Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#328231 Ε και τί να κάνουμε τώρα δλδ επειδή μας ενοχλεί ο φραπές σε στομάχι, κεφάλι κλπ και επειδή δεν προωθούν το φρέντο έξω να μην τον πιούμε? Ε πανάθεμά σε πιες το φραπέ σου και άσε μας να πιούμε το εσπρεσάκι μας με πάγο :rtfm: :lol:

Τελειώνει το βαζάκι του egberts με το ζόρι βγάζει την αυριανή μέρα :s_mad
Άβαταρ μέλους
By mjacob
GTS έγραψε:Και εγω κάθε μερα φιλτρου είμαι αλλα στο σπιτι. Στα μαγαζια θελει προσοχη για καθαριοτητα.

Εικόνα
Έξω μόνο σε χιπστεριά που το βάνουν σε καινούριο φίλτρο πάνω από την κανάτα και χύνουν σιγά σιγά το νερό με το χέρι :rtfm: :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#328243 Ξέρει κανείς να μου πει τι διαφορές έχουν και ποια από τις δύο να προτιμήσω ?

http://www.skroutz.gr/s/41776/Delonghi- ... ml#reviews

Ή

http://www.skroutz.gr/s/444181/Delonghi ... 2-110.html

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Giuseppe Busso έγραψε:
Επίσης για όσους πίνουν στιγμιαίο καφέ, είτε φραπέ είτε ζεστό νες, αφήστε τον nescafe και αγοράστε Douwe Egberts Gold Blend. Σμούθι, όχι αστεία.

ακριβότερος ή φθηνότερος από νεσκαφέ?

εγω στο σπιτι φτιαχνω φραπε χειμωνα καλοκαιρι.Εξω μονο φρεντο εσπρεσσο παλι χειμωνα καλοκαιρι.
Παντως επειδή λογω της δουλειας πινω 3-4 την ημερα , από μαγαζια που συνηθως δεν ξερεις τι ρολο παιζουν,εχω πιει κατι φρεντο που σου ερχεται να γυρισεις πισω και να του τον πεταξεις στη μουρη. :rant:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#328248 Δεν υπάρχει καφές φρεντο Dim. Μια |λογοκρισία| και μισή, στα 10 λεπτά πίνεις καφέ νερό.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#328252 Όταν υπήρχε μονο ο φραπές απλα δεν επινα.
Ακόμα και μαθητής-φοιτητης δεν επινα καφέδες, δεν χρειάστηκα ποτε ακόμη και σε ξενύχτια για διάβασμα ξέρω γω δε μασαγα.
Ζήτημα να έχω πιει 5-6 φορές μετρημένες νεσκαφε στη ζωή μου και αυτές με μπολικη ζάχαρη και γάλα για να παλευτει η γεύση (μοναδικό κριτήριο πλεον για τον καφέ).
Άβαταρ μέλους
By italakias
#328254 Να υπενθυμισω οτι θα λαβω σοβαρα υποψην μονο τις απαντησεις των καπνιστων.
Καποιος που δεν καπνιζει δεν καταλαβαινει απο καφε.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
g8777 έγραψε:Δεν υπάρχει καφές φρεντο Dim. Μια |λογοκρισία| και μισή, στα 10 λεπτά πίνεις καφέ νερό.

ναι η αληθεια είναι ότι νερωνει πολύ γρηγορα.Ειδικα μερικοι που βαζουν και τριμμενο παγο,ειναι ζητημα εάν κραταει μιση ωρα.

εντιτ.
την Τριτη -Τεταρτη που μας ερχετε ανεβαινω πανω. Κανονιστε ,εαν μπορειτε, με belg και οποιος άλλος θελει, να πιουμε κανα γκαιφε.
Εφτασε η ωρα να φαω και τη μπουγατσα της γιαγιας που λεγατε. :eat:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
mjacob έγραψε:.....την έχω καταβρεί με τους γαλλικούς, γιατί πρωί θέλω ποσότητα και δεν λέει να πίνω 4-5 εσπρεσσο κάθε πρωί :lol:
Αν και γνωστός espressάκιας, τα περισσότερα πρωινά , ο πρώτος καφέ της ημέρας είναι γαλλικός, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Αυτός :
Εικόνα
Δοσολογία : Για κάθε mug (αμερικανικών προδιαγραφών :iconcool: ), και το νερό που χρειάζεται για να γεμίσει (250-270ml) , ρίχνω στο χαρτόφιλτρο 2 κουταλιές του γλυκού γιομάτες καφέ ! :rtfm:

Κατά τις 10:00 , 2πλός espresso και περί τις 12:00 cappuccino.
Μετά το μεσημεριανό φαγητό και μέχρι το επόμενο πρωί, αδύνατο να πιώ οποιοδήποτε είδος καφέ.
Μου φέρνει ανακατοσούρες, κάτι που δε συνέβαινε πρίν 10 χρόνια!
Γεράματα .... :(
ΒΤW : Freddo, ... ποτές! :s_no

@italakias : Τη γεύση, άσε να την κρίνουμε εμείς οι μη καπνίζοντες καλύτερα, που δεν έχουμε "κάψει" γλώσσα-ουρανίσκο.
Το λοιπό "φτιάξιμο" του οργανισμού πινοντας οποιοδήποτε καφέ, σε αφήνω να το εξηγήσεις με δικά σου λόγια, όπως το αισθάνεσαι ! :oops:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
italakias έγραψε:Να υπενθυμισω οτι θα λαβω σοβαρα υποψην μονο τις απαντησεις των καπνιστων.
Καποιος που δεν καπνιζει δεν καταλαβαινει απο καφε.

Ε ναι.
Αν δεν έχεις χάσει τη γεύση σου τι να καταλάβεις!
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#328267 +1 το καλοκαίρι κάνω 1 με 2 πούρα την εβδομάδα και για τις επόμενες 2 ημέρες η γεύση επηρεάζεται.
Σκέψου να κάνεις κανα πακέτο την ημέρα.. τσιγάρο κιόλας.
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#328270 Και εγώ προτιμώ τον φίλτρου και λίγες φορές τον ελληνικό.
Τα coffee island έχουν πολύ ωραίες ποικιλίες και φρεσκοκομένες.
Άβαταρ μέλους
By elteo
Giuseppe Busso έγραψε:
italakias έγραψε:
kovathe έγραψε:Ακόμη υπάρχει κόσμος που πίνει φραπέ?
Πως την παλευτε?

Γιατι ρε,τι εχει ο φραπε;
Αμα ειναι μαστορας αυτος που θα τον φτιαξει ,ειναι ο καλυτερος κρυος καφες,διαφορετικα γινεται εντελως χαλια.
Εγω φτιαχνω στο σπιτι γιατι το θεωρω κοροιδια να δωσω λεφτα για στιγμιαιο καφε.

Το μονο κακο που εχει, ειναι οτι εαν πινεις πολλους φερνουν ταχυπαλμια και τρεμουλο.
Εγω πινω ΝΕΣ το πρωι και ελληνικο (λουμιδη αρχοντικο αμαλαχειναουμε)το απογευμα.

Όταν δεν έχω κοιμηθεί καλά, όταν είμαι κομμάτια για χ-ψ λόγους, φτιάχνω ένα παγωμένο φραπέ με 2 κουταλιές καφέ και χτυπάω ταυτόχρονα και μια ασπιρίνη. Σε κάνει τούρμπο.

Επίσης για όσους πίνουν στιγμιαίο καφέ, είτε φραπέ είτε ζεστό νες, αφήστε τον nescafe και αγοράστε Douwe Egberts Gold Blend. Σμούθι, όχι αστεία.

Douwe Egberts φουντούκι σε παγωμένο. Έναν τον πρωί και ένα ελληνικό καφεδάκι το απόγευμα. Νες έχω να πιω από το 1995. Τον σταμάτησα γιατί μου έφερνε ταχυκαρδια και τρέμουλο. Πλέον και γευστικά έχει ξεπεραστεί.

< Note 3 >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#328275 Τι γίνεται ρε παιδιά με αυτόν τον νες, πολύ ταχυκαρδια και τρεμουλο...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#328277 Μόνο από τότε που ξεκίνησα να πίνω το καφέ χωρίς ζάχαρη, άρχισα να καταλαβαίνω διαφορά στη γεύση της κάθε ποικιλίας.

< >