Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Mark έγραψε:....Πόσο μάλλον που τα έχω στήσει και δουλεύουν μια χαρά, παρέα με τα 7, και θα πρέπει να τα κάνω όλα από την αρχή αν έβαζα νέο δίσκο.

....Η πλάκα είναι πως είχε μια καρτούλα της Intel που την έλεγε turbo κάτι, σαν πολύ μικρός SSD από ότι κατάλαβα που έκανε caching απλά για να φορτώνειν πιο γρήγορα. Αλλά δεν...

Όλοι οι SSD έρχονται πακέτο με πρόγραμμα για να κάνεις image το o/s από τον παλιό σου δίσκο, και τα κάνουν όλα αυτόματα. Ζήτημα μισής ώρας και ούτε.

Αυτό που λες μάλλον είναι hybrid δίσκος, θεωρητικά έγιναν για να προσφέρουν επιδόσεις κοντά στους SSD αλλά με τιμές μηχανικών. Τελικά με την προβλεπόμενη πτώση τιμών των SSD, δεν έχουν νόημα ύπαρξης και ψόφησαν....

Πάντως τη διαφορά του SSD τη βλέπεις κυρίως όταν δουλεύεις, όχι στο boot....αλλά αν είσαι ικανοποιημένος με τον προφανώς αρκετά γρήγορο μηχανικό, όντως δεν υπάρχει λόγος για αναβάθμιση και έξοδα.
Άβαταρ μέλους
By Mark
#188486 To ξέρω, αλλά ακόμη και αν είναι το ίδιο δε μου κάθεται καλά να τα βάλω όπως είναι. Χώρια που θα ήθελα να έχω τα 10άρια μόνο στον SSD και τα 7 στο μηχανικό, οπότε ένα clean install είναι μονόδρομος.

H άλλη η βλακεία τελικά λέγεται Intel Turbo Memory. Δεν είναι ακριβώς υβριδικός αλλά υποτίθεται θα βοηθούσε στο γρηγορότερο φόρτωμα των Windows και εφαρμογών. Τίποτα. Του είχα βάλει drivers για 7 και τον ίδιο χρόνο ήθελε για φόρτωμα. Δεν ξέρω μπας και ήθελε ενεργοποίηση κάτι. Αλλά τώρα έτσι κι αλλιώς η Geforce που είχε κάηκε και δεν έχει νόημα...

Όσο για το όφελος του SSD, η αλήθεια είναι πως όταν ανοίγω εφαρμογές, δεν βλέπω να καθυστερεί ούτε εκεί. Ο firefox μετά από boot ανοίγει ταχύτητα, το ίδιο και το photoshop. Μόλις το μέτρησα και έκανε 11" το τελευταίο. Οκ με τον SSD μπορεί να έκανε 6", αλλά για μένα δεν αξίζει τον κόπο.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#188490 Α και άλλα δύο θετικά που έχουν οι SSD είναι η θερμότητα και ο θόρυβος, δηλαδή η απουσία και των δύο, καθώς δεν έχουν κινούμενα μέρη :s_thumbsup

Και επίσης κάνουν μεγάλη διαφορά σε παιχνίδια, ειδικά όσο μεγαλώνει ο όγκος δεδομένων, δηλαδή σε πολύ βαριά FPS, RPG, RTS κλπ, που έχουν τεράστιους χάρτες, πολλά textures κλπ
Άβαταρ μέλους
By Mark
#188497 A, παιχνίδια δεν παίζω. Αλλά ναι, φαντάζομαι σε αυτά θα κάνει μεγάλη διαφορά.

Όσο για τον μηχανικό μου, έχω προσαρμόσει και ένα μικρό ανεμιστηράκι που είχα στο κάτω μέρος εκεί που είναι η πλακέτα, εντελώς αθόρυβο, και τον φυσάει λιγάκι. Από όσο μπορώ να δω αυτές τις μέρες, δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τους 28°C. :roll:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Mark έγραψε:A, παιχνίδια δεν παίζω. Αλλά ναι, φαντάζομαι σε αυτά θα κάνει μεγάλη διαφορά.

Όσο για τον μηχανικό μου, έχω προσαρμόσει και ένα μικρό ανεμιστηράκι που είχα στο κάτω μέρος εκεί που είναι η πλακέτα, εντελώς αθόρυβο, και τον φυσάει λιγάκι. Από όσο μπορώ να δω αυτές τις μέρες, δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τους 28°C. :roll:

Στο αρχικό build του PC που έχω μέχρι και τώρα (βέβαια έχει παραμείνει ίδιο μόνο το κουτί :lol: ), είχα αγοράσει extra ψύκτρες για τις κάρτες γραφικών, 2 ακόμα 12αρηδες ανεμιστήρες για το κουτί, και cooler για τον μηχανικό σκληρό. Όταν ξεκίναγε στην αρχή, που έδινε full ρεύματα το m/b, ή όταν άρχιζε να ζεσταίνεται το PC, έκανε σχεδόν σαν αεροπλάνο σε απογείωση :s_gamer
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#188508 Ο δικός μου έρχεται με θήκη να μην ανεβάζει θερμοκρασία.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Mark
#188521 Στον "χαλασμένο" μου SSD πάντως, κοιτώντας με το HD Sentinel τα στοιχεία θερμοκρασίας του, το max που έχει καταγράψει είναι 61°C. Υποθέτω δεν είναι και τόσο καλό αυτό... Στο άλλο σύστημα που τον έχω και δουλεύει με Win 7 Starter, έβαλα να δω και είναι στους 29°. Με έναν 12άρη ανεμιστήρα στα 5cm να τον χτυπάει. Ένας 2,5" παλιός που είναι στο ίδιο σημείο είναι στους 23°. Αλλά χρησιμοποιείται σαν αποθήκη μόνο, οπότε όλη την δουλειά την κάνει ο SSD.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#188597 Αν υπάρχει κάποιος με γνώσεις opencart και πιο συγκεκριμένα σε opencart themes & css ας στείλει ενα pm.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#188879 Στο λαπτοπ έχω ένα ασύρματο bluetooth πληκτρολόγιο logitech. Ο αντ'απτοράς του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες χρήσεις, πχ να συνδέσω το κινητό ή είναι μόνο δέκτης;
Άβαταρ μέλους
By vasilis
panos2171 έγραψε:Στο λαπτοπ έχω ένα ασύρματο bluetooth πληκτρολόγιο logitech. Ο αντ'απτοράς του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες χρήσεις, πχ να συνδέσω το κινητό ή είναι μόνο δέκτης;

δες αν ειναι o unified
Άβαταρ μέλους
By drdino
#188958 θέλω αυτό που καπνίζετε :lol:
Άβαταρ μέλους
By spoky
panos2171 έγραψε:Στο λαπτοπ έχω ένα ασύρματο bluetooth πληκτρολόγιο logitech. Ο αντ'απτοράς του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες χρήσεις, πχ να συνδέσω το κινητό ή είναι μόνο δέκτης;

δε φοβάσαι ρε φίλε την ραδιενέργια απο αυτά τα πράγματα; Θα σε λιώσει σιγα σιγα αυτο το πράγμα. Καλωδιακι. Ασφαλές και φτηνο.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
spoky έγραψε:δε φοβάσαι ρε φίλε την ραδιενέργια απο αυτά τα πράγματα; Θα σε λιώσει σιγα σιγα αυτο το πράγμα. Καλωδιακι. Ασφαλές και φτηνο.

Στα σοβαρά το είπες!? :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#189005 ρε παιδια καμια ιδεα πως θα παρω ελληνικη IP για μιση ωριτσα να κανω κατι πραγματα μεσω ιντερνετ που με κοβει?

εχω συνδρομη στο PIA VPN και μια χαρα το δουλευω καιρο για τορρεντς, αλλα δεν εχει ελληνικούς servers