- 24 Ιαν 2025, 09:41
otso έγραψε:Σε ο μη γενοιτο διαφορετικη τραπεζα συνηθως σε ποσο χρονο ολοκληρωνεται η συναλλαγη ;
2 εργάσιμες ημέρες. Εκτός αν πληρώσει ο αποστολέας των χρημάτων μεγαλύτερη προμήθεια, οπότε μπορεί να γίνει και πιο γρήγορα. Για μεταφορές στην ίδια τράπεζα, τα χρήματα εμφανίζονται άμεσα.
otso έγραψε:Ο προβληματισμος μου ειναι αν μπορει να ακυρωθει η συναλλαγη μετα απο μικρο χρονικο διαστημα
Ναι, γίνεται. Δεν είναι και τόσο απλό βέβαια.
otso έγραψε:β) Πριν λιγο καιρο ελαβα στον λογαριασμο μου εμβασμα απο εξωτερικο , το ειδα στον λογαριασμο μου στις 18 του μηνος και ειχε ημερομηνια διπλα 20 του μηνος δηλαδη μεταγενεστερη .
Η πρώτη ημερομηνία (18) ήταν η ημερομηνία της μεταφοράς. Η δεύτερη (20), η ημερομηνία που θα είναι διαθέσιμα τα λεφτά στον λογαριασμό σου.
otso έγραψε:Μηπως δεν ειχε βαλει αμεση μεταφορα για να γλυτωσει χρηματα;
Πιθανότατα, καθώς η προμήθεια θα ήταν αρκετά μεγαλύτερη.
otso έγραψε:Δεν δοκιμασα να τα αφαιρεσω να δω αν ειχα την δυνατοτητα .
Δεν θα είχες.
otso έγραψε:γ) μηπως αν δεν βαλει αμεση με την αποχωρηση μου μπορει να ακυρωσει το εμβασμα και να εξαφανιστουν απο τον λογαριασμο ;
Θεωρητικά, ναι, μπορεί. Βέβαια, είναι μία διαδικασία, θα πρέπει να ισχυριστεί πχ απάτη ή λάθος του, προφανώς και η τράπεζα θα σε ρωτήσει, κτλ. Αλλά υπάρχει το θεωρητικό ενδεχόμενο.
otso έγραψε:Αυτο που εχω σκεφτει ειναι
1) ζητω αμεση μεταφορα
2) δικος μου παρακολουθει απ το κομπιουτερ του
3) μολις δει τα χρηματα τα μεταφερει σε αλλον
λογαριασμο
Σωστο ;
Όχι. Ζήτα μία τραπεζική επιταγή στο όνομά σου και καθάρισες. Ή μία δίγραμμη. Δεν χρειάζεται να γίνεις ο υπερκατάσκοπος των δύο ηπείρων και πέντε θαλασσών!
Την τραπεζική επιταγή επίσης μπορείς να την μεταβιβάσεις (διά οπισθογράφησης) σε τρίτο εάν έχεις κάποια υποχρέωση που θέλεις να καλύψεις με αυτά τα χρήματα. Όταν πχ αγόρασα την μπεμπέκα, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, μόλις του είπα ότι θα τον πληρώσω με τραπεζική επιταγή, μου ζήτησε το αντίτιμο (€ 9.000) να το σπάσω σε δύο επιταγές € 4.500 η κάθε μία, καθώς ήθελε να τις μεταβιβάσει σε άλλους για κάποιες υποχρεώσεις του. Συναντηθήκαμε (αφού το αμάξι είχε ήδη ελεγχθεί), πήγαμε μαζί στην τράπεζα, έβγαλα τις επιταγές, πήγαμε στη διεύθυνση μεταφορών, κάναμε μαζί τη μεταβίβαση και στο γκισέ μου έδωσε το κλειδί και του έδωσα τις επιταγές. Αν θέλεις, για να μην μπορεί να ισχυριστεί και απάτη, πες του να σου βγάλει και μία υπεύθυνη δήλωση για τη συναλλαγή σας και να σου την δώσει. Αλλά, μιλάμε τώρα για απίθανα ενδεχόμενα...
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>