Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
#860835 κι ομως απο τον τροπο και το υφος της γραφης , προκειται για 2 εντελως διαφορετικους ανθρωπους .
εμενα το πρωτο που μου πηγε στο μυαλο ειναι συνεταιροι σε καινουργια δουλεια που ετοιμαζουν.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#860952 Ωραίο οικιστικό νόμο νόμο πρέπει να 'χουν οι Γάλλοι για να χτίζουν έτσι μέσα στο δάσος !
https://www.bienici.com/annonce/vente/a ... 3403_0.9_0

https://www.bienici.com/annonce/vente/s ... 5554_0.9_0
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#863540 Ο Στ. Κασσελάκης έκανε δωρεά στην Παναγία την Πορταΐτισσα - «Δάκρυσε όταν είδε την καμμένη εκκλησία»

Δωρεά στην Παναγία την Πορταΐτισσα στην Αστυπάλαια για να αγοραστούν χρώματα για τις αγιογραφίες που καταστράφηκαν μετά από πυρκαγιά έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης. Τι λέει ο Αντιδήμαρχος του νησιού.
Άβαταρ μέλους
By skous
#865187 Εχει κανείς άποψη για το παρακάτω;

Σε ένα δωμάτιο (κουζινα) με ενδοδαπέδια, στα πλαίσια ανακαίνισης θέλω να ασχοληθώ και με τα πλακακια στο δάπεδο (2-4 εχουν ραγίσει και αλλα 2-4 ακούγονται κούφια).

Καταρχας, δεν υπάρχει απόθεμα οπότε με προβληματίζουν τα εξής:

Α)ειπναι δυνατή η αντικατάσταση όλων τον πλακιδιων με νεα; Γίνεται; Με προβληματίζει το πως θα βγουν τα παλια πλακάκια (οκ πες οτι βγαίνουν με προσοχή με καλέμι 1-1) αλλά ίδιως αν μπορεί να βγει η κόλλα. Διότι εχω δει οτι την βγάζουν με κομπρεσερ, και εχοντας απο κάτω ενδοδαπέδια δεν ξέρω εαν είναι σωστή λύση.

Β) Εαν το Α ειναι μπελάς ή μανίκι για να μην γίνει ζημια, η λύση του να περαστουν νέα πλακακια χωρίς να βγει η προηγούμενη κολλα, είναι εφικτή και σωστή; Ή εχει μειονεκτήματα;

Γ) εχω σκεφτεί επίσης να μπει ίσως λαμινατε κατευθειαν πάνω απο τα πλακακια χωρίς να βγουν. Σε αυτή την περιπτωση χάνω αρκετά απο την απόδοση της ενδοδαπέδιας;

< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
skous έγραψε:Θέλω να ασχοληθώ και με τα πλακακια στο δάπεδο (2-4 εχουν ραγίσει και αλλα 2-4 ακούγονται κούφια).
Α) ειναι δυνατή η αντικατάσταση όλων τον πλακιδιων με νεα; Γίνεται;

Wow , θα τα αλλάξεις όλα επειδή μερικά είναι λίγο ραγισμένα; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#865191 Το λάθος ήταν που δεν είχατε προνοήσει να έχετε λίγα πλακάκια στην άκρη για τέτοιες περιπτώσεις.

Το laminate από μόνο του κόβει (έστω και ελάχιστα) από την ενδ0δαπέδια.. Όταν είναι πάνω από τα πλακάκια, λογικά θα κόβει κάτι παραπάνω.
Με την πόρτα της κουζίνας τι θα κάνεις; Θα την κόψεις από κάτω για να μπορεί να ανοίγει;
Με τα πλακάκια που ακούγονται κούφια; Απλά θα κρύψεις το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι;
Άβαταρ μέλους
By skous
#865199 Καταρχας η κουζινα ειναι παλια και χρίζει ολικης ανακαίνησης.

Οπότε αφου θα φυγουν ντουλάπια, ψευδοροφη κλπ κλπ, σκεφτηκα να φτιαχτει και το δάπεδο μια και καλή. Εαν δεν ήταν να αλλαξει όλο το δωμάτιο, δεν θα ασχολιόμουν με το πάτωμα.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πλακακια γιατί οι προηγιύμενοι ιδιοκτήτες δεν ειπχαν προνοήσει. Σε διαφορες καταδρομικες δεξια και αρθστερα εμαθα οτι αυτος ο κωδικός εχει σταματήσει καμια 15ετια προν, και πουθενα δεν βρήκα (ψαραδέλλης κλπ).

Η πόρτα θα φύγει. Οποτε εκει δεν υπάρχει θέμα. Στην τελική θα την έκοβα λίγο απο κάτω.

Απλά το μεγαλο μου ερώτημα ειναι αν αλλαζουν πλακακια που απο κάτω εχει ενδοδαπέδια, γιατι δεν ξέρω πόσο ευαίσθητη ειναι σε κομπρεσερ κλπ και ποσο κοντα στην επιφανεια περνανε οι σωληνώσεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#865201 Κάθε λίγο το ίδιο θέμα, τι διάολο περασμα κάνουν ήθελα να ήξερα...

Γενικά δεν έχεις φόβο να πάθει κάτι η ενδοδαπέδια γιατί υπάρχει τουλάχιστο 7-8 πόντους πάχος πάνω από τις σωλήνες. ΔΕΝ ΤΡΥΠΑΜΕ λοιπόν. Αλλά το να έρθει ένα μικρό κρουστικό να σηκώσει τα πλακάκια δεν είναι τίποτα.
Και πάντα ανάλογα τα.. πλακάκια ε. Εγώ έκανα την ίδια δουλειά και εκεί ήταν τελείως γιούχου το πέρασμα, δεν είχαν κάν κόλλα, τα είχαν ρίξει με νωπό τσιμέντο. Οπότε όλη τη δουλειά την έκανα με παλμικό εργαλείο, δεν έσπασε ούτε ένα πλακάκι και ξανμπήκαν μια χαρά.

Αφού λοιπόν θα το κάνετε καλοκαιρινό το δωμάτιο, ας φύγουν και τα πλακάκια και να πάρεις τώρα και λίγα παραπάνω να έχεις στην άκρη.
Το κρουστικό που θα τα βγάλει εννοούμε κάτι τέτοιο.
https://www.skroutz.gr/s/7055691/Dewalt ... -Plus.html
Άβαταρ μέλους
By bebes
skous έγραψε:... αλλα 2-4 ακούγονται κούφια...

Εχω κι εγω το ιδιο πρόβλημα με 2-3 πλακάκια σχετικά πρόσφατα περασμενα (8-10 χρόνια).
Δεν υπάρχει ενδοδαπέδια, τα πλακάκια είναι μεγάλα γρανιτοπλακάκια, και σε δυο τουλάχιστον σημεια ακούγεται κούφιο απο κάτω.
Σκέφτηκα να ανοίξω μικρή τρύπα στον αρμό και να γεμίσω το όποιο κενό με κάποιο υλικό (δεν ξερω αν θα πρέπει να είναι υδαρής κόλλα πλακιδίων ή κάτι άλλο).

Λετε να δουλέψει; Υπάρχει κάποια άλλη λύση;

Οι δυο περιπτωσεις που εχω εντοπίσει είναι σε σημεία που περνάμε τακτικά, οπότε είναι τουλάχιστον ενοχλητικό.
Άβαταρ μέλους
By glf
#865206 Η σωστή επισκευή είναι να ξύσεις τον αρμό γύρω από το πλακάκι για να ελευθερωθεί. Το παλμικό εργαλείο με μια σωστή λάμα κάνει θαύματα. Επίσης η δόνηση του παλμού χαλαρώνει όποιο είναι κούφιο αλλά ίσως και τα.. διπλανά του.
Μετά προσπαθείς να το σηκώσεις με μια λάμα, μια σπάτουλα, κάτι πολύ φαρδύ. Όχι με .. κατσαβίδια που θα το σπάσουν.
Αν σηκωθεί, το καθαρίσεις από πίσω να φύγει ότι κόλλα έχει πάνω του η πίσω μεριά από το πλακάκι.
Και το ξανακολλάς με... ατλακόλ!!! Για να είναι πολύ λεπτή η κόλλα και να "πατήσει" στο παλίο μέρος σωστά.
Αυτό κυρίως αν βγει καθαρό το πλακάκι και θες να ξαναμπεί στο ίδιο ύψος με τα υπόλοιπα, να μη σηκωθεί.
Αν φύγει με όλη την κόλλα του και στο πάτωμα έχει αρκετό κενό, προφανώς η λεπτόρευστη Ατλακόλ δεν κάνει .
Σε αυτή την περίπτωση θα μπει κανονικά κόλλα πλακιδίων που θα γεμίσει το κενό.