Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#831093 Πω ρε μονμαν, πληρωνω οσο οσο να ειμαι απο μια μερια οταν θα ξαναβγειτε για μπυρες με το δια. Θα ακουω τα εγκεφαλικα μου κυτταρα που θα καιγονται
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
Chris έγραψε:Πω ρε μονμαν, πληρωνω οσο οσο να ειμαι απο μια μερια οταν θα ξαναβγειτε για μπυρες με το δια. Θα ακουω τα εγκεφαλικα μου κυτταρα που θα καιγονται

Σε ευχαριστώ που στις μια το βράδυ διαβάζεις τα ποστ μου , αύριο τέτοια ώρα στην δροσιά του Μπαχτσέ δίπλα στην θάλασσα μπύρα πίτσα και γεωπολιτική ανάλυση με αληθινό Δία , σχολιασμός επίσης της καινούργιας μόδας που θα παρελαύνει δίπλα μας ,το καυτό εσώρουχο που του έραψαν τσέπες και το βάπτισαν σορτσάκι :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By markvag
MONMAN έγραψε:Μετα τις ελαφρές και αθώες επαναστατικές σκέψεις που επιτρέπονται στην πιο ανεκτική και φιλελεύθερη χώρα και θρησκεία , την Ορθόδοξη Ελλάδα , πάμε εκει που υπάρχουν αυστηροί νόμοι περί βλασφημίας της χώρας ... δεν πιστεύω να εχουν φέρει τους παραλογισμούς και εδώ :( αλλα δεν τους φοβάμαι πιστεύω στην Παναγία που θα κάνει το θαύμα της :whistlink:

Πακιστάν: Έκαψαν εκκλησίες και σπίτια Χριστιανών για «βλασφημία» – Το χρονικό των εντάσεων (βίντεο, φωτογραφίες)

https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1504 ... tografies/

Το θαύμα της το εχει κάνει ήδη εχουν εξαφανιστεί όλα τα σχόλια για τον Μωάμεθ τον προφήτη , σε αυτό το τοπικό δεν βλέπω κανένα!
Γιαυτό ρώτησα εναν πακιστανό το πρωί που έβαλα βενζίνη και μου απάντησε :
Έλληνες είναι Καλοί χριστιανοί άνθρωποι αυτοί Παντζάμπ Κακοί μουσουλμάνοι , παράλογοι...
του άφησα καλό πουρμπουάρ και υπόψη το βενζινάδικο δεν κλέβει AVIN στην Διογένους με Κλεάνθους φάτσα κάρτα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ :s_thumbsup

Μία ακόμα φορά το ίδιο τέρμα ηλίθιο επιχείρημα...

MONMAN έγραψε:Εγω πάντως καίω φλάτζα οταν προσπαθώ να κατανοήσω τα μαθηματικά και νοητικά πειράματα της σύγχρονης αστροφυσικής και κοσμολογίας ,τις θεωρίες για την διαστολή του χωροχρόνου τα παράλληλα σύμπαντα και γενικά την προσπάθεια της να θα δώσει ελπίδα και ανακούφιση στο μεγάλο ερώτημα της κοσμικής γέννησης ,της ύπαρξης ,της συνείδησης και του θανάτου .

Σαν θρησκεία μου ακούγεται αλλα τέλος πάντων ...

Προφανώς και ακούγεται σαν θρησκεία, αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να καταλάβεις.

Επίσης, προφανέστατα καμία επιστημονική θεωρία δεν ασχολείται με την ανακούδιση του ανθρώπου από το "μεγάλο ερώτημα της κοσμικής γέννησης ,της ύπαρξης ,της συνείδησης και του θανάτου", αλλά μη στο χαλάσουμε τώρα...

Serf έγραψε:Έκαψα φλάντζα προσπαθώντας να καταλάβω ποια η διαφορά ορθοδόξων και αιρετικών χριστιανών...

Ένα "και". :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#831114 Τις θρησκείες τις έφτιαξαν άνθρωποι, όπως και την επιστήμη..
Το ένα σου φαίνεται απλό, το άλλο δυσνόητο.
Ο λόγος είναι ότι το ένα είναι παραμυθακι χωρίς καμία απολύτως απόδειξη, εγώ το άλλο προέκυψε από έρευνα, πειράματα, στοιχεία, κλπ.

Το ένα λοιπόν παραμένει παραμύθι για μικρά παιδιά, το άλλο επειδή εξελίσσεται γίνεται όλο και πιο δύσκολο να το καταλάβεις..

Η δυσκολία μεγαλώνει όσο πιο πολύ αποδέχεσαι το παραμύθι..

.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#831116 Γενικά το μόνο που κράτησα ποτέ από το χρστ είναι η συνεχής αναζήτηση και πορεία στο να γίνω καλύτερος άνθρωπος, αφενός για μένα, αφετέρου για τους άλλοι (πχ να μην είμαι κάργα παρτάκιας και σόσιοπαθ, θα ήτο μια καλή αρχή). Αφορά στη δική μου αντίληψη αποκλειστικά ρόλο της κοινωνικής ένταξης και συνύπαρξης υπό ένα κοινό πρίσμα, και όχι την εξήγηση των φαινομένων και λειτουργιών που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα (έξω από το προαναφερθέν κομμάτι πάντα, γιατί και οι κοινωνιολόγοι επιστήμονες είναι). Το πρόβλημα βέβαια υπάρχει και σε αυτό το κομμάτι, όταν προσπαθεί να επιβληθεί σε τρίτους, και να πλασαριστεί ως μόνο cωcτό.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#831121 Πραγματικά τώρα με εμποδίζει η θρησκεία να καταλάβω την επιστήμη??. Εμενα τουλάχιστον με εμποδίζει η μη αρκετή επιστημονικη γνωση. Τα χρόνια των σπουδών εφτασα να καταλαβαίνω όσα ειχε ερμηνεύσει η επιστήμη, μετά όταν σταμάτησα να παρακολουθώ τις εξελίξεις, επισταμενως τουλάχιστον μαθαινω την πρόοδο τής γνώσης και την θαυμάζω. Η θρησκεία δεν έχει θέση σε αυτά. Φυσικα και δεν πιστεύω την θρησκεία μας η παρόμοιες θεωρίες, αλλά κάποιες προσωπικές εμπειρίες περιμένω να τις εξηγήσει εάν προλάβω, η επιστήμη.

.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#831132 Η πρωτη μου αμφιβολια για το παραμυθι ηρθε στις πρωτες ταξεις του δημοτικου. Θυμαμαι ειχα ρωτησει το δασκαλο "απο ποτε υπηρχε ο θεος" και η απαντηση "απο παντα" δε με επεισε καθολου. Εκτοτε δε σταματησα να σκεφτομαι οτι μπαζει απο παντου το συγκεκριμενο παραμυθι και εβρισκα και αλλα αναπαντητα ερωτηματα.

Γιατι να πιστεψω σε τοσα θαυματα που διαβαζω, αφου ποτε κανενας μας δεν ειδε καποιο θαυμα?
Γιατι αφου εχει τοση δυναμη ο μεγαλος πανε ολα τοσο σκατα στη γη? Ανθρωποι πεινανε, δολοφονουνται, βιαζονται, καταδυναστευονται απο τους δυνατους, πολεμοι, σεισμοι, φωτιες, πλημμυρες και το κακο συναπαντημα? Οτι εκανε φιγουρα και "περπατησε πανω στο νερο" θα μπορουσε να ειναι ενα αλλο θαυμα και να γλυτωσει ολα τα παραπανω.

Γιατι η εκκλησια που εχει πλουτο αρκετο για να λυσει τα προβληματα ολων, απλα συνεχιζει να αυξανει τον πλουτο της και δε βοηθαει κανεναν?

Γιατι να ειναι ο χριστιανισμος η σωστη θρησκεια? Το μερος που γεννηθηκε ο καθενας ειναι εντελως συμπτωματικο. Με τον ιδιο ζηλο (κι ακομα μεγαλυτερο) πιστευουν αλλες θρησκειες οτι η δικια τους ειναι η σωστη.

Τι παπαριες ειναι αυτες με το "πλασιμο" του Αδαμ και της Ευας? Τι παπαριες ειναι αυτες για κρινο αντι πεους? Σε ολο το ζωικο βασιλειο πρεπει να υπαρξει γαμησι και εναποθεση του ζωμου στην καταληλη τρυπα για να δημιουργηθει η ζωη.

Γιατι πρεπει να κανουμε συγκεκριμενα πραγματα? Να τρωμε συγκεκριμενα φαγητα τις ταδε μερες? Να μην πηδιομαστε σε συγκεκριμενα διαστηματα/μερες και μαλιστα ποτε πριν το γαμο?

Γιατι τοσοι που πηγαινοερχονται στην εκκλησια και κανουν την προσευχη τους ειναι καθικια και αλλοι που δεν πιστευουνε ειναι καλυτεροι ανθρωποι?

Ποιος παραδεισος και ποια κολαση? Η ζωη ειναι "οτι φαμε, οτι πιουμε κι οτι αρπαξει ο κωλος μας". Πεθαινουν οι καλοι, ψοφανε οι κακοι και στο τελος ολους τα σκουληκια μας τρωνε. Πιριοντ.

Δε θυμαμαι αν ηταν στο τελος του δημοτικου ή στο γυμνασιο, αλλα -δοξα το θεο- εβγαλα πολυ νωρις απο τη ζωη μου αυτο το δυσβασταχτο βαρος απο τις πλατες μου. Ολο αυτο το παραμυθι κι ολα αυτα τα "πρεπει". Μαλιστα εβγαλα και μια δικια μου θρησκεια που καλυπτει τα παντα ολα και την εμαθα και στα παιδια μου. Αν απαντας ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ στο ερωτημα ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ εισαι ο τελειος ανθρωπος. Δε θα κλεψεις, δε θα σκοτωσεις, δε θα χτυπησεις, δε θα πεις ψεμματα, δε θα κερατωσεις... και δε χρειαζεται κανενας καργιολης να σου πει το σωστο και το λαθος. Απλα το ξερεις απο μονος σου.

Και σορρυ που θα στεναχωρησω τους θρησκευομενους με το παρακατω, αλλα καποιος πρεπει να κανει τη βρομικη δουλεια εδω μεσα. Μια ακομα ηθικη ανταμοιβη για την αποφαση που πηρα σαν παιδι, ηταν καμποσες ερευνες που διαβασα στην πορεια της ζωης μου. Που λενε οτι κατα κανονα (φυσικα υπαρχουν κι εξαιρεσεις) οι πιο κουτοι ανθρωποι ειναι θρησκευομενοι και οι εξυπνοτεροι τεινουν προς τον αθεισμο.
Άβαταρ μέλους
By pro
#831138 Η ύπαρξη του Θεού ή κάποιας ανώτερης δύναμης απασχολεί σχεδόν τους πάντες, άσχετα αν είναι μορφωμένοι, επιστήμονες, κλπ. Πιθανότατα λόγω της ματαιοδοξίας της ανθρώπινης ύπαρξης, που δεν μπορεί να δεχτεί εύκολα ότι είναι μια ασημαντότητα.
Εδώ ο άρχοντας τα εξηγεί ωραία.
https://www.youtube.com/watch?v=Ngv-fc1Lklw

Τα υπόλοιπα, νηστεία την τετάρτη και παρασκευή αλάδωτη, γυναίκες με μαντήλα και ιερές αγελάδες είναι παπαριές των απανταχού παπάδων και νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να τα πάρει στα σοβαρά.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
George_Prix έγραψε:...Μια ακομα ηθικη ανταμοιβη για την αποφαση που πηρα σαν παιδι, ηταν καμποσες ερευνες που διαβασα στην πορεια της ζωης μου. Που λενε οτι κατα κανονα (φυσικα υπαρχουν κι εξαιρεσεις) οι πιο κουτοι ανθρωποι ειναι θρησκευομενοι και οι εξυπνοτεροι τεινουν προς τον αθεισμο.

Την μια μας λες για εκατομμύρια παιδιά που πεθαίνουν αλλα είναι τελικά απο το πολύ φαι στην Υποσαχάρια Αφρική .

Τώρα για κάτι μελέτες που λένε οτι οι έξυπνοι άνθρωποι είναι άθεοι
Αυτοί που πήραν το Νόμπελ τι είναι χαζοί ;
https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... ollage.jpg
ενθαρρυντικό οτι το 78% των βραβείων ειρήνης το κέρδισαν Χριστιανοί

100 χρόνια βραβεία Νόμπελ μόλις 11% αυτοπροσδιορίζονται ως άθεοι
https://www.johnlennox.org/resources/14 ... ze-winners

Just under 11% of the winners had no belief in God (e.g. atheists and agnostics), although, interestingly, far more of them were in the field of literature (around 35% of winners), than in scientific disciplines (7% of winners in chemistry, 9% in medicine and 5% in physics)

Αρα οι έξυπνοι άνθρωποι πιστεύουν στον θεό :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#831201 Με δογματικούς ανθρώπους σαν τον ΜΟΝΜΑΝ δεν κάνεις κουβέντα.
Η ύπαρξη Θεού δεν απασχολεί κανέναν νοήμων άνθρωπο πόσο μάλλον επιστήμονες.. η κατάσταση και η εξέλιξη του σύμπαντος ναι.
Ήταν ας πούμε ένα παλιό φιλοσοφικό ερώτημα, εντελώς ξεπερασμένο πια. Η πιθανότητα είναι πρακτικά μηδενική, αντίστοιχη της τσαγιερας του Ράσελ..
Οι επιστήμονες έχουν πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν, να μελετήσουν και να αποδείξουν.
Οι θρησκείες θα καταλήξουν κάποια στιγμή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τους υπόλοιπους ανθρώπινους μύθους και παραμύθια..

< >
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
kovathe έγραψε:Με δογματικούς ανθρώπους σαν τον ΜΟΝΜΑΝ δεν κάνεις κουβέντα.
Η ύπαρξη Θεού δεν απασχολεί κανέναν νοήμων άνθρωπο πόσο μάλλον επιστήμονες.. η κατάσταση και η εξέλιξη του σύμπαντος ναι.
Ήταν ας πούμε ένα παλιό φιλοσοφικό ερώτημα, εντελώς ξεπερασμένο πια. Η πιθανότητα είναι πρακτικά μηδενική, αντίστοιχη της τσαγιερας του Ράσελ..
Οι επιστήμονες έχουν πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν, να μελετήσουν και να αποδείξουν.
Οι θρησκείες θα καταλήξουν κάποια στιγμή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τους υπόλοιπους ανθρώπινους μύθους και παραμύθια..

< >
Συμφωνώ εκτός από το τελευταίο .... ποτέ δεν θα πάψουν να υπάρχουν οι θρησκείες ....θα μειωθούν οι πιστοί αλλά πάντα θα υπάρχουν . Έστω και ελάχιστοι

< >