Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GTS έγραψε:Το να βαζεις τις πετσετες του μπανιου στο στεγνοτηριο καθε φορα που τις χρησιμοποιεις δηλαδη καθε μερα μου φαινεται τρελλο χασιμο χρονου και πεταμενα χρηματα συν τον θορυβο απο το μηχανημα. Δηλ εσυ με 35 βαθμους εξω βαζεις εμπρος το στεγνοτηριο καθε μερα?

Το καλοκαίρι δεν χρειάζεται, στεγνώνουν στην κρεμάστρα εύκολα. Το χειμώνα, ναι κάθε μέρα. Απλώστρα δεν έχω, όλα τα ρούχα μπαίνουν στεγνωτήριο χειμώνα καλοκαίρι.
Προφανώς θα μπορούσα να εξοικονομώ ρεύμα αν άπλωνα, αλλά τότε θα έχανα χρόνο. Οπότε, αξιολογώ τον χρόνο μου σαν ακριβότερο από το ρεύμα, και πράττω αναλόγως.

Συμφωνώ επίσης πως το άπλωμα έξω είναι και πιο οικολογικό, αλλά το στεγνωτήριο τα βγάζει πολύ πιο αφράτα (ω ναι!).
Άβαταρ μέλους
By glf
Anonymous Founder έγραψε:Δεν κατάλαβα να πω την αλήθεια πώς είναι σε σένα... Έχεις την πετσετοκρεμάστρα στο ίδιο κύκλωμα;
Ναι. Το καλοκαίρι... στεγνώνουν μόνες τους
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
glf έγραψε:Όχι. Το πολύ πολύ αν κάποτε χρειαστεί για άλλο λόγο να κλείσει μια απο τις άχρηστες βάνες, να μη γίνεται από τα άλατα που θα έχει πιάσει στη μπίλια του με τα χρόνια.
Γενικά το παράπονο μας είναι όταν τσιγκουνευονται να βάλουν βανακια.
Δε θα τις συνδέσω, δλδ θα του πω να βάλει τάπες σε αυτές. Δε θα φεύγει παροχή.

Η μελέτη και τα υλικά είναι από τη Rehau, καλή εταιρία, ξέρουν τί κάνουν φαντάζομαι…

HF είναι πολύ σύνηθες αυτό με τα σώματα. Τα σώματα αυτά είναι κατά πολύ φθηνότερα, πχ κοστίζουν 400€ ενώ τα ηλεκτρικά πάνω από χιλιάρικο. Ευχαριστώ σχετικά με το καλώδιο. Θα του το πω. Αν κ ο ηλεκτρολόγος είναι ακριβός σχετικά με άλλους κ «κάνει καλή δουλειά», θα δούμε…
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#823546 Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ στην αρχή το κορόιδευα. Αλλά όταν βγαίνει αφράτη η πετσετουλα είναι άλλο πράγμα από το γυαλοχαρτο του ήλιου
Άβαταρ μέλους
By dimik
#823566 Είμαι σίγουρα υπερβολικός αλλά χρησιμοποιημενες πετσέτες στο στεγνωτηριο που μπαίνουν καθαρά ρούχα δεν θα έβαζα.

Ναι μεν η θερμοκρασία μπορεί να σκοτώσει βακτήρια κ.α αλλά τα νεκρά κύτταρα κλπ παραμένουν.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#823568 Και τι ακριβώς θα πάθει από τα νεκρά κύτταρα; Όσα δηλαδή μείνουν στον κάδο, γιατί τα περισσότερα θα φύγουν από την απορροή του νερού προφανώς.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#823572 Τίποτα, αλλά η αίσθηση σκέψη ότι θα φορέσω καθαρά ρούχα/εσώρουχα με τα νεκρά κύτταρα και τις τρίχες όλης της οικογένειας δεν θα μου άρεσε, πόσο μάλλον για το παιδί μου.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#823574 Ο μόνος τρόπος να το αποφύγεις αυτό, είναι να πλένεις τις πετσέτες μετά από κάθε χρήση.
Ρεαλιστικά μιλώντας, κανείς δεν έπαθε τίποτε ούτε από νεκρά κύτταρα, ούτε από τρίχες, ειδικά αν έχουν περάσει από μια διαδικασία που κάνει και αποστείρωση στην ουσία (μισή ώρα στο στεγνωτήριο, σκοτώνει μάλλον τα πάντα).
Εννοείται, η παραπάνω διαδικασία, έχει σαφώς λιγότερα μικρόβια/βρωμιά από το άπλωμα στο μπαλκόνι.

Η μόνη πιο "καθαρή" επιλογή, είναι το πλύσιμο μετά από κάθε χρήση και το στέγνωμα μετά από κάθε χρήση (και όχι άπλωμα). Καμία ουσία για μένα, αλλά ο καθένας πράττει όπως νομίζει εννοείται. Τα παιδιά συνήθως δεν ασχολούνται με κάτι τέτοια, τα περισσότερα θα φάνε και από το πάτωμα, θα φάνε και χώμα ό,τι και να κάνουν οι γονείς.
Τώρα, αν μιλάμε για κάποιο παιδί που είναι τόσο διαφορετικό από τα υπόλοιπα, πάω πάσο.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
dimik έγραψε:Τίποτα, αλλά η αίσθηση σκέψη ότι θα φορέσω καθαρά ρούχα/εσώρουχα με τα νεκρά κύτταρα και τις τρίχες όλης της οικογένειας δεν θα μου άρεσε, πόσο μάλλον για το παιδί μου.
Να φανταστώ σεντόνια στο κρεβάτι αλλάζετε κάθε μέρα;
Άβαταρ μέλους
By dimik
mjacob έγραψε:
dimik έγραψε:Τίποτα, αλλά η αίσθηση σκέψη ότι θα φορέσω καθαρά ρούχα/εσώρουχα με τα νεκρά κύτταρα και τις τρίχες όλης της οικογένειας δεν θα μου άρεσε, πόσο μάλλον για το παιδί μου.
Να φανταστώ σεντόνια στο κρεβάτι αλλάζετε κάθε μέρα;

Τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα ανάλογα την χρήση.
Αν κάποιος κοιμάται γυμνός, ιδρώνει κλπ πρέπει να αλλάζονται συχνότερα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#823616 2 φορές την εβδομάδα σεντόνια, άρα φαντάζομαι πετσέτες σίγουρα κάθε μέρα, σωστά;
Βλέπεις κάποια υπερβολή εδώ;
Τα κάνετε μόνοι σας όλα αυτά ή έχετε κάποια βοήθεια;