Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
#823620 Σωστο και αυτο σπανια να βαλω μη καθαρες πετσετες στο στεγνωτηριο, ισως να τις εχω βαλει μια φορα στα 10 χρονια.

Το σωστο ειναι χρησιμοποιεις πετσετα μια φορα την πλενεις και μετα στεγνωτηριο, πετσετες εχω πολλες απλα βαριεμαι/δεν εχω χρονο το συνεχες πλυσιμο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:2 φορές την εβδομάδα σεντόνια, άρα φαντάζομαι πετσέτες σίγουρα κάθε μέρα, σωστά;
Βλέπεις κάποια υπερβολή εδώ;
Τα κάνετε μόνοι σας όλα αυτά ή έχετε κάποια βοήθεια;

Και οι πετσέτες πλένονται ανάλογα την χρήση, άλλο η πετσέτα που στεγνωσες 2πλο λουσμενα μαλλιά ή πρόσωπο άλλο η πετσέτα που σκούπισες τα πόδια ή το σώμα.

Βοήθεια μόνο στην καθαριότητα του σπιτιού 1 φορά την εβδομάδα γιατί για να πω την αλήθεια δεν θα ήθελα 3ο άτομο να αγγίζει τα ρούχα μας.
Το πλυντήριο και το στεγνωτηριο δουλεύουν καθημερινά πολλές φορές και διπλούς-τριπλους κύκλους.

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#823634 Οπωσδηποτε.

Μεχρι να αγορασω και γω στεγνωτηριο :( σιδερωνω και τις καλτσες για να ειναι αφρατες :inlove: οταν τις φοραω, μην ερεθιζονται τα ποδιαμ. :vava:

Τα βρακια δεν τα σιδερωνω βεβαια. :oops:
Τελευταία επεξεργασία από g8777 και 28 Ιουν 2023, 15:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By 224v
#823635 @ mousatos

Ναι αλλά με σιδερωτηριο κυλινδρο !της AEG 40ετιας. Χρησιμοποιειται 1 φορά την εβδομαδα για 2 ωρες. Στεγνώνουν σε απλώστρα σε ένα δωμάτιο με ανοιχτή τη μπαλκονοπορτα

.
Άβαταρ μέλους
By skous
#825318 Hello.

στο εξοχικό (κοντά σε θάλασσα) έχει περιμετρικά στο ισόγειο "βεράντα" με μάρμαρο, ΧΩΡΙΣ να υπάρχουν αρμοί.
Στους περιμετρικούς τοίχους έχει βγάλει τρελή ανερχόμενη υγρασία (λογικά από το σοβατεπί), ΑΛΛΑ έχω παρατηρήσει ότι πλέον κάνει ασβεστώσεις και στο ταβάνι του υπογείου, και σε 2-3 σημεία όπου υπάρχει στηθαίο, νερό περνάει και βγαίνει μεταξύ πλάκας και μαρμάρου.

Μια λύση πιθανώς είναι το πλήρες ξήλωμα, στεγανοποίηση και μετά στρώση με πλακάκια π.χ. ή κάποιο άλλο υλικό (π.χ πέτρα);;
Υπάρχει άλλη λύση; Π.χ τρίψιμο και αδιαβροχοποίηση μαρμάρου;
Κάποιος γνώστης;;

Παλαιότερα μου είχαν προτείνει αποξήλωση του μαρμάρου που είναι κοντά στους τοίχους (π.χ. σοβατεπί + μια πλάκα επίσης), αλλά πλέον αφού περνάει το νερό απο παντού μάλλον δεν είναι αυτή η σωστή λύση.

Επίσης, μιας και θα γίνει θερμοπρόσοψη, πρέπει να προηγηθεί το πάτωμα; Ή όχι;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#825329 Έχετε καταλάβει ότι έχετε χτίσει ενα σπίτι και 2,3 εξοχικά στον σκους τζάμπα ε;

:shifty:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#825541 Η λύσεις για αυτο που θελεις είναι ακριβές μπορείς??
Πχ εάν πρέπει να σκαψεις περιμετρικά όλο το σπίτι να μονώσεις τους υπόγειους τοίχους απέξω να βάλεις αυγουλιερα στην επιφάνεια τους την υπόγεια και μετά να ξαναμπαζωσεις γύρω γύρω το σκαμμα???

.
Άβαταρ μέλους
By skous
#825552 περιμετρικά δεν χρειάζεται σκάψιμο, γιατί το πρόβλημα δεν είναι στους τοίχους που είναι περιμετρικά της βεράντας, αλλά σε αυτούς μεταξύ βεράντας και σπιτιού, και ομοίως στο ταβάνι του υπογείου δεν είναι στην πλευρά των εξωτερικών τοίχων αλλά προς τα μέσα.
Δεν ξέρω εάν το περιγράφω σωστά....

Η λύση είναι είτε αδιαβροχοποίηση κάπως (σημείωση οτι ΔΕΝ υπάρχουν αρμοί..... και αυτό είναι μάλλον τραγικό μιάς και το χτυπάει ήλιος), είτε ολικό ξήλωμα και στρώση με κάτι άλλο (αν ναι,.... τι;; πέτρα κάνει;;)

Η αδιαβροχοποίηση μάλλον είναι η πιο ανώδυνη (διότι δεν θα ξηλωθεί όλο το μάρμαρο...) όμως είναι σωστή λύση (ειδικά αν δεν έχει αρμούς;)
Ο πλακάς προφανώς λέει να βάλω πλακάκια, ο μαρμαράς μιλάει γι αδιαβροχοποίηση/γυάλισμα...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#825564 Ίσως περναει νερο από τους αρμούς των μαρμάρων και έχει κουφωσει από κάτω. Η αδιαβροχοποιηση του μαρμάρου θα κανει σιγουρα κάτι αλλά για πόσο καιρό?? Εάν το νέρο φτάνει στη ρίζα του τοίχου πάει μετα παντου, όπου μπορει
Ξήλωμα του μάρμαρου γύρω από τον τοίχο μισό έως ένα μέτρο επάλειψη με στεγανωτικο καλο και μετά ξαναβαλε τα μάρμαρα.

.
Άβαταρ μέλους
By skous
#825570 Ναι αλλά εάν περνάει από τους "αρμούς" ανάμεσα στα άλλα μάρμαρα;;;;
Όταν λέω δεν υπάρχει αρμός, εννοώ ότι ακουμπάει ουσιαστικά το ένα με το άλλο, ούτε 1 χιλιοστό δεν έχουν κενό...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#825594 Τι υπάρχει κάτω από την επιφάνεια με τα μάρμαρα? Χώρος κατοικίας?? Αποθήκη? Η πλακα μπετο. Στη τελευταία περίπτωση δεν σε νοιάζει
Αρκεί να έχεις στεγανοποιησει αυτό το 1 μετρό πριν το τοίχο. Εάν είναι η 2 πρώτες τότε βγαζεις τα μάρμαρα στεγανοποιεις την επιφάνεια και τα ξαναβάλεις με πρόσθετο στεγανοποιητικο στη Τσιμέντοκονια των μαρμάρων.

.