Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#643662 Φαντάζομαι στην πορεια θα εξηγηθουν/εξειδικευτούν περισσότερο τα μέτρα για κάθε κατηγορία, καθώς θα πλησιάζουμε στο άνοιγμα. Το business model των εστιατορίων φυσικά δεν το γνωρίζω, και είναι σαφές ότι αν ο τζίρος τους πέσει κατα 50-60% θα πρέπει να ρίξουν όσο περισσότερο γίνεται τα έξοδα τους για να παραμείνουν ανοιχτοί όσο διαρκέσει αυτό. Δεν έχουμε δει ακόμα πόσο μεγάλα θα είναι τα κρατικά δάνεια που θα δοθούν ως "επιστραπτέα προκαταβολή", καθώς και τι άλλα δάνεια θα δοθούν στην πορεία.

Η εναλλακτική είναι να μην ανοίξουν καθόλου, που είναι μάλλον χειρότερη....
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#643663 κατι αλλο που μου μετεφερε γνωστος με ξενοδοχειο σε νησι.
Εχω 500 ατομα Ιουλιο,σκαει κρουσμα,ερχετε εοδυ,περνουν δειγματα,10 εχουν τον ιο.
Καραντινα το ξενοδοχειο? θα κατσουν μεσα οι τουριστες,ή θα σηκωθουν και θα φυγουν για να μην χαλασουν τις διακοπες τους? Καποιοι θα εφευγαν σε 2-4-6-10 ημερες σπαστα.Με ποιες πτησεις θα φυγουν,οταν εχουν πληρωσει διαφορετικες πτησεις,και τωρα λογω καραντινας θα χασουν την (προπληρωμενη)πτηση?Ποιος θα τους ταιζει,εγω που εχω το ξενοδοχειο?
το επομενο γκρουπ που θα ερχοταν,πως θα ερθει αφου το ξενοδοχειο ειναι σε καραντινα?
Πολλα τα θεματα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#643664 αλλα απο εδω.

Οργισμένοι οι οδηγοί ταξί

Και συνεχίζει με έντονο ύφος στην ανακοίνωση: “Με ποιο σκεπτικό ο όποιος “φωστήρας” της Υγειονομικής Επιτροπής ή του ΕΟΔΥ εισηγήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών ότι το ταξί πρέπει να μεταφέρει μόνο έναν επιβάτη; Αυτός ο “φωστήρας ” γνωρίζει ότι αν αύριο θέλει να μεταβεί κάπου με την σύζυγό του θα πρέπει να πάρει δύο ταξι; Γνωρίζει ότι αν έρθει μια οικογένεια από το εξωτερικό θα πρέπει να την χρεώσει δύο ή τρεις φορές περισσότερο για την μετακίνηση της; Γνωρίζει ότι οι άνθρωποι μοιράζονται πλέον ένα ταξί για να πάνε στην δουλειά τους; Αν γνωρίζει και έκανε αυτή την εισήγηση τότε πυροβολεί εν ψυχρώ το ταξι”.

https://www.newsit.gr/ellada/sta-kagkel ... i/3020551/
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Hellenic tifosi έγραψε:Η εναλλακτική είναι να μην ανοίξουν καθόλου, που είναι μάλλον χειρότερη....

Κάνεις λάθος.
Η εναλλακτική είναι μέτρα στήριξης, φοροαπαλλαγές, άτοκα δάνεια με μεγάλο ορίζοντα αποπληρωμής κλπ βοηθήματα.
Ειδάλλως ανοίγω το μαγαζί μου πχ κανονικά και σου "μολύνω" πληθυσμό με κρούσματα και περνά το οικονομικό κόστος και πάλι στο κράτος μέσω της Δημόσιας Υγείας.
Θέλεις μισό μαγαζί; μισό τζίρο; μισό προσωπικό; θέλω και μισούς φόρους, μισό ενοίκιο γιατί το επιχειρηματικό μου πλάνο είχε γίνει με συγκεκριμένα υπολογισμένα έσοδα και ούτω καθεξής.
Είναι ένας φαύλος κύκλος που θα συζητιέται όλο και περισσότερο.

Κυκλοφορία μέχρι τις 00:00 είπαν. Δεκτό.
Υπάρχουν μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης. Bar, καντίνες, ταξί βάρδιες που δούλευαν βράδυ και ένα σωρό παρακλάδια που επεκτείνεται η οικονομία.

Μη σας κάνει εντύπωση όταν ο καθένας κοιτάζει την περίπτωσή του. Κάπως πρέπει να ζήσουμε όλοι.

Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, η οικονομία θα ζήσει δραματικές στιγμές. Προβλέπω νούμερα ανεργίας που δεν θυμάμαι αν έχουμε δει ξανά.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#643666 Καλά για τους άλλους αλλά πόσο υποκρισία αυτοί οι ταρίφες...Δηλαδή το πρόβλημά τους είναι αν ένα ζευγάρι θα χρειαστεί δύο ταξί. Που στην τελική έτσι θα χρησιμοποιούνται περισσότερα ταξί, αλλά μάλλον οι διπλοτριπλοταρίφες συμφέρουν περισσότερο...
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
Giuseppe Busso έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:Η εναλλακτική είναι να μην ανοίξουν καθόλου, που είναι μάλλον χειρότερη....

Κάνεις λάθος.
Η εναλλακτική είναι μέτρα στήριξης, φοροαπαλλαγές, άτοκα δάνεια με μεγάλο ορίζοντα αποπληρωμής κλπ βοηθήματα.
Ειδάλλως ανοίγω το μαγαζί μου πχ κανονικά και σου "μολύνω" πληθυσμό με κρούσματα και περνά το οικονομικό κόστος και πάλι στο κράτος μέσω της Δημόσιας Υγείας.
Θέλεις μισό μαγαζί; μισό τζίρο; μισό προσωπικό; θέλω και μισούς φόρους, μισό ενοίκιο γιατί το επιχειρηματικό μου πλάνο είχε γίνει με συγκεκριμένα υπολογισμένα έσοδα και ούτω καθεξής.
Είναι ένας φαύλος κύκλος που θα συζητιέται όλο και περισσότερο.

Κυκλοφορία μέχρι τις 00:00 είπαν. Δεκτό.
Υπάρχουν μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης. Bar, καντίνες, ταξί βάρδιες που δούλευαν βράδυ και ένα σωρό παρακλάδια που επεκτείνεται η οικονομία.

Μη σας κάνει εντύπωση όταν ο καθένας κοιτάζει την περίπτωσή του. Κάπως πρέπει να ζήσουμε όλοι.

Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, η οικονομία θα ζήσει δραματικές στιγμές. Προβλέπω νούμερα ανεργίας που δεν θυμάμαι αν έχουμε δει ξανά.

Αυτό δεν έγραψα και εγω; Δεν έγραψα ότι όσοι ανοίξουν με ριζικά διαφορετικό καθεστώς θα πρέπει να δουν σαφή μείωση στα δημοτικά τέλη και στα ενοίκια τους; Δε θα πρέπει να έχουν και πρόσβαση σε ευνοϊκό δανεισμο; Δε θα απασχολούν (δυστυχώς) και λιγότερο προσωπικό;

Απλά αυτό που έγραψα είναι ότι το να μην ανοίξει ΚΑΘΟΛΟΥ είναι χειρότερο από το να ανοίξει με περιορισμούς.

Ωστόσο, σίγουρα το αργοτςρο ως τις 10 Μαΐου πρέπει να είναι ΠΟΛΥ σαφή τα μέτρα για τη ρευστότητα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Hellenic tifosi έγραψε:
Η εναλλακτική είναι να μην ανοίξουν καθόλου, που είναι μάλλον χειρότερη....

Θα ανοιξει,ειναι στις επιχειρησεις που εχει μπει σε αναστολη με 3μηνο παγωμα εισφορων,μη καταβολη μισθου σε υπαλληλους κλπ.
Οταν ανοιξει ειναι υποχρεωμενος να εχει το 50% του προσωπικου μινιμουμ(απαιτηση για να εχεις τα προηγουμενα οφελη)
και θα εχει το 1/3 των τραπεζοκαθισματων.Παλι πολλους υπαλληλους εχει για την δουλεια που μπορει να εξυπηρετησει.
Ετοιμο για δανειο τον κοβω....

τα θεματα ειναι πολλα παιδες,τα πραγματα ειναι σοβαρα,μην ακουτε θεωριες με κεντρικες τραπεζες κλπ ονειρα που δεν εχουν σχεση με τη πραγματικοτητα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
panos2171 έγραψε:Καλά για τους άλλους αλλά πόσο υποκρισία αυτοί οι ταρίφες...Δηλαδή το πρόβλημά τους είναι αν ένα ζευγάρι θα χρειαστεί δύο ταξί. Που στην τελική έτσι θα χρησιμοποιούνται περισσότερα ταξί, αλλά μάλλον οι διπλοτριπλοταρίφες συμφέρουν περισσότερο...

Οι διπλοταριφιές ήταν παρελθόν πριν τον κορονοϊό. Αυτό που λένε είναι πως με αυτά τα μέτρα, δεν θα σταυρώσουν πελάτη.
Χθες είχαμε παράδοση από ACS στο σπίτι με... ταξί! Και μάλιστα Mercedes E-class station! :dizzy:
Η ACS επειδή δεν προλαβαίνει να κάνει παραδόσεις, έχει επιστρατεύσει ταξί! Και τα ταξί, μην έχοντας δουλειά, κάνουν τους courier.
:help:
Όλα αυτά (ακόμη και τα μικρά...), βάζουν ένα λιθαράκι στο τι έρχεται και φαίνεται πως κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ακόμη... :help:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Hellenic tifosi έγραψε:Να περιμένουμε πρώτα να δούμε ΑΚΡΙΒΩΣ τι θα προβλέπεται;

να περιμενουμε ρε συ,αλλα μην περιμενεις πολλα,ενα πρωτο δειγμα τα πηραμε σημερα,και καποια αλλα τα πηραμε τον προηγουμενο μηνα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#643673 για την εστιαση που λεγαμε

http://www.thestival.gr/society/item/52 ... essaloniki
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#643676 Όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες, πιστεύουν πραγματικά πως ακόμα και κανένα μέτρο να μην υπήρχε, θα τίγκαραν τα τραπέζια τους με 10μελείς παρέες?

Σε πολλά απ' όσα ανακοινώθηκαν θέλει τροποποιήσεις (π.χ. είναι τρελό μία 5μελής οικογένεια που ΜΕΝΕΙ στο ίδιο σπίτι να μη μπορεί να φάει έξω), ωστόσο αντιμετωπίζουμε ένα παγκόσμιο και στατιστικά θανατηφόρο πρόβλημα, το οποίο και στις 4 Μαϊου θα υφίσταται, δεν θα εξαφανιστεί δια μαγείας. Ως εκ τούτου το που θα κάτσουμε να πιούμε καφέ δεν είναι προτεραιότητα και δυστυχώς και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες πρέπει να δείξουν τη σοβαρότητα άλλων κλάδων και να το αποδεχτούν όσο και αν είναι δυσάρεστο για τις τσέπες τους. Δυστυχώς η οικονομική επιβάρυνση πολλών κλάδων είναι δεδομένη, ωστόσο και η διαφύλαξη της υγείας δεν μπορεί να πάψει να είναι προτεραιότητα.

Ασχημα τα πράγματα όπως και να χει.. :s_sad
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#643677 Τι είδους σοβαρότητα να επιδείξει ένας κλάδος που οδεύει σε καταστροφή; Τι ακριβώς δηλαδή ζητάμε από αυτούς; Ψυχραιμία την ώρα που καίγεται το σπίτι του; Προφανώς και η υγεία είναι προτεραιότητα, αλλά μην περιμένουμε ψυχραιμία από ανθρώπους που καταστρέφονται οικονομικά.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
Anonymous Founder έγραψε:Τι είδους σοβαρότητα να επιδείξει ένας κλάδος που οδεύει σε καταστροφή; Τι ακριβώς δηλαδή ζητάμε από αυτούς; Ψυχραιμία την ώρα που καίγεται το σπίτι του; Προφανώς και η υγεία είναι προτεραιότητα, αλλά μην περιμένουμε ψυχραιμία από ανθρώπους που καταστρέφονται οικονομικά.

Φυσικά, το point μου ηταν περισσότερο πως κανένας άνθρωπος δεν θα γεμιζε τα μαγαζια τους γιατι ειναι τετοια η φυση του προβλήματος.

Σοβαρότητα με την έννοια του οτι εφοσον το προβλημα ειναι δεδομενο, πρεπει να το αποδεχτουν και να εστιάσουν στο να αναζητησουν μια λυση στο πρόβλημα τους εννοουσα.Το να στοιβαζουν κοσμο οπως παλια δεν είναι ρεαλιστική λυση π.χ.
Για μενα πρεπει συλλογικά και πανελληνια να διεκδικησουν ειτε καποιες μεγαλες ελαφρυνσεις ειτε καποιες ενισχυσεις (όπως π.χ. οι αγρότες όταν πλήττονται απο μια θεομηνία) γιατί τα εν λογω μαγαζια και ομοιου ειδους επιχειρησεις εχουν ξεκαθαρη και σχετικά μετρησιμη ζημια απο ολο αυτό. :s_sad

edit για συντακτικά/ορθογραφικα :)
Τελευταία επεξεργασία από socratesn και 29 Απρ 2020, 01:46, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά