Για τα γυαλιά μάλλον λες κάτι τέτοιο
http://abcnews.go.com/Health/company-cl ... d=32948153
http://enchroma.com/
ας μας πουν οι ειδικοί...
Tι εννοώ, το 1ο αριστερά επάνω είναι το 25, το μεσαίο δεξιά ίσως να είναι το 56, δεν ξεχωρίζω τους υπόλοιπους αριθμούς ενώ άνετα ξεχωρίζω όλα τα χρώματα και τους τόνους, πορτοκαλί, λαδί, πράσινο, ανοιχτό κόκκινο, κυπαρισσί, κίτρινο κλπ.

image url upload
Σα μπισκότα μοιάζουν
https://jimmuclarku.blogspot.com/
JimClark έγραψε:Μόνο το 14 με δυσκόλεψε
![]()
![]()
![]()
![]()
Σα μπισκότα μοιάζουν
Ποιο 14,να μας ψαρωσεις θες?
.
Renault Clio II phase2 1.4 2001-2009
VW Golf 1.4TSi 122 DSG 2009-2013
Renault Clio IV 1.5DCi 2014-
Mazda MX-5 NB 1.6('00) 2016-
Από το Moto G
Fiat Panda 7,6l/100km
Προ ημερων νοσηλευτηκα για 5 μερες λογω ενος χειρουργειου στο νοσοκομειο Γεννηματας. Ημουν στην πτερυγα της Οφθαλμολογικης και οι εντυπωσεις μου ειναι οι καλυτερες.
Καθαριοτητα υψηλου επιπεδου παντου, στο δωματιο, στην τουαλετα του δωματιου και σε ολη την πτερυγα. Η γυναικα ερχοταν και καθαριζε με λεπτομερεια και οχι φρατσα φρουτσα να πει οτι εκανε τη δουλεια της και αντιο σας. Οι νοσηλευτριες ηταν ευγενικες, ερχονταν αμεσως αν χρειαζοσουν κατι και ηταν παντα πολυ ευγενικες. Η κουζινα απ οτι καταλαβα ηταν μονο για την πτερυγα, η οποια επειδη ηταν απεναντι απο το δωματιο ειδα οτι ηταν πεντακαθαρη καθως και το φαγητο ηταν πολυ προσεγμενο για νοσοκομειακο γευμα.
Το πιο αξιοσημειωτο βεβαια ειναι το επιπεδο των ιατρων και τα περιστατικα που αντιμετωπιζουν.
Επισης μετεγχειρητικα, οσες φορες χρειαστηκε να παω για ελεγχο εγινε με πολυ καλο προγραμματισμο και δεν χρειαστηκε να περιμενω ποτε πανω απο 10-20 λεπτα.
Πραγματα μπραβο τους.
ΥΓ περιττο να πω ποσο καλυτερη αντιμετωπιση ειχα απο τον γιατρο απο την πρωτη μερα που τον επισκεφτηκα προκειμενου να συζητησουμε για το προβλημα σε σχεση με τον παπαρα που πηγα και ειδα σε ιδιωτικη οφθαλμολογικη κλινικη. Ο πρωτος μου πε "πρεπει να κανεις αυτο, δεν υπαρχει αλλη λυση" ο δευτερος κοιταξε να τσεπωσει κανα 1000αρι και η λυση που προτεινε δεν διορθωνε κανενα προβλημα.
ΥΓ2 η μανα μου χαρακτηριστικε μου λεγε "Πολυ καλυτερα εδω απο το μητερα που πηγε να γεννησει η αδερφη σου"
Νίκος Παππάς έγραψε:Στραβουλιακα![]()
Από το Moto G
ε το μλκ
θυμηθηκα αυτη τη φαση με το Γαλανο
KiloMeater έγραψε:Ο μικρός έχει μια ελαφριά αχρωματοψία. Το έχω καταλάβει με τον καιρό, τον τεσταρα μάλιστα με ένα online test.
Γίνεται κάτι για αυτό;
Διάβασα κάπου ότι υπάρχουνε ειδικά γυαλιά που βοηθάνε κάπως αλλά δεν με πείθει.
Πήγαινε σε οφθαλμίατρο να κάνει test ishihara.Aν δεν βρει με αυτο άκρη θα κάνει περισσοτερο εξειδικευμένα test όπως το Farnsworth-Munsell 100 Hue Color Vision Test.
Πάντως δεν είναι κάτι τόσο τραγικό.Oi περισσοτεροι που έχω βρει δεν εχουν κανένα πρόβλημα.Απλά δε μπορείς να μπεις σε μερικές σχολές ,στην Ελλάδα ,και δε μπορεις να γίνεις πιλότος.Εχω συναδελφο οφθαλμίατρο με την κατάσταση αυτή,υπάρχουν αρκετοί τύποι και δεν εχει κανενα πρόβλημα!
bibendum έγραψε:Επειδη γραφουμε τα κακα ας γραψω και τα καλα.
Προ ημερων νοσηλευτηκα για 5 μερες λογω ενος χειρουργειου στο νοσοκομειο Γεννηματας. Ημουν στην πτερυγα της Οφθαλμολογικης και οι εντυπωσεις μου ειναι οι καλυτερες.
Καθαριοτητα υψηλου επιπεδου παντου, στο δωματιο, στην τουαλετα του δωματιου και σε ολη την πτερυγα. Η γυναικα ερχοταν και καθαριζε με λεπτομερεια και οχι φρατσα φρουτσα να πει οτι εκανε τη δουλεια της και αντιο σας. Οι νοσηλευτριες ηταν ευγενικες, ερχονταν αμεσως αν χρειαζοσουν κατι και ηταν παντα πολυ ευγενικες. Η κουζινα απ οτι καταλαβα ηταν μονο για την πτερυγα, η οποια επειδη ηταν απεναντι απο το δωματιο ειδα οτι ηταν πεντακαθαρη καθως και το φαγητο ηταν πολυ προσεγμενο για νοσοκομειακο γευμα.
Το πιο αξιοσημειωτο βεβαια ειναι το επιπεδο των ιατρων και τα περιστατικα που αντιμετωπιζουν.
Επισης μετεγχειρητικα, οσες φορες χρειαστηκε να παω για ελεγχο εγινε με πολυ καλο προγραμματισμο και δεν χρειαστηκε να περιμενω ποτε πανω απο 10-20 λεπτα.
Πραγματα μπραβο τους.
ΥΓ περιττο να πω ποσο καλυτερη αντιμετωπιση ειχα απο τον γιατρο απο την πρωτη μερα που τον επισκεφτηκα προκειμενου να συζητησουμε για το προβλημα σε σχεση με τον παπαρα που πηγα και ειδα σε ιδιωτικη οφθαλμολογικη κλινικη. Ο πρωτος μου πε "πρεπει να κανεις αυτο, δεν υπαρχει αλλη λυση" ο δευτερος κοιταξε να τσεπωσει κανα 1000αρι και η λυση που προτεινε δεν διορθωνε κανενα προβλημα.
ΥΓ2 η μανα μου χαρακτηριστικε μου λεγε "Πολυ καλυτερα εδω απο το μητερα που πηγε να γεννησει η αδερφη σου"
Κρατική ή Πανεπιστημιακή?Ποιος σε χειρούργησε?Είναι όαση το Γεννηματάς.Ειδικά η πανεπιστημιακή οφθ.
είναι πολύ μπροστά.Εχω περάσει πολυ ωραία 5 χρόνια εκει. 
edit: Πάω μια φορά τη βδομάδα εκεί γιατι είμαι επιστημονικός συνεργάτης...