Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nass
Corto Maltese έγραψε:Δεν έχει κανένα νοημα να βγούμε από το ευρώ. Για την ακρίβεια είναι έγκλημα, εκτός και αν βγούμε ΕΝΤΕΛΩΣ από την ΕΕ.

Που άλλωστε είναι και ο μόνος τρόπος, που προβλέπεται έξοδος από το ευρώ με βάση τις τρέχουσες ευρωπαϊκές συνθήκες.

REALZEUS έγραψε:Όχι απαραίτητα συντρόφσκι αν και το ιδανικό θα ήταν έξοδος και από τα 2 και διατήρηση Ειδικής Σχέσης α λα Ελβετίας, Νορβηγίας κλπ.

Εξαιρετικά εύστοχα παραδείγματα :s_thumbsup

REALZEUS έγραψε:(Θέλω να δω πότε θα καταλάβετε ότι αν γίνει Αφρικανική Ένωση Λεόντων-Ιμπάλα, τα ιμπάλα δεν θα κερδίσουν τίποτα...). :innocent:

Μα τι ποιητικό :inlove:
Ομως, ακόμα και αν τα ιμπάλα χτίσουν τοίχο γύρω τους, και πάλι καταδικασμένα είναι. Πόσο δε μάλλον που δεν μπορούν να χτίσουν τοίχο. Αν θες ένα σχετικό παράδειγμα, δες τι έπαθαν οι άνθρωποι στη Νήσο του Πάσχα.
Να δούμε και συ πότε θα καταλάβεις, ότι δεν είμαστε στο 1950 και ότι η Αλβανία δεν είναι καλό πρότυπο.

(Α μόλις τώρα θυμήθηκα: η "ένωση λεόντων με ιμπάλα" ήταν ΟΚ όταν μιλάγαμε για ΕΣΣΔ + Βουλγαρία ας πούμε ε ? :s_roses )

REALZEUS έγραψε:Το € είναι ένα νόμισμα, σκληρό μεν, αλλά με δεδομένη αξία δε.

Το οποίο δεν ίσχυε για τη δραχμή: υποτίμηση, διολίσθηση you know ? Με άλλα λόγια, αυτά που αγοράζεις ΣΗΜΕΡΑ με 350000 δρχ. δυστυχώς αύριο θέλεις 360000 δρχ. για να τα αγοράσεις.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#77644 nass

Δεν ξέρεις ποιά θα είναι η ισοτιμία τότε, σαφώς όμως θα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που νομίζουμε γιατί όταν αποφασίστηκε, όπως αποφασίστικε τότε, γιατί και στην ισοτιμία κάναμε λάθος σε βάρος μας όπως έχει γραφεί πολλάκις, δεν είμασταν χρεωκοπημένοι όπως είμαστε σήμερα.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#77649 Το θέμα είναι ότι όσο περισσότερος καιρός χάνεται τόσο αυξάνεται η αβεβαιότητα στην οικονομία, τόσο δεν προχωραει το φορολογικό νομοσχέδιο, τόσο δεν μπορεί να προχωρήσει η κυβέρνηση στο έργο της.

Ένας έντιμος συμβιβασμός είναι σαφώς καλύτερος από το τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
kacey έγραψε:
Red Garland έγραψε:(Ο πληθωρισμός είναι που θα σου μειώσει το πραγματικό εισόδημα, και μόνο στα δικά σου οικονομικά το ποσοστό πληθωρισμού ταυτίζεται με την υποτίμηση ως προς το δολάριο.
Αλλά εσύ φυσικά όλα αυτά τα ξέρεις, απλά μας δοκιμάζεις αν τα γνωρίζουμε.)

Αυτο εννοεις?
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231385691
Βενεζουέλα: Στο 68,5% ο πληθωρισμός το 2014

Ναι αυτό εννοώ, και είναι ο ετήσιος πληθωρισμός. Αλλά εδώ κάτι παλικάρια νομίζουν ότι ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ έπεσε 69% το εισόδημα των πολιτών. :metalo:
Όπως προείπα, η Βενεζουέλα είχε ήδη μια χάλια οικονομία και την χτύπησε η κρίση λόγω πτώσης τιμής του πετρελαίου, ο Μαδούρο απλά άφησε λίγο ελεύθερη την ισοτιμία και αυτή όπως είναι λογικό έπεσε.
Εδώ καλά καλά δεν ξέρουν ορισμένοι τι παίχτηκε και βγάζουν θεωρίες. :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#77656 Και κάπου ανάμεσα στο ξεκατίνιασμα του μέσου Έλληνα "γνώστη"-"αναλυτή"-"μέντιουμ" για το τι ΘΑ γίνει..

Λαμπρά δείγματα πολιτικού πολιτισμού απο τον Βαρούφάκη ο οποίος προσωπικά συνεχίζει να με εκπλήσσει ευχάριστα σε ότι αφορά την συμπεριφορά τουλάχιστον, μένει να δούμε το έργο.

Υποστηρίζω ότι μια σπουδαία μεταρρύθμιση που θα περιόριζε τη διαπλοκή και θα ενίσχυε την ανάπτυξη θα ήταν η συστηματική διάχυση της εξουσίας. Από την κεντρική εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χρειαζόμαστε ευρεία διασπορά της εξουσίας. Έχω ζητήσει την πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος (με συνέπεια τη διακοπή της εξάρτησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κεντρική διοίκηση) και τη δυνατότητα των δήμων να αντλούν τους πόρους που χρειάζονται από τους δημότες με ανταποδοτικό τέλος», σημείωσε ο κ. Μάνος.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο εάν καταργηθεί η κρατική χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο προϋπολογισμός θα εξοικονομήσει 2,6 δισ. ευρώ ετησίως και όπως αναφέρει «μια τέτοια μεταρρύθμιση θα είναι μουσική στα αυτιά των πιστωτών μας».

«Συμφωνώ κ. Μάνο - χωρίς να δεσμεύω την κυβέρνηση. Μόλις πάψει η διαπραγμάτευση να ξεκοκκαλίζει τον χρόνο μας θα το θέσω» απάντησε μέσω twitter ο κ. Βαρουφάκης.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro ... aroufakis/
Άβαταρ μέλους
By liostemi
nass έγραψε:
liostemi έγραψε:Τα σχετικά δημοσιεύματα δεν τα διάβασα, έψαξα να βρώ την "πηγή" σαν νοήμων ον...
Η "πηγή" λοιπόν λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑς δεν έχει καμιά σχέση με την Υ.Α.
Εσύ βλέπεις ότι έχει?

Εγώ δεν τράβηξα κανένα ζόρι σχετικά με το αν ήταν απόφαση ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔΣΟΚ, μου φαίνεται |λογοκρισία| απόφαση ασχέτως ποιός την πήρε. Οπως ούτε ο Χ. Λάππας ή ο Hellenic Tifosi που σχολίασαν, δεν ασχολήθηκαν (ίσα-ίσα ο Χ. Λάππας έγραψε "μακάρι να είναι απόφαση της ΝΔ, ώστε να την αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ"). Μόνο ο trident1971 υπαινήχθηκε δάκτυλο ΣΥΡΙΖΑ, και εσύ απαντώντας σε μένα, όχι σε κείνον, φαίνεται να τραβάς ζόρι:

liostemi έγραψε:Αυτό πάλι πότε πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑς και το πέρασε? (και υπάρχει και σχετικό ΦΕΚ)... :hmmm:

Οπότε σαν νοήμον ον που είσαι, θα περίμενα να δίνεις μεγαλύτερη σημασία στην ουσία της είδησης (που ακόμα δεν μας είπες, ποιά νομίζεις ότι είναι, αν θα έχουν έκπτωση 10% τα εκπαιδευτικά οχήματα μήπως ?) παρά στα όσα φαντάζεσαι ότι τη συνοδεύουν.

Στο μόνο που απάντησα ήταν η αρχική "βεβαιότητα" του Χ.Λ. ότι προκειται για "έργο" του ΣΥΡΙΖΑ (η "βεβαιότητα" συμπεραίνεται από τον τρόπο διατύπωσης), παραθέτοντας την "πηγή", αλλά και πάλι ο Χ.Λ. συνεχίζει να αμφιβάλλει, απαιτώντας μάλιστα με κεφαλαία ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση της... τάξης από τον ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ πρόκειται για Υ.Α. της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ... (δεν ξέρω πώς κάνουν παράθεση από 7-8 σελίδες πίσω... αλλά αν σε ενδιαφέρει μπορείς να τα βρείς...).

Θα διαπιστώσεις λοιπόν ότι ΔΕΝ παίρνω θέση για το αν είναι σωστή ή λάθος η Υ.Α. (που κατ' αρχήν υιοθετείται και από την κυβέρνηση) και ο λόγος είναι προφανής: ΔΕΝ έχω καμιά σχέση με ΚΤΕΟ, ΕΧΩ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ του αντικειμένου, συνεπώς ΔΕΝ μπορώ - και ΔΕΝ επιτρέπεται - να έχω άποψη.

Όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να πάρω θέση πάνω στην ουσία της είδησης (και ούτε θα κρίνω όσους παίρνουν θέση).

Σου επισημαίνω όμως για ακόμα μια φορά, πως όπως προκύπτει και από τις προηγούμενες δημοσιεύσεις μου, το μόνο που έκανα, ήταν να ξεκαθαρίσω ποιός ήταν ο εμπνευστής της Υ.Α. για τα ΚΤΕΟ (αυτό που θά 'πρεπε να κάνει ο καθένας για οτιδήποτε πριν αρχίσει ν' αφήνει "αιχμές" προς διάφορες κατευθύνσεις).

...και πιστεύω ότι έγινα αρκετά σαφής, ώστε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε... :)
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
nass έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:Δεν έχει κανένα νοημα να βγούμε από το ευρώ. Για την ακρίβεια είναι έγκλημα, εκτός και αν βγούμε ΕΝΤΕΛΩΣ από την ΕΕ.

Που άλλωστε είναι και ο μόνος τρόπος, που προβλέπεται έξοδος από το ευρώ με βάση τις τρέχουσες ευρωπαϊκές συνθήκες.
Προφανώς, έχω βαρεθεί να το γράφω τόσα χρόνια τώρα. Και μόνο που όλοι ωραία και καλά "ξεχνάνε" να αναφέρουν αυτή τη λεπτομέρεια δείχνει το πόσο υπαρκτό είναι αυτό το ενδεχόμενο.

Αλλά όπως και να έχει αναφέρομαι στην υποθετική περίπτωση που αυτό θα ήταν εφικτό ή την περίπτωση που θα βρισκόταν μία τέτοια φόρμουλα.

@Zeus
Αλεξ όταν είσαι σε μία περιοριστική ένωση όπως η ΕΕ το μοναδικό πράγμα που μπορεί να κάνει ένα κράτος στο νόμισμά του, είναι να το υποτιμήσει. Εκτός μπορεί να το υποστηρίξει και με σειρά άλλων νομοθετημάτων (δε λέω ότι θα είναι κατ'ανάγκη και πετυχημένα, αλλά έχει κι άλλα όπλα στη διάθεσή του)

@ ΙΚΕ
Εκτός από δηλωτικό |λογοκρισία| για αυτόν που το αναφέρει, θα σου ήταν εύκολο να μου δώσεις ένα λόγο για τον οποίο ένας κομμουνιστής πρέπει να σπουδάζει στη Ρωσία;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
dimik έγραψε:Και κάπου ανάμεσα στο ξεκατίνιασμα του μέσου Έλληνα "γνώστη"-"αναλυτή"-"μέντιουμ" για το τι ΘΑ γίνει..

Λαμπρά δείγματα πολιτικού πολιτισμού απο τον Βαρούφάκη ο οποίος προσωπικά συνεχίζει να με εκπλήσσει ευχάριστα σε ότι αφορά την συμπεριφορά τουλάχιστον, μένει να δούμε το έργο.

Υποστηρίζω ότι μια σπουδαία μεταρρύθμιση που θα περιόριζε τη διαπλοκή και θα ενίσχυε την ανάπτυξη θα ήταν η συστηματική διάχυση της εξουσίας. Από την κεντρική εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χρειαζόμαστε ευρεία διασπορά της εξουσίας. Έχω ζητήσει την πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος (με συνέπεια τη διακοπή της εξάρτησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κεντρική διοίκηση) και τη δυνατότητα των δήμων να αντλούν τους πόρους που χρειάζονται από τους δημότες με ανταποδοτικό τέλος», σημείωσε ο κ. Μάνος.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο εάν καταργηθεί η κρατική χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο προϋπολογισμός θα εξοικονομήσει 2,6 δισ. ευρώ ετησίως και όπως αναφέρει «μια τέτοια μεταρρύθμιση θα είναι μουσική στα αυτιά των πιστωτών μας».

«Συμφωνώ κ. Μάνο - χωρίς να δεσμεύω την κυβέρνηση. Μόλις πάψει η διαπραγμάτευση να ξεκοκκαλίζει τον χρόνο μας θα το θέσω» απάντησε μέσω twitter ο κ. Βαρουφάκης.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro ... aroufakis/

Άμα γίνει αυτό, ΣΥΡΙΖΑ και με τα δυο χέρια.
Μετρήστε πόσοι διορισμοί είναι 2,6 δις το χρόνο.

Χλωμό ως απίθανο βέβαια να γίνει...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Anonymous Founder έγραψε:Εξαιρετικά άκυρη και η σύγκριση του Χρήστου Λάππα, δεν βλέπω πώς ακριβώς κάνει την σύνδεση, αλλά υποθέτω πως έχει τους λόγους του.
Μια αυτοοργανωμένη διαδήλωση, με ένα ευγενικό σκοπό, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας ενοχλεί. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί για ένα καλό σκοπό, δεν επιτρέπεται να τους λοιδωρούμε.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Εξαιρετικά άκυρη σύγκριση, ε;

Για το Μακεδονικό είχαμε ανθρώπους που λάμβαναν μέρος σε συλλαλητήρια θεωρώντας ότι έτσι υπερασπίζονται τα δίκαια και τα ιερά της πατρίδας, ότι έτσι στηρίζουν την κυβέρνηση στον δύσκολο αγώνα της με τους ξένους. Μια διαδήλωση, με ένα ευγενικό σκοπό, δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να μας ενοχλεί. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί για ένα καλό σκοπό, δεν επιτρέπεται να τους λοιδωρούμε.

Για το ΣΥΡΙΖΑΪΚΟ έχουμε ανθρώπους που λαμβάνουν μέρος σε συλλαλητήρια θεωρώντας ότι έτσι υπερασπίζονται τα δίκαια και τα ιερά της πατρίδας, ότι έτσι στηρίζουν την κυβέρνηση στον δύσκολο και καλό αγώνα της με τους ξένους. Μια αυτοοργανωμένη διαδήλωση, με ένα ευγενικό σκοπό, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας ενοχλεί. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί για ένα καλό σκοπό, δεν επιτρέπεται να τους λοιδωρούμε.

Αλήθεια, ποιος τους λοιδόρησε και ποιος "ενοχλήθηκε" :s_scratchhead ; Εγώ έγραψα επί λέξει:

Τα συλλαλητήρια υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μια όμορφη νότα. Σαν αυτά για την Μακεδονία πριν κάτι χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν την διαφορά για την Ελλάδα στην διεθνή σκακιέρα.

Anonymous Founder έγραψε:Ναι Χρήστο Λάππα, παραμένει άκυρη και μετά από αυτό το ποστ φουλ στην ειρωνεία. Τα συλλαλητήρια δεν είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι για να δείξει ο κόσμος πως περιμένει κάποια βελτίωση στην ζωή του.
Ποια η σχέση με τα συλλαλητήρια του μίσους ("Τσεκούρι και φωτιά στα σκοπιανά σκυλιά" πχ...), δεν το πιάνω... Και κανένας άλλος μάλλον, αφού την σύνδεση την κάνετε εντελώς συγκεκριμένοι άνθρωποι. Όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές, αν σε ενοχλεί μια διαδήλωση, απλούστατα μην πας. Αλλά μην το βγάζεις ξινο σε αυτούς που πάνε με σχολιάκια για τα μπάζα και ειρωνείες.
Αν θέλεις να το παίζεις σε αυτό το ταμπλό, προσωπικά δεν θα ασχοληθώ, αλλά μην διαμαρτύρεσαι κατόπιν και για το επίπεδο των άλλων...
Εγώ θα ξαναπώ, έχει ακόμη δρόμο το πράγμα, ούτε οι ΣΥΡΙΖαίοι, ούτε οι Σαμαρικοί (γιατί φαίνεται πως μόνον ο Σαμαράς και το Μουρουζοεπιτελείο του επιλέγουν να είναι στην κόντρα με την Ελλάδα και μαζί με Ραχόι , Κοέλιο) θα πρέπει να πανηγυρίζουν...
Εγώ παρηγοριέμαι πάντως με όλους αυτούς: δεν έχουμε μόνον εμείς οι έλληνες πολιτικούς για τα μπάζα, και οι άλλοι δεν πάνε πίσω... Βλέπω αυτό το @ τον Ραχόι, ο οποίος το μόνο που προσπαθεί είναι να σαμποτάρει την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ όχι για το καλό της χώρας του (αν ήθελε το καλό της χώρας του θα ήταν μαζί με την Ελλάδα και θα ζητούσει ΚΑΙ αυτός ελάφρυνση του προγράμματος), αλλά για το καλό το δικό του, μην τυχόν του φάει την καρέκλα το Podemos.
Και ως άλλος Σαμαράς, παρακαλάει να αποτύχει η Ελλάδα, να μας στείλουν στον αγύριστο ιδανικά, προκειμένου να μείνει στην εξουσία, κι ας καλπάζει και εκεί η ανεργία, ας πετάνε τον κόσμο στο δρόμο και ας έχουν 100άδες χιλιάδες σπίτια άδεια, λόγω της φούσκας των ακινήτων.
Είναι και μια παρηγοριά να βλέπεις πως τα σκ@τά υπάρχουν και αλλού.
Οπότε δεν μου κάνει και τόση εντύπωση η στάση του φιλελεύθερου μπλοκ του φόρουμ. :s_hang :s_coffee

High Fidelity, προς τι τέτοιο μίσος; Και γιατί τέτοια απαξίωση για τις πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έβγαιναν στους δρόμους υπερασπιζόμενοι τα εδάφη της πατρίδας μας, που όπως και να το δεις ήταν ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΙΕΡΟΣ σκοπός από την υπεράσπιση του κουρέματος των δανείων που έχουμε πάρει; :s_dunno

Μαθαίνουμε ενδιαφέροντα πράγματα πάντως. Αυτά για το Μακεδονικό δεν ήταν καλά, ανιδιοτελή συλλαλητήρια για την Ελλάδα, αλλά "του μίσους", (φωτιά και τσεκούρι στους Σκοπιανούς), ενώ αυτά που γίνονται τώρα είναι είναι καλά συλλαλητήρια επειδή γίνονται "για να δείξει ο κόσμος πως περιμένει κάποια βελτίωση στην ζωή του".

Ok. Όπως το βλέπει κανείς.
Τελευταία επεξεργασία από Χρήστος Λάππας και 16 Φεβ 2015, 13:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
IKE έγραψε:Ωραία όλα αυτά που γράφετε ότι θα ήταν καλύτερα εκτός ευρώ, θα έχετε υπολογίσει το εισόδημά σας και τις επιπτώσεις του.

Φανταστείτε όμως κάποιον πχ που εμπορεύεται χαρτικά και ζει σε μία πόλη στην Ελλάδα. Με την έξοδο από το ευρώ, όλα τα πάγια θα αυξηθούν από πολύ έως πάρα πολύ. Πετρέλαιο, ρεύμα, τηλέφωνα κλπ, όλα αυξάνονται. Οπότε το πάγιο κόστος ανεβαίνει τρελά. Η εγχώρια πελατεία* επειδή είναι σε ανάλογη κατάσταση, επίσης θα πληγεί οπότε ο τζίρος θα πέσει. Η πελατεία από το εξωτερικό θα προτιμήσει εμπόρους (που προμηθεύονται από τους ίδιους με τον τύπο στο παράδειγμά μας) από άλλες χώρες (εντός ΕΕ πχ) που δεν θα έχουν τα τεράστια ελληνικά πάγια κόστη.

Είμαστε ήδη ακριβότεροι από όλες τις γειτονικές χώρες (πλην Ιταλίας προφανώς), αλλά μην αφήνεις την πραγματικότητα να σου χαλάσει το όνειρο. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Εξαιρετικά άκυρη και η σύγκριση του Χρήστου Λάππα, δεν βλέπω πώς ακριβώς κάνει την σύνδεση, αλλά υποθέτω πως έχει τους λόγους του.
Μια αυτοοργανωμένη διαδήλωση, με ένα ευγενικό σκοπό, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας ενοχλεί. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί για ένα καλό σκοπό, δεν επιτρέπεται να τους λοιδωρούμε.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Εξαιρετικά άκυρη σύγκριση, ε;

Για το Μακεδονικό είχαμε ανθρώπους που λάμβαναν μέρος σε συλλαλητήρια θεωρώντας ότι έτσι υπερασπίζονται τα δίκαια και τα ιερά της πατρίδας, ότι έτσι στηρίζουν την κυβέρνηση στον δύσκολο αγώνα της με τους ξένους. Μια διαδήλωση, με ένα ευγενικό σκοπό, δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να μας ενοχλεί. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί για ένα καλό σκοπό, δεν επιτρέπεται να τους λοιδωρούμε.

Για το ΣΥΡΙΖΑΪΚΟ έχουμε ανθρώπους που λαμβάνουν μέρος σε συλλαλητήρια θεωρώντας ότι έτσι υπερασπίζονται τα δίκαια και τα ιερά της πατρίδας, ότι έτσι στηρίζουν την κυβέρνηση στον δύσκολο και καλό αγώνα της με τους ξένους. Μια αυτοοργανωμένη διαδήλωση, με ένα ευγενικό σκοπό, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας ενοχλεί. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί για ένα καλό σκοπό, δεν επιτρέπεται να τους λοιδωρούμε.

Αλήθεια, ποιος τους λοιδόρησε και ποιος "ενοχλήθηκε" :s_scratchhead ; Εγώ έγραψα επί λέξει:

Τα συλλαλητήρια υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μια όμορφη νότα. Σαν αυτά για την Μακεδονία πριν κάτι χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν την διαφορά για την Ελλάδα στην διεθνή σκακιέρα.

Anonymous Founder έγραψε:Ναι Χρήστο Λάππα, παραμένει άκυρη και μετά από αυτό το ποστ φουλ στην ειρωνεία. Τα συλλαλητήρια δεν είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι για να δείξει ο κόσμος πως περιμένει κάποια βελτίωση στην ζωή του.
Ποια η σχέση με τα συλλαλητήρια του μίσους ("Τσεκούρι και φωτιά στα σκοπιανά σκυλιά" πχ...), δεν το πιάνω... Και κανένας άλλος μάλλον, αφού την σύνδεση την κάνετε εντελώς συγκεκριμένοι άνθρωποι. Όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές, αν σε ενοχλεί μια διαδήλωση, απλούστατα μην πας. Αλλά μην το βγάζεις ξινο σε αυτούς που πάνε με σχολιάκια για τα μπάζα και ειρωνείες.
Αν θέλεις να το παίζεις σε αυτό το ταμπλό, προσωπικά δεν θα ασχοληθώ, αλλά μην διαμαρτύρεσαι κατόπιν και για το επίπεδο των άλλων...
Εγώ θα ξαναπώ, έχει ακόμη δρόμο το πράγμα, ούτε οι ΣΥΡΙΖαίοι, ούτε οι Σαμαρικοί (γιατί φαίνεται πως μόνον ο Σαμαράς και το Μουρουζοεπιτελείο του επιλέγουν να είναι στην κόντρα με την Ελλάδα και μαζί με Ραχόι , Κοέλιο) θα πρέπει να πανηγυρίζουν...
Εγώ παρηγοριέμαι πάντως με όλους αυτούς: δεν έχουμε μόνον εμείς οι έλληνες πολιτικούς για τα μπάζα, και οι άλλοι δεν πάνε πίσω... Βλέπω αυτό το @ τον Ραχόι, ο οποίος το μόνο που προσπαθεί είναι να σαμποτάρει την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ όχι για το καλό της χώρας του (αν ήθελε το καλό της χώρας του θα ήταν μαζί με την Ελλάδα και θα ζητούσει ΚΑΙ αυτός ελάφρυνση του προγράμματος), αλλά για το καλό το δικό του, μην τυχόν του φάει την καρέκλα το Podemos.
Και ως άλλος Σαμαράς, παρακαλάει να αποτύχει η Ελλάδα, να μας στείλουν στον αγύριστο ιδανικά, προκειμένου να μείνει στην εξουσία, κι ας καλπάζει και εκεί η ανεργία, ας πετάνε τον κόσμο στο δρόμο και ας έχουν 100άδες χιλιάδες σπίτια άδεια, λόγω της φούσκας των ακινήτων.
Είναι και μια παρηγοριά να βλέπεις πως τα σκ@τά υπάρχουν και αλλού.
Οπότε δεν μου κάνει και τόση εντύπωση η στάση του φιλελεύθερου μπλοκ του φόρουμ. :s_hang :s_coffee

High Fidelity, προς τι τέτοιο μίσος; Και γιατί τέτοια απαξίωση για τις πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έβγαιναν στους δρόμους υπερασπιζόμενοι τα εδάφη της πατρίδας μας, που όπως και να το δεις ήταν ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΙΕΡΟΣ σκοπός από την υπεράσπιση του κουρέματος των δανείων που έχουμε πάρει; :s_dunno

Μαθαίνουμε ενδιαφέροντα πράγματα πάντως. Αυτά για το Μακεδονικό δεν ήταν καλά, ανιδιοτελή συλλαλητήρια για την Ελλάδα, αλλά "του μίσους", (φωτιά και τσεκούρι στους Σκοπιανούς), ενώ αυτά που γίνονται τώρα είναι είναι καλά συλλαλητήρια επειδή γίνονται "για να δείξει ο κόσμος πως περιμένει κάποια βελτίωση στην ζωή του".

Ok. Όπως το βλέπει κανείς.

Τα συλλαλητήρια δεν έγιναν γιατί δεχόμασταν απειλές για τα εδάφη μας, έγιναν γιατί δεν θέλαμε κάποιοι να χρησιμοποιήσουν το όνομα που θεωρούμε εντελώς δικό μας (κάτι που δεν είναι απολύτως λογικό, γιατί όλοι θα πουν πως η Μακεδονία σαν περιοχή μοιράζεται σε 3 κράτη (Ελλάδα, Βουλγαρία, FYROM).
Άρα, δεν ήταν καθόλου ευγενής ο σκοπός και το αποτέλεσμά του ήταν πως εν τέλει, η FYROM σε όλο τον κόσμο είναι πλέον γνωστή σαν Macedonia.
Βλέπω πάντως πως είσαι εντελώς στην γραμμή Σαμαρά, γνωστός μακεδονομάχος κι αυτός... :vava:

Εμένα πες με περίεργο, αλλά αν ο άλλος θέλει να λέγεται Μακεδόνας ή Μπουχέσας, ποσώς με ενδιαφέρει. Ούτως ή άλλως και για τους υπόλοιπους Έλληνες, οι Μακεδόνες πάντα κατακτητές ήταν, τω καιρώ εκείνω, δεν θα σκάσω κιόλας που θέλουν κι άλλοι ένα κομματάκι ιστορίας για την πάρτη τους.

Ξαναλέω, αν δεν γουστάρεις ΔΕΝ πηγαίνεις, αλλά όλο αυτό το butthurt δεν το καταλαβαίνω... Στην τελική, όλοι αυτοί διαδηλώνουν για κάτι που αν γίνει, κι εσύ θα ωφεληθείς λογικά. Απλώς μάλλον δεν μπορείς να ξεκολλήσεις το μυαλό σου από την πιθανότητα να σε φορολογήσουν για τα ακίνητα περισσότερο και από τον ΕΝΦΙΑ και ομολογώ πως με αυτά που διαβάζω, το θεωρώ πολύ πιθανό για όσους έχουν παραπάνω από ένα σπίτι στο όνομά τους, άρα είσαι για μένα δικαιολογημένος: κανένας δεν απολαμβάνει να πληρώνει παραπάνω...

Πολύς κόσμος σε όλο τον κόσμο διαδήλωσε πάντως, πολλοί από αυτούς δεν ήταν καν Έλληνες. Όλοι αυτοί μαζεύτηκαν για να διαδηλώσουν πως δεν γουστάρουν άλλη λιτότητα και θέλουν αλλαγή πολιτικής. Εσύ μπορεί να μην το θέλεις ή να μην το γουστάρεις αυτό, αφού μπορεί να σου άρεσε η προηγούμενη κατάσταση. Αυτό είναι δικό σου θέμα πάντως. Οι διαδηλωτές, πολύ καλά κάνουν αυτό που κάνουν.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
liostemi έγραψε:Στο μόνο που απάντησα ήταν η αρχική "βεβαιότητα" του Χ.Λ. ότι προκειται για "έργο" του ΣΥΡΙΖΑ (η "βεβαιότητα" συμπεραίνεται από τον τρόπο διατύπωσης), παραθέτοντας την "πηγή", αλλά και πάλι ο Χ.Λ. συνεχίζει να αμφιβάλλει, απαιτώντας μάλιστα με κεφαλαία ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση της... τάξης από τον ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ πρόκειται για Υ.Α. της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ... (δεν ξέρω πώς κάνουν παράθεση από 7-8 σελίδες πίσω... αλλά αν σε ενδιαφέρει μπορείς να τα βρείς...).

Θα διαπιστώσεις λοιπόν ότι ΔΕΝ παίρνω θέση για το αν είναι σωστή ή λάθος η Υ.Α. (που κατ' αρχήν υιοθετείται και από την κυβέρνηση) και ο λόγος είναι προφανής: ΔΕΝ έχω καμιά σχέση με ΚΤΕΟ, ΕΧΩ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ του αντικειμένου, συνεπώς ΔΕΝ μπορώ - και ΔΕΝ επιτρέπεται - να έχω άποψη.

Όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να πάρω θέση πάνω στην ουσία της είδησης (και ούτε θα κρίνω όσους παίρνουν θέση).

Σου επισημαίνω όμως για ακόμα μια φορά, πως όπως προκύπτει και από τις προηγούμενες δημοσιεύσεις μου, το μόνο που έκανα, ήταν να ξεκαθαρίσω ποιός ήταν ο εμπνευστής της Υ.Α. για τα ΚΤΕΟ (αυτό που θά 'πρεπε να κάνει ο καθένας για οτιδήποτε πριν αρχίσει ν' αφήνει "αιχμές" προς διάφορες κατευθύνσεις).

...και πιστεύω ότι έγινα αρκετά σαφής, ώστε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε... :)

Ρε παλίκαρε, αν δεν επικεντρωνόμαστε στην ουσία μιας είδησης, τι είδους συζήτηση κάνουμε; "Κυρία ο Γιωργάκης με έσπρωξε πρώτος;"

Υπήρξε μια είδηση. Δεν πρόσεξα πότε δημοσιεύτηκε η απόφαση, μου το επεσήμανες και ευχαριστώ :s_yes
Τώρα όμως έχουμε το ουσιαστικό ερώτημα:
Ήταν τελικά μια καλή απόφαση, οπότε δεν τίθεται θέμα;
Ήταν μια κακή απόφαση η οποία πρέπει να αλλάξει σε κάποια στιγμή;
Ήταν μια κάκιστη και παρανοϊκή απόφαση που πρέπει να αλλάξει ΑΜΕΣΑ, με την ίδια σπουδή με την οποία μπλοκαρίστηκαν άλλες, όπως αυτές για τους αιώνιους φοιτητές;

Δεν σε προβληματίζει καθόλου; Σε ενδιαφέρει μόνο το ότι ο Λάππας δεν πρόσεξε τις ημερομηνίες;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Anonymous Founder έγραψε:Τα συλλαλητήρια δεν έγιναν γιατί δεχόμασταν απειλές για τα εδάφη μας, έγιναν γιατί δεν θέλαμε κάποιοι να χρησιμοποιήσουν το όνομα που θεωρούμε εντελώς δικό μας (κάτι που δεν είναι απολύτως λογικό, γιατί όλοι θα πουν πως η Μακεδονία σαν περιοχή μοιράζεται σε 3 κράτη (Ελλάδα, Βουλγαρία, FYROM).
Άρα, δεν ήταν καθόλου ευγενής ο σκοπός και το αποτέλεσμά του ήταν πως εν τέλει, η FYROM σε όλο τον κόσμο είναι πλέον γνωστή σαν Macedonia.
Βλέπω πάντως πως είσαι εντελώς στην γραμμή Σαμαρά, γνωστός μακεδονομάχος κι αυτός... :vava:

Εμένα πες με περίεργο, αλλά αν ο άλλος θέλει να λέγεται Μακεδόνας ή Μπουχέσας, ποσώς με ενδιαφέρει. Ούτως ή άλλως και για τους υπόλοιπους Έλληνες, οι Μακεδόνες πάντα κατακτητές ήταν, τω καιρώ εκείνω, δεν θα σκάσω κιόλας που θέλουν κι άλλοι ένα κομματάκι ιστορίας για την πάρτη τους.

Ξαναλέω, αν δεν γουστάρεις ΔΕΝ πηγαίνεις, αλλά όλο αυτό το butthurt δεν το καταλαβαίνω... Στην τελική, όλοι αυτοί διαδηλώνουν για κάτι που αν γίνει, κι εσύ θα ωφεληθείς λογικά. Απλώς μάλλον δεν μπορείς να ξεκολλήσεις το μυαλό σου από την πιθανότητα να σε φορολογήσουν για τα ακίνητα περισσότερο και από τον ΕΝΦΙΑ και ομολογώ πως με αυτά που διαβάζω, το θεωρώ πολύ πιθανό για όσους έχουν παραπάνω από ένα σπίτι στο όνομά τους, άρα είσαι για μένα δικαιολογημένος: κανένας δεν απολαμβάνει να πληρώνει παραπάνω...

Πολύς κόσμος σε όλο τον κόσμο διαδήλωσε πάντως, πολλοί από αυτούς δεν ήταν καν Έλληνες. Όλοι αυτοί μαζεύτηκαν για να διαδηλώσουν πως δεν γουστάρουν άλλη λιτότητα και θέλουν αλλαγή πολιτικής. Εσύ μπορεί να μην το θέλεις ή να μην το γουστάρεις αυτό, αφού μπορεί να σου άρεσε η προηγούμενη κατάσταση. Αυτό είναι δικό σου θέμα πάντως. Οι διαδηλωτές, πολύ καλά κάνουν αυτό που κάνουν.

Εμένα πες με περίεργο, αλλά βρίσκω πολύ πιο ευγενή σκοπό ενός συλλαλητηρίου την υπεράσπιση της αποκλειστικότητας της χρήσης του ονόματος Μακεδονία από την Ελλάδα (και πάντα ήμουν με τον Μητσοτάκη στο θέμα, οπότε, BITCH PLEASE, μην λες ΣΕ ΕΜΕΝΑ ότι τάσσομαι με τον Σαμαρά :s_crazy ), από την τωρινή απαίτηση για το κούρεμα ενός χρέους.

Επειδή όμως βλέπω μια προσπάθεια απαξίωσης, να σου θυμίσω ότι το Μακεδονικό ήταν πολύ περισσότερο από ένα απλό όνομα. Να σου θυμίσω ότι τα Σκόπια έκαναν και κάνουν συστηματική προσπάθεια να σφετεριστούν όχι απλά το όνομα, αλλά την ίδια την ιστορία μας. Το να λοιδορείς λοιπόν αυτούς που βγήκαν στους δρόμους να διατρανώσουν την αντίθεση τους σε αυτό, είναι τουλάχιστον ατυχές. Ειδικά όταν τους υποβαθμίζεις σε σύγκριση με αυτούς που βγαίνουν τώρα στους δρόμους απαιτώντας περισσότερα χρήματα.

Η αποτελεσματικότητα των συλλαλητηρίων τότε και τώρα εκτιμώ ότι θα είναι πανομοιότυπη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι λοιδορώ κανέναν. Όπως παρατηρούσα με ενδιαφέρον όσους διαδήλωναν τότε, έτσι το κάνω και τώρα.
Άβαταρ μέλους
By pik.
#77720 εδω μεσα πολλοι πασχουν...και νομιζουν οτι ειναι μια χαρα...

εκτος αν,επαναλαμβανω,εχουν χρημα εξω οποτε... :s_roses