Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#845608 Μια που πιάσαμε αυτή την κουβέντα, πόσο κοστίζει μια θερμοπρόσοψη /τμ?

Μιλώ για 7 εκ. με το γκρι φελιζόλ...

κάπου διάβασα για 35€/τμ. πρόσοψης με τα εργατικά μέσα. Ως υλικά περίπου 15€. Ισχύει κάτι τέτοιο?
Άβαταρ μέλους
By skous
PeterPan έγραψε:Μια που πιάσαμε αυτή την κουβέντα, πόσο κοστίζει μια θερμοπρόσοψη /τμ?

Μιλώ για 7 εκ. με το γκρι φελιζόλ...

κάπου διάβασα για 35€/τμ. πρόσοψης με τα εργατικά μέσα. Ως υλικά περίπου 15€. Ισχύει κάτι τέτοιο?
Νομιπζω είναι πολύ φτηνή η τιμή για να ειναι πραγματικη, εγώ θυμαμαι κάτι 45+ ευρω.

Αυτο που εχω φτιάξει εγω πηγε πακετο με πολλά μαζέματα και χρωστιύμενα κλπ οπότε η τιμή δεν ήταν ανα τμ.

Έχε ύποψη οτι εαν χρειαστει γερανός/σκαλωσιες, αυτα ειναι έξτρα

< >
Άβαταρ μέλους
By skous
#845698 Και μια ασχετη ερώτηση.

Αν σε σπιράλ κουβιδη που περνάει καλώδιο καραίας (προς την εξωτερικη κεντρική κεραία) περασω ΚΑΙ καλωδιο ρευματος θερμοσιφωνα (για να βγει έξω στον ηλιακό), θα εχω παράσιτα;

Απλώς έτσι γλυτώνω τρύπα και μερεμέτια

< >
Άβαταρ μέλους
By ambient
skous έγραψε:Και μια ασχετη ερώτηση.

Αν σε σπιράλ κουβιδη που περνάει καλώδιο καραίας (προς την εξωτερικη κεντρική κεραία) περασω ΚΑΙ καλωδιο ρευματος θερμοσιφωνα (για να βγει έξω στον ηλιακό), θα εχω παράσιτα;

Απλώς έτσι γλυτώνω τρύπα και μερεμέτια

< >

Τεχνικά είναι λάθος. Δεν πρέπει να περάσεις ασθενή και ισχυρά στην ίδια σωλήνα.
Από παράσιτα πρακτικά δεν θα σε ενοχλήσουν. Απόσταση;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#846357 Πέρασα σήμερα και τα τελευταία πόμολα.

Τα τελειώματα του σπιτιού δε βλέπω να τα γλιτώνω, δλδ λεπτομέρειες. Όσο καλά και να είναι τα συνεργεία, δεν τους ενδιαφέρουν και τόσο τα λάθη. Και λάθη κάνουν.

Γενικά οι πόρτες περάστηκαν πολύ καλά. Αλλά όταν ήρθαν για να βάλουν τα πόμολα, πόνεσε η καρδιά μου. Πήγε να τρυπήσει την πόρτα με τρυπάνι μπετόν.

Ήταν Παρασκευή απόγευμα και ήθελα κάποια συγκεκριμένα πόμολα Hoppe, που δεν υπήρχαν Ελλάδα. Οπότε του ήταν άγνωστα.

Τα έβαλα όλα την περασμένη φορά εκτός από τα πομολίνα στα μπάνια, εκεί είχα θέμα. Οι ιταλικοί μηχανισμοί της γλώσσας έχουν 6mm πύρο και οι γερμανικοί 8 mm.

Αφού έψαξα, βρήκα αντάπτορες για 6ρι πύρους. Ο ένας έπρεπε από τα 30 mm μήκος να κατέβει στα 15, τον έκοψα με γωνιακό τροχό.

Τελικά όλα καλά.

Εικόνα

Εικόνα

Πως μπορώ να βγάλω τη σιλικόνη από το πλακάκι. Εννοώ με χημικό τρόπο. Έχω ένα υγρό αλλά δεν κάνει πολλά πράγματα. Είναι λεπτό στρώμα και δε βγαίνει εύκολα με το ειδικό μαχαίρι…
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#846364 Ευχαριστώ.

Πέρασα ένα ειδικό gel και έλεγε για 1 ώρα δράσης έως 12.

Στη μία ώρα δεν είδα διαφορά, αλλά μόλις τώρα είδα ότι λιώνει τη σιλικόνη, μετά από 12 ώρες. Οπότε το ξαναπέρασα. Μυρίζει βενζίνη.

Μόλις διαπίστωσα πως περάσανε τον νιπτήρα στο πίσω μέρος της φωτογραφίας ανάποδα…

Τρίτη φορά πρέπει να το βάλουν. Την πρώτη γρατσούνιζαν το έπιπλο, πήγε για βαφή, επέστρεψε και το πέρασαν ανάποδα. Χθες ήρθα μετά από 3 εβδομάδες και είναι να χτυπάς το κεφάλι σου… πρέπει να είσαι από πάνω…

Πλακατζή και ηλεκτρολόγο είχα καλό. Υδραυλικό είχα μέτριο… Ελπίζω να μην έχω καμιά διαρροή…
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
sknipper έγραψε:Κι από πάνω να είσαι πάλι γίνονται χαζομάρες.
Αυτό ισχύει…

Τις περισσότερες τις έσωσα ευτυχώς…
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#846534 Οι λέβητες φυσικού αερίου DeDiertrich τι λένε; Αυτούς μας συνέστησε ο μηχανολόγος μας, και ο υδραυλικός που τους τοποθετεί μου λέει ότι είναι πολύ καλή επιλογή. Απλά αναρωτιέμαι μήπως στο δικό μας αξίζει να βάλουμε κάτι καλύτερο.

Εικόνα