιστρέφαμε κέρδη από τα ομόλογά σας, όταν σας δίναμε λεφτά για το ΕΣΠΑ με ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, δεν είχατε πρόβλημα, τώρα μας λέτε ότι τα γυρνάτε όλα τούμπα, ΧΩΡΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ; Ε, τότε δεν έχουμε κι εμείς ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ, άρα ούτε γέφυρες, ούτε καμάρες".
ΟΚ, αν είναι να το πάμε στο "ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ", να μην περιμένουμε ως το τέλος του προγράμματος.
Πάμε κατευθείαν στο δημοψήφισμα του ΓΑΠ, ολοταχώς προς τα πίσω δηλαδή.
EDDIE_147 έγραψε:Ο Δίας έχει μια τράπεζα, την Bank of Olympus. Η τράπεζα αυτή έχει έναν επιχειρηματία που παίρνει αβέρτα δάνεια για να κινηθεί και ενώ ο Δίας ξέρει ότι η δουλειά του μάγκα αυτού δεν πάει καλά, συνεχίζει και του δανείζει αφειδώς. Δεν το κάνει βέβαια αυτό ο Δίας για την ψυχή της γιαγιάς του, το κάνει επειδή βαράει τον τυπάκο στο κεφάλι με τα επιτόκια που του χρεώνει και βγάζει λεφτά, πολλά λεφτά (που άδει και ο Πάνος Τζαβέλας). Μια μέρα των ημερών λοιπόν και ενώ έχει πουλήσει σπίτια, αυτοκίνητα και κλπ για να ξεχρεώσει, πάει ο πελάτης στον Δία και του λέει: "Δεν βγαίνω μάναμ, με έπνιξαν τα χρέη!!!". Μα μου χρωστάς λεφτά του λέω, κι ας έχω βγάλει πολλά από τους τόκους. "Επιχειρηματικό/τραπεζικό ρίσκο Διούλη μου... tough luck! Όταν έδινες λεφτά με τέτοια επιτόκια ήμουν καλός, ε; Θα σε πληρώσω όταν μπορέσω τώρα."
Για να μην μπει φυλακή ο τυπάκος θα πρέπει να πείσει ότι μπορεί να ξεχρεώσει σε x χρονικό διάστημα (δουλειά, εγγυητές κλπ).
Καμία τράπεζα και κανένα δικαστήριο δεν δέχεται το επιχείρημα "πάρε τα @@ μου, σε πληρώνω όποτε έχω".
Και το παράδειγμα σου αναφέρεται σε μικροκαρμοίρηδες που μπορούν να στριμωχτούν σε λογαριασμό επισφαλών απαιτήσεων.
Μια ολόκληρη χώρα με χρέος τόσα δις προφανώς και δεν εντάσσεται στο παράδειγμα.
Εσύ πορωνεσαι με τον 7κις εγώ σου φταίω που σε […]
https://www.youtube.com/watch?v=yhduH[…]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]