- 20 Απρ 2022, 13:10
Anonymous Founder έγραψε:Το έχω δοκιμάσει το Δάκρυ του Πεύκου, δεν έχει πραγματικά καμία σχέση με τις φθηνές ρετσίνες που όλοι ξέρουμε, αλλά δεν είναι του γούστου μου γενικώς η ρετσίνα, όσο καλή και να είναι. Η μητέρα μου πάλι ενθουσιάστηκε και της άρεσε πολύ.
Όλα στο τέλος καταλήγουν στο τι αρέσει στον καθένα προσωπικά, δεν υπάρχει μία συνταγή για όλους.
Σαφεστατα! Εχει ομως να κανει και με τις γευστικες μνημες που εχει ο καθενας.
Σταματησα να πινω ρετσινα γυρω στο 80 λογω του οτι πλεον ηταν ολες κακες εως αθλιες.
Ουτε στα καπηλια ευρισκες πλεον.
Ο πατερας μου γεννηθεις τω 1919 ενω εζησε τις εποχες που η ρετσινα χιλιοτραγουδηθηκε, σταματησε κι αυτος να την πινει περιπου την ιδια εποχη αηδιασμενος απο την καταντια της.
Παντα ομως οταν ειχα να φαω, ειτε μπακαλιαρο σκορδαλια, ειτε μπαρμπουνια τηγανιτα, ειτε μαριδακι, ειτε καλαμαρακια, ειτε χταποδακι με κοφτο μακαρονακι, ειτε αρνακι φρικασε, ειτε αρνι στη σουβλα, κοκορετσι ή και σουβλακια, το πρωτο κρασι που στη μνημη μου θα ταιριαζε αριστα ηταν μια καλη ρετσινα οπως θυμομουν την γευση. Που και που (σπανιως) δεν αντεχα, αγοραζα δοκιμαζα και απογοητευομουν
Μονο τα τελευταια χρονια την ενεταξα παλι στο φαγητο μου. Η συζυγος ξετρελαθηκε.
Οι γυιοι μου παλι δεν μεγαλωσαν με αυτη τη γευση.
Του μεγαλου του αρεσε πολυ οταν δοκιμασε. Ο μικροτερος μου ειπε "δεν μου αρεσει η ρετσινα" πριν καν την δοκιμασει. Τωρα σιγα σιγα την εντασει και αυτος στις γευστικες του εικονες.