Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#93102 Μάθε πρώτα τι θα πει low cost μοντέλο και μετά σκέψου λίγο περισσότερο αυτά που γράφεις. Επίσης, αυτά που αναφέρεις για ανταλλακτικά, συντήρηση κλπ γιατί να μην τα κάνει μια legacy εταιρεία για να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη της; Τροφή για σκέψη (αν και στράφι θα πάει).
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#93106 http://www.tovima.gr/world/article/?aid=525157
Διαβασε εδω τι θα επρεπε να κανουν ολες οι φθηνες εταιριες για να εξοικονομισουν χρηματα και φθηνα εισητηρια και αν πιστευεις οτι το κανουν ολες τοτε ζησε στο συμπαν σου.
Άβαταρ μέλους
By bill33
F&G έγραψε:http://www.tovima.gr/world/article/?aid=525157
Διαβασε εδω τι θα επρεπε να κανουν ολες οι φθηνες εταιριες για να εξοικονομισουν χρηματα και φθηνα εισητηρια και αν πιστευεις οτι το κανουν ολες τοτε ζησε στο συμπαν σου.

Μου δείχνεις που λέει ότι κοβουν απο την συντήρηση ή ανταλλακτικά,δεν το βρίσκω :oops:
Άβαταρ μέλους
By liostemi
#93112 @bill33
...σου ξέφυγαν τα εισαγωγικά: "..." ...και πάντως η "αυτοκτονία" Σφηνιά έχει άμεση σχέση με το ναυάγιο του "Σαμίνα" (εκτός και αν το ακούς για πρώτη φορά, οπότε γκούγκλισε για περισσότερες πληροφορίες...).
...και επί του θέματος, αν πιστεύεις ότι οι εταιρείες χαμηλού κόστους συντηρούν τα αεροσκάφη τους ακολουθώντας κατά γράμμα το πρόγραμμα συντήρησης (που έτσι κι αλλιώς ένα αεροσκάφος 20+ χρόνων με χιλιάδες ώρες πτήσης στο ενεργητικό του, είναι εξ αντικειμένου "γερασμένο"...), με το συμπάθειο, αλλά μάλλον είσαι αφελής... :)
Άβαταρ μέλους
By liostemi
bill33 έγραψε:
F&G έγραψε:http://www.tovima.gr/world/article/?aid=525157

Μου δείχνεις που λέει ότι κοβουν απο την συντήρηση ή ανταλλακτικά,δεν το βρίσκω :oops:

...μα είναι δυνατόν να γράψουν κάτι τέτοιο?.. τελικά φαίνεται ότι είσαι αφελής!..
Άβαταρ μέλους
By bill33
#93117 Eυτυχως που εσύ δεν είσαι.
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#93119 Σου δειχνω πως η ποιο οικονομικη αεροπορικη εταιρια βγαζει χρηματα και κατεβαζει τις τιμες. Αναρωτησου ποσες βαζουν τα πληρωματα να κανουν διαιτα για να ειναι ελαφρη αρα εξοικονομηση καυσιμου η να αλλαζουν τα καθισματα και τα υλικα τους και αλλα παρομοια και φυσικα σκεψου κι αν στεκουν ως αληθεια αυτα. Θα ηταν ανοητο να πιστευεις οτι θα δηλωναν περικοπες στη συντηρηση.
Τροφη για σκεψη που λεει και η θεια.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#93122 Δυστυχώς δεν είμαι insider να τα ξέρω αυτά.Εσείς ξέρετε πολλά παραπάνω.

Διαβάζετε τα σωστά sites !!!
Άβαταρ μέλους
By corsair
#93123 ρε Κουπέα, αφου γνωρίζεις πράγματα για σοβαρές παρατυπίες εκ μέρους των αεροπορικών εταιριών που θέτουν σε κινδυνο την ασφάλεια των πτήσεων... ειναι καθηκον σου να πας και να καταθέσεις οτι ξέρεις αυριο κιολας στον εισαγγελέα.

Σίγουρα το κέρδος ειναι οδηγός για μια επιχείρηση. Το αίμα είναι? Για να κερδίσεις κάτι παραπάνω, θα βαλεις σε κινδυνο την περιουσία σου (αεροπλανα)? Θα βάλεις σε κινδυνο το ονομα της εταιρίας? Πιστεύει κάνεις οτι επειδή ειναι ασφαλισμένα τα αεροπλάνα... ο ασφαλιστής δεν έχει θεση ορους (πχ τα αεροπλανα να ειναι αξιοπλοα και επισημα)? Θα μπορεί η επιχείρηση να λειτουργει οταν ξεσκεπαστεί η σαπίλα και μετά? Θα την προτιμήσει κανείς? Θα βάλει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας και οι μηχανικοί το κεφάλι τους στην γκιλοτίνα? Θα δεχτει ο πιλότος να παίξει την ζωη του και των επιβατών του αν δεν ειναι σιγουρος για το οτι θα φτάσει?

Εδώ δεν ειναι Κονγκό, ούτε Τανζανία. Δεν λέω πως οι κανόνες τηρούνται ευλαβικά... αλλα κανείς νοήμων δεν θα πάρει ρίσκα τετοιου επιπέδου. Δεν ξέρω... σκεφτείτε λίγο τι ισχυρίζεστε...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#93124 Liostemi μαλλον εσυ εισαι αφελης και λιγο ασχετος. Καλα ο κουπεας εχει στολαρει προ πολλου.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#93125 Κουπεα ειναι δυνατον να πιστευεις οτι αν ενα 5μελες πληρωμα χασει απο 10 κιλα εκαστος θα παρατηρηθει αισθητη μειωση στην καταναλωση καυσιμου;
Μα την Παναγια, ελπιζω η δουλεια σου να μην σχετιζεται με αεροπλανα και βαπορια.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#93126 Καλα καποτε το ισχυριστηκαν και το υπερασπιστηκαν καποιοι αυτο οταν ο τζημερος εγραψε οτι οι χοντροι πρεπει να πληρωνουν 2πλο η εστω πιο ακριβο εισιτηριο...χαχαχααχα
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#93127 @g8777
Ούτε κυλότες δεν τις αφήνουν να φοράνε, για να γλυτώσουν βάρος!

Και κάτι είχα ακούσει και για καθαρτικά πριν την πτήση για να έχουν αδειάσει σίγουρα, αλλά δεν θέλω να το μεταφέρω για να μην παραπληροφορώ.
Άβαταρ μέλους
By bill33
g8777 έγραψε:Κουπεα ειναι δυνατον να πιστευεις οτι αν ενα 5μελες πληρωμα χασει απο 10 κιλα εκαστος θα παρατηρηθει αισθητη μειωση στην καταναλωση καυσιμου;
Μα την Παναγια, ελπιζω η δουλεια σου να μην σχετιζεται με αεροπλανα και βαπορια.

Εικόνα