Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#852746 Το δικό σας εννοείς την οθόνη του διαμερίσματος ή το σετ όλης της πολυκατοικίας;

Γιατί πλήρη σετ με κάτω από 500 εγώ δεν έχω βρει. Ούτε κινεζιες.
Άβαταρ μέλους
By skous
#852751 Κοιτα εδω https://cgate.gr/ για να παριες καποια προσφορα απο εγκαταστάτη

Πιστευω οτι ειναι (τα υλικα) ΑΡΚΕΤΑ πιο κατω απο 500 ανα διαμερισμα.

Λογικα θελεις 1 μπουτονιερα, 4 οθονες, 1 μετασχηματιστη

< >
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#852753 Ανα διαμέρισμα ναι. 250 είναι η προσφορά που έχω. Το χιλιάρικο είναι για 4 διαμερίσματα.

Χοντρικά έχει 4 κατοστάρικα η μπουτονιερα με τα έξτρα της κι από 150 ευρώ η καθε οθόνη (4,3’’ χωρίς καταγραφή και χωρίς WiFi)
Εγκατάσταση περιλαμβάνεται.

Θα κοιτάξω όμως και τον κατασκευαστή που έβαλες.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#853496 1 και 3 σίγουρα φωτοσοπιές.

Αυτά τα "would you live here" που γίνονται για να προσελκύσουν σχόλια (και χρήματα) τα έχει βαρεθεί η ψυχή μου.
Would you live here?
Would you drive this car/ride this bike?
Would you go down this couloir?
Would you wear this watch?
Would you fly this mountain?
Άβαταρ μέλους
By skous
#854093 Eχρι κανεις άποψη απο γεννήτριες για σπίτι;

Σκεφτομαι να πάρω μια για κατασταση χιονοκαταιγίδας κλπ

Για να σηκώνει καυστήρα (200W) + κυκλοφορητή, ψυγείο ντουλάπα, router, λαπτοπ και μερικα φώτς led με 4,5kVA είμαι οκ;

Γεννήτριες «βαλιτσάκι» ειναι οκ; Θέλω κατι να μεταφερεται ευκολα + να μην κάνει και τρελό θόρυβο γιαυτο τις κοιτάω.

Επίσης τι συντηριση θελουν; Πχ αν δεν την διυλεύω καθολου για 1 χρόνο, θα χρειάζεται μάλλον να την βάζω μπροστά 1 το εξάμηνο; Πρέπει να αδειάζω την βενζίνη;

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
skous έγραψε:Eχρι κανεις άποψη απο γεννήτριες για σπίτι;

Σκεφτομαι να πάρω μια για κατασταση χιονοκαταιγίδας κλπ

Για να σηκώνει καυστήρα (200W) + κυκλοφορητή, ψυγείο ντουλάπα, router, λαπτοπ και μερικα φώτς led με 4,5kVA είμαι οκ;

Γεννήτριες «βαλιτσάκι» ειναι οκ; Θέλω κατι να μεταφερεται ευκολα + να μην κάνει και τρελό θόρυβο γιαυτο τις κοιτάω.

Επίσης τι συντηριση θελουν; Πχ αν δεν την διυλεύω καθολου για 1 χρόνο, θα χρειάζεται μάλλον να την βάζω μπροστά 1 το εξάμηνο; Πρέπει να αδειάζω την βενζίνη;

< >

Υπολογίζεις τα φορτία που θα συνδέσεις και παίρνεις ανάλογα τη γεννήτρια.

Επιπλέον, καλό θα είναι, εφόσον η γεννήτρια είναι standby και δεν θα δουλεύει συνεχώς, να βάζεις τον κινητήρα της να δουλεύει κανένα 15λεπτο την εβδομάδα, το λιγότερο κάθε 15νθημερο. Και, αν είναι πετρελαίου, ρίχνε και κανένα αντιμυκητιακό στο καύσιμο.

Συντήρηση, όποτε λέει ο κατασκευαστής, συνήθως κάθε Χ ώρες λειτουργίας ή χρονικό διάστημα (πχ κάθε 250 ώρες λειτουργίας ή 1 χρόνο).
Άβαταρ μέλους
By fokion
#854166 φιλος στον Αγ Στεφανο ( και το γνωστο κλισε σε λευκο clio ο Αγ στεφανος :) ) πηρε μια 4KVA 5 θα σε γελλασω, αλλα την πηρε στο ιδιοκαυσιμο που περνουν τα αυτοκινητα του ετσι ωστε αν μεινει για μερες απο ρευμα ( 7 μερες την προηγουμενη φορά μια καιειχαν πεσει μερικές κολλόνες της ΔΕΗ - εβαζε μπροστα το αυτοκινητο να φορισει.... κινητο και τελικά εμεινε ΚΑΙ το αυτοκινητο απο καυσιμο) να βαζει απο το αυτοκινητο.

Οπως μου ειπε με τοσο κρυο εβγαλε μεχρι και τα κατεψυγμενα στο..... χιονι. οποτε το ψυγειο δε το ειχε / εχει πρωτη προταιρεωτητα. Σωστο λαθος δε ξερω ο καθής κρινει και αποφασιζει απλά το αναφερω...

Τελος επειδη υποθετω δε θα κανεις ξεχοριστή ηλ εγκατασταση υπολογισε και ποσες μακρυες μπαλαντεζες θελεις για ολα αυτα.
και τελος τελος προσεχε που θα την λειτουργείς πχ κλειστό γκαραζ για την απαγωγή των καυσαερίων μη λυποθυμισετε απο το διοξιδιο
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#854170 Μιλάμε για τριφασική παροχή ή μονοφασική; Γιατί στην πρώτη περίπτωση, θέλεις και τριφασική γεννήτρια, αλλιώς δεν γίνεται. Και είναι πολύ πιο ακριβό σπορ. Επίσης θέλει νέο σχέδιο πίνακα, αλλαγές στον πίνακα και νέα ΥΔΕ στον ΔΕΔΔΗΕ για να είσαι σωστός. Γενικώς, αν δεν υπάρχει πρόβλεψη ήδη, είναι μεγάλη μανούρα και πιθανόν να μπεις σε μπόλικη φασαρία για να το πετύχεις.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
fokion έγραψε:φιλος στον Αγ Στεφανο ( και το γνωστο κλισε σε λευκο clio ο Αγ στεφανος :) ) πηρε μια 4KVA 5 θα σε γελλασω, αλλα την πηρε στο ιδιοκαυσιμο που περνουν τα αυτοκινητα του ετσι ωστε αν μεινει για μερες απο ρευμα ( 7 μερες την προηγουμενη φορά μια καιειχαν πεσει μερικές κολλόνες της ΔΕΗ - εβαζε μπροστα το αυτοκινητο να φορισει.... κινητο και τελικά εμεινε ΚΑΙ το αυτοκινητο απο καυσιμο) να βαζει απο το αυτοκινητο.

Οπως μου ειπε με τοσο κρυο εβγαλε μεχρι και τα κατεψυγμενα στο..... χιονι. οποτε το ψυγειο δε το ειχε / εχει πρωτη προταιρεωτητα. Σωστο λαθος δε ξερω ο καθής κρινει και αποφασιζει απλά το αναφερω...

Τελος επειδη υποθετω δε θα κανεις ξεχοριστή ηλ εγκατασταση υπολογισε και ποσες μακρυες μπαλαντεζες θελεις για ολα αυτα.
και τελος τελος προσεχε που θα την λειτουργείς πχ κλειστό γκαραζ για την απαγωγή των καυσαερίων μη λυποθυμισετε απο το διοξιδιο

Μετά την Μήδεια νομίζω οι πωλήσεις σε γεννήτριες στην ευρύτερη περιοχή εκτοξεύτηκαν :lol: Έκτοτε βέβαια στους χιονιάδες του 2022 και 2023 δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#854175 Α, ξέχασα να πω επίσης πως αν μπει σε εσωτερικό χώρο, θέλει άλλη άδεια, αν μπει σε μπαλκόνι, σε μη μόνιμη εγκατάσταση, δεν χρειάζεται άδεια. Σε εσωτερικό χώρο πρέπει να υποβληθεί σχέδιο στην πυροσβεστική, γιατί έχεις καυσαέρια κλπ.