Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Tetix
kostis20 έγραψε:Με το σουβλιστό αρνί ποιο θα ήταν το κατάλληλο για pairing? Ξινόμαυρο?
Μπορείς να συνδυάσεις απολυτα ένα Pinot Noir του Παπαϊωάννου από την Πελοποννήσο ή ένα λιγο τσιμπημένο Pinot Noir του κτήματος Alpha Estate ή μια άλλη πολυ καλη ποικιλία είναι η Rioja.
Εξαρτάται πάντα με τι συνοδεύεις ένα φαγητό και αν ας πουμε στο αρνί έχεις προσθέσει θυμάρι,σκόρδο κτλ.
Μπορείς να δοκιμάσεις ένα Cabernet Sauvignon επίσης.
Κοιτα όλα τα κρασιά αν γίνεται να είναι σχετικά πάνω από 4 με 5 χρονια.
Για εμένα η καλύτερη επιλογή είναι όπως προανέφερα ένα Pinot Noir ή ένα Αγιωργιτικο.

< >
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#760422 Βαζω ενα ωραιο αρθρο για οποιον θελει να το διαβασει.
Για τη ρετσινα φυσικα. Που ηταν, πως ξεπεσε την δεκαετια του 60 και πως ανακαμπτει.

https://hellenicwinery.gr/index.php/retsina-anthis-omilia
Τελευταία επεξεργασία από Y.V και 20 Απρ 2022, 12:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#760425 Το έχω δοκιμάσει το Δάκρυ του Πεύκου, δεν έχει πραγματικά καμία σχέση με τις φθηνές ρετσίνες που όλοι ξέρουμε, αλλά δεν είναι του γούστου μου γενικώς η ρετσίνα, όσο καλή και να είναι. Η μητέρα μου πάλι ενθουσιάστηκε και της άρεσε πολύ.
Όλα στο τέλος καταλήγουν στο τι αρέσει στον καθένα προσωπικά, δεν υπάρχει μία συνταγή για όλους.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#760426 Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις!Καλό Πάσχα σε όλους!

< >
Άβαταρ μέλους
By Y.V
Anonymous Founder έγραψε:Το έχω δοκιμάσει το Δάκρυ του Πεύκου, δεν έχει πραγματικά καμία σχέση με τις φθηνές ρετσίνες που όλοι ξέρουμε, αλλά δεν είναι του γούστου μου γενικώς η ρετσίνα, όσο καλή και να είναι. Η μητέρα μου πάλι ενθουσιάστηκε και της άρεσε πολύ.
Όλα στο τέλος καταλήγουν στο τι αρέσει στον καθένα προσωπικά, δεν υπάρχει μία συνταγή για όλους.

Σαφεστατα! Εχει ομως να κανει και με τις γευστικες μνημες που εχει ο καθενας.
Σταματησα να πινω ρετσινα γυρω στο 80 λογω του οτι πλεον ηταν ολες κακες εως αθλιες.
Ουτε στα καπηλια ευρισκες πλεον.
Ο πατερας μου γεννηθεις τω 1919 ενω εζησε τις εποχες που η ρετσινα χιλιοτραγουδηθηκε, σταματησε κι αυτος να την πινει περιπου την ιδια εποχη αηδιασμενος απο την καταντια της.

Παντα ομως οταν ειχα να φαω, ειτε μπακαλιαρο σκορδαλια, ειτε μπαρμπουνια τηγανιτα, ειτε μαριδακι, ειτε καλαμαρακια, ειτε χταποδακι με κοφτο μακαρονακι, ειτε αρνακι φρικασε, ειτε αρνι στη σουβλα, κοκορετσι ή και σουβλακια, το πρωτο κρασι που στη μνημη μου θα ταιριαζε αριστα ηταν μια καλη ρετσινα οπως θυμομουν την γευση. Που και που (σπανιως) δεν αντεχα, αγοραζα δοκιμαζα και απογοητευομουν
Μονο τα τελευταια χρονια την ενεταξα παλι στο φαγητο μου. Η συζυγος ξετρελαθηκε.
Οι γυιοι μου παλι δεν μεγαλωσαν με αυτη τη γευση.
Του μεγαλου του αρεσε πολυ οταν δοκιμασε. Ο μικροτερος μου ειπε "δεν μου αρεσει η ρετσινα" πριν καν την δοκιμασει. Τωρα σιγα σιγα την εντασει και αυτος στις γευστικες του εικονες.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#760916 Μια χαρά ήταν οι ρετσίνες το 80' .μετά το κράχ του 2009 χαλάσανε ( βλέπε Μαλαματίνα). Το δάκρυ το δοκίμασα και με άφησε αδιάφορο. Είναι για τη high society που έψαχνε κάτι σε premium για να μή χαθεί το image του Λεφτά στο τραπέζι.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#760918 Η Μαλαματίνα πάντα πετρέλαιο ήταν. Κάνει μόνο για μολότωφ...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#760919 Πάντα ; με 100+ χρόνια ιστορία ; lol Μαλαματίνα= ρετσίνα μέχρι το 2009.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#760928 Έπινες αυτήν την αηδία πριν το 2009 δηλαδή; :s_omg
Άβαταρ μέλους
By g8777
mousatos έγραψε:Μια χαρά ήταν οι ρετσίνες το 80' .μετά το κράχ του 2009 χαλάσανε ( βλέπε Μαλαματίνα). Το δάκρυ το δοκίμασα και με άφησε αδιάφορο. Είναι για τη high society που έψαχνε κάτι σε premium για να μή χαθεί το image του Λεφτά στο τραπέζι.

Το δάκρυ άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στον τατυ σήμερα , και στο λέω εγώ αυτό που βγάζω τον μήνα με την ανιδιοτελή συνδρομή πολλών συμφορουμιτων. :iconcool: (εγώ δεν πίνω προϊόντα αμπέλου λόγω τριψηφιου iq :shifty: )

YV :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#760943 Το 80'
https://el.wikipedia.org/wiki/2303_%CE% ... E%BD%CE%B1

"Η 2303 Ρετσίνα είναι ένας αστεροειδής της Κύριας Ζώνης Αστεροειδών με απόλυτο μέγεθος (όπως ορίζεται για το Ηλιακό Σύστημα) 11,0. Ανακαλύφθηκε το 1979 από τον Ελβετό Πάουλ Βιλντ στο αστεροσκοπείο Τσίμερβαλντ του Πανεπιστημίου της Βέρνης.

Το όνομα του αστεροειδούς προέρχεται από το ομώνυμο ελληνικό κρασί. Ο Βιλντ ονόμασε έτσι τον αστεροειδή επειδή, με την ευκαιρία της 28ης Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης το 1982 στην Πάτρα έκανε τον γύρο της Πελοποννήσου πίνοντας ρετσίνα.[2]"

Ο θρύλος λέει οτι στο γύρο τον συνόδευαν 2 αιθέριες υπάρξεις. το 80'
Άβαταρ μέλους
By dimik
mousatos έγραψε:Πάντα ; με 100+ χρόνια ιστορία ; lol Μαλαματίνα= ρετσίνα μέχρι το 2009.
Μέχρι το 2002-2003 σαν φοιτηταριο για πετρέλαιο την πίναμε πάντως.
Εξαιρετικά άσχημο μεθύσι που συναγωνιζεται το ούζο.

< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#760949 Αν δεν είσαι μαθημένος στα σκληρά, βάζεις μαζί κόα κόλα ή spite ή γκαζόζα Τσακίρη.

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimik
#760950 Ακόμα χειρότερα, αλκοόλ και ζάχαρη=αυξημένη ροή του αλκοόλ στον οργανισμό.

Μου θύμησες το ούζο κόλα που πίναμε σε κάτι ροκαδικα όταν ακόμα είχαμε μακριά μαλλιά

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#760951 Εμείς Γεωργιάδη πίναμε τότε