Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By manosky
#77961 Μπορεί κάποιος να μας δείξει τα σημάδια από τις σφαλιάρες που έφαγε ο Μπλιμπλομ από τον Σόιμπλε;
Ή το πώς κιότεψαν οι Ευρωπέη μετά την αγέρωχη ελληνική στάση;
Και πού είναι τα αγκαζέ του γελαστού Σαπέν,
οι γλύκες της Λαγκάρντ με τα πέτσινα,
η θερμή υποδοχή του Ρέντσι,
οι δηλώσεις συμπαράστασης από τη μισή Ευρώπη,
η περικύκλωση της Γερμανίας;

Δεν φαντάζομαι να ήταν της ζωηρής ελληνικής φαντασίας μας; Ε; Ε; :(
Άβαταρ μέλους
By dimviii
YAMA έγραψε:
Πάρτη τη γ@μημένη τη παράταση με ισοδύναμα μέτρα να τελειώνουμε(δεν εννοώ Χαρδούβελης - mail).

εσυ μπορει να το εννοεις,αλλα το κειμενο που διερευσε λεει ρητα[b] ''ότι συμφωνηθηκε στο Γιουρογκρουπ το 2012''

τα γνωστα δλδ πρωτογενη,απολυσεις,μειωσεις κλπ αναπτυξιακα σε μια χωρα με 30% ανεργια και 180% του αεπ χρεος.
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#77964 Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη είναι για 2 ίσως και τρίτη συνεχόμενη χρόνια πλεονασματικό..... Απλά έχει να παίρνει από το δημόσιο καμιά 100 μύρια με συνέπεια να χρωστά ιδιώτες προμηθευτές φυσικά... Το ίδιο σενάριο για δύο χρόνια.. Αυτά με υπό χρηματοδότηση της μισθοδοσίας από το κράτος! Τρεμω στην ιδέα να συνεχιστεί το πετυχημένο σχέδιο (σαξες στορυ).... Οι επιπτώσεις στην υγεία πρόνοια κοινωνία θα είναι καταιγιστικές., αν συνεχίσουμε το ίδιο μονοπάτι. Εκτός αν το σχέδιο δεν είναι να σωθούμε όλοι...ή πιο σωστά δεν θα σωθούμε όλοι και αυτοί που θα σωθούν έχουν και πολλά λεφτά και μέσα και έξω....(win win ).... Απλά μπερδεμένος....
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#77966 Δυο λόγια γιατί αρχίζουν πάλι τα μάτια να πονάνε...

Όταν διαπραγματεύεσαι για λεφτά, πρέπει να μιλάς με την ίδια γλώσσα δηλαδή λεφτά.
Τα επιχειρήματα τύπου:
- εθνικός τσαμπουκάς
- εθνική αντίσταση
- εθνικός Πειραιώς
- εθνική εντολή
- εθνική Ελλάδας
κλπ
αποτελούν ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΛΟΓΙΑ ολκής.

Δεν καταλαβαίνω με ποια λογική χαρακτηρίζονται "ραγιάδες", "προδότες", προσκυνημένοι" χώρες που μάζεψαν τα κουκιά και έχουν ήδη πετάξει στη μπάντα το μνημόνιο (πχ Πορτογαλία, Ιρλανδία).
:hmmm: :hmmm:

Η όλη ταμπακιέρα όπως έχω ξαναγράψει είναι ένα αρχείο Excel με έσοδα, έξοδα.
Αν δεν μπορεί η κυβέρνηση να εξισορροπήσει μέτρα τύπου "επαναπρόσληψη" ή "ακύρωση απόλυσης", δεν μπορεί να τα περάσει επειδή "έχει λάβει νωπή εντολή".

BTW Δία αν εσένα ερχόταν και σου έλεγε ένας πελάτης "Κύριε Δία ξέρω ότι δέχεσαι επιταγές λήξης 2 μηνών (τυχαίο παράδειγμα), αλλά επειδή εγώ είμαι ΜΑΓΚΑΣ, ΠΑΛΙΚΑΡΟΣ και δεν είμαι ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΣ όπως οι άλλοι πελάτες σου, θα σε πληρώσω με επιταγές λήξης 6 μηνών", θα του έλεγες "Μπράβο ρε μάγκα, το δέχομαι" ή θα του έλεγες κανά γλυκόλογο για τη μανούλα του;

Αν οι προτάσεις της κυβέρνησης όπως είπε ο nass δεν είναι δουλεμένες μέχρι δεκάρας και δεν εξισορροπούν τον κατακλυσμό ανακοινώσεων που έχουν κάνει οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 15 μέρες, τότε θα σερβιριστούμε ολίγη από "Μνημόνιο ΝΔ", μέχρι ο σεφ Βαρουφάκης να ετοιμάσει το "Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ".
Άβαταρ μέλους
By pik.
#77967 αν παμε για δημοψηφισμα...

ποιο λετε να ειναι το ερωτημα;

ευρω ή δρχ; :lol:

καποιοι εδω μεσα θα τραβανε τα βυζια τους....απο την χαρα
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
Hellenic tifosi έγραψε:Αυτό που λέω είναι ότι αν μπορουμε να έχουμε μια ήρεμη χρηματοδότηση για το επόμενο 5μηνο χωρίς τα μέτρα Χαρδούβελη, αδυνατώ να καταλάβω τι πρόβλημα μπορεί να έχουμε.

Το πρόβλημα είναι ότι ζητάς τσάμπα χρήμα για 5-6 μήνες, χωρίς επί της ουσίας να δεσμεύεσαι για τίποτα. :lol:
Το βλέπουν οι Ευρωπαίοι, το βλέπω εγώ, το βλέπουν και άλλοι εδώ μέσα. Νομίζω δεν έιναι δύσκολο να το δεις και συ.
Άβαταρ μέλους
By vice246
#77969 εμεις γνωρίζαμε την δυσκολία του "αγωνα"… ..οι γερμανοι νομιζαν οτι θα κανουν περιπατο….

το αιτημα να βρισκει καποιος δουλεια εστω με 2,5 € / ωρα σε μια χωρα της ευρωζώνης, δεν ειναι ουτε τσαμπουκας ουτε απαιτηση τυπου ονοματος "Μακεδονίας"….

οσοι δεν το αντιλαμβανεστε… .να ειστε ετοιμοι για τα χειροτερα….
Άβαταρ μέλους
By bibendum
pik. έγραψε:αν παμε για δημοψηφισμα...

ποιο λετε να ειναι το ερωτημα;

ευρω ή δρχ; :lol:

καποιοι εδω μεσα θα τραβανε τα βυζια τους....απο την χαρα

Καπου εκει θα ερθει ο Παπαδημος και θα μας ξελασπωσει.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
EDDIE_147 έγραψε:Όταν διαπραγματεύεσαι για λεφτά, πρέπει να μιλάς με την ίδια γλώσσα δηλαδή λεφτά.
Τα επιχειρήματα τύπου:
- εθνικός τσαμπουκάς
- εθνική αντίσταση
- εθνικός Πειραιώς
- εθνική εντολή
- εθνική Ελλάδας
κλπ
αποτελούν ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΛΟΓΙΑ ολκής.

Αξιοπρέπεια.

Νωπή Εντολή.

Αυθόρμητες Συγκεντρώσεις.

Μερκελ go back.

Οι άνθρωποι πάνω απο τα νούμερα.

Αλληλεγγύη.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΑ. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By manosky
Red Garland έγραψε:
manosky έγραψε:
REALZEUS έγραψε:ΥΓ: manosky αυτό που έγραψες ότι δεν σπούδασες οικονομικά στην αλλοδαπή είναι παραπάνω από προφανές. Μόνο έτσι δικαιολογείται το ότι θεωρείς ότι 69% υποτίμηση νομίσματος συνεπάγεται αυτομάτως και 69% μείωση αγοραστικής δύναμης! :s_rofl

Αν είχες διαβάσει όσα έγραψα, θα έβλεπες ότι αναφερόμουν ρητά στα πράγματα που αναγκάζεται να αγοράσει κάποιος και τα οποία δεν παράγονται στη χώρα του.

Ρητά και κατηγορηματικά, τι γράφει παρακάτω; Μισθός;;;; :lipsealed: προϊόντα μικρέ και ανόητε, προϊόντα :shifty:
manosky έγραψε:Ενώ η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ πλήττει φτωχούς και πλούσιους ΤΟ ΙΔΙΟ.
Έτσι, αν παίρνεις μισθό Χ δραχμές (έστω 500 ευρώ), με 69% υποτίμηση θα παίρνεις ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ Χ-69% δραχμές (έστω 155 ευρώ!).

Έλα πες μου τώρα, ειδήμονα, αν μπορείς να ζήσεις με 155 ευρώ (σε υπερήφανο εθνικό νόμισμα όμως...) κι αν αυτός είναι ο πάτος ή ο άλλος του 500ρικου.

Αυτά είναι πίπες φίλε μου, μάθε να ξεχωρίζεις έστω αυτό το απλό πραγματάκι.

manosky έγραψε:Μαγκώθηκες;
Αργότερα τα σωστά quote που "ξέχασες"
.

Ορίστε λοιπόν τι "ΞΕΧΑΣΕΣ" Red Garland, ώστε να σού βγουν οι ψευτιές που αράδιασες στη συνέχεια:

manosky έγραψε:69% σε μια μέρα....
Χωρίς διαβουλεύσεις, χωρίς κοινοβουλευτικές διαδικασίες, χωρίς μέριμνα για να πληγούν λιγότερο οι φτωχοί.
Το PC, το φάρμακο που φτιάχνεται μόνο στο εξωτερικό, τα ανταλλακτικά παραγωγικών μηχανημάτων, τα έξυπνα κινητά για να διαβάζουμε τα τουιτς της επανάστασης, οι σπουδές του γιού του κυρ Παντέλεθ στις χώρες των οικονομικών δολοφόνων, ΟΛΑ 67% ΠΑΝΩ.

manosky έγραψε:@Red Garland

Ωραία, αντέγραψες λοιπόν μερικές θεωρητικές καταστάσεις και βολικά προσπέρασες την Πραγματικότητα.

Να την υπενθυμίσω:

1. Πολλές χώρες αναγκάζονται να εισάγουν αγαθά υψηλής ή μεσαίας τεχνολογίας, που δεν έχουν καταφέρει να παράγουν. Και το κινητό σου και το pc σου και το ΙΧ σου και εξελιγμένα φάρμακα και ιατρικά μηχανήματα και λιπάσματα και πρώτες ύλες που δεν διαθέτουν και καύσιμα και καφέ κι ένα κάρο άλλα πράγματα ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ.

Το ότι μπορείς να φας χωριάτικη σαλάτα και αυγά από τα Μεσόγεια, δεν σημαίνει ότι είσαι αυτάρκης. Και το ότι η ντοματούλα θα φθηνύνει, δεν σημαίνει ότι δεν θα γυρίσεις 20 χρόνια πίσω, αν το νόμισμά σου είναι της σφαλιάρας σε διεθνές επίπεδο και οι εξαγωγές σου είναι της μορφής "1 νταλίκα ροδάκινα για 1 laptop".

manosky έγραψε:500 στο χέρι παίρνεις μισθωτέ; Από αύριο, αν θέλεις εισαγόμενο tavor για να μη λαλήσεις ή καφέ σκέτο για να πάνε τα φαρμάκια κάτω, θα το πληρώνεις με αντιστοιχία 155. Κι αν παίρνεις 200 ευρώ (ημιαπασχόληση 2 ημερών τη βδομάδα), θα παίρνεις 62 ολόκληρα, που φτάνουν για μισό λάστιχο lada niva.

Σεμνά και ταπεινά από εδώ και πέρα, γιατί δεν έχεις το benefit of the doubt, να το ξέρεις.
Με πολλούς έχω διαφωνήσει, αλλά τους περισσότερους τους σέβομαι και τους διαβάζω με ενδιαφέρον.
Εσένα και λίγους άλλους, όχι.
Τους ψεύτες λοιπόν και αυτούς που προσπαθούν να αλλάξουν ή να παραφράσουν ύπουλα αυτά που γράφω, ώστε να περάσουν τις ανοησίες που αμολάνε, δεν έχω κανέναν λόγο να τους σεβαστώ και τους αντιμετωπίσω ως ισότιμους συνομιλητές.
Το ξέρω προκαταβολικά ότι θα προσπαθήσεις να πουλήσεις πάλι pipes και δεν μ' ενδιαφέρει. Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις όμως, θα ήταν να κάτσεις ήσυχα στ' αυγά σου. :iconcool:
Τελευταία επεξεργασία από manosky και 16 Φεβ 2015, 22:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By spiros
EDDIE_147 έγραψε:Η όλη ταμπακιέρα όπως έχω ξαναγράψει είναι ένα αρχείο Excel με έσοδα, έξοδα.

δε μπορω να πιστεψω οτι οι δικοι μας πηγαν και παρουσιασαν ιδεες, φιλοσοφιες και ευχολογια αντι για excel. :oops:

ξαναθυμιζω:
"Θα τους κάνουμε μια πρόταση που ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα μπορούν να απορρίψουν".
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
dimviii έγραψε:«Ο ρόλος της Ιταλίας ως γέφυρα στο θέμα της Ελλάδας», δηλώνει ο Ματέο Ρέντσι. «Εύλογος ο συλλογισμός του Τσίπρα»
«Ο ρόλος της Ιταλίας είναι εκείνος της γέφυρας σε ότι αφορά το θέμα της Ελλάδας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διεύθυνσης του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος.
«Προς το ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, όπως και άλλες παρεμβάσεις οι οποίες εμπνέονται από μια λογική προσέγγιση», πρόσθεσε ο Ματέο Ρέντσι.
Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό «η Ιταλία έχει ξεκινήσει ήδη την προσπάθεια με στόχο την αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής».
«Για την Ελλάδα χρειάζεται μια λύση η οποία να επιτρέψει στην Ευρώπη να κάνει χρήση της ευελιξίας, πετυχαίνοντας, παράλληλα και τον σεβασμό των κανόνων», υπογράμμισε, επίσης, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
Ο Ρέντσι, δήλωσε ότι η διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι η Ιταλία ζήτησε αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη, χωρίς να αμφισβητήσει τις υποχρεώσεις που έχουν συμφωνηθεί.
Σε σχέση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τέλος, ο Ιταλός ομόλογός του, δήλωσε: «Ο συλλογισμός από τον οποίο ξεκινά ο Τσίπρας είναι εύλογος. Κέρδισε τις εκλογές βάσει ενός προγράμματος διαφορετικού από το παρελθόν. Αν πρέπει, δηλαδή, να συνεχίσει να εφαρμόζει το παλιό πρόγραμμα, είναι σαν να του λένε ότι οι εκλογές είναι άχρηστες. Δεν είπε ότι θέλει να σκίσει τις συμφωνίες που υπεγράφησαν έως τώρα, ζητά χρόνο. Χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει εξυπνάδα, ώστε να τύχουν σεβασμού οι κανόνες, αλλά με ευελιξία».

http://news247.gr/eidiseis/live-blog/eu ... 07860.html

Ξέχασες να γράψεις και το εξής που είπε ο Ρέντσι:

"Η διαφορά μας με την Ελλάδα είναι ότι σεβόμαστε τις υποχρεώσεις μας"

:whistlink:
Άβαταρ μέλους
By j.marr
vice246 έγραψε:εμεις γνωρίζαμε την δυσκολία του "αγωνα"… ..οι γερμανοι νομιζαν οτι θα κανουν περιπατο….

Δεν ξέρω αν το έχεις παρει χαμπάρι αλλα οι γερμανοί σταρκίδιατς αν εσύ πας σε δραχμη ή είσαι μέσα στην ευρώπη.

Οι οικονομία τους μια χαρά θα το αντέξει οπως και πολλών άλλων χωρών.

:whistlink:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#77976 Να 'τα μαααας:

Panos Kammenos @PanosKammenos

Δέν πρόκειται να αιτηθούμε καμία παράταση μνημονίου έχουμε λαϊκή εντολή να πάμε μέχρι τέλους.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ. ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
Άβαταρ μέλους
By j.marr
Hellenic tifosi έγραψε:Να 'τα μαααας:

Panos Kammenos @PanosKammenos

Δέν πρόκειται να αιτηθούμε καμία παράταση μνημονίου έχουμε λαϊκή εντολή να πάμε μέχρι τέλους.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ. ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΓΕΡΑ ΠΑΜΕ :rtfm: