Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
otso έγραψε:Θελω να πουλησω κατι σε ιδιωτη . Φοβαμαι 5% απατεωνια .
Μπορω να διαλεξω μετρητα η μεσω τραπεζης .
Μετρητα φοβαμαι μην ειναι πλαστα . Εχω τυχει να εχει παρει αλλος πλαστα ακομα και απο τραπεζα.
Μεσω τραπεζης υπαρχει περιπτωση να μπουν να τα δω και να ακυρωσει την συνναλαγη και να εξαφανιστουν ; και πως γινεται αυτο ; δεν παταει αμεση μεταφορα αλλα μετα απο 2 ημερες πχ;
Πριν λιγες μερες ειδα σε εμβασμα εξωτερικου να φαινονται τα χρηματα στις 18 αλλά να εχει ημερομηνια 20 του μηνος (φανταζομαι λιγοτερα εξοδα)
Επισης χτυπαει κανα κουδουνι στην τραπεζα αν το ποσο ειναι μεγαλυτερο απο καποιο οριο; και αν παω να τα καταθεσω δια ζωσης στην τραπεζα ζητουν κανα ποθεν εσχες;
Αληθεια πως γινεται καταθεση τωρα στην τραπεζα που δεν εχουμε βιβλιαρια (σιγα μην θυμαμαι ΙΒΑΝ )
Ποιος ειναι ο ασφαλεστερος τροπος για συνναλαγη μεταξυ ιδιωτων ;

Μεγάλο ποσό; :shifty:

Αν δε γνωρίζεις το IBAN σου και δεν έχεις ebanking (τρολάρεις άσχημα) ζήτα 2γραμμη επιταγή ημέρας και ολοκλήρωσε την πώληση μόλις αυτή κατατεθεί στην τράπεζα σου.
Άβαταρ μέλους
By markvag
saxon_747 έγραψε:
Μεγάλο ποσό; :shifty:

Ο otso είναι μεγαλοτσιφλικάς και μόλις πούλησε 18 παλιά (3ετίας) τρακτέρ Lamborghini που είχε (μην ρωτάς που το ξέρω). :shifty: :shifty:

saxon_747 έγραψε:Αν δε γνωρίζεις το IBAN σου και δεν έχεις ebanking (τρολάρεις άσχημα)

... Αρχικά κάνε e-banking. :rtfm:

saxon_747 έγραψε:ζήτα 2γραμμη επιταγή ημέρας και ολοκλήρωσε την πώληση μόλις αυτή κατατεθεί στην τράπεζα σου.

Εγώ θα έλεγα αντί για 2γραμμη να ζητήσει ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ επιταγή με το ποσό που συμφωνήθηκε με δικαιούχο τον otso. Δεν υπάρχει ούτε μία στο τετρακις-εκατομμύριο να μην πληρωθεί. Τα χρήματα θα φανούν 2-3 μέρες από την κατάθεση στον λογαριασμό σου (αν είναι από άλλη τράπεζα), αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να γίνει απάτη...
Άβαταρ μέλους
By bebes
#881025 Otso -αν δεν εχεις- κάνε αμεσα ebanking και να γίνει καταθεση απο τον αγοραστή πριν την πωληση.
Η συναλλαγη ομως να γινει απο την ιδια τραπεζα για να δεις τα λεφτα στον λογαριασμό σου πριν βαλεις τζίφρα ή δωσεις το προϊόν
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#881026 Υπάρχει και η άμεση πίστωση σε άλλη τράπεζα με κόστος ~1€ (με τις καινούργιες χρεώσεις).
Άβαταρ μέλους
By otso
#881093 Λοιπον μιλαμε για ebanking
Mεταφορα την ιδια στιγμη και μαλλον στην ιδια τραπεζα και οι 2 συναλλασομενοι .
Σε ο μη γενοιτο διαφορετικη τραπεζα συνηθως σε ποσο χρονο ολοκληρωνεται η συναλλαγη ;
Ο προβληματισμος μου ειναι αν μπορει να ακυρωθει η συναλλαγη μετα απο μικρο χρονικο διαστημα
α) επειδη το εχω ακουσει να γινεται (δεν ξερω αν ειναι αληθεια )
β) Πριν λιγο καιρο ελαβα στον λογαριασμο μου εμβασμα απο εξωτερικο , το ειδα στον λογαριασμο μου στις 18 του μηνος και ειχε ημερομηνια διπλα 20 του μηνος δηλαδη μεταγενεστερη .
Μηπως δεν ειχε βαλει αμεση μεταφορα για να γλυτωσει χρηματα;
Δεν δοκιμασα να τα αφαιρεσω να δω αν ειχα την δυνατοτητα .
γ) μηπως αν δεν βαλει αμεση με την αποχωρηση μου μπορει να ακυρωσει το εμβασμα και να εξαφανιστουν απο τον λογαριασμο ;
Αυτο που εχω σκεφτει ειναι
1) ζητω αμεση μεταφορα
2) δικος μου παρακολουθει απ το κομπιουτερ του
3) μολις δει τα χρηματα τα μεταφερει σε αλλον
λογαριασμο
Σωστο ;
Δεν χρησιμοποιω ποτε ebanking απο το κινητο και δεν θελω να εχω λαπτοπ μαζι μου .
Ολες οι συναλλαγες γινονται απο το σταθερο μου και εκει δεν αποθηκευονται κωδικοι .
Άβαταρ μέλους
By bebes
#881094 Η ολη φάση μου θυμίζει κάτι ταινίες...
Με κατασκόπους, μαφιόζους και τρομοκράτες... :ninja:

Που έμπλεξες οτσο;
Μπορούμε να βοηθήσουμε; :shifty:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#881095 otso αυτό με τις 2 μέρες καθυστέρηση είναι της τράπεζας . τα κρατάνε και τα εκμεταλλεύονται οι τράπεζες για 2 μέρες.
συνηθισμένη πρακτική των τραπεζών για εμβάσματα εξωτερικού
Άβαταρ μέλους
By otso
#881096 Ναι αλλα γιατι σε μενα φανηκαν αυθημερον , παλιοτερα δεν το ειχα παρατηρησει αυτο .
Άβαταρ μέλους
By otso
Geo f1 έγραψε:Ποια τραπεζα Οτσο?
https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/t ... /emvasmata

Στην δικη σου Γιωργο .
Α) Απο πειραιως σε πειραιως ποση ωρα κανουν να εμφανιστουν ;
β) μετα απο ποια ωρα , εμφανιζονται την αλλη μερα ;
γ) μπορει να κανει ακυρωση συναλλαγης ; να δω τα λεφτα στον λογαριασμο μου και μετα απο λιγο να εξαφανιστουν ;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#881107 Απο πειραιως σε πειραιως ειναι εσωτερικη μεταφορα και γινεται αμεσως,
Με το enter που θα πατησεις γινεται και η μεταφορα. Και δεν μπορεις να την ανακαλεσεις συτημικα.
Στα εμβασματα απο Χ τραπεζα σε Ψ μπορει να γινει ακυρωση εμβασματος που εκει πεφτουν και εξοδα.
Και δεν ειναι σιγουρο οτι τα επιστρεφει ο παραληπτης αν δεν συνεναισει.
Άβαταρ μέλους
By glf
#881109 Αν είναι στη δική σου τράπεζα, δηλαδή ενδοτραπεζική μεταφορά, το ποσό μεταφέρεται άμεσα. Το βλέπεις στο λογαριασμό σου και λογικά θα είναι ΣΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ.
Αν το δεις στα διαθέσιμα, τελείωσε η συναλλαγή και δεν μπορεί να ακυρώσει κάπως τη μεταφορά του ποσού.
Έχω και γω Πειραιώς.
Άβαταρ μέλους
By markvag
otso έγραψε:Σε ο μη γενοιτο διαφορετικη τραπεζα συνηθως σε ποσο χρονο ολοκληρωνεται η συναλλαγη ;

2 εργάσιμες ημέρες. Εκτός αν πληρώσει ο αποστολέας των χρημάτων μεγαλύτερη προμήθεια, οπότε μπορεί να γίνει και πιο γρήγορα. Για μεταφορές στην ίδια τράπεζα, τα χρήματα εμφανίζονται άμεσα.

otso έγραψε:Ο προβληματισμος μου ειναι αν μπορει να ακυρωθει η συναλλαγη μετα απο μικρο χρονικο διαστημα

Ναι, γίνεται. Δεν είναι και τόσο απλό βέβαια.

otso έγραψε:β) Πριν λιγο καιρο ελαβα στον λογαριασμο μου εμβασμα απο εξωτερικο , το ειδα στον λογαριασμο μου στις 18 του μηνος και ειχε ημερομηνια διπλα 20 του μηνος δηλαδη μεταγενεστερη .

Η πρώτη ημερομηνία (18) ήταν η ημερομηνία της μεταφοράς. Η δεύτερη (20), η ημερομηνία που θα είναι διαθέσιμα τα λεφτά στον λογαριασμό σου.

otso έγραψε:Μηπως δεν ειχε βαλει αμεση μεταφορα για να γλυτωσει χρηματα;

Πιθανότατα, καθώς η προμήθεια θα ήταν αρκετά μεγαλύτερη.

otso έγραψε:Δεν δοκιμασα να τα αφαιρεσω να δω αν ειχα την δυνατοτητα .

Δεν θα είχες.

otso έγραψε:γ) μηπως αν δεν βαλει αμεση με την αποχωρηση μου μπορει να ακυρωσει το εμβασμα και να εξαφανιστουν απο τον λογαριασμο ;

Θεωρητικά, ναι, μπορεί. Βέβαια, είναι μία διαδικασία, θα πρέπει να ισχυριστεί πχ απάτη ή λάθος του, προφανώς και η τράπεζα θα σε ρωτήσει, κτλ. Αλλά υπάρχει το θεωρητικό ενδεχόμενο.

otso έγραψε:Αυτο που εχω σκεφτει ειναι
1) ζητω αμεση μεταφορα
2) δικος μου παρακολουθει απ το κομπιουτερ του
3) μολις δει τα χρηματα τα μεταφερει σε αλλον
λογαριασμο
Σωστο ;

Όχι. Ζήτα μία τραπεζική επιταγή στο όνομά σου και καθάρισες. Ή μία δίγραμμη. Δεν χρειάζεται να γίνεις ο υπερκατάσκοπος των δύο ηπείρων και πέντε θαλασσών! :lol:

Την τραπεζική επιταγή επίσης μπορείς να την μεταβιβάσεις (διά οπισθογράφησης) σε τρίτο εάν έχεις κάποια υποχρέωση που θέλεις να καλύψεις με αυτά τα χρήματα. Όταν πχ αγόρασα την μπεμπέκα, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, μόλις του είπα ότι θα τον πληρώσω με τραπεζική επιταγή, μου ζήτησε το αντίτιμο (€ 9.000) να το σπάσω σε δύο επιταγές € 4.500 η κάθε μία, καθώς ήθελε να τις μεταβιβάσει σε άλλους για κάποιες υποχρεώσεις του. Συναντηθήκαμε (αφού το αμάξι είχε ήδη ελεγχθεί), πήγαμε μαζί στην τράπεζα, έβγαλα τις επιταγές, πήγαμε στη διεύθυνση μεταφορών, κάναμε μαζί τη μεταβίβαση και στο γκισέ μου έδωσε το κλειδί και του έδωσα τις επιταγές. Αν θέλεις, για να μην μπορεί να ισχυριστεί και απάτη, πες του να σου βγάλει και μία υπεύθυνη δήλωση για τη συναλλαγή σας και να σου την δώσει. Αλλά, μιλάμε τώρα για απίθανα ενδεχόμενα...
Άβαταρ μέλους
By NirApp
#882062 Πειραιώς: Το παρασκήνιο και τα SOS στο deal Εθνικής Ασφαλιστικής
https://www.euro2day.gr/news/enterprise ... hnikh.html
Κώδικας: Επιλογή όλωνΣε πιθανή συμφωνία, ένα από τα άμεσα ζητήματα, στα οποία θα εστιάσει η αγορά, θα αποτελέσει το τίμημα. Και αυτό επειδή το κόστος κτήσης αφαιρείται από την καθαρή θέση της τράπεζας. Η Εθνική Ασφαλιστική δεν εμπίπτει -ακόμη- στα κριτήρια του Danish Compromise, ώστε να ενοποιείται από την Πειραιώς με βάση το σταθμισμένο σε κίνδυνο ενεργητικό της. Απαιτείται ενεργητικό τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ και έχει περί τα 4 δισ. ευρώ. Προφανώς, όμως, στο συγκεκριμένο σημείο, λόγω της ιδιαίτερης σημασίας του, η Πειραιώς θα παρουσιάσει συγκεκριμένο story, υπό το οποίο θα «ζυγίσει» η αγορά ενδεχόμενη κίνησή της.

Κώδικας: Επιλογή όλωνΗ Πειραιώς δεσμεύεται με την NN Hellas. Η συμφωνία τραπεζοασφαλιστικών εργασιών ανανεώθηκε την 1η Ιανουαρίου του 2018 και ισχύει για μια 10ετία. Βάσει της σύμβασης, η τράπεζα προσφέρει, κατά αποκλειστικότητα, στους πελάτες της τα ασφαλιστικά προϊόντα Ζωής και Υγείας της NN. Αντίστοιχα, στον τομέα των Γενικών Ασφαλίσεων, η Πειραιώς διαθέτει σύμβαση με την Ergo Ασφαλιστική (σ.σ. έχει αγοράσει από την Πειραιώς την ΑΤΕ Ασφαλιστική) ως το 2030.

Η Εθνική Ασφαλιστική δεσμεύεται, επίσης, με σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα, την οποία η τελευταία προτίθεται να τηρήσει, ανεξαρτήτως αλλαγών στον έλεγχο της ασφαλιστικής.

Αυτό σημαίνει ότι η Εθνική Ασφαλιστική, υπό τον έλεγχο οιουδήποτε, θα πρέπει να συνεχίσει να «σερβίρει» τα γκισέ της Εθνικής Τράπεζας, κατά αποκλειστικότητα, με προϊόντα Ζωής, Υγείας και Γενικών Ασφαλίσεων, ως τη λήξη της σύμβασης.

Αν δεν μεσολαβήσει σειρά συμβιβασμών, θα δημιουργηθεί το εξής παράδοξο στην περίπτωση που η Εθνική Ασφαλιστική περάσει υπό τον έλεγχο της Πειραιώς: το δίκτυο της Πειραιώς θα πουλά ασφαλιστικά προϊόντα των NN και Ergo, ενώ η δική της ασφαλιστική θα διαθέτει, κατά αποκλειστικότητα, συνεργασία bancassurance με την Εθνική Τράπεζα.

Κώδικας: Επιλογή όλωνΟι ζημιές που παράγει το χαρτοφυλάκιο παλαιών συμβολαίων Υγείας και Ζωής της Εθνικής Ασφαλιστικής αποτελεί, μαζί με τις μεγάλες επενδύσεις μετασχηματισμού, το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τον μελλοντικό ιδιοκτήτη. Το 2023 η αύξηση της συχνότητας ζημιών στα παλαιά συμβόλαια υγείας και οι πληθωριστικές πιέσεις οδήγησαν σε ζημιές 85,4 εκατ. ευρώ.

Η CVC έλυσε εν μέρει το παραπάνω θέμα υποχρεώνοντας την Εθνική Τράπεζα, βάσει της συμφωνίας μεταβίβασης, να καταστεί συμμέτοχος τυχόν κόστους πρόσθετων αποθεματικών για το χαρτοφυλάκιο προγραμμάτων υγείας, ισόβιας κάλυψης και χωρίς δυνατότητα ή με περιορισμένη δυνατότητα αναπροσαρμογής ασφαλίστρων.

Η Εθνική δεσμεύεται να αποζημιώσει τη CVC, για επιδείνωση των αποθεματικών. Δηλαδή, για ευθύνες βέλτιστης εκτίμησης από το παλαιό χαρτοφυλάκιο υγείας. Το ανώτατο όριο της αποζημίωσης για το παλαιό χαρτοφυλάκιο υγείας είναι περιορισμένο χρονικά (5 έως 10 χρόνια από την ολοκλήρωση της συναλλαγής) και ποσοτικά σε ορισμένες ταμειακές ροές, στον βαθμό που υπερβαίνουν τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί.

Επιπλέον, προβλέπεται ένας μηχανισμός κατανομής κινδύνου, σύμφωνα με τον οποίο η CVC (Ethniki Holdings) συμμετέχει στον ανωτέρω κίνδυνο με ποσοστό 22,5% και η Εθνική Τράπεζα με 77,5%, καθώς και προσαρμογές σε περίπτωση αποκλινουσών αυξήσεων νοσηλίων. Είναι προφανές ότι το παραπάνω πλαίσιο θα παύσει να ισχύει μόλις ολοκληρωθεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής σε τρίτο.

Ωραια συμφωνια φαινεται. Αγοραζω από Εθνικη, πουλαω σε Πειραιως, μια αλφαδια.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Dimitris_P έγραψε:Τις τελευταίες ημέρες η eurobank όλο κάτι ενημερώσεις κάνει τα βράδια, 10 10 και, όχι ξημερώματα, και έχει γίνει εκνευριστικο
Ακόμα το κάνει, δεν μπορω να μπω στο app τέτοιες ώρες