Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#813071 Οι γενικοί κανόνες είναι σαφείς, αλλά υπάρχουν τόσες πολλές "γκρίζες ζώνες" που στο τέλος καταλήγουν λάστιχο οι κανονισμοί. Και στο λέω με κάθε ειλικρίνεια αυτό.
Είναι κάτι που σοκάρει τους νέους όταν τους εκπαιδεύουμε. Όχι τόσο αυτά που κάνουμε εκτός κανονισμών (γιατί αναγκαστικά κάνουμε και τέτοια..), αλλά το πώς κάποια δεν περιγράφονται με σαφήνεια. Σου πετάει σε διάφορα σημεία ο κανονισμός και το μαγικό "με τη λογική βεβαιότητα ότι.. τότε.." και σε αφήνει μόνο σου. Και καλά κάνει, κατά τη γνώμη μου.

Συγγνώμη για το offtopic, αλλά σ' αυτές τις γκρίζες ζώνες σκοντάφτω και στο σχετικό θέμα. Θες λόγω σπουδών, θες λόγω ιδιότητας, δύσκολα δέχομαι κάτι επειδή έτσι. Θέλω να βάζω μέσα την αμφιβολία.
Αλλά θα μου πείτε, "δικό σου πρόβλημα". Δεκτό :innocent: και παμε παρακάτω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#813072 Δεν καταλαβαίνω πώς ακριβώς είναι ανοιχτό από ιατρικής απόψεως το θέμα, και παράλληλα στην ανεπτυγμένη φιλελεύθερη Δύση, επιτρέπονται παντού οι αμβλώσεις και οι μόνοι που προσπαθούν να επαναφέρουν το ζήτημα, είναι η Εκκλησία και οργανώσεις που πρόσκεινται σε αυτήν.
Επιστημονικά είναι αρκετά απλό νομίζω : αν αφαιρέσεις από την μήτρα ένα έμβρυο 3 μηνών, ακόμη και σε θερμοκοιτίδα να το βάλεις, δεν θα επιβιώσει.
Ένα έμβρυο 6 μηνών θα επιβιώσει εκτός απροόπτου, με την φροντίδα των γιατρών.
Άρα και εδώ είναι λυμένο το θέμα.
Κόρη δεν έχω, αν ειχα πάντως θα ήθελα να χαίρεται την σεξουαλικότητά ελεύθερη από τέτοιους περιορισμούς και εννοείται θα μου φαινόταν αδιανόητο να πρέπει να γίνει μαμά και να γεννήσει, επειδή κάποιο αρσενικό δεν γνώριζε βασικούς κανόνες αντισύλληψης. Αντίστοιχα κι από την πλευρά του άνδρα αν το δεις, ασφαλώς και είναι λογικό να θέλεις να υπάρχει η δυνατότητα της άμβλωσης, παρά να παίζεις με την... φωτιά κάθε φορά που κάνεις σεξ. :dizzy:
Να θυμηθούμε εδώ πως πάντοτε για την όποια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, ο υπεύθυνος είναι ο άντρας, κανείς αλλος.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#813074 Οποτε τι;

3 μηνών κυρίαρχος στο σώμα σου και 6 μηνών δολοφόνος;

< >
Τελευταία επεξεργασία από bibendum και 17 Απρ 2023, 13:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
JarnoT έγραψε:αλλά υπάρχουν τόσες πολλές "γκρίζες ζώνες" που στο τέλος καταλήγουν λάστιχο οι κανονισμοί. Και στο λέω με κάθε ειλικρίνεια αυτό.

Λόγω των γκρίζων ζωνών περνάμε Στρατοδικεία. Απλά καλό είναι να κάνεις αυτό που λέει το βιβλίο (Κανονισμός) εκτός αν είναι προφανές ότι θα γίνει μαλατσία. Τότε εκτελείς ιδία βούληση και παίρνεις το ρίσκο πάνω σου. Δύο φορές έκανα κάτι τέτοιο. Μια φορά μου βγήκε σε καλό, μια άλλη όμως αποδείχθηκε ότι έκανα μαλατσία, γιατί δεν είχα όλα τα δεδομένα. Ευτυχώς δεν έγινε κακό στο τέλος... :lipsealed:

Anonymous Founder έγραψε:Να θυμηθούμε εδώ πως πάντοτε για την όποια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, ο υπεύθυνος είναι ο άντρας, κανείς αλλος.

Διαφωνώ 1000%. Η γυναίκα γνωρίζει ότι είναι συνυπεύθυνη. Δεν είναι απλά ένα σκεύος. Μου κάνει εντύπωση που λες κάτι τέτοιο.

ΥΓ: Μαλατσία γράφω γιατί έτσι περνάω την λογοκρισία. Sorry HF. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#813086 Απλά η λογική είναι ότι εφόσον το σώμα της γυναίκας είναι αυτό που τραβάει όλα τα ζόρια της κύησης και της γέννας, από τη στιγμή που ένας άνδρας κάνει σεξ, αυτομάτως αποδέχεται ότι εκχωρεί κάποια "εξουσία" στην παρτενέρ του. Αν κάποιος θέλει να είναι 100% ασφαλής, ας... απέχει από το σπορ :P
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#813092 Υπεύθυνος είναι αυτός που ελέγχει την εξπερμάτιση, όχι αυτή που δεν έχει κανέναν έλεγχο.
Γι αυτό και είναι τραγικό να μην μπορεί να κάνει κάτι τίποτε, αν κάνει την βλακεία ο Ανδρέας και την καταστήσει έγκυο ενώ αυτή δεν το θέλει.
Όλη η ευθύνη λοιπόν είναι στον άνδρα και όχι στην γυναίκα που δεν μπορεί να έχει κάποιον άλλο έλεγχο πλην του να επιβάλει το προφυλακτικό, κάτι που είναι μάλλον η εξαίρεση σε μόνιμες σχέσεις.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#813097 Αν η πρόληψη της εγκυμοσύνης επαφίεται στον έλεγχο της εκσπερμάτισης και όχι σε μεθόδους αντισύλληψης (προφυλακτικό, κτλ), και οι δύο πάνε γυρεύοντας...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#813149 Η γυναίκα είναι το ίδιο συνυπεύθυνη, από την στιγμή που υπάρχουν ένα σωρό μέθοδοι αντισύλληψης (αντισυλληπτικά χάπια, σπιράλ, προφυλακτικό φυσικά, αγγειεκτομή (vasectomy), ακόμα και το χάπι της επόμενης μέρας σε περίπτωση ύστατης ανάγκης) και είναι τουλάχιστον παράλογο να αποποιείται των ευθυνών της. Δεν ζούμε στο 1920 όπου δεν γνώριζαν οι αμόρφωτοι άνθρωποι της εποχής το πως συλλαμβάνονται τα παιδιά. Άλλωστε και η διακεκομμένη συνουσία δεν είναι ασφαλής μέθοδος, καθώς μπορεί να υπάρξει γονιμοποίηση ακόμα και από τα προεκσπερματικά υγρά.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#813151 Κάποτε υπήρχε και το διάφραγμα!!! Είστε πολύ νεοι μερικοι
Και η γυναίκα μπορεί να ελέγχει το πότε θα συλλάβει χωρίς επιπτώσεις στην απόλαυση, ας τους χρησιμοποιεί.
Το κόλλημα μερικών με την εκκλησία δεν το καταλαβαίνω. Προσωπικά μου είναι εντελώς αδιάφορο του τι πρεσβεύει γιατί δεν πιστεύω όλα αυτά που λέει. Όμως δεν με ενδιαφέρει και όταν κάποιος τα πιστεύει όσο δεν με υποχρεώνει να κάνω το ίδιο. Η εποχή μας ευτυχώς τα έχει λύσει αυτά. Τα πιστεύω καθενός είναι σεβαστό,αρκεί να τα εφαρμόζει για τον εαυτό του.

.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Serf έγραψε:Αν η πρόληψη της εγκυμοσύνης επαφίεται στον έλεγχο της εκσπερμάτισης και όχι σε μεθόδους αντισύλληψης (προφυλακτικό, κτλ), και οι δύο πάνε γυρεύοντας...

Ακριβώς...

Anonymous Founder έγραψε:Δεν ξέρω, είναι η πιο δημοφιλής πάντως μέθοδος σε ζευγάρια σε μόνιμη σχέση.

Και γι' αυτό ακούμε "ε, δεν πηγαίναμε για παιδί, αλλά... έτυχε..." :lol: :lol:

Επίσης, δεν έχουμε εμείς κόλλημα με την εκκλησία. Αυτή έχει κόλλημα με εμάς και θέλει να ελέγχει τι κάνουμε, τι τρώμε, κτλ...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#813181 Εμένα δεν μου έχει ζητήσει τίποτα. Τώρα πλέον. Πάω σε τελετές γιατί είναι κοινωνικό γεγονός ευχάριστο ωστε να συναντησω γνωστους, όχι γιατί πρέπει.
Τα δε παιδιά μου δεν ξέρω τι θα κάνουν στο θέμα γάμος συμβίωση. Δεν θα ανακατευτώ. Με δεδομένο ότι, 10 χρόνια η κόρη μου ζει, με το να διοργανώνει γάμους.!!και είναι 35+ ετών.

.
Άβαταρ μέλους
By 224v
REALZEUS έγραψε:
224v έγραψε:Κάποτε υπήρχε και το διάφραγμα!!! Είστε πολύ νεοι μερικοι

Το ανέφερα. Σπιράλ. :iconcool:
Δεν είναι το ίδιο!!! Google it!!!
Λειτουργούν με το ίδιο concept, όμως πρώτα εμφανιστικε το διάφραγμα, οταν οι γιατροί παρατήρησαν πως οι βεδουίνοι απέφευγαν την εγκυμοσύνη στις καμήλες των καραβανιων τους, βάζοντας πέτρες μέσα τους!!!

.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
markvag έγραψε:

Επίσης, δεν έχουμε εμείς κόλλημα με την εκκλησία. Αυτή έχει κόλλημα με εμάς και θέλει να ελέγχει τι κάνουμε, τι τρώμε, κτλ...

Πόσο αλήθεια.
Ζηλευω τη Τσεχία που είναι σχεδόν όλοι αθεοι. Σαν μην υπάρχει είναι η εκκλησία.Μόνο παραδόσεις και έθιμα τηρούν δηλαδή Χριστουγεννα και Πάσχα αλλά αποσυνδεδεμένα ουσιαστικά απο την εκκλησία.