Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Dimitris_P έγραψε:Να σου δώσω αρ. λογαριασμού να στείλεις έμβασμα να προχωρήσω στην αλλαγή. Έχω ένα σχέδιο ταμάμ :lol:

Επρεπε να το εχεις σκεφτει απο την αρχη τοτε.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#152053 Ρε συ ήταν έτοιμη η κουζίνα όταν το πήρα. Ξέχνα αυτό που λέγαμε τον χειμώνα, ήταν άλλο που δεν προχώρησε
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#153146 Εμένα το 185 ψυγείο έβγαινε σε τουλάχιστον 3 εκδόσεις από την Bosch και άλλες 2-3 σαν Siemens και το ίδιο σαν Pitsos. Αυτή που έψαξα και τελικά ζήτησα και είχαν και πήρα είχε ένα ράφι παραπάνω, σαν τα 2μετρα. Έτσι έχω το παραπάνω ράφι που είναι χρήσιμο αλλά φτάνουν και οι όχι τόσο ψηλοί στο πάνω ράφι.

Γι αυτό γενικά με τα ψυγεία ψάξττε το λίγο μήπως υπάρχουν διάφορες εκδόσεις με διαφορετική διαρρύθμιση.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Dimitris_P έγραψε:Ρε συ ήταν έτοιμη η κουζίνα όταν το πήρα. Ξέχνα αυτό που λέγαμε τον χειμώνα, ήταν άλλο που δεν προχώρησε

ααααααααααααα
το ξερω οτι ειναι αλλο, υπεθεσα ομως οτι και το "αλλο" θα ηταν αδεια η κουζινα και θα εφτιαχνες απο την αρχη
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#153150 Καλά θα ήταν, το έχω σκεφτεί βα σου πω την αλήθεια, ίσως σε κάποια μελλοντική ανακαίνιση
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#153152 Αλήθεια ψυγείο με 2 μοτέρ υπάρχει; Λένε ότι είναι καλύτερα αλλά αυτά που έχω δει είναι με 1
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#153157 Έχω πάρει 2 φορές ψυγείο με 2 μοτέρ. Μπορείς να λειτουργείς ψυγείο κατάψυξη ξεχωριστά. Πχ πας κάπου για λίγες μέρες δεν ανάβεις κατάψυξη, φεύγεις για καιρό σβήνεις ψύξη. Καλύτερος έλεγχος θερμοκρασιών και μεγαλύτερη αξιοπιστία (θεωρητικά αυτά). Και δεν έχουν το εκνευριστικό (θορυβώδες) ανεμιστηράκι που έχουν τα nofrost (δεν είναι nofrost).
Αν ξαναπάρω ψυγείο θα το επιδιώξω αν και πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι τα παγάκια/κρύο νερό (αν είναι εφικτό χωροταξικά/οικονομικά).
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#155198 Το είχα ποσταρει και παλιοτερα.Το δίπορτο Neff(αγορά 2008) στάζει νερα απο την εξοδο που βγαίνουν τα παγάκια.Ουσιαστικά τα παγάκια λιώνουν και το νερο που παράγεται στάζει.Εκτος αυτου το νερό που βγαινει απο τη βρύση δεν είναι κρύο αλλά ζεστό.¨Η καταψυξη και η ψυξη φαινεται να δουλευουν καλά.Πριν το καλοκαίρι είχα κάνει μια ευθυγράμιση γιατι το ψυγείο έγερνε αλλα δεν είδα βελτίωση στο θέμα.
Σημειώνω οτι αν ενεργοποιησω τη παραγωγη πάγου τα νερά στάζουν στο πάτωμα.
Μάλλον θα καλέσω τεχνικο.Να προτιμήσω το επίσημο service?
Άβαταρ μέλους
By The Ace
kostis20 έγραψε:Το είχα ποσταρει και παλιοτερα.Το δίπορτο Neff(αγορά 2008) στάζει νερα απο την εξοδο που βγαίνουν τα παγάκια.Ουσιαστικά τα παγάκια λιώνουν και το νερο που παράγεται στάζει.Εκτος αυτου το νερό που βγαινει απο τη βρύση δεν είναι κρύο αλλά ζεστό.¨Η καταψυξη και η ψυξη φαινεται να δουλευουν καλά.Πριν το καλοκαίρι είχα κάνει μια ευθυγράμιση γιατι το ψυγείο έγερνε αλλα δεν είδα βελτίωση στο θέμα.
Σημειώνω οτι αν ενεργοποιησω τη παραγωγη πάγου τα νερά στάζουν στο πάτωμα.
Μάλλον θα καλέσω τεχνικο.Να προτιμήσω το επίσημο service?

Σχεδόν παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου Bosch. Έχεις μικρή διαρροή (ή έχει φρακάρει από μικροσκουπιδάκια) στο διανεμητή (βάνα) που μοιράζει νερό. Λογικά είναι στο πίσω μέρος, χαμηλά πιθανότατα στην ίδια κατακόρυφο με την παγομηχανή. Μπορείς να τσεκάρεις μόνος του, αλλά καλό θα ήταν να το κοιτάξει ψυκτικός (που θα σου βάλει και την καινούρια βάνα, αν χρειάζεται).

Σημείωση: μετά τον έλεγχο από τον τεχνικό της Bosch, η διάγνωση ήταν χαλασμένη παγομηχανή, και άρα έπρεπε να αλλαχθεί ολόκληρη. Κόστος περί τα 350€ (+ εργασία κανά 100αρι). ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν συμφώνησα εκείνη τη στιγμή, και είπα να πάρω και μια δεύτερη γνώμη (από ψυκτικό που βρήκα σε κάποιο site τύπου mastoras.gr). Γιατί ο άνθρωπος ήρθε, κοίταξε αμέσως τη βάνα στο πίσω μέρος, παρήγγειλε καινούρια, την έβαλε και τέλος. Αν πήγαινα με αυτά που έλεγε η BSH, και ένα 500αρικο θα έδινα, ΚΑΙ δεν θα είχε λυθεί το πρόβλημα :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
kostis20 έγραψε:Ευχαριστώ!Κάλεσα ήδη ανεξάρτητο ψυκτικό ,μέσω γνωστού.

Ο οποίος δε καταφερε να βρει πρόβλημα...Δε τον έκοψα και πολύ σχετικό.Μου είπε να πάρω στην αντιπροσωπεία...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kostis20 έγραψε:
kostis20 έγραψε:Ευχαριστώ!Κάλεσα ήδη ανεξάρτητο ψυκτικό ,μέσω γνωστού.

Ο οποίος δε καταφερε να βρει πρόβλημα...Δε τον έκοψα και πολύ σχετικό.Μου είπε να πάρω στην αντιπροσωπεία...

Tσεκαρε και εδω και πες τον πονο σου, εχει γνώστες...

http://www.howtofixit.gr/forum/forum.php
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#156172 Εχει πολύ πράμα..Εχει και παρόμοιες βλαβες με το δικό μου...Ευχαριστω Trident.
Tωρα με τη πολύ ζέστη νομίζω οτι δε δουλευει σωστα και η καταψυξη...
Ετοιμαζομαι για γερή καμπάνα... :help:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kostis20 έγραψε:Εχει πολύ πράμα..Εχει και παρόμοιες βλαβες με το δικό μου...Ευχαριστω Trident.
Tωρα με τη πολύ ζέστη νομίζω οτι δε δουλευει σωστα και η καταψυξη...
Ετοιμαζομαι για γερή καμπάνα... :help:

Ρωτα πρωτα εκει γιατι γραφουν και μαστόρια.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#159518 Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Ο φούρνος έχει το βύσμα κάτω αριστερά αλλά το κενό, ο αέρας, είναι στο πάνω μέρος, εκεί που είναι ή τραβερσα. Λέω εκεί δεξιά να βάλω ένα θηλυκό όπως στην 3η φωτό.

Το ερώτημα είναι αν θα επηρεάσει ή ζέστη του φούρνου το καλώδιο που θα ταξιδέψει από κάτω προς τα πάνω